All we do is travel

24. November 2017

5 vzrokov za bolezen na potovanju – in nekaj nasvetov, kako se temu izogniti

Pri potovanjih imamo radi skoraj vse – od pakiranja do avanturističnega izgubljanja v neznanih mestih. Potem pa nas vse navdušenje mine, ko na potovanju zbolimo. Najpogosteje so to razna virusna vnetja zgornjih dihal – prehladi, boleče grlo in podobno.

8. November 2017

Kje najdeš najboljše plaže v Sydneyju?

Sydney je gotovo eno najsrečnejših mest na svetu – sploh glede na število plaž (zares) dobesedno na svojem pragu. Leži namreč na obeh straneh zaliva Port Jackson in tako ponuja umirjene zalivske plaže, kjer se bodo dobro počutili tudi najmlajši, ter zahtevne deskarske plaže, najlažje dostopne s skalnih rtov. Ker pa je Sydney ogromno in tudi zelo turistično mesto, so še posebej v avstralski poletni vročini (ne pozabi: v Avstraliji se poletje sploh še ni začelo!) plaže hitro prepolne obiskovalcev. Kam se torej odpraviti, da se izogneš gneči, hkrati pa užiješ najboljše plaže v Sydneyju?

1. November 2017

13 stvari, ki jih lahko počneš, ko obtičiš na letališču

Možnih razlogov, da obtičiš na letališču, je mnogo: morda si eden tistih, ki vedno pridejo na letališče še kakšno dodatno uro pred predvidenim check-inom, mogoče letalo zamuja ali pa čakaš na naslednji let. Se zgodi. Mogoče si že vajen čakanja na letališčih, če pa potrebuješ kakšno idejo, kaj početi v tem času, smo zbrali nekaj predlogov.

19. October 2017

Zakaj so Filipini točno tisto, kar si želita za popolne medene tedne?

Prstana sta kupljena, vabila natisnjena, sedežni red ne bo povzročil 3. svetovne vojne … Hm, najbrž je zdaj čas, da razmislita o poročnem potovanju. Če si medenih tednov ne moreta predstavljati brez popolne plaže, že vesta, da je možnosti nešteto – svet je pač ogromen, prekriva pa ga precej oceanov ter peska. Kako se torej odločiti? Cena, dostopnost, čas potovanja in različna tveganja vsekakor vplivajo na izbor. In seveda je treba upoštevati še oh! faktor. In faktor oh! je na Filipinih res visok. Filipini so res nekoliko odročni, vendar pa je ta zbirka tisočev otokov (in to mislimo zares dobesedno: več kot 7000 jih je) ena najbolj romantičnih lokacij, ki si jih lahko predstavljata.

9. October 2017

15 nasvetov, kako ostati zdrav med potovanjem

Predstavljaj si: odločiš se za svojo naslednjo popotniško destinacijo, vse preveriš in raziščeš, načrtuješ potovanje, morda rezerviraš hotel ali pa v nahrbtnik spakiraš šotor, se odpraviš na pot … Potem pa zboliš! Pa naj bo zaradi stresa, utrujenosti – potovanja so hkrati prečudovita in naporna. No, pripravili smo 15 nasvetov, kako se izogniti bolezni in ostati zdrav med potovanjem.

8. October 2017

Kako preživeti in uživati v Indiji?

Ne, ni dežele, kot je Indija. Vsi poznamo čarobne, pisane podobe, ki kar vabijo k obisku, in romantične slike začimbnih tržnic, pisanih preprog in prečudovite narave so vgravirane v naš domišljijski svet. Indija bo po eni strani presegla tvoja pričakovanja, hkrati pa se pripravi na kakšno presenečenje – da ne bo negativno, smo zbrali nekaj nasvetov.
Kategorije
Anketa
Kako pogosto na potovanju uporabljaš telefon?

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb