Kam te nesejo krila?

Z vlakom po Evropi

Odkrij čare panoramske vožnje mimo polj, gozdov, mest in vasic, s postanki v središčih izbranih mest. Potovanje z vlakom je udobno, ugodno in ponuja nepozabno dogodivščino, kjer boš spoznal cel kup popotnikov z vsega sveta. Primerno je tako za mlade kot tudi starejše popotnike, ki si želijo bolj fleksibilnega načina potovanja in tiste, ki radi urnik potovanja prilagajajo sproti.

Preden se odpraviš na pot, poskrbi, da v tvojem nahrbtniku ne bo manjkala zaloga prigrizkov, plastenka vode in dobra knjiga. 

InterRail

Vozovnica InterRail omogoča potovanje z vlakom po Evropi. Obstajata dva tipa InterRail vozovnic – globalne vozovnice (“Global Pass”) ter vozovnice za posamezne države (“One Country Pass”). Vse InterRail vozovnice, razen InterRail globalnih “kontinuiranih” vozovnic z veljavnostjo 22 dni oz. 1 mesec, so “fleksi” vozovnice in omogočajo prosto vožnjo v določenem številu izbranih dni v obdobju veljavnosti vozovnice. Poleg prevoza z vlakom lahko pri prevozu koristite posebne cene in popuste InterRail ponudbi pridruženih transportnih podjetij ter druge ugodnosti pri drugih podjetjih (popust ali brezplačen vstop v muzeje, znižane cene nočitev …).

Vozovnico InterRail Pass lahko kupijo osebe s stalnim ali začasnim bivališčem v eni izmed evropskih držav (kot oseba z začasnim bivališčem se smatra vsakdo, ki dokaže, da je v Evropo prišel pred več kot šestimi meseci). Vozovnice so imenske in niso prenosljive.

Če potujete z globalno vozovnico, lahko v odhodni državi vozovnico uporabite za dve vožnji – v odhodu in povratku, vendar mora potovanje potekati v obdobju veljavnosti vozovnice. Te vozovnice lahko kupite samo v državi bivanja. Vozovnice InterRail Pass se lahko izdajo največ tri mesece pred prvim dnem veljavnosti.

Vse InterRail vozovnice veljajo v 1. in 2. razredu za odrasle in seniorje (starejše od 60 let) ter v 2. razredu za mlade potnike. Otroci do 1. leta starosti potujejo brezplačno z odraslim, kot mladi pa se smatrajo potniki od 12. do dopolnjenega 28. leta starosti. Odločilna je starost potnika na prvi dan veljavnosti vozovnice.

Vse InterRail vozovnice, razen ”kontinuiranih” InterRail Global Pass vozovnic, se imenujejo ”fleksi” vozovnice. Imetniki ”fleksi” vozovnic lahko poljubno izbirajo potovalne dni v roku veljavnosti InterRail vozovnice. Izbrani dan potovanja morate vpisati v potovalni koledarček pred prvim vstopom na vlak/ladjo. Datum potovanja mora biti vpisan z modrim ali črnim nalivnim ali kemičnim svinčnikom v ustrezno polje koledarja na vozovnici. Datum mora biti vpisan čitljivo s številkami v zaporedju (dan, mesec), npr.: 27.05. Veljavnost vozovnice se začne ob 00.01 uri in konča ob 24. uri istega dne. Pri potovanjih, ki se začnejo z direktnimi nočnimi vlaki z odhodom po 19.00 uri, se vpiše kot dan potovanja naslednji dan. Pri potovanju na nočni pomorski relaciji lahko imetnik vozovnice vpiše datum odhoda ali datum prihoda. Pozor - potnik s »fleksi« vozovnico, ki ni vpisal datuma potovanja v ustrezno polje v koledarju na svoji vozovnici pred začetkom potovanja, mora plačati nadomestilo v višini 50 €!

