Dodan: 16. 09. 2005 @10:07:37
gana
Ravno prišla iz Gane in hočem nazaj takoj! :) To moram deliti z vami, ker je tako lepa in prijazna in oh in sploh deželica, da se ti skoz sam smeji. Nasmeški na njihovih obrazih pa ti lepšajo dneve in noči. In če bi radi doživeli in preživeli najbolj noro doživetje sploh, se morate ustaviti pri Barbari in v njeni vasici. Zakaj? Ker ti znajo pričarati, da si počutiš kot doma, a vseeno v Afriki. Enostavno postaneš del njihovega življenja. Lahko se pa učiš tudi tradicionalnih plesov, igrati bobne, uživati na plaži ali pa se sproščati v senci s hladnim pivom v roki in ob odlični hrani. :) Za vse interesente in za ostale, na spodnjem naslovu ste vedno in vsi zelo dobrodošli. :) Barbara's Highlife Village p.o. box AD 352 Adabraka Accra Ghana Tel.: 00233 244 957 278 e-mail: barbarabizovicar@yahoo.com www.barbarasvillage.com Uživite v cvetju!
Dodan: 16. 09. 2005 @14:49:49
Re: gana
Mene tudi zanima Gana,ali lahko pustiš tvoj e-mail naslov,bi ti pisal??
Dodan: 16. 09. 2005 @15:02:09
mikka@travel.over.net
Dodan: 16. 09. 2005 @16:41:22
Hvala,sem ti že poslal.
Dodan: 16. 09. 2005 @20:26:28
Iz kje in kam si letela? Koliko stane letalska karta z letal.pristojbinami? Prenočišča in hrana je verjetno poceni. Lp Joži
Dodan: 16. 09. 2005 @20:57:28
Odvsino kdaj bi rada letela dol.Če si študentka jo lahko dobiš pri STA-ju za okrog 180.000 s taxami.Drugače ima Lufthansa ugodne lete 669eur+taxe ali kakšen KLM.15. decembra se cene zvišajo..
Dodan: 16. 09. 2005 @23:22:29
jaz bi tudi rad šel drugo leto dol, sam me je kar malo minilo, ko sem se pozanimal za ceno karte...
Pozna kdo kakšno cenejšo varjanto za Ghano?
Kje pa lahko dobis vizo? se kej drugje kot v Rimu?
lp
zoran
Dodan: 17. 09. 2005 @09:43:12
Gana je lahko zelo poceni, ali pa zelo draga. Odvisno kakšen tip popotnika si. In ni nič nenavadno, da večina še vedno vse nosi na glavi, potem se ti pa mimo pripelje novi Audi TT! :)Jaz sem bila dosti s kolesom in peš, pa tro-tro in shared taxi. So pa vsi zeeeeloooo prijazni in nasmejani in veseli in in in.. :) Vizo mi je uredila prijateljica v Bruslju. Najbližje nam je Rim, ampak DHL je zelo draga zadeva zato se splača kontaktirati Gilbreta - je slovenc, tako, da ni straha glede sporazumevanja. Cene kart so različne - če si študent se ti splača tu pri STA vzeti - mene je prišla okrog 170k s taksami vred. Obstaja pa še neka afriška al ganska letalska družba, ki naj bi imela ugodno letalske karte. Vendar ne vem, ali samo za njih ali za vse. Vsem pa priporočam 'obisk' Gane! :) Meni se še vedno smeji, pa sem že tedendni doma! :)
Dodan: 17. 09. 2005 @10:51:30
Jaz bom povedal le to,da je v Gani še veliko drugih zanimivih krajev, ne le vasica od Barbare Bizovičar!!K njej greš dan,dva potem pa pot pod noge,ostali kraji čakajo!!Jaz sem bil pri njej in sem ugotovil,da je njej predvsem do žurov in alkoholnih pijač.
Dodan: 17. 09. 2005 @13:22:25
Dodan: 17. 09. 2005 @14:01:00
Tudi jaz sem bila to poletje v Gani, celih 7 tednov. Potovala sem sama, zelo varna dežela, pri Barbari Bizovičar sem preživela zadnji teden in sem zelo zelo uživala, zlasti, ker nas je crkljala s odlično hrano. Vsem priporočam!!Gano je potrebno doživeti, ljduje so nasmejani, prijazni in...res je bilo super!!!!
Dodan: 19. 09. 2005 @15:51:43
Oj, jst planiram Ghano morda pozim, kapšen je kej vreme dol januarja, pa alohka poveste kolk je budget na dan tko backpack scena pa da se ti tud kej dogaja, . . .
Dodan: 19. 09. 2005 @16:36:13
Low budget 10-15USD na dan.Decembra,januarja in februarja je vreme suho(občasne plohice)temperature skoz čez 30 stopinj.V Accri je kar pestro nočno življenje.
Dodan: 22. 09. 2005 @20:54:10
Dragi pisci.
