Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
STA Koper
Forum
Dodan: 12. 07. 2005 @05:42:41
Viza za Brazilijo in cepljenje
Tinka
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Lep pozdrav!

Zanima me,ce je za Brazilijo potrebna viza in kaksna cepljenja?

Dodan: 12. 07. 2005 @09:39:35
Re: Viza za Brazilijo in cepljenje
Blaž
Gost

Zdravo Tinka,

viza za Brazilijo ni potrebna (vsaj do bivanje za 3 mesece ne), obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici (problematična predvsem v Amazanoniji in Nord Pantanalu), priporočljivo cepljenje za hepatitis a in b.

Proti rumeni mrzlici se lahko cepiš na večjih brazilskih letališčih (Rio, Sao Paolo), cepljenje je tam brezplačno in takoj si cepljen, medtem ko ti v Sloveniji zaračunajo cc. 10 jurjev.

Če te kaj zanima kr vpraši,

Čao, B

Dodan: 12. 07. 2005 @12:40:50
Neli
Gost

Tudi jaz nameravam v Brazilijo, pa me zanima ali je cepljenje proti rumeni mrzlici res potrebno, tudi če ne greš po Amazoniji? Pa koliko denarja približno porabiš na dan za hrano, prenočišča in kakšen bus, bolj budget varianta, pa zopet ne čist poden. Nekje sem prebrala, da izpod 40 $ na dan , ne prideš skozi. Upam, da to ni res...Hvala za odgovor!

Dodan: 12. 07. 2005 @13:09:55
Andrej
Gost
Cepit se je mogoče v Gorici (Via Mazzini 7), sm se cepu tam glih mesec nazaj in je pršlo 40 EUR za rumeno mrzlico in hepatitis A (saj 50% bolj poceni kot pri nas). Ja pa mej kak slovarček italjanski s sabo.
Dodan: 12. 07. 2005 @17:24:05
Katja
Gost

Cepiti se je potrebno samo, če greš v amazonijo. Vize ne potrebuješ, če si tam manj kot 90 dni.

LP!

Dodan: 12. 07. 2005 @21:17:09
Blaž
Gost

Cepljenje je potrebno, če greš v predele, kjer domuje ta komar, to ni le Amazonija, je še Nord Pantanal, ter deloma centralni Brazil (na zavodu majo karto, kjer ti to točno pokažejo). Še enkrat pa ponavljam, da je cepljenje na letališčih zastonj. Lokalni busi so natrpani in skor zastonj (za dobrih 150 km manj kot jurja), long distance busi so ful udobni, cene so zmerne. Za 24 urno pot iz Ria do Campo Granda ali pa do Iguazu pride cc. 9 jurjev (ampak razdalje so ogromne).

Cene prenočišč se gibljejo od 10 do 30 dolarjev (zajtrk vključen) odvisno od kraja ter časa potovanja.

Hrana in pijača je pocen, npr. pivo v normalni gostilni pride cc. 150 SIT, sok 100 SIT, hranao se najbolj splača jesti v gostilnah na kilo, kjer se za 700 SIT odlično naješ.

Jst sm zapravu v dobrem mesecu cc. 900 evrov, kar pride slabih 30 evrov na dan (a smo kr neki prebluzil in dost vidl, pa tud pr hladnih cervezah nismo šparal :-). Poleg tega smo bli v času karnevala v RIU, kjer je takrat vse nekoliko dražje

L.P., B

Dodan: 12. 07. 2005 @22:06:01
Neli
Gost

Oj, Blaž, hvala za koristne informacije. A si prekrižaril velik del Brazilije, oz. kaj je res fajn za videt?

Glede prenočišč pa me zanima, ste spali v hotelih ali pri domačinih? A so cene 10-30$ na osebo ali na sobo? Si imel kakšne težave z zdravjem oz, z varnostjo po večjih mestih? Eni pravijo, da znata biti Rio in Sao Paulo nevarna.

Res hvala lepa že vnaprej za pomoč!

LP

Dodan: 13. 07. 2005 @09:08:12
Blaž
Gost

Oj,

za najcenejšo nočitev sem dal 5 evrov (na osebo), za najdražjo 10 evrov. Tam sem bil v mesecu januarju in februarju, ko so cene najvišje (poletje, karneval). V Riu so v tem času cene prenočišč še dražje, a jst sm par dni spal pri prijatelju.

