Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
STA Koper
Forum
Dodan: 07. 02. 2012 @10:50:04
Macau - Hong Kong
Klaudija
Registriran uporabnik
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Marca bom poslovno v Macau in bom imela 2 dni prosto, zato bi rada skočila tudi na izet v Hong Kong za en dan. Kolikor vidim je dost blizu, upam da je tak enodnevni izlet smiseln.

Ima kdo izkušnje, je že kdo bil? Kak nasvet bi mi prišel prav (s kod, kako, itd.).

Dodan: 07. 02. 2012 @11:51:38
Re: Macau - Hong Kong
Poce
Registriran uporabnik

Po moje se splača, kakor vidim je ralativno poceni trajekt (cca 15 eur enosmerna, dobra ura, vozijo praktično cel dan, starta tudi v Kowloon http://gohongkong.about.com/od/daytrips/a/macauferries.htm).

V enem polnem dnevu se kar da nekaj videti v HK.

LD

Dodan: 07. 02. 2012 @12:20:08
Klaudija
Registriran uporabnik

Hvala za mnenje in link, Poce. Si že bil/a v Hong Kongu?

Dodan: 07. 02. 2012 @14:34:33
Poce
Registriran uporabnik

Jp, 4 dni leta 2009, eden bolj kul mest generalno. Dobro kupovanje, skoraj vsi znajo anglesko, ćisto, podzemna je super in si v slabi uri nekje v naravi če hočeš, .. edina slabost je res malo prostora v sobah in pa tečni prodajalsi ki ti ponujajo obleke in rolexe

LD

Dodan: 08. 02. 2012 @18:51:15
Klaudija
Registriran uporabnik

Aha, torej iz izkušenj meniš, da bom imela kaj od tega, če bom le en dan v Hong Kongu? 

Lepa hvala za informacijo!

Če pa bi še kdo imel kakšno osebno izkušnjo s to povezavo Macau - Hong Kong pa bom seveda tudi vesela. 

Dodan: 08. 02. 2012 @23:56:42
vivi
Gost

Prosim če svetujete -  kakšen hostel ali poceni prenočišče.

hvala

Dodan: 11. 02. 2012 @08:34:20
Žare
Gost

V HK ni toliko za videt, tako da bo tudi 1 dan dovolj. Priporočam, da greš s Peak Tramom na razgledno točko. Pogled na HK je od tam fenomenalen. Potem greš lahko tudi na kakšno tržnico (npr. lady's market), na ogled kipa bude (otok Lantau), lahko se greš pa tut samo naokrog sprehajat.

Ko se bil tam avgusta lani, smo spali v chungking mansions. Ime malo zavaja, ker mansion to pač ni bil. Sobe so bile velike kot povprečna kopalnica v Slo, pred stavbo pa en kup sumljivcev. Je blo pa za HK poceni, takole na uč cca 20 eu na osebo (ugibam, ker se res ne spomnim).

Dodan: 01. 03. 2012 @17:46:07
Mirjam
Registriran uporabnik

Uf, jaz Chungking Mansions tudi pod razno ne bi priporočala. V Hong Kongu sem bila predlani in sem mela rezervirano in že plačano eno nočitev pri njih pa rajši nisem ostala, ko sem vidla stanje poleg sumljivih tipov in majhnih sob (najprej ti itak pokažejo najslabše!) sta na voljo samo 2 dvigali za ne vem kolko ljudi, če greš po stopnicah, srečaš podgane, preprodajalce in kurbe, pa tudi posilstva so tam baje "on regular basis".. Rajši plačaj malo več za tisto eno noč.

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Uuu super! Končno sem našla
Zivjo!   Mene pa zanima ali morda
2 škatlici prodani, ostala mi
Na Renee Toursu sem že
MBK je bil meni izguba
spremljaj kakšne akcije različnih letalskih
Čaw!   Gre kdo na začetku junija
@upug Še dobro, da znaš prepoznavat
Super, sem poslala mail lp
tud mene že nekaj časa
Last minute ponudba:       Prevoz na relaciji
Last minute ponudba:   Prevoz na relaciji
Last minute ponudba:   Prevoz na relaciji
Kje je meni najbližja STA poslovalnica?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

18.06.2011 - 01.03.2015
09.04.2011 - 09.04.2015
07.05.2011 - 07.05.2015
23.04.2011 - 01.03.2015
14.05.2011 - 24.02.2015
02.04.2011 - 31.12.2015
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™