Kam te nesejo krila?

Skoči na zadnjo objavo...

Selitev v UK - procedura za vstop na trg dela

Dodan: 28.03.13 @19:18:30

woo

Gost
kdaj se pa seliš gor? jz se sredi junija

0     0

oj

Gost
Jaz pa jeseni, septembra

0     0

May_Poppy

Gost
Hej

Pa sem končno našla večino informacij, ki sem jih iskala. Te zaplete kaj pride prvo kura ali jajce oz. stanovanje ali bančni računi in vse prijave in odjave itd. Tako da hvala vsem za vse uporabne informacije.

Tudi jaz se selim v London - in sicer štartam od tukaj 4.6. 

Kdaj greš ti Woo? lepoo bi se bilo s kom dogovoriti, da se lahko pokliče za kakšno kavico ali pa da gremo skupaj na job hunting .

Stanovanje sem si uredila - no - vsaj za prvi mesec...potem bom pa videla za naprej. Odvisno od tega kje bo služba. Odločila sem se, da bom vzela Britbound Essentialz paket, vendar ga dejansko začneš koristiti šele ko prdeš v UK, razen UK sim kartice in Oyster card s prednaloženimi 10 funti na vsaki. Meni se ne zdi slab deal, če se pa splača pa "o tom po tom" .

Bi pa prosila, če mi lahko malo poveste o zdravstvenem zavarovanju. Evropsko kartico bom imela s sabo - kaj pa je z dodatnim zavarovanjem? Ga tukaj odjavim al ne in kako ga uredim v Angliji?

Če je kdo, ki gre oz. ki je že v londonu zainteresiran za nova poznanstva se javite, da se kontaktiramo. Jaz bom namreč flying solo..tako da ne bi bilo slabo imeta vsaj enega znanca tam.

 

0     0

Ptic

Gost
To ni problem obstaja stran na fejsbuku Slovenci v Londonu tam bos nasla vec kot dovolj sonarodnjakov ....

0     0

Lee

Gost
Vzajemna glede odjave dodatnega zdravstvenega zavarovanja precej komplicira (za ostale zavarovalnice ne vem). Jaz sem najprej odjavila obvezno zdravstveno zavarovanje (dala vlogo na Prijavno odjavno sluzbo) in potem papirje poslala na Vzajemno, pa je teta se vedno morila v tri dni. Zelela je obrazec ki se mu rece Izpis iz osnovnega zdravstvenega zavarovanja, kar je popolnoma brezveze (to pomeni da tudi ce nimas osnovnega zavarovanja v Sloveniji ti dodatno se naprej tece al kaj, kaki idioti, ni cudno da je vse v k....). Na koncu jo je poklicala se visja referentka iz zavoda za obvezno zdravstveno zavarovanje v Ljubljani in od takrat so stvari urejene. Skratka komplicirano. Tule pa preprosto stopis do zdravnika NHS in imas vse zastonj. Ce zelis privatnega zdravnika, zobozdravnika ali ginekologa pa so storitve seveda placljive, kar je popolnoma logicno. Skratka, nobenega kompliciranja.

0     0

May_Poppy

Gost
Hvala Ptic in Lee.

Mah...za zdaj bom še po moje pustila zavarovanje teči. Nikoli ne veš kaj bo gor. Mogoče se premislim in vrnem domov (ne verjamem, ampak nikoli ne ve&scaron...naj še stoji tole nekaj časa. Tud odjavo bom naredila samo začasno, ostalo bom pa urejala ko dobim službo.

Poln kufer mam že te papirologije..

 

Hvala za odgovore  

Lp

0     0

Dolour

Registriran uporabnik
Pozdravljeni vsi skupaj!!

Tudi jaz imam eno vprašanje. Upam da mi lahko kdo pomaga s tem vprašanjem. Tudi midva s punco nekoliko razmišljava z odhodom v UK. Ne še ravno v čisto v bližnji prihodnosti, ampak upam da čim prej

No da preidem do vprašanja. Punca je zobozdravnica in naju zanima če kdo ve kako je z nostrifikacijami, oziroma če ima kdo kakšne informacije, kako je z delom zdravnikov v UK, če niso študirali v UK.

Hvala za odgovor že v naprej!!

0     0

oj

Gost
May_Poppy: sporoči, kako ti je kaj koristil Britbound in če je bilo kaj hitreje glede admin. zadev oz glede NIN. Sicer grem šele sept., pa drug del Anglije ne London. Samo, da še pridem nazaj v Slo in da uredim papirje.

 

 

 

0     0
OPOZORILO: STA potovanja ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb