Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
STA Koper
Forum
Dodan: 04. 02. 2012 @17:32:39
Križarjenje - informacije
Cruise
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

V maju grem na križarjenje in ker še nikoli nisem bil imam nekaj vprašanj. Najbolj me zanima ali je kakšen kodeks oblačenja, sam sem najrajši čisto preprost (jeans, majica) je to OK ali bom edina črna ovca med belimi? Za kapitanovo večerjo vem, da je potrebna eleganca, ali to pomeni nujno smoking in kravata ali velja modnejša eleganca (hlače + srajca? ) So na križarjenjih samo snobi ali je kaj fešte tudi ?

kako se plačuje s kartico ? najprej se naloži določena vsota na kartico in se jo nato uporablja do konca oz. se vmes spet napolni ali kako ?

Izleti se plačajo direktno na krovu uslužbencem  ?

hvala,lp

Dodan: 04. 02. 2012 @17:45:46
Re: Križarjenje - informacije
lola
Gost

Hej, ne sploh zdaj, ko so križarjenja res poceni, še zdaleč niso sami snobi.

Za vsak dan si lahko normalno oblečen, ni panike, peč zmeraj se eni bolj uredijo, drugi manj, tudi za kapitanovo večerjo ni nujno imeti smokinga, pač oblečeš neko srajco, lahko tudi kavbojke (sicer je bolje če kake mal bolj elegantne hlače če ma&scaron in to je to. Ne nič ne nalagaš denarja na kartico. Ti dobiš kartico ki jo vsakič ko kaj naročiš predložiš-npr. cocktail, izlete, blabla, se pravi vse storitve na ladji in šele zadnji dan-oz. predzadnji poravnaš celotni račun naenkrat (z napitinami vred, ki znašajo okoli 50 eur na osebo).

Lp 

Dodan: 04. 02. 2012 @21:40:31
Hruška
Gost

@Cruise - Smem vprašati s katerim ladjarjem greš? Ker je kodeks oblačenja v veliki meri odvisen od ladjarja. Pri ladjarjih kot so MSC, Costa, Royal Caribbean in NCL je kodeks oblačenja "casual". Oblečeš se tako, da se ti dobro počutiš. Videl/a boš od ljudi oblečenih v hipi varianti do ljudi (predvsem starejši angleži) ki bodo imeli večerne toalete, frizure in make-up kot na Titaniku  Tako da bojo kavbojke in majčka čisto ok čez dan, v času kapitanove večerje pa recimo kakšna lepša oblekca, ali pa recimo malo lepša majca oz. srajca pri moških in črne hlače recimo. Vsekakor vas ne bodo pri večerji zavrnili, če ne boste imeli kravate ali dolge večerne toalete. Pri ladjarjih višjega ranga kot so Celebrity, Holland America, Princess cruises, Azamara, Silversea,... pa je na splošno večerna toaleta močno zaželjena če ne že obvezna. Nekateri ladjarji imajo celo na ladji izposojevalnico večernih oblek, saj res veliko dajo na te zadeve. 

Kar se tiče plačevanja na ladji je tako: ko se vkrcaš imaš možnost, da se ti celoten ladijski račun veže na kreditno kartico. V tem primeru že takoj na začetku vzamejo podatke kreditne kartice. Na koncu križarjenja pa dobš račun kakšna je bila poraba. Hitro in enostavno. V primeru, da želiš plačevati z gotovino, po vkrcanju na samo ladjo, stopiš do recepcije in položiš gotovino na ladijski račun. Minimum je cca. 150 EUR na osebo (odvisno od ladjarja). Vmes po želji lahko dodajaš denar na kartico, če se ti zdi da bo ta znesek premalo za celoten čas križarjenja. V primeru, da porabiš manj kot si položil, na koncu križarjenja vrnejo denar. Aja, na ladijski račun ti avtomatsko po koncu križarjenja zaračunajo napitnine, ki znašajo pri tedenskih križarjenjih cca. 7 EUR na odraslo osebo, pri daljših pa cca. 6 EUR na odraslo osebo. Ampak spet je vse odvisno od ladjarja. Take cene imata MSC in Costa.

Ladijske izlete načeloma rezerviraš in plačaš na ladji. Jaz sem nekatere rezervirala 2 dni pred odhodom pa je bilo še prosto ali sem pa imela srečo, nevem  Priporočam, da tiste, za katere meniš, da bi res rad šel, da rezerviraš res čimprej, da si zagotoviš mesto. Lahko pa pred samim križarjenjem, ko dobš booking number skupaj s potovalnimi dokumenti, narediš online check-in in zraven že vnaprej rezerviraš izlete. Tudi pri skupinskih odhodih agencije največkrat nudijo že možnost rezervacije in plačila izletov vnaprej.

Upam, da sem bila kaj v pomoč. 

Lp

Dodan: 05. 02. 2012 @14:28:05
Cruise
Gost

@hruška, hvala za odgovor. Grem pa s Costo.

Dodan: 05. 02. 2012 @15:22:45
kiki
Gost

Zakon, kej bo Francesco za krmilom

Dodan: 05. 02. 2012 @20:09:22
cruise
Gost

@kiki

Itak, brez njega nikamor!

Dodan: 09. 02. 2012 @00:06:31
Violeta
Gost

Jaz sem zdaj prišla nazaj z čudovitega križarjenja! Z Costo. od SAVONE DO MAURICIUSA - 1 mesec....

Nekaj nepozabno doživetje! 1x probaš, potem te vleče....

Nič se ne bat. Ko plačaš celo potovanje, potem 1 teden pred odhodom dobiš od ladjarja  opis: opis oblačenja,.... protokol...kaj ti pripada,...in tako naprej. NEPOZABNO DOŽIVETJE!

Mi že planiramo naslednjo destinacijo...

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Uuu super! Končno sem našla
Zivjo!   Mene pa zanima ali morda
2 škatlici prodani, ostala mi
Na Renee Toursu sem že
MBK je bil meni izguba
spremljaj kakšne akcije različnih letalskih
Čaw!   Gre kdo na začetku junija
@upug Še dobro, da znaš prepoznavat
Super, sem poslala mail lp
tud mene že nekaj časa
Last minute ponudba:       Prevoz na relaciji
Last minute ponudba:   Prevoz na relaciji
Last minute ponudba:   Prevoz na relaciji
Kje je meni najbližja STA poslovalnica?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

18.06.2011 - 01.03.2015
02.04.2011 - 31.12.2015
23.04.2011 - 01.03.2015
14.05.2011 - 24.02.2015
07.05.2011 - 07.05.2015
29.04.2011 - 29.04.2013
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™