All we do is travel

5. Januar 2018

Tadej Volarič

Goodbye, America!

Ahhh, pa sem spet doma. Udobna postelja, čista kopalnica, polno opremljena kuhinja, domači, prijatelji … Uff, kako sem vas pogrešal! Vendar je bila izkušnja, ki sem jo doživel v ZDA, izjemna. Vsakemu mlademu želim, da takšno poletje, kot sem ga jaz preživel v ZDA, doživi tudi sam. Res je, bilo je delovno ter naporno poletje in šele zdaj, ko sem doma in se prilagajam nazaj na evropski način življenja, vidim, da sem izmučen in mi manjka spanje … Spim do 11. ure zjutraj, tako da je mamino kosilo pravzaprav moj zajtrk. 
 
Poletja 2017 ne bom nikoli pozabil! Spoznal sem veliko novih prijateljev, spoznal način dela in življenje v tuji kulturi, izboljšal jezik in dodal novo alinejo v svoj življenjepis, ki bo v očeh bodočega potencialnega delodajalca zagotovo izstopala. Poleg vsega tega pa sem razširil svoje obzorje, postal sem samostojnejši, samozavestnejši in vedno si bom lahko sam pri sebi v težkih časih rekel, da če sem premagal 4 in pol mesece Amerike, bom tudi to!
 

 Brooklyn Bridge – New York

 
29. septembra sem končal svoje poletno delo v hotelu Ranch Inn v Jacksonu v Wyomingu. Poslovil sem se od svojih sodelavcev in ameriških prijateljev, ki so mi obljubili, da bodo prišli na obisk v Slovenijo in začel pakirati kovčke za naslednji dan. Končno! Cel september sem vsak dan odšteval in delal križce na koledarju, saj sem komaj čakal, da pride ta dan – ROAD TRIP po ZDA!
 
Z avtobusom sem se 30. septembra ob 6.30 zjutraj odpravil na 15-dnevno “odkrivanje” Amerike. Iz Jacksona proti Salt Lake Cityju, nato pa v Las Vegas. V hotelu smo se dobili s še štirimi slovenskimi prijatelji, ki so prav tako preživeli delovno poletje v ZDA (v Wisconsinu). Na zahod so s severa prileteli v Los Angeles, kjer so najeli avtomobil za 8 oseb, saj nas je bilo pet, poleg tega pa smo imeli tudi ogromno prtljage. Tudi razdalje v ZDA, na našem roadtripu, so bile ogromne, zato je bila odločitev o najemu večjega avtomobila prava. ZDA na zemljevidu izgledajo dokaj majhne, vendar so razdalje, ki smo jih prepotovali z avtom, v resnici ogromne. Poleg tega pa te zavedejo tudi milje, ki so daljše od kilometrov. 
 
Naš road trip po ZDA je igledal takole: Las Vegas, Hoover Dam (jez na reki Kolorado, na meji med Arizono in Nevado), Zion (nacionalni park), Bryce (nacionalni park), Arches (nacionalni park), Monument Valley, Antelope Canyon, Horseshoe Bend, Grand Canyon (nacionalni park), San Diego, Los Angeles.
 

 Bryce Canyon (Utah)

 

Monument Valley (Arizona)


 

Horseshoe Bend (Arizona)
Grand Canyon (Arizona) - South Rim


 

Antelope Canyon (Arizona)
Plaža Coronado Beach – San Diego (Kalifornija)
 

V Los Angelesu sem si ogledal NHL tekmo LA Kings-Calgary Flames, na kateri je naš Anže Kopitar dosegel zadetek in podajo. Žal so tekmo Kingsi po podaljšku izgubili, a nič zato. Vseeno je bilo kraljevsko ... GO KINGS GO!!!

 
V Los Angelesu smo se razšli. Dani in Darja sta svoje potovanje nadaljevala proti San Franciscu, Suzana in Benjamin sta odletela nazaj v Slovenijo, sam pa sem se odločil odleteti v New York.
 
Noro preživeto poletje 2017 se je zame končalo 15. oktobra. Odločitve, da sem odšel na počitniško delo v ZDA, ne bom nikoli obžaloval in jo bom vedno izpostavljal kot eno najboljših izkušenj v svojem življenju!
 
Premišljuješ, da bi tudi ti preživel poletje 2018 v Ameriki? Potem se udeleži ene od naših predstavitev (naslednja je že v torek, 9. januarja, v STA Travel Cafeju v Ljubljani) in se odloči za novo veliko pustolovščino! 
 
 
 
 

Želiš ostati v stiku z našimi novostmi in drugimi obvestili? Vpiši svoj e-naslov in enkrat do dvakrat na mesec te bodo v tvojem nabiralniku čakale informacije o zanimivih in ugodnih potovanjih.

Izberi si novice zase

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb