Kaalen - Re: Delo v Avstraliji za dlje časa (3-5 let)
A obstajajo v Sloveniji agencije, ki ti poiščejo službo in stanovanje ne da bi blo treba tebi mignit s prstom? NE.
Agencija ti uredi vizo, te obvešča o postopku, ti da nasvete kako se čimbolje predstaviti kot kandidat za vizo, namesto tebe lahko uredijo prevajanje dokumentov, pomagajo ti pri izpolnjevanju obrazcev, lektorirajo ti RPL in podobno. Poiščejo ti delodajalca, če hočeš začasno delovno vizo.
Ko enkrat pridobiš vizo, ti lahko pregledajo in po avstralskih standardih uredijo življenjepis. Mislim da je nama zadnjič Tony tudi ponudil, da nama poišče ponudbe za službo že kak mesec ali dva preden prideva dol, tako da bi imela že določene datume/ure za razgovore, ko prideva dol.
Ne morejo pa it namesto tebe na razgovor, namesto tebe podpisat pogodbo za službo, namesto tebe odpret račun v banki, namesto tebe it z real estate agentom na ogled hiše/stanovanja, namesto tebe kupit avto itd.
Kar je napisano zgoraj, omenjena agencija opravlja odlično. Nama s fantom in še nekaj drugim ljudem, so brez težav uredil vizo... vse ostalo so zgolj natolcevanja.
Iz lastnih izkušenj lahko potrdim, da je vse res kar je napisala Kaalen. Če bi še enkrat začel s postopkom, bi najel agenta za pomoč in spet bi brez oklevanja izbral Activemigration.
Troy!!!!! - Re: Delo v Avstraliji za dlje časa (3-5 let)
Primos probaj najti kakorsnokoli vezo ali osebo ki ti bo pomagala priti v avs. samo ne hoditi k AVTI... lenkotu. pa vrjemi da najceneje v avs. je priti na turisticno vizo in si vse ostalo zrihtas v avs. z samo malo iznajdljivosti OPOZARJAM NE PREKO ACTIV... KI ni vredna pol K...
Ful odsvetuješ Active, po mojem boš ti že vedu, ker si dirktno tam. Jaz bi pa tud rad šel za en cajt v Avstralijo, pa pravš da naj si kakšnega v avstraliji dobimo da bo pomagu. po mojem bi bil ti kar ta prav. Dej, če bi pomagal mi pust kakšen mejl, pa se ti javm. Saj ne bi blo zastonj, bi ti pol nekaj dal, saj bom ful prišparal, ko ne bom agenta rabu plačat. No, pa lepo se imej na dopustu. LP Johan
Hello!Sem aupair-ka v ZDA,zanima me,ce je ze kdo delal v Avstraliji po programu demi pair,zanimajo me izkusnje,koliko casa traja program in katera agencija to ponuja,ker sem opazila,da ni omenjene nobene agencije v oglasih.
Leon - Re: Delo v Avstraliji za dlje časa (3-5 let)
Hi Primoz!
Najbolje, da se glede na zelje odpravis v New South Wales - sem bil sam tam 7 let in ce imas res zeljo delati na rancu ali podobno, le pogumno. Kar cim vec sprasuj, ker se v roku parih mesecev odpravljam nazaj v dezelo Down Under, prav na svoj ranc v NSW...
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.