Na poti smo bli trije in smo obglodal kar lep del Brazila, čeprav v 5 tednih seveda ne moreš videt vsega. Mi smo se odločil za pot Sao Paolo - Ilha Grande - Volta Redonda -Iguazu - Campo Grande - Pantanal - Ouro Preto - Arreal de Cabo -Rio. Na severovzhod nismo šli, saj je zmanjkalo časa, bi pa tud ta del ful rad enkrat vidu (Salvador, Recife, Natal, Ilheus, ...).

Jst sm mel ful probleme z zdravjem, ampak te probleme sem prnesu od doma, ker je takrat razsajala pr nas tista gripa, to se mi je tam še poslabšal, tak da sm šou v bolnico, dobil antibiotike, ... Prva dva tedna sm mel mal pokvarjena, pol pa LIFE. Hrana je čista in dobra, pijačo pa pit ustekleničeno.

Mi nismo mel problema z varnostjo. Celo po favelah smo ga ponoč sral, ko smo par caipirinh preveč spil, pa ni blo panike (vseeno najbrž ni ravno pametno tako izzivat). Men se je cel Brazil zdel prijazen in varen, čeprav pa tud jst poznam ljudi, ki so jih sred Copacabane napadl in zahteval denar. Ni pametno hodit sama in ne smeš bit preveč opazna.

Če te še kej zanima pa kr vpraš, B

Dodan: 13. 07. 2005 @11:07:12
mojca
Gost

pozdrav vsem,

mene pa zanima, če je kdo bil v Bahii - Salvador. Kake so cene bivanja, prevoza in kako je z varnostjo???

Pa še eno vprašanje, kako najceneje do tja ??? Imam ponudbo povratna karta za 200.000!

Hvala Lp

Dodan: 13. 07. 2005 @14:23:15
Neli
Gost

E, tut me smo se odločile za ta del Brazila! Sao Paulo- Parana-Campo grande, slapovi...pa pol počas do Ria, da vidmo to čudo.Nameravamo pa potovat z busi, tko da me zanima koliko km je od Sao Paula do Campo grande?Pa še to, se mormo na hitro naučit portugalščine al se da kaj zmenit tut v ang.?

Na pot gremo nov., tko da karnevala ne bomo vidle, pa mislim, da bo vseen hudo fajn!Itak je tam menda skoz kakšen žur oz. karneval, ne?

LP

Dodan: 13. 07. 2005 @15:06:37
Blaž
Gost

Me kr ma, da bi še enkrat piču dol. Žur se najde vedno in vsepovsod, ljudje živijo za sambo, footbal in zabavo.

Potovanje z busi je kul, razdalje ogromne. Od Ria do Iguazuja je cc. 22 ur z busom, (se mi zdi, da okol 1500 km), od Iguazuja do Campo Granda cc. 15 ur, od Campo Granda do Ria cc. 24 ur. Ampak, če maš družbo so te poti ful prijetne (so seveda izjeme, prav od Iguazija do Campo Granda smo se pol poti pelal v nabito polnem busu, kjer je res hudo smrdel celo pot, ampak to itak vzameš v zakup).

Ful priporočam, da si vzamete mal več časa za Rio (velik stvari, ki jih je treba vidit in doživet utrip mesta) ter Pantanal (nora flora in favna, spoznaš folk iz vsepovsod, ...), manj za Iguazu (rabiš 2 dni, pri čemer slapove najbolje doživiš z argentinske strani) in Bonito, glavno mesto Brasilia je arhitekturno lepa, drgač nč ekstra, par dni pa si na vzamte tud za čudovite plaže severno od Ria (mi smo najel boogija in raziskoval bolj ali manj neodkrite, a čist odf... plaže). NORO.

Itak, da si bote sami (same) nardle plan in da se bo ta najbrž po poti mal spreminjal, a par stvari od zgornjih je treba vidit in doživet, če greste v ta del Brazilije.

