pozdravljeni,
vceraj sem se vrnil iz prelepe Srilanke....
Vsi Slovenci , ki so ze tam bili....so mi priporocali in posredovali kontakt voznika SADDA PIYATISSA; ...no jaz ga bom odpriporocal!!!!.
..sam je sletkaril kot je hotel, nam nacrte cist sesul in ze tretji dan nas krivil, da smo preskocili stvari, ki smo jih imeli na seznamu ogledov (...kar seveda mi o tem nic vedeli in pricakovali oglede!!!) in ceprav smo se zmenil za 15dnevno turo, nas je po 10dneh zapustil - kao se ne pocuti dobro, ce mi nismo veseli z njim (...seveda je imel ze druge nacrte, za druge ljudi);...med samo turo, nas je dva dni v Kandyu pustil cist same kar je blo OK, a zahteval je seveda dnevno placilo...to se je potem se veckrat ponovilo;
v guest housih, smo se zvecer druzili z drugimi popotniki (eni in istimi, kajti vsi vozniki imajo dokaj iste guesthouse - provizija), ki so prav tako imeli voznika (seveda razpravljali smo o vsem -denarju, turah, ogledih....) in glej glej od takrat naprej nismo nobenih istih ljudi vec srecali. Vozniki se med seboj vsi poznajo in seveda druzijo ob pitju arraka...ko ugotovijo pa da o njih razpravljas....vse drugam odpeljejo, samo da se ne pogovarjas na njihv racun. Sada je bil super, le takrat ko si z njim pil arak in seveda, ko ti je ob koncu potisnil racun pod nos!!!
z vsemi ki smo se spoprijatelili....in seveda so dejstva o voznikih ze prej razumeli in videli ter so s tem takoj naredili konec...smo se obcasno se na nasi poti srecali; ce smo mi z voznikom pripotovali zjutraj na doloceno lokacijo, so ti drugi pripotovali pozno popoldne....skratka, tudi z javnimi prevozi se povsod pride!!!!
prvic in seveda zadnjic sem najel privat voznika!!!toplo priporocam potujte v lastni reziji, prevozi in prenocisca bodo krepko pod 50eur na dan (vozniki zahtevajo med 55-95eur na dan); druga polovica meseca, ko smo sami potovali je bla mnogo cenejsa in seveda dosti boljsa...zanimivejsa in koncno smo lahko spoznavali pristno kulturo srilanke in njenih prebivalcev!
oo, V Sri Lanki si bil. to mora biti pa zanimivo.-iti v otok.si se globoko poglobil?
Ooo: ni potrebno pametovati, če nimaš nič pametnega povedati. "Pucaj" se raje kje drugje - če veš kaj mislim? 
Ne razumem pa ljudi zakaj na SL sploh najamejo voznike?!?! Ker je že v osnovi čisti nateg...pa ne mi govort, da je časovna stiska in da v lastni režiji nebi uspeli videti toliko kot z voznikom...in prav je, da tisti, ki imate slabe izkušnje z vozniki, to tudi delite, da ne bo večina ljudi, ki se odpravlja na SL mislila, da je "nujno" imeti voznika, če želiš videti maksimalno v kratkem času....
Midva sva bila 2 leti nazaj na Srilanki...vse v lastni režiji, brez kakšnih voznikov, ker so javni prevozi smešno poceni (res, da so malo počasni), pa nočitve tudi in vse se da lepo zmenit, ker vsi govorijo angleško....pa še več doživiš, če potuješ sam, sploh na avtobusih in vlakih sva bila večkrat edina turista in tako spoznaš tisto pristnost dežele....pa zelo zabavno nama je bilo....
Hvala za obvestila in izkušnje ....prav je ,da se na forumu obvesti saj tako dobimo info iz prve roke.....Jaz in žena pa potujeva v začetku marca ,kako ste pridobili vizo...preko neta ali na letališču CMB !
Prijazen pozdrav !
oj,
vizo moras najprej uredit preko spleta:
http://www.eta.gov.lk/slvisa/
....potrilo, ki ga dobis na mail imej sprintano s sabo, kajti ga na letaliscu hocejo videt (ce nisi placal preko neta bos poravnal stroske 25$ na samem mestu)....se pa stvari zelo spreminjajo, se same oblasti ne vedo kako z vizumi ravnat. V glavnem pri prvem vstopu v drzavo nismo imeli nobenih problemov, niti birokratskih.
Jaz sem bila dol pred nekaj leti, šla sem sama, potovala z busi,vlaki-nobenih problemov. Prav tako s prenočišči-malo pogledaš v bukvo, greš vprašat in to je to. Prav zaradi tega ker sem potovala sama in z lokalnimi prevozi, navežeš stike z domačini, ki so neverjetno prijazni. Nemalokrat se je potem zgodilo, da so me vabili domov na večerjo, pa tudi prenočišče so mi ponudili,pa ne zato, da bi kaj zaslužili. Meni je Sri lanka prav zaradi ljudi ostala v prelepem spominu.
|
02.04.2011 - 31.12.2015
|
|
|
18.06.2011 - 01.03.2015
|
|
|
29.04.2011 - 29.04.2013
|
|