Kam te nesejo krila?

Skoči na zadnjo objavo...

Letalske karte

Dodan: 19.08.17 @01:15:32

Miša

Gost
Živjo verjetno se bo veliko komu zdelo smešno vprašanje pa vendar. Želim si kupiti letalsko karto lj-london. Prvič bom letela z letalom in se niti malo ne spoznam na kupovanje kart in check in, prtljago in vse kar je povezano z tem zato se obračam na vas. Gledala sam karte z prevoznikom wizz air in moram na koncu izbrati kaj dejansko je vključeno v karto torej basic, wizz go in wizz plus. In me zanima kaj se cenovno najbol splača. Vzeti wizz go ali basic in kasneje dodati še 20kg prtljago. Ter kako vse poteka ko prideš na letališče koliko prej moram biti tam,kaj vse storiti in koliko časa se čaka na prtljago ko prispeš da lahko odideš z letališča (zaradi prevoza iz letališča). lp hvala za odgovore miša

0     0

Ani

Gost
Nisem še letela z Wizzairom, ampak načeloma je pri nizkocenovcih tako, da je najceneje kakršnekoli dodatke rezervirati takoj (se pravi ob nakupu karte), ker potem ti samo še nabijajo ceno. V vsakem primeru pa nikakor ne čakaj, da bi kakšen kos prtljage dodala na letališču, ker tam te bodo pa sploh obrali. Ne pozabi narediti online check-in - preveri, kdaj to lahko narediš, nekatere letalske družbe ga odprejo en mesec pred letom, nekatere en teden, nekatere samo par dni prej - in si sprintati karte, preden greš na letališče.

"Zlato pravilo" je, da planiraj biti na letališču 2 uri pred letom. Tudi če ti na koncu ena ura ostane, bolje to, kot pa da zamujaš. Na letališču, če imaš za oddat kaj prtljage, poiščeš pult od svojega prevoznika oziroma svojega leta in to oddaš, sicer greš pa direkt čez security. Pazi na to da s sabo na letalo lahko vzameš tekočine v flaškah v velikosti največ 100 ml, imeti jih moraš v prozorni plastični vrečki in to vrečko posebej dati čez rentgen. Ostalo ti bojo pa že tam povedali kaj je treba, oziroma so ponavadi povsod na stenah navodila. Potem pa poiščeš s katere številke in ob kateri uri se začne vkrcavanje na tvoj let in zabiješ preostanek časa po želji.

Jaz že kar nekaj časa letim samo z ročno prtljago, tako da sem že malo pozabila koliko se kaj čaka ... pomoje če si zrihtaš prevoz ene 45 min po napovedanem pristanku bi moralo biti OK.

BTW - Easyjet ima tudi linijo LJ-LDN, mogoče se ti splača preveriti še njihove cene, če jih še nisi.

0     0

Sunzalasun

Registriran uporabnikZapečkar

Pozdravljeni.

Prosim za pomoč!!

Ko želim narediti check Inn pri Ryanair mi za otroka pri vpisu letnice rojstva ne da vseh možnosti letnic,le določene.

Pri nakupu karte sem jo označila v primerni kategoriji,sedaj pa bi jo morala označiti kot 10 let starejšo.pri vpisu podatkov za odrasle potnike te težave ni bilo.

Nimam pojma kako naj to trdim,zato prosim za pomoč.

Že v naprej hvala

0     0
OPOZORILO: STA potovanja ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb