All we do is travel

27. September 2017

STA potovanja

S potovanjem preizkusita trdnost svojega razmerja

Skupaj sta že nekaj časa, odlično se razumeta in … razmišljata o poroki? Prijazen nasvet: naj ne bodo medeni tedni vajino prvo skupno potovanje – skupna popotniška izkušnja je lahko pomembna preizkušnja za vajino zvezo. Je namreč tudi test, kako se bosta razumela, če bosta skupaj 24 ur na dan – lahko tudi v nepredvidenih situacijah.

 


 

Na potovanju spoznaš partnerja z vseh plati 

Ko si na poti, si ves čas s partnerjem. Ne moreš skriti, kdo si v resnici, in dobiš vpogled tudi v partnerjeve malo manj popolne lastnosti. Na potovanju se znajdeš tudi v nepredvidenih situacijah, kar izvabi na plano marsikatero neprijetno lastnost. Vsak ima nekaj nenavadnih lastnosti, ki so lahko simpatične ali pa naravnost neznosne, zato razmisli, če jih lahko prenašaš vse življenje.

 

Po drugi strani pa lahko na potovanju odkriješ tudi partnerjeve sposobnosti, ki jih v vsakdanjem življenju ne potrebuje prav pogosto – morda se odlično pogaja na tržnici, zna preživeti v naravi ali pa govori pet tujih jezikov … Med potovanjem se naučiš marsičesa novega o partnerju in to vaju lahko še bolj zbliža.

 


 

Reakcije so pomembne

Na potovanju se ne moreš izogniti temu, da bi šlo kaj narobe. Morda bo zamujal avtobus, morda izgubita kaj pomembnega ali pa se izgubita v neznanem mestu. Opazuj partnerjevo reakcijo v teh situacijah – poskuša reševati probleme, je preponosen, da bi prosil za pomoč, te spravlja ob živce z nenehnim negodovanjem ali pa se zna pošaliti tudi v resni situaciji? 

 


 

Pomembno je, kakšna ekipa sta

Potovanje v paru je ekipno delo – prav tako kot zakon. Obveznosti se delijo in dobro je pravočasno ugotoviti, če lahko delujeta usklajeno. Vsako dolgotrajno razmerje je plod ekipnega dela – in ne le dela, tudi podpore, ki si jo medsebojno nudita. Če na začetku ne najdeta skupnega jezika, se lahko potrudita postati boljša ekipa.

 

Težave z zaupanjem

V vsakem odnosu potrebuješ tudi nekaj prostora in časa zase in morda prav na potovanju ugotoviš, da v vajinem razmerju to ni povsem samoumevno. Srečevala bosta veliko ljudi v različnih situacijah in lahko se zgodi, da bo partner poskušal dirigirati, kaj lahko počneš in česa ne smeš. Mogoče je tako zaradi pomanjkanja medsebojnega zaupanja ali pomanjkanja samozavesti, vsekakor pa je pomemben dejavnik, ki bo vplival na vajino skupno življenje v prihodnosti.

 


 

Pogovori ali prepiri?

Med potovanjem se težko izogneš dolgim pogovorom in prav mogoče je, da se bosta dotaknila tudi kakšne konfliktne teme, ki lahko sčasoma postane še bolj neprijetna. Seveda si lahko v novem okolju in daleč od vsakodnevnega stresa privoščita nekaj takšnih debat, ampak če vsaka vodi v prepir, to najbrž ni najboljši znak.

 

Kompromisi 

Čeprav imata podobne interese, vaju bo skupno potovanje prisililo v sklepanje kompromisov – od tako preprostih, kot je odločanje o restavraciji, kjer bosta jedla večerjo, do tako pomembnih, kot je izbira naslednje počitniške destinacije. Tudi tako bosta videla, koliko sta se pripravljena prilagajati in kakšne kompromise bosta morala sklepati. Šele ko se naučita prilagajati drug drugemu, razmislita o naslednjem koraku v vajinem razmerju.

 


 

Spremembe

Sčasoma se vsi spreminjamo in s tem ni nič narobe. Potovanja nas bogatijo in nam ponujajo priložnost za osebnostno rast. Morda se sčasoma celo izkaže, da nista več potovalno kompatibilna. In tudi s tem ni nič narobe, če si le dovolita potovati po svoje. Medtem ko bo eden od vaju odkrival divjo naravo ali se podajal na adrenalinska doživetja, bo drugi užival v mestnem vrvežu ali v obisku galerije sodobne umetnosti. Če vama uspe to uskladiti na skupnem potovanju, še bolje, vsekakor pa tu pridejo prav že omenjeni kompromisi. Brez dvoma sta lahko odličen par, čeprav dopustujeta ločeno, vendar pa je treba poskrbeti, da takšne počitnice niso le beg pred partnerjem. 

 

 

Odločitev o naslednjem koraku v vajini zvezi naj bo dobro premišljena. Če bo potovanje tisto, ki bo odločilo, pa smo vedno pripravljeni pomagati pri organizaciji. Pokličita nas na 080 47 42 ali pa se oglasita v naši poslovalnici! 

 

 Oddaj povpraševanje

 
 
 

Želiš ostati v stiku z našimi novostmi in drugimi obvestili? Vpiši svoj e-naslov in enkrat do dvakrat na mesec te bodo v tvojem nabiralniku čakale informacije o zanimivih in ugodnih potovanjih.

Izberi si novice zase

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb