Pozdravljeni
Je tukaj kakšen-a, ki bi šla recimo v mesecu Januar v NZ za 2 - 3 mesece nekaj delat?
Za tiste ,ki ste že bili v NZ in ste delali in imate kakršne koli izkušnje, veze, če mi lahko pošljete vaš mail ali na forum, da vas kontaktiam - malo povprašam
!
inbutec@gmail.com
Lp
1. dol pejt čimprej, tem bolje
2. zrihtaj si WHV
3. ne it za tri mesece, pejt vsaj za par let, če za večno
4. ne it nazaj, če nočeš ujet depresije
5. dela je dol za vsazga mal sposobnega
6. folk je mentalno obratnosorazmeren slovenskem karakterju
no worries man, go for it 
vsekakor zelo vzpodbudno 
Jaz nameravam na NZ (delat) v januarju in sicer za ene tri mesece. Tukaj v Slo tko al tko ne bom dobila službe...
hahaha...folk je mentalno obratnosorazmeren v primerjavi s slovenskim...
) ma ja, jst tud šibam dol, komaj čakam
) jupijupijej.......
ja,tam komaj cakajo,da prides.ze imajo rdec tepih in castno ceto pripravljeno.
gostu wannabe-ju:
kdor ima namen iti v NZ ima poseben feeling, povečini je to folk brez ovir, zapor in kompleksov, tako da tudi hitreje naveže stike z zelo gostuljubnimi kiwiji.
je pa res, das cagavci in zaplankanci nihče noče imeti opravka. v sloveniji takih kar mrgoli, npr. ko se sprehajam in imam prisilne (poslovne) stike z večino od njih tega ne znajo niti skriti, kaj šele da bi se upali pretvarjati za kaj več.
slovenija kot država je izjemno lepa, Bohinj, Prekmurje in Obala so state-of-the-art lokacije, slovenci pa po zelo veliki večini domišljavci, obremenjeni sami s sabo, pa se niti se spuščam na profil business oz politics area.
komur to ne sede, mu to ne rabi razlgat nihče, ker že po defaultu oz naravno začuti slabost v želodcu in razmišlja samo še o tem kako se temu izogniti. zato boste v sloveniji tudi ostali samo hohštaplerji, katere z veseljem opazujem dvakrat letno, ko se sprehajam po obrežju Bohinja oz. Obale in jim pomilujem, v smisu svašta pička rodi haha
Tudi jaz sem podobnega mnenja...sem živela že v tujini - španiji, in valda ni vse rožnato, samo kar se pa tiče mentalitete, je pa so so true!!! Ko to enkrat sprobaš, razumeš...Slovenija je super država, tolk lepa za popizdit...vsakič ko pridem domov, si rečem jao blagor v kakšni državi živim!! ampak kot narod, je pa res v večini zakompleksanga folka, sama fovšija, in v poslu moram rečt sem že nemalokrat začutla to kar je john napisal. V Španiji sem tudi delala z ljudmi, in kr ne moreš verjet kak balzam za dušo so ti ljudje - tud bi lahk jamrali nad življenjem češ kolk je hudo, sam oni vzamejo probleme za izzive in se rajš pohecajo na ta račun in gledajo pozitivno naprej. In tam se folk ne obremenjuje al ma boljši avto kot sosed, niti sledu o kaki fovšiji, tam so prav veseli zate če se ti pripeti kaj lepega in če ti kaj uspe. Tuki, folk bi ti pobral še do zadnje drobtinice iz rok če bi lahko. No, bom kr tuki končala...jst šibam dol na potovanje, ampak naj me vrag da se bom enkrat zares preselila v tujino...valda, ima pa vsak svoje izkušnje, 100 ljudi, 100 čudi
lp
Zdravo Claudy,
omenil si da si delal v Španiji, mene samo zanima kakšna je porcedura glede pridobitve dela, je vse skupaj zakomplicirano?
To kar si napisal za Slovenijo in njene državljane popolnoma drži, sam sem bil nekaj časa v Španiji še več pa v Portugalu, in folk je dejansko drugačen kot ta ˝prokleta˝ balkanska mentaliteta. Vse si vzemejo kot izziv, (pač je tko moralo biti ), neobremenjujejo se preveč kaj ima sosed,prijatlelj preprosto živijo svoje sanje! Poanta jim je važno iskoristi življenje dokler se zavedas da še živiš, ker nikoli neveš če boš nasljednji dan dočakal!
Zadnji trije komentarji so drugi zorni kot ne tisti povelicevani SAMOZADOSTNI.
Od Europejcev se tudi v nemciji sreceval taksne SAMOZADOSTNEZE, v Svici, Franciji, Spaniji, Italiji itd. sem pa sreceval cudovite NEMCE.Slovenec je pa tudi v Rimu samo SLOVENEC,
V Spaniji moras samo zastopiti kaj pomeni beseda manjana, pa se ti zivljenje spremeni v RAJ.
Tisti ki imate tule tolk za povedat o slovencih in naši mentaliteti...ste malce ali fejst razočarani v ljubezni, a ne? Imam fanta, ki mi ne bo fovš, mamo in očeta, ki me vspodbujata, prijatelje, ki pač eni me podpirajo, drugi kažejo fige za mojim hrbtom. So what?!...Ampak kaj si pa sosedi mislijo o meni, me pa sploh ne briga! Če so mi fovš-prav...v bistvu sploh ne vem, ker nimamo kontakta, živim v bloku. Sem tudi jaz potovala po velikih mestih, vendar KJE si si upal hoditi po ulicah sam ponoči? Kriminala too much! Ne rečem, da ga pri nas ni, ampak se pa najdejo tudi takšni, ki ti bodo izgubljeno denarnico vrnili...ne verjamem da boš v tujini kje to doživel...Vsi ki pridejo v SLO so zelo navdušeni nad prijaznostjo in gostoljubnostjo slovencev-kar pa vas mede je pa to, da pač vsaka stvar ki se vam pripeti morate obesiti na velik zvon in že hočete, da bi vsi skakali okrog vas in hoteli vedeti vsako podrobnost...pač vsak živi svoje življenje in ima svoje interese, ne se obremenjevat z drugimi, kaj si mislijo o vas...mogoče je še treba preveč stvari pred svojim pragom pomest in potem raje pametujte!
Malce out of topic, vendar meni je prav malce hecno, da smatrate NZ in ZDA za ne vem kakšne obljubljene dežele, poglejte malo naokoli in začnite centit tisto kar imate, ne iskat tistega, kar nimate! Služba se tudi najde, samo žal vsi ne moremo bit v pisarnah!
lp
Gledano iz mojega zornega kota, sem govorila precej glede posla, pa tudi glede ljudi nasploh
predhodnji, zakaj se pa podpisuješ z žz!? če že tako zelo prepričljivo zagovarjaš svoje mnenje, pa se vsaj s tapravim imenom podpiši in stoj za svojimi besedami
Jaz sem primerjala MOJE delovne izkušnje doma in v tujini, in so zares precej različne! In seveda, vsak pa ima svoje, normalno! žz al kako že, prav vesela zate, da imaš svoj prag pometen
lepo slišat!
Ne vem kaj ima sedaj ljubezen tukaj opravka. Čisto napadalno mr./mss. zž, ne vem kaj je tebe tukaj tako zmotilo. Jaz osebno nimam nič proti Sloveniji, če je ne bi marala, bi se že zdavnaj preselila kam drugam! Me pa kar precej moti naša mentaliteta, to pa res! In če bi se preselila v tujino, bi se zaradi svojih interesov - večje možnosti dela, hobijev, spremembe življenskega stila...odvisno seveda kaj v življenju želiš
1x se živi, in v povprečju živimo 70 let, btw...
Slovenija ponuja veliko možnosti, v tujini, sploh v večjih mestih pa so možnosti še večje. Spet odvisno od človeka samega, kaj želi! Potovanja v druge kraje ti pa dajo tisto širino, ki je večina ljudi tukaj nima. Dandanes so možnosti po migracijah zelo velike, če imaš možnosti in željo, pač se seliš v tujino. EU je meje in omejitve še posebej zmanjšala. V večjih mestih je seveda več kriminala, normalno, glede na maso ljudi
če te to moti, pač ne greš živet v npr. 3 mio. mesto
Ne vem kaj ima razočaranje v ljubezni tukaj opravka. Ne moreš kar tako soditi, ali pa govoriš iz svojih izkušenj!? saj res, a potemtakem so vsi slovenci, ki so migrirali v tujino, bili razočarani v ljubezni?
prosim te lepo...
Pa nič več konfliktnosti, malo več strpnosti - to nam v Sloveniji še posebej manjka
pozdravček vsem 
Ena pa se je na moj post res razpisala 
Pa še nič kaj prijazno! Tole je forum, zato pač se ne izdajamo z imeni, oz. če te pač tako blazno zanima, so tole moje inicialke.

Drugače ti posplošuješ slovensko mentaliteto, po drugi strani pa govoriš o strpnosti...zakaj meni očitaš posploševanje, (da ste migranti razočarani v ljubezni,kar sem dala pač kot argument na vaše kritiziranje... )če pa v bistvu ti govoriš ravno to...da je slovenska mentaliteta obratnosorazmerna z xy državo! Jaz sem dala samo primer-se pač mogoče ne vrtiš v krogu pravih ljudi, si rada v središču pozornosti, če pa to nisi, pa so ti že vsi fovš- recimo, da je to tipična slovenska mentaliteta, da imaš potem take predsodke. Oni mi je fovš, me sploh noče pogledat, v resnici pa se z nim/njo nisi pogovarjala že dolgih 10-15 let, poleg tega si se pa spremenila za 100% Zopet ta predsodek...Še marsikateri tekst je bil na to fovšijo spisan in uglasben. Pa se ne strinjam povsem. V bistvu drugim želiš več strpnosti, sama pa delaš ravno obratno. Potuj, verjamem da si tako širiš znanja, najdeš drugačen stil življenja, upam, da boš enkrat našla pravega! Nimam nič proti migracijam, 1X se živi, uživaj v NZ.
ŽZ
Dosti je bilo bluženja!
Odprite si svoj forum pa se tam kregajte pa razpisujte.
Vprašanje je bilo:
Je tukaj kakšen-a, ki bi šla recimo v mesecu Januar, Februar v NZ za 2 - 3 mesece nekaj delat?
Za tiste ,ki ste že bili v NZ in ste delali in imate kakršne koli izkušnje, veze, če mi lahko pošljete vaš mail ali na forum, da vas kontaktiam - malo povprašam
!
inbutec@gmail.com
Lp
@ SOMEBODY: sama sem delala prakso, tako da sem potrebovala samo podpisane papirje s strani delodajalca in unierze. Glede dela, pa nič kaj posebnega, španščina je v večini pogoj, v večjih mestih, predvsem v multinacionalkah - firmah je pa zelo zaželeno znanje več tujih jezikov (ang. nem. fra. ita. v večini, odvisno od narave dela). Seveda je pa to EU, in velja prost pretok delavcev. Iščeš delo tako kot tukaj doma - razni forumi, portali, kjer so ponujena dela, pol greš na razgovor ko te povabijo, in se pozanimaš kakšni so pogoji. Zdaj če je še kaj dodatno potrebnega po pravici ne bi vedela, ker nisem delala po pogodbi. Mislim pa da ni.
@SAŠO: jaz v kratkem odpotujem dol, lahko ti pa javim kako je kaj z delom, ziher bom kakšne infos dobila, tud mene zanima situacija doli, pa ti lahko javim! odpotujem pa kmalu..
Lp 
Super lahko pošlješ mail; da bova v kontaktu 
inbutec@gmail.com
Čao
žz,Claudy.
Glede kriminala, imam cisto drugacno mnenje. V New Yorku, grem ob 2h zjutraj po centralnem parku, za menoj tece nekdo, se ozrem, nekdo TRIMCKA, tudi nasproti tece...
Slabe izkusnje imam pa z Prago kjer so me ukradli in pa z Ljubljano, kjer so me enkrat Uropal enkrae pa ukradli.
Ljudje so ljudje, kamorkoli greš. In škoda je pričakovati, da npr. na NZ ni malomeščanskosti, zahrbtnosti, ozkoglednosti, ksenofobije, škodoželjnosti. Razprave o nacionalnih karakterjih lahko pa samo užalijo.
Sašo - super mesec za odhod na NZ, samo je pa takrat tudi višek sezone, kar je treba vkalkulirati v cene. Sploh kombiji so takrat najdražji sploh.
Srečno pot!
Eos, lepo si dokazal, da sploh ne zastopis,kaj je hotel povedati john.
Tvoje predstave spadajo v propagandni del USMERJENE MISELNOST.
sami govorite, kako so slovenci favšni, ne zavedate se pa, da ste sami tudi del te družbe.
pišete, da vam ni všeč, kako gledajo slovenci čez sosedov plot in opazujejo kaj ima sosed boljše in zanimivejše. NATANČNO to pa sami počete, v tem da neprekinjeno iščete boljše in ugodnejše točke pri sosedu (tujini). iz čiste favšije izpostavljate le dobre stvari iz tujine. jaja sosedove češnje so bolj sladke in njegova trava bolj zelena kot vaša, če to ni favšija pol pa ne vem, kaj bi bila favšija.
v tujini je vse boljše od glasbe, hrane, čokolade, ljudi, avtomobilov, cest, zraka itd.. hlapčevski narod brez ponosa.