Sama sem starejsa gospa in tudi sama sem obiskala cudovito dezelo, o kateri govorite. Krasna dezela, krasni ljudje, krasno podnebje in krasna hrana.
Res nisem izkusena popotnica in morda je bilo zame ravno dejstvo, da je tam Slovenka, tako pomembno. Sicer se nikoli ne bi odlocila za pot v Afriko. Tudi sicer so mi sestre Aleksandrijke, Slovenke, ki so delale v Egiptu, razlagale, da je veliko Slovencev zavilo k njim v prenocisce, preprosto zato, ker smo Slovenci bolj cloveski eden do drugega, ko smo dalec od doma. Enako velja za Metoda Krizologa, ki biva in sluzbuje v New Yorku in druge.
Gospo Barbaro sem spoznala in pri njej prezivela nekaj dni. Lahko vam povem, da je to najmocnejsa in najbolj inspirativna oseba, ki sem jo lahko spoznala v svojem zivljenju. Odsla je v neznano dezelo, tudi jezika ni znala, in v komaj dveh letih postala izredno spostovana in ljubljena oseba med ljudmi v mali vasici, kjer zivi. Vsak dan trdo in predano dela. Kljub temu, da smo se zvecer skupaj zabavali ob afriski glasbi, je zjutraj prva poskrbela, da je bil na mizi zajtrk. K njej se prebivalci redno zatekajo po pomoc, nasvet ali zgolj lepo besedo. Tudi vsi popotniki s celega sveta, ki jih je pot zanesla v njeno vasico, so se z njo spoprijateljili. Da o tem, da so njeni zaposleni kot njena druzina, sploh ne govorim.
Vsi popotniki ali popotnice me lahko za kaksne nasvete kontaktirate na elektronsko posto:
marijavercic@yahoo.com
Lep pozdrav,
Marija Vercic
Dodan: 22. 09. 2005 @20:57:45
Bli smo pri Barbari. Res je bil zur, naredili smo si hude partije z lokalci. In Barbara je ko smo jo povabil res zurala z nami, ki bi lahko bili njeni otroci. Ampak nas je pa tud pedenala kot svoje otroke. Mama Barbara, pridemo spet!
Smrk (in ekipa)
Dodan: 23. 09. 2005 @19:54:25
A tukaj teče zdaj debata o Gani ali Barbari Bizovičar????!!!
Dodan: 22. 10. 2005 @20:39:22
A gre kdo v januarju ali februarju dol?
Dodan: 09. 11. 2005 @23:11:48
S starši smo živeli v Ghani 11 let(Kumasi in Accra). In moram priznat, da me še vedno vleče nazaj in upam, da se bom lahko še dolgo časa vračal. Drugače, so pa ljudje res zelo prijazni in tudi žurov je dosti. Kar se tiče plaž so zelo uredu, sploh malo naprej od Takoradija ali pa okoli Cape Costa(Biriwa Beach). Med Accro in Temo je pa tudi lepa plaža Coco Beach in še.... Je pa res zelo veliko za videti in doživeti, razni parki ali pa kako jezero. Drugače pa letenje z Ghana Ariways je res malo cenejše, samo je doživetje čisto unikatno. Na začetku, ko smo še leteli z njimi so imeli tudi 12 urne(1x 2 tedna) zamude in že takrat zastarelo letalo(upam, da ni več v uporabi). ;-) Dugače pa zelo lepa država vredna ogleda.
Dodan: 10. 11. 2005 @10:47:07
Vital,a imaš v bližnji prihodnosti plan it kaj dol?
Dodan: 17. 01. 2006 @23:36:23
Močno upam, da bom meu priložnost it tja kmalu. Kako kmalu pa nevem na žalost, ker so še nekatere obveznosti tukaj. LP
Dodan: 24. 02. 2006 @21:54:21
vital lepo te prosim če mi lahko pišeš na mo mail (alencica3@gmail.com) zanimajo me kakršnekoli informacije o ghani, in zunanjih podobah-okolici egipta
kdaj pa ste živeli tam?
ps:delam nalogo o podobah egipta+okolice v času aleksandrijk
Dodan: 24. 02. 2006 @22:19:58
gospa marija, lepo bi vas prosila če lahko še enkrat napiše vaš naslov elektronske pošte, ker nisem prepričana, da je tisti pravilen
hvala za razumevanje
Dodan: 20. 08. 2006 @20:15:24
Dodan: 31. 08. 2006 @08:10:18
Prosim, napišite mi vaš elektronski naslov
Dodan: 31. 08. 2006 @08:38:00
Dodan: 10. 11. 2011 @16:49:24
Če vas zanima še več infomacij o Gani, vas lepo vabimo na Potopise z dobrodelno noto - 16.11.2011 ob 19h namreč potujemo v Gano.
Dobimo se v Študentski hiši SRCe, na Židovski stezi 6 v Ljubljani.
Več info na: https://www.facebook.com/#!/event.php?eid=217371381658766
Vabljeni tudi prijatelji prijatljev...
« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.