Oi
Septembra letim v Jakarto..v Indoneziji bom minimalno pol leta, najdlje pa nekje 10mesecev.. ker je tako veliko otokov in verjetno ni vse povezano kot drugje, si ne znam narediti nekega plana kot ponavadi ko potujem po Aziji..
Pa bi prosil tiste ki so potovali tam vsaj nekaj mesecev v kateri smeri so šli, oz. če se da povedati imena otokov in s čim ste šli tja (letalo,ladja,..)..
Rad bi pa videl vse od Sumatre pa do Nove Gvineje.. če bo dovolj časa seveda 
moj mail: atmosphereslovenia@yahoo.com
Verjetno je pa bolje da se tukaj odpiše.ker še koga pomoje zanima 
lp
Kako boš pa rešil z vizo? najbrž boš potoval ven iz države, kajne? Ja, če bi jaz imela na voljo pol leta in bi bila prvič v Indoneziji ti je najlažje če imaš za izhodišče Jakarto. Od tam imaš lete povsod po državi, pa greš najprej npr. na Sumatro, kjer imaš kaj početi 1 mesec ali več, najbrž se splača tudi videti Borneo (ki pa je malce dražji kot preostanek države) - spet imaš kaj za videt, na Borneo npr. lahko potuješ od juga proti severu in tam na Borneo, potem lahko letiš na Bali ali pa nazaj na Javo...Javo lahko prepotuješ z vlakom (lahko vidiš marsikaj, lahko pa tudi letiš v Yogjakarto in potem od tam z vlakom na vzhod, pa npr. s trajektom na Bali. Na Baliju imaš dovolj 1 teden, ali pa (če se recimo potaplja&scaron
10 dni, definitivno priporočam Lombok, ki je meni najlepši otok kar sem jih videla do zdaj v INDO (no, bila sem na Javi, Baliju, Sulawesiju, Floresu poleg Lomboka). Od tam lahko vzameš ladjico, ki te v nekaj dneh pripelje do Labuanbajota na Floresu ali pa potuješ s trajekti in javnim prevozom preko Sumbawe. Na Floresu pogledaš Komodo national park, nato preostanek Floresa...Osebno bi šla še na Maluku ali Banda islands, sicer dvomim, ampak če ti ostane še potem čas za Papuo....skratka, Indonezija je ogromna, vprašanje pa je kaj tebe zanima (trekingi, potapljanje, znamenitosti, poležavanje....) in na podlagi tega sestaviš itinerar.
Želela sem napisati da na Sulawesiju lahko greš od J proti S in od tam na Borneo...
oj
zaradi vize nebi potoval na dva meseca iz države, ker prijateljica pozna domačine in bi oni jamčili (oz. kako se že reče) za mene..
zanimajo me trekingi, morje,. v bistvu vse kar Indonezija ponuja. No surfam in potapljam se ne 
kako dolgo si ti potovala? Papuo bi zelo rad videl.. verjetno je pa res treba skrčiti načrt potovanje ker Indo je res ogromna..čeprav bi bil tam 6-10mesecev..
zato bi rad slišal od koga ki je bil približno tako dolgo tam.. 
Moje najdaljše potovanje v indoneziji je trajalo 58 dni. Potem sem bila pa še dvakrat po en mesec, tako da morda nisem prava za nasvete (če želiš nekoga ki je bil v Indo pol leta). Takih je pa verjetno bolj malo, glede na to da njihova turistična viza velja 60 dni. Če ti je Papua prioriteta, potem šibaj najprej tja in prilagodi preostanek časa za ostale otoke...Indonezija je čudovita.
Sam tolk... Vizo lahko podaljšaš le za 30 dni (info s strani indonezijske ambasade) torej bi jo, če hočeš ostati 6 mesecev, moral podaljšati štirikrat. Sicer nič ne piše, da je omejeno, kolikokrat jo lahko podaljšaš, ampak glede na to, da jim je v bistvu ni treba podaljšat le za to, ker vložiš prošnjo, obstaja možnost, da jim tvoje podaljševanje v nedogled ne bo všeč in ti bodo na neki točki prošnjo zavrnili. Da ne omenjamo zoprnega skakanja po imigracijskih uradih vsak mesec. Ti uradi tudi niso ravno v vsaki vasi. Si predstavljam, da birokracija v Indo ni ravno človeku prijazna stvar. Nočem biti pesimistična, ampak si to dobro premislil?
P.s.: Začni surfat 
Indonezija brez potapljanja in surfanja je kot sindikalni izlet brez sek..! : )
ja šnorkljat mislim..surfat?mogoče pa res 
ne vem kaka viza je točno,samo če nek Indonezijec garantira zate (al kako se reče),potem si lahko dlje..prijateljica je bla tam nekje 5mesecev. ona mi bo tudi zrihtala nekoga iz tam.bi jo vprašal zdaj kako je točno s tem,samo je trenutno na potovanju..
Jah, ne vem če bo to čisto držalo... kvečjemu, če so v enemu letu spremenili pogoje... Ker sem spoznal ljudi, ki so tam delali kot učitelji potapljanja pri Indonezijcih (lastnik je biu Indo) na črno, pa so šli vsakih po izteku vize za dan/dva v KL al pa pač nekam za par dni iz države... Ker če bi blo tok simpl kukr pravš, bi vsak raje plačau enmu inonezijcu 100$, pa nebi meu zafrkancij...
Ja, res je to kar pravite okoli vize..pozanimaj se dobro, da ne boš imel problemov.
|
18.06.2011 - 01.03.2015
|
|
|
23.04.2011 - 01.03.2015
|
|
|
02.04.2011 - 31.12.2015
|
|