Bravo Hajcer se popolnoma strinjam!
citiram: španci so kot balzam za dušo, in si vzamejo vse za izziv.
le pazi, da ne boš punco od katere španca preveč očarljivo gledal, ker si bo to res vzel za izziv, da s tabo obračuna. če jo boš pa še naprej osvajal, boš kvečjemu ti za tvoj razbit nos ali črno oko rabil balzam.
Lp vsem!
Trenutno sem v manjši zagati, tako da bi lepo prosil nekoga, ki se na to spozna, da mi pomaga 
Stvar je sledeča:
Včeraj sem bil na STA agenciji v Ljubljani, kamor sem šel spraševat glede letalske karte za Novo Zelandijo. Rečeno mi je bilo, naj se pozanimam na novozelandskem konzulatu, kjer pa so mi danes lepo povedali, naj pošljem vse skupaj preko interneta v Haag. Ker sem rezerviral enosmerno karto (ki je še sicer nisem plačal) in ker moram do jutri popoldan rezervacijo potrdit, bi bilo super, če bi lahko čimprej zvedel kako in kaj.
Je pa tako, da nameravam konec oktobra v Novo Zelandijo za devet ali dvanajst mesecev s turistično vizo, aprila bi pa, takoj ko je možno, oddal vlogo za working holiday viso, tako da bi po izteku visitor's vise začel koristiti svojo WHV in bi tako ostal v NZ vsaj 21 mesecev. Na STA so mi rekli, da najbrž ne bom dobil visitor's vise oziroma da mi vstopa v državo ne bodo odobrili, če ne bom imel povratne karte. Glede na to, da povratne karte veljajo maksimalno eno leto, jaz pa nameravam ostati dve ali pa več, si je seveda ne želim kupiti. Zanima me torej, ali lahko preko interneta vložim vlogo za visitor's viso in če mi jo odobrijo (kar mi bi jo skoraj morali, saj imam dovolj denarja, sem zdrav in vse ostalo), potujem v NZ z enosmerno karto? Ali moram absolutno obvezno imeti povratno?
Za WHV vizo vem, da se lahko prijavim kar v NZ, tako da za to ni panike. Če bom slučajno prepozen, pa bom najbrž imel še več kot dovolj denarja za enoletno potovanje po Avstraliji, tako da res ne vidim smisla v kupovanju povratne karte.
Zraven tega me zanima še, kako dolgo se na visitor's viso čaka in kje točno se lahko prijaviš preko interneta, ker nisem prepričan (bi pa rad bil, ker bi rad tole birokracijo uredil s čim manj ali nič problemi) točno kako in kaj.
Se že vnaprej zahvaljujem za odgovore! 
Luka
Caw kokr ti jst lahk pomagam je to, da je stos pri nakupu kart, da novozelandce zanima ali imas izstopno karto, ne pa povratno... kar pomen, da si kupis tukaj enosmerno za novozelandijo, zravn pa se uzams karto iz nove zelandije do avstralije( 50-100eur), to pa kups na netu prek njihovih notranjih letov....mislm da je tko no...lp
Uu, to pa ni slaba ideja
Hvala za info
Natanko to sva naredili midvE, kupili sva karti za AUS (ki sva jih potem do WHV prestavljali, potem pa opustili). Mislim, da za Visitor's Visa ni treba zaprositi vnaprej, Slovenija je (bila vsaj lani) med državami, ki trimesečno turistično vizo avtomatsko dobijo ob vstopu na NZ. Sicer pa odhodno letalsko karto moraš imeti.
Sicer pa imajo verjetno podatke o tem na konzulatu v Ljubljani, vedno pa lahko pokličeš tudi v Haag, jap.
pri pogojih za delovno vizo lepo piše, da moraš imeti povratno karto ALI zadosti sredstev da tako karto kupiš (ali izhodno). se pravi načeloma ne bi smelo biti problemov če prideš z enosmerno in imaš pač tolk več dnarja na računu.
"Hold a return air ticket, or sufficient funds to purchase such a ticket"
še opomba pri prejšnji informaciji:
*You are required to hold sufficient funds for the duration of your visit and for the purchase of an outward ticket from New Zealand. Such evidence may be requested on arrival at the border.
Zanimivo, dobil sem WHV. Nisem niti razmišljal o tem, da bi bile še morda dostopne. Skratka, v NZ nameravam okrog 25.oktobra in sicer letim v Auckland, kam od tam pa še ne vem. Gre morda še kdo drug nekje v tem času dol? .9
kje si jo pa dobil?
|
18.06.2011 - 01.03.2015
|
|
|
09.04.2011 - 09.04.2015
|
|
|
02.04.2011 - 31.12.2015
|