L.P. B

Dodan: 13. 07. 2005 @15:12:35
Blaž
Gost

Aja pa še to,

angleško znajo Brazilci ful slabo, tako, da vzemte kak manjši portugalski slovarček besed in besednih zvez (izrazov). Če zna kdo špansko potem sploh ni problem, drugače pa se že nekak sporazumeš.

Čao, B

Dodan: 14. 07. 2005 @12:52:38
Neli
Gost

Ah, zdaj pa res že komaj čakam, da gremo! Bomo upoštevale tvoje nasvete!Hvala! Se pravi, portugalski slovarček, ruzak, mal dnarja, pa penso positivo...Juhej!

L.P.

Dodan: 16. 07. 2005 @13:56:38
Tinka
Gost

Ojla!

Ni me blo neki dni tukaj,pa ste tolk napisal...hvala fulll!!Zdej res vem skori vse in lahko samo se razmisljam o dnevu odhoda.

Lp,Tinka

Dodan: 02. 08. 2005 @22:47:39
cherry
Gost

Pozdrav vsem... tudi jaz nameravam v Brazilijo konec oktobra - novembra..... Letalo do Ria, par dni po mestu, potem pa pot pod noge....Neli, a bi lahko delček poti skupaj preživele?

LP

Dodan: 19. 09. 2005 @14:04:37
blaže brazilski
Zupy
Gost

Serbus, Blaž,

vidm, da si zlo v pomoč kar se Brazilije tiče in sm te takoj prepoznal, kdo si - ko sm bral od favel in preveč caipirinh itd., haha.. Mi2 z Eleno greva dol 10. novembra, pa se zdaj počas pripravljama...

Pridn bod pa oglas se kaj pr nas,

LP ZUPY

Dodan: 21. 09. 2005 @10:16:49
m
Gost
čau. jaz sem se imela v braziliji super. potovala sam, nobene nevarnosti. čeprav kar se tiče favel...jaz sem pristala tam ker sem se izgubila in so mi hitro dali vedeti nej jo raje poberem od tam. so bili pa trije dečki iz švedske, ki so bili v istem hostlu kot jaz, ustreljeni. bili so v faveli ob nepravem trenutku na napačnem kraju. Znamenitosti si v riu nisem ogledovala...nisem tak tip, je pa fenomenalen žur v predelu Lapa..na ulicah, samo domačini...... uživajte
Dodan: 03. 10. 2005 @16:51:23
Matej
Gost

Zdravo Blaž,

ker vsi panicirajo glede cepljenja za vstop v Brasil, me ponovno zanima, ali si ti sam izkusil cepljenje na letališlu v Riu ali je pričala-kazala. Ker mi malo teče voda v grlo, odhajam 8/10, te prosim za čimprejšnji odgovor.

lp

Matej

Dodan: 07. 01. 2006 @11:37:52
Tej
Gost

P!

...a ve kdo, ali se je varno cepit v Braziliji? So ta cepiva varna/učinkovita?

Hvala in Lp, Tej

Dodan: 07. 01. 2006 @13:06:06
nina
Gost

A je res tako težko plačat 6100sit (v MB) in ne čakati na cepljenje sredi Južne Amerike, pa še kaki stranski učinki te lahko doletijo, ki jih mirno "daš skozi" ko si še doma...

Itak je že za telo sprememba v uri, okolju, hrani... No, toliko za razmislek, čeprav vem da je vsak tisočak pomemben sploh pred potovanjem.

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

@ matjaž . res pišeš na pamet
v začetku aprila grem po
Jaz sem zdaj prišla nazaj
Prosim če svetujete -  kakšen
hja, mogoče, ideja ni slaba. grem
 Eno vprašanje v zvezi z
Jst mam čas 7dni. A
Heeej!   Tudi sama imam namen potovati,
za pridobitev ganske vize,potrebuješ tudi
Da ne bo pomote, so
OiSeptembra letim v Jakarto..v Indoneziji
Obrni se tudi na zavod
Do 2 marca moraš oddati
Kako do ISIC izkaznice?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

18.06.2011 - 01.03.2015
14.05.2011 - 24.02.2015
09.04.2011 - 09.04.2015
23.04.2011 - 01.03.2015
02.04.2011 - 31.12.2015
07.05.2011 - 07.05.2015
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™