All we do is travel

8. November 2017

STA potovanja

Kje najdeš najboljše plaže v Sydneyju?

Sydney je gotovo eno najsrečnejših mest na svetu – sploh glede na število plaž (zares) dobesedno na svojem pragu. Leži namreč na obeh straneh zaliva Port Jackson in tako ponuja umirjene zalivske plaže, kjer se bodo dobro počutili tudi najmlajši, ter zahtevne deskarske plaže, najlažje dostopne s skalnih rtov. Ker pa je Sydney ogromno in tudi zelo turistično mesto, so še posebej v avstralski poletni vročini (ne pozabi: v Avstraliji se poletje sploh še ni začelo!) plaže hitro prepolne obiskovalcev. 
 
Kam se torej odpraviti, da se izogneš gneči, hkrati pa užiješ najboljše plaže v Sydneyju?
 


Zasebna plaža sredi vrvečega mesta

Sydney je znan po svojih deskarski plažah, vendar pa se po vsem zalivu skrivajo tudi umirjene samotne plaže. Nekatere so bolj priljubljene kot druge, pri čemer igra pomembno vlogo dostopnost.  Če iščeš simpatično peščeno plažo, ki je blizu centra mesta, hkrati pa ne preveč obljudena, je plaža zate Lady Martins Beach. Žepna plaža se nahaja med prijetnima soseskama Double Bay in Rose Bay, dostop do nje pa je nekoliko skrit. Na plaži so dovoljeni tudi psi, če so na vrvici.


Družinski izlet na plažo

Odpravi se na Balmoral Beach blizu Mosmana v severnem delu mesta. Plaža je idealna za družine, saj ima ograjeno kopališče, pred žgočim soncem pa se lahko umakneš v senco avstralskih fikusov. 
 

Skrit kotiček za romantičen piknik

Na Manlyju najdeš plažo Collins Beach – do nje prideš po dolgi zaviti poti z manlyskega pomola. Na idilični plaži s prelepim razgledom na Sydney Heads verjetno ne boš imel dosti družbe, zato je idealna za romantičen piknik.
 

Rana ura …

Poletno vročino in množice lahko prehitiš in se na znamenito plažo Bondi Beach odpraviš zgodaj zjutraj. Opazovanje sončnega vzhoda nad oceanom ima prav poseben čar, poleg tega pa se boš lahko na plaži pridružil domačinom med njihovim jutranjim obredom – deskanjem, tekom ali pozdravom soncu. Na plaži Bondi se bo kmalu nabiralo ogromno kopalcev, zato si privošči zgodnje kosilo v kateri od bližnjih restavracij (priporočamo Icebergs, kjer pa bo verjetno potrebna rezervacija), nato pa pohiti nazaj v mesto, še preden pride do prometnih zamaškov na cestah, ki vodijo na obalo.
 

Na jug

Če se vendarle znajdeš na plaži Bondi v času največje gneče, se po poti ob obali odpravi na jug proti plažama Bronte in Coogee – na tem sprehodu najbrž ne boš sam. ;) Južno od plaže Bondi je namreč kar nekaj prijetnih morskih »bazenov« (javno dostopna kopališča z morsko vodo ob skalnati obali), kjer lahko plavajo tudi malo manj samozavestni plavalci – na varnem pred morskimi psi in valovanjem. No, vseeno boš lahko plaval z osupljivim razgledom na rte iz peščenjaka, morske ptice in mogoče tudi kite, ki potujejo tod mimo. 
 

 
Še manj turistična je plaža Maroubra, ki jo najdeš še nekaj rtov južneje od plaže Coogee. Maroubra v jeziku domorodcev pomeni »kot grmenje« in je del enega od avstralskih deskarskih rezervatov. Plaža je primerna za izkušene deskarje in za vse tiste, ki bi radi opazovali akcijo med valovi.
 

 

Kdaj se odpraviti raziskovat sydneyjske plaže?

Seveda si vsi želimo doživeti avstralsko poletje, ki traja od decembra do februarja, pri nas pa je takrat zoprna in turobna zima. V tem obdobju nikar ne pozabi na dobro zaščito pred soncem! Nekateri menijo, da je najboljši čas za obisk sydneyjskih plaž avstralska jesen (od marca do maja). Sydneyjska zmerna klima namreč poskrbi, da je vreme prijetno sončno in toplo vse do poznega maja (ko se v Avstraliji začne zima), ocean pa se shladi še počasneje – tako je lahko morje presenetljivo toplo, čeprav zunanje temperature niso več ekstremno visoke. Tudi spomladi (med septembrom in novembrom) bodo zunanje temperature prijetne, čeprav bo morje morda malo hladnejše. No, dobra stran je, da so takrat cene nekoliko nižje. ;) 
 
Sydney je prekrasno mesto, ampak če ga želiš zares doživeti, se pač moraš odpraviti na plažo, saj mu te dajejo še poseben čar. Pripravi kopalke in gremo – sploh, ker imamo trenutno v akciji ugodno karto do tega avstralskega mesta: vozovnico lahko dobiš že od 679 € dalje. Za rezervacijo pokliči 080 47 42 ali se oglasi v naši poslovalnici na Ajdovščini v Ljubljani.  
 


Oddaj povpraševanje

 
 
 

Želiš ostati v stiku z našimi novostmi in drugimi obvestili? Vpiši svoj e-naslov in enkrat do dvakrat na mesec te bodo v tvojem nabiralniku čakale informacije o zanimivih in ugodnih potovanjih.

Izberi si novice zase

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb