Dodan: 08. 06. 2005 @22:51:08
TAJSKA
Oj! A mi lahko kdo svetuje kako je s potovanjem po tajskih otokih v juliju, ko naj bi bilo tam monsunsko obdobje? Če je kdo bil tam v tem terminu a mi lahko prosim pove a to dežuje skozi al so to tropske nevihte
Dodan: 09. 06. 2005 @13:16:55
Re: TAJSKA
Hi,
well if u go for the Andaman coast(Ko Lanta,Ko Phi Phi,Krabi) that side has realy bad weather during the rainy season..,from may all the way untill november is rainy.But if u go to Gulf islands(Ko Tao,Ko Samui Ko Phangnan)you gonna have excelent weather.I spent some months last year on those islands.....it rains sometimes..usually half an hour a day...thee rest is sunny ...and yes JUST GO FOR IT...........
XXXd
Dodan: 09. 06. 2005 @14:16:44
Ojla,
tudi jst grem v začetku julija na Tajsko in to južni del in me res zanima kako je z vremenom ker slišal sem, da je nekaj plohic ki pa niso tako moteče. Prosim če je kdo bil v času julija, da sporoči kako vreme je imel. Hvala za čimprejšnje odgovore ker julij se hitro bliža. :-))))))
Dodan: 13. 06. 2005 @09:40:57
bil tam lansko leto julij avgust.. v tem casu sva imela en dezevn dan v bangkoku (3 ure je dezeval k pr norcih) in eno hudo nevihto ponoci na ko phanangu. drugace sonce in temperature sploh ne tok moteco visoke.. lepo se mej mogoce se vidimo letos:-)
Dodan: 13. 06. 2005 @10:45:41
Hvala za odgovor, zdej sem že rezerviral karte tko da definitivno greva! Upam da nebo preveč dežja in da bo OK! Pa upam da se bomo res kje umes srečal da gremo na eno, dve,tri..... pere :-))))
Dodan: 13. 06. 2005 @11:48:37
Tudi midve s prijateljico greva na otoke julija, pa gremo loh na kak cocktail, pa izmenjamo vtise.
se eno vprasanje, ali kdo ve, kje se da poceni in dobro spati v bangkoku?
Dodan: 13. 06. 2005 @12:21:37
go 4 khao san road.....basic cheap rooms(150 - 500 baht).....restaurants,bars....market........travel agency...
have fun
Dodan: 13. 06. 2005 @13:07:54
kdaj pa potujeta? Midva imava let z Munchna-z Emirati, 28.6.2005.
qul koktajli.....mmmmmm, komi čakam!
Dodan: 13. 06. 2005 @18:24:48
Ko prideš z letališča si dobi taxi in mu sam reč do khao san road-a, taxi nej bi prišel cerka 400baht. Pol pa js priporočam D&D inn, k je res na nivoju in ne boste spal med ščurki, je mal dražje mislm da je blo okol 350baht na noč za posameznika, samo je pa luštn in to bi toplo priporoču sm tut drgje isku sam ne vem js sm bl turist kt pa popotnik k mu je vseen kje spi, drgač pa pazte se lajder fantje na vsakih 10metrov po 10uri zvečer vs bojo napadale;)
Dodan: 13. 06. 2005 @18:45:02
Hm ja taksi ni glih tok drag. Najbol je da se ufura taksi metr. Ns je blo 5 pa niso hotl. drgač pa nej bi pršlo tm ene 200-300 batov (odvisno kako se zmeniš) do Kao San Road +50 batov za avtocesto. Drugače so pa tut avtobusi k so pa tm nekje okol 30 batov sam k prideš tja se ti to da najmn okol spraševat pa iskat. Pol pa kokr je Vasja reku se najbolj splača D&D INN je 100 batov dražji kot drugje ampak si v dost kulturnem hotelu lepo gor maš bazenček da se odmakneš od šundra. Pol če si ap hočte kej ogledat po bankoku te čakajo TUK-TUKI in se zmenš da se gre v kake 2-3 štacune in te pele za 5 batov po useh turističnih točkah slepping budha itd.......... Za otoke se pa splača da greste najprej na Koh Tao saj kar se poti tiče je dost kratka kokr pa da se dol peleš do suratanija. Pa karte se splača tut kr v agencijah kupt sam pejte mal po agencijah k jih je ful velik po kaosanu plačaš par batov draži ap use maš lepo pri roki kokr pa da hodš do železniške k te pride draži sam k morš za taksi dt. pa izogibite se VIP busov tistih k grejo čez noč. pa na avtobusih mejte prtljago kr na očeh k men so gsm sunl kolegu pa kr neki dnarja sam to je blo zato k smo bli preveč na free. Uživejte pa še zane kak bucket spijte hehe aja pa raj jih brez bedbulla pijte k drgač glava boli zutri ko hudič . Če vas pa še kej zanima glede otokov in kje je fino bit pa tko pa kr prašte
Dodan: 13. 06. 2005 @22:16:56
živjo,
če si na budgetu se mi zdijo vsi prevozi s taksijem čisto odveč. ko stopiš ven iz letališča, te bodo tam čakale 3 mladenke, ki prodajajo karte za avtobus. stane 100 bahtov in te pripelje 50 m od kao san road-a. pa tudi 350 bahotov/noč/osebo se mi zdi zelo veliko... midva s kolegom sva spala za 150 bahtov/noč/osebo v zelo urejenem in čistem guest house-u (imena se žal ne spomnim več).
lp,
andrej
Dodan: 14. 06. 2005 @12:22:02
Miha, kok si pa dal za karto, preko koga si jo kupil?
Dodan: 14. 06. 2005 @13:37:58
Karta me je pršla 126.714SIT z z letališkimi taksami vred. Tuki na STA strani imajo neko specialno ponudbo!
lp
Dodan: 14. 06. 2005 @13:40:21
Dodan: 14. 06. 2005 @13:41:34
ojoj miha a jst s tabo potujem????
Dodan: 14. 06. 2005 @14:05:15
ej, hvala! Ta ponudba zal vec ne velja zame, ker grem julija!Daj povej za koliko casa pa gres? Imas kaksen plan poti?
Dodan: 14. 06. 2005 @14:28:03
Ja tudi jst sem hotel iti v juliju pa je bla tale ponudba kr precej mikavna in sem se odločil da odpotujem malo prej. Neke zarisane poti nimam zbiram podatke kje je kaj lepega za videt, potem pa lonly planet pa gremo. Grem pa najprej mal na sever-treking pa slončke jahat cca. 5-7 dni potem pa jug in čimveč otokov pogledat-morje mi je še vedno zakon-potaplanje, plaže, palme,......
Dodan: 14. 06. 2005 @14:32:48
Koliko casa si pa temu namenu? Ja, sej, julij je drag k pr...
Dodan: 14. 06. 2005 @14:36:57
Ja letalsko karto ima za en mesec! Drago?-Ne ni vsaj kokr sm iz forumov prebral ker je sedaj "deževna doba" in so cene veliko nižje kot v top sezoni.
Dodan: 14. 06. 2005 @14:43:12
Cene so visje, ker so carterji ukinjeni + da julij spada v sezono! No, ti si kr fajn dobil! Jaz imam pa mal probleme najt ugodno karto ... Predvidevam, da si star anj kot 26 let ... ker tud to je fora! :))
Dodan: 14. 06. 2005 @14:59:34
Ups pomota-mislil sem cene na Tajskem-ne letalske karte-to maš pa prov! Tudi drugo drži!
Dodan: 15. 06. 2005 @09:37:15
ce mislte bit v D&D morte prej naredit rezervacijo. vsaj pri men je lansko leto blo tko.. ko sva prsla tja ni bilo mesta so zahteval rezervacijo potem sva pa kasneje rezervirala za nazaj in sva dobila...itak mas pa na ko san roadu 15 hostlov tko da ni panike za spat. iz letalisca najboljs vzet avtobus takoj k stops vn punce prodajajo karte prpele te pa 10m od ulce. tko da mislm da je to najboljsa varianta..
Dodan: 16. 06. 2005 @09:58:31
ODvisno kdaj prideš v Bangkok jst sm rezerveru v D&D pa pol z uno njihovo polomleno angleščino nismo nič ugotovil da sm sploh kej rezerveru sam smo bli tm mal pred 12 pa je blo še use frej. Na kosilo pa obvezno v connection je na vogalu res dobr ap pocen. Cene se pa spreminjajo bl ko greš od civilizacije al glavnih mest. recino čiki MB light so v mestih 60 pol na koh tao so bli pa že 75 no 7 eleven je pa povsod isto. Pa če greste na phi phi ne gledat pod vodo z odprtimi očmi k jst sm eno bakterijo fasu. Drugače je pa ta stran kjer je phi phi koh lanta in te otoki bolj na easy ubistvu čisto nič ljudi tko da če bi šu jst še enktrat kar bom tutu šel se nebi na uni strani nič ustavlu. Za prvič se pa splača phi phi vidt pa še to bolj day trip maya bay še zmer tok lepa k je bla. Phi phi je pa čist uničen. če mislte jit na full moon party je pa bolš pridt ke ene 3-4 dni prej k zadn dan se nedobi bunglova. No mi smo dobil kurnik za 3 spal ns je pa 5 notr s parimi ščurki ;)
Dodan: 16. 06. 2005 @18:50:21
A ni fool moon party na Koh Pangan-u?
Dodan: 16. 06. 2005 @18:51:29
A ni full moon party na Koh Pangan-u?
Dodan: 16. 06. 2005 @20:55:11
JA Full Moon je na Koh Panganu-had rin bay
Dodan: 13. 07. 2005 @09:47:04
ja kako se pa spi v teh bungalovih po tajski? Mislim na to a rabiš svojo spalko(+ armafleks) , al majo to porihtano? Glede na celo Tajsko me zanima.. če si vzamem s sabo tja vse to al ni potrebno?
Dodan: 13. 07. 2005 @10:35:56
Mene pa zanima, kako je na Tajskem z romantičnimi plažami, s fantom razmišljava, da bi šla septembra. Pa da ni preveč gužve... Vsi nasveti zelo dobrodošli!
Dodan: 14. 07. 2005 @19:17:37
Ja, jst sem imela spalko in mi je povsod prov pršla, mogoče tut zarad tega k smo spal v dost pocen guest housih in so pojstle bol tk tk čiste, pa mam res rajš vsaj glavo na svoji spalki, čeprav je bla po 5 tednih gadno svinska.
Rajskih in romantičnih plaž pa je na Tajskem PUNO!Pa še to je fajn, k si lahko velik prvoščiš, npr. masažo v mini zalivčku, pa svež ananas,... Ma, Tajska je super!
Dodan: 16. 07. 2005 @18:26:29
Mi potujemo tja konec oktobra. Gremo prvič in sicer samo za 14 dni. Kaj se najbolj splača pogledat, pa da bi bilo bolj na izi. Kakšna je menjava? A se je treba cepit proti malariji?
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.