Vozovnica InterRail ne velja za vse vlake; v nekaterih primerih morate plačati dodatek ali doplačilo, in sicer za (obvezno) rezervacijo mest, za uporabo vlakov z globalno ceno z obvezno rezervacijo mest, za uporabo spalnikov in ležalnikov na vlaku, za uporabo kabin, ležišč in ležalnih sedežev na ladji pri pomorskih družbah, sezonski dodatek od junija do septembra na pomorskih linijah Superfast Ferries in Blue Star Ferries med Italijo in Grčijo, luško takso, za obroke, ki so vključeni v dodatke za posamezne vlake ter ostale storitve, ki jih nudijo na vlakih (npr. časopisi, telefon ...).

Povračilo za delno koriščeno vozovnico ni mogoče. V primeru izgube ali kraje se za vozovnico InterRail ne povrne plačana cena niti se ne izda nova vozovnica.

Inter Rail Global Pass

Vozovnica InterRail Global Pass velja v naslednjih 30 državah: Avstrija, Belgija, Bivša jugoslovanska republika Makedonija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Češka, Črna gora, Danska, Finska, Francija, Grčija, Hrvaška, Italija, Irska, Luksemburg, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Srbija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švica, Švedska, Turčija, Velika Britanija in pri pomorski družbi Attica Group, ki vozi na relaciji med Italijo in Grčijo.

Vozovnica InterRail Global Pass vozovnice ”kontinuirane” veljajo za naslednja obdobja:

  • 15 dni
  • 22 dni
  • 1 mesec

Vozovnice InterRail Global Pass vozovnice ”flexi” veljajo:

  • 5 dni v roku veljavnosti 15 dni
  • 7 dni v roku veljavnosti 1 meseca
  • 10 dni v roku veljavnosti 1 meseca
  • 15 dni v roku veljavnosti 1 meseca

InterRail Global Pass

Odrasli 2. razred

Mladi 2. razred

7 dni v 1 mesecu (Flexi)
€ 320 € 255
15 dni v 1 mesecu (Flexi) € 472 € 376

15 dni neprekinjeno (kontinuirano)

€ 421

€ 337

1 mesec neprekinjeno (kontinuirano)

€ 637

€ 510

Cene so informativnega značaja in se lahko brez predhodnega opozorila spremenijo.

InterRail One Country Pass

Potnik ne more kupiti vozovnice InterRail One County Pass za domicilno-rezidenčno državo. Obstajajo vozovnice InterRail One Country Pass, ki veljajo za naslednje države: Avstrija, Benelux (Belgija, Luksemburg, Nizozemska), Bolgarija, Hrvaška, Češka republika, Danska, Finska, Francija, Bivša jugoslovanska republika Makedonija, Nemčija, Velika Britanija, Grčija, Madžarska, Republika Irska, Italija, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Srbija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Švica, Turčija in pri pomorski družbi Attica Group, ki vozi na relaciji med Italijo in Grčijo.

One Country Pass – Nivo 1

Odrasli 2. razred

Mladi 2. razred

Velja za države:

4 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 291

€ 233

Nemčija, Velika Britanija

6 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 349

€279

One Country Pass – Nivo 2

Odrasli 2. razred

Mladi 2. razred

Velja za države:

3 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 170

€ 148

Francija, Norveška, Španija, Švedka

6 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 242

€ 210

One Country Pass – Nivo 3

Odrasli 2. razred

Mladi 2. razred

Velja za države:

6 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 291

€ 233

Avstrija, Švica

8 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 344

€ 275

One Country Pass – Nivo 4

Odrasli 2. razred

Mladi 2. razred

Velja za države:

4 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 146

€ 126

Danska, Beneluks (Belgija, Nizozemska, Luksemburg), Italija, Finska, "Greece Plus" (vključno ladijski prevoz Grčija - Italija), Irska

6 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 190

€ 164

One Country Pass – Nivo 5

Odrasli 2. razred

Mladi 2. razred

Velja za države:

3 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 123

€ 98

Grčija, Portugalska, Romunija

6 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 205

€ 164

One Country Pass – Nivo 6

Odrasli 2. razred

Mladi 2. razred

Velja za države:

3 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 59

€ 51

Bolgarija, Češka, Hrvaška, Madžarska, Makedonija, Poljska, Romunija, Slovaška, Turčija

8 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 132

€ 114

Cene so informativnega značaja in se lahko brez predhodnega opozorila spremenijo. Cene že vključujejo RSF – pristojbino za rezervacijo.

Naroči se na sestanek v agenciji

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb