Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
STA Koper
Forum
Dodan: 22. 01. 2012 @18:52:40
Šrilanka - antimalariki???
Živa
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Živjo,

marca šibam na Šrilanko pa me zanima, če je res kritično območje za malarijo? Oz. je potrebno jesti antimalarike ali mi bo več škode naredila kemija v tabletah?

Hvala,

LPŽ

Dodan: 22. 01. 2012 @20:05:52
Re: Šrilanka - antimalariki???
viktor
Gost

bil sem na šrilanki pred dvemi leti.Ni nevarnosti za bolezni razen na jugovzhodnem delu.Prepotoval sem jo predvsem vzhod-zahod cca1200km.Fantastična dežela kar se narave tiče.Hrana je bolj tako tako,večina je precej začinjena.Ljudje so prijazni.Tržnice prava paša za oči,sicer z kar nekaj neprijetnimi vonjavami.Obale in morje pravi užitek.Nasvet-prideš na letališče vzameš od agencije voznika in avto in furaš po deželi.Cene izredno nizke toda pozor za naivne turiste krat10.Če bi imel možnost bi se tja preselil.Z par deset tisoč€ si pravi car

Dodan: 22. 01. 2012 @22:11:49
.
Gost

Antimalariki za Šrilanko... NIKAKOR!
Škoda jeter in še česa, glede na to, da na ŠL že lep čas ni bilo nobene tovrstne okužbe in država vsekakor ne spada v rizično območje.
Sploh pa marec spada v sušno obdobje in ko sem bila sama v istem letnem času tam pred dvemi leti, sem komarje opazila le v vasici, kjer se štarta na Adam's Peak ter okrog jezera v bližini Yala National Parka.
Skratka, brez panike  

Dodan: 23. 01. 2012 @10:06:23
nenna
Gost

Ne rabiš!

Dodan: 23. 01. 2012 @10:08:47
nenna
Gost

se pa ne pridružujem predhodniku, ki je rekel, da vzemi voznika na letališču, ki te bo fural naokrog. Če si popotniški tip, raje pojdi sama, več doživiš in več vidiš.

Dodan: 23. 01. 2012 @11:33:23
Prims
Gost

Alo! A ti si že odločena za marec? Gledal sem nekaj pa netu, pa so ful ugodbe karte za feb (430e VCE-CMB emitates), tako, da verjetno šibam kar feb. Drugače so tudi meni frendi, ki so že bili povedali, da cepljenj ne potrebuješ. Lp

Dodan: 23. 01. 2012 @12:24:10
ann
Gost

prepotovala celo s.l. -en mesec . antomalariki niso asapirinčki, pač pa zelo strupene tabletke. z njimi se ni za igrati, ker vam bodo slej ali prej škodili. na sri lanki ni nevarnosti za malarijo !

Dodan: 23. 01. 2012 @14:02:01
irka
Gost

Lani septembra sem bila na Šrilanki, antimalrikov nisem jemala, niti nisem zaznala, da bi kje bilo kaj komarjev oz. kakšna nevarnost malarije.

Glede šoferja pa.... po moje je boljše doživetje, če greš sam in potuješ z lokalnim prevozom.

Dodan: 23. 01. 2012 @15:57:12
Jean
Gost

Sicer off topic a vseeeno;

@Viktor ali kdo drug lahko malo razlošiš kako to izgleda, da pri agenciji najameš avto z šoferjem (veliko je bilo že napisanega glede tega), torej če vzamem tak najem za 1 teden, pomeni da je potem on 24 ur na dan na razpolago, kako to plačaš? Kje on spi, si to sam ureja, kako je s hrano, mu ti kupuješ...? Se sliši smešno, a si ne predstavljam, če lahko kdo bolj podrobno to opiše. Kolika je okvirna cena takega najema oz. kaj je v to vključeno, verjetno plačaš glede na opravljene km, kaj pa njegove nočitve?

hvala

Dodan: 23. 01. 2012 @16:56:20
viktor
Gost

na letališču so te agencije .Povedal sem kaj vse želim videti in da traja vse skupaj 14dni.plačal sem 600€.V ceno je bilo vključeno prenočišča z zajtrkom za tri osebe.Voznik si sam ureja prenočišče in hrano.Občasno smo ga povabili na kakšno kavo ali drugo pijačo.Ponavadi zvečer smo se dogovorili kam gremo iaslednji dan in koliko je to vožnje.Ceste v glavnem niso ravno primerljive z našimi.Seveda je od posameznika odvisno kaj od takega dopusta pričakuje.Jaz sem pač želel videti to deželo.Nisem bil v hotelih z 5zvezdicami in da mi nosijo šampanjec v posteljo.Tam sem bil pol leta po končanju vojne zato mislim da visokegaturizma pravzaprav nimajo.Treba je biti pač previden koliko kaj plačaš.Tudi gostinske usluge se je treba dogovorit za ceno v naprej.Dosegljiv sem na 041737005še za več informacij

Dodan: 25. 01. 2012 @12:45:35
Živa
Gost

Se mi je zdelo, da bodo tableti bolj škodovali kot koristili Hvala!

Kar se tiče šoferja...bistveno večje doživetje je, če sam potuješ in raziskuješ. Ampak vsak po svoje.

Prims že mam karto, letim 20. februarja iz Benetk, do 14. marca sem na Šrilanki potem grem pa za en teden na Maldive. Si kupil karto? Se dobimo na pivu na Šrilanki

Dodan: 31. 01. 2012 @11:04:37
mike
Gost

živjo vsem! midva z ženo greva tudi v februarju na sri lanko, in sicer 3.2. za 14 dni (povratek 18.2.), letiva pa iz benetk. do benetk greva z avtom. če bi se kdo pridružil, naj se javi na 040-909-686. odhod iz ljubljane med 10 in 11am.lep pozdrav vsem, milan

Dodan: 04. 02. 2012 @10:08:28
dan
Gost

ojla,

ravno sem se vrnil iz srilanke!!! super dozivetje....antimalarikov ne rabis, povsod so mreze za komarje....je pa fajn met kak repelent (edini ki je bil ok je tisti kupljen v lekarni z 30+ DEET), vsi ostali niso nic pomagali. Mi smo imeli voznika/vodica, kar je blo Ok sicer za prevoze....a sam je spletkaril kot je hotel in nas spravljal v take guest house bogu za nogo oddaljene od vsega in vseh (kar nama ni bilo vsec)!!!...na koncu smo se skregali - ker ni uposteval nasih zelja in delal kar je hotel (....kasneje smo ugotovili, da so imeli tudi drugi poppotniki iste probleme)...sledilo je potovanje v lastni reziji, kar je blo povsem ok, brez zapletov in seveda z javnimi prevozi(....pa se zeloooo poceni).

toplo vsem svetujem naj se odpravijo na srilanko v lastni reziji....vozniki/vodici...se enostavno preseravajo na racun belih turistov: v celem mesecu sem naletel samo na francoski par, ki je bil zadovoljen z vodicem; guest housi so poceni in dokaj cisti, ce si jih sam izbiras, transferji trajajo dle casa a vsepovsod se da pridit!!

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

2 škatlici prodani, ostala mi
Na Renee Toursu sem že
MBK je bil meni izguba
spremljaj kakšne akcije različnih letalskih
Čaw!   Gre kdo na začetku junija
@upug Še dobro, da znaš prepoznavat
Super, sem poslala mail lp
tud mene že nekaj časa
Last minute ponudba:       Prevoz na relaciji
Last minute ponudba:   Prevoz na relaciji
Last minute ponudba:   Prevoz na relaciji
Last minute ponudba: Prevoz na relaciji
na sta forumu sem zasledila,
Kako poteka rezervacija letalske karte?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

23.04.2011 - 01.03.2015
02.04.2011 - 31.12.2015
07.05.2011 - 07.05.2015
29.04.2011 - 29.04.2013
09.04.2011 - 09.04.2015
14.05.2011 - 24.02.2015
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™