Kam te nesejo krila?

Potovanje v ZDA, Kanado in Avstralijo

POZOR: Pogoji vstopa se lahko spreminjajo. Za najnovejše informacije obiščite uradne spletne strani za posamezno državo. STA potovanja ne more prevzeti odgovornosti za težave pri pridobivanju dovoljenj za vstop.

Pridobitev dovoljenja za vstop v ZDA, Kanado ali Avstralijo

Vsi potniki, ki potujejo v ZDA, Kanado ali Avstralijo, morajo pred odhodom izpolniti posebni elektronski formular za vstop v državo!

ZDA - ESTA

Potniki, ki potujejo v ZDA morajo vsaj 3 dni pred odhodom na spletni strani ESTA izpolniti formular v posebnem elektronskem sistemu za avtorizacijo potovanja (Electronic System for travel Authorization). Cena vpisa je $14. Program ESTA je na voljo za državljane držav, ki so v Visa Waiver programu. Seznam je na voljo na tej spletni strani.


Kanada - eTA

Potniki, ki potujejo v Kanado, morajo pred odhodom pridobiti dovoljenje za vstop - eTA (Electronic Travel Authorization). Za prijavo potrebuješ potni list, kreditno kartico (VISA, MasterCard, American Express) ter e-naslov. V večini primerov dovoljenje dobiš v nekaj minutah od oddane prošnje. Dovoljenje velja 5 let oz. do poteka veljavnosti potnega lista. Cena dovoljenja je 7 CAD.

Dovoljenje se pridobi preko spletne strani:

http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp

Avstralija - eVisitors

Potniki, ki potujejo v Avstralijo pa se morajo pred odhodom prijaviti preko novega spletnega vizumskega sistema t. i. »eVisitors«, ki se nanaša na državljane držav članic EU in na državljane nekaterih drugih evropskih držav. Sistem »eVisitors« je internetno baziran, stalno dostopen sistem pristojnega avstralskega ministrstva za imigracijo, ki omogoča vložitev vloge (turistični/poslovni obiski) na spletnem naslovu:
https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/651-

V idealnih pogojih prosilec že po nekaj minutah po oddaji elektronske vloge v svoj elektronski nabiralnik prejme obvestilo o odobritvi vstopa v Avstralijo. Kljub temu priporočamo, da za zaprosite najmanj 14 dni pred nameravanim potovanjem. Ob prihodu v Avstralijo mejni organi vtisnejo v potni list, na številko katerega je vezana elektronska vizna odobritev, ustrezen žig prihoda.

Naroči se na sestanek v agenciji

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb