Nekaj sem že prebrala po internetu glede vizumov v Zambiji, ampak so vse objave starejše pa me zanima, če se je kaj spremenilo pred kratkim?
Jaz potrebujem vizum za enkratni vstop. Ali je še vedno tako, da si lahko to urediš pri njih na letališču (Livingstone)?
Kaj vse potrebuješ (razen denarja)?
Prvič potujem malo dalje, pa se ne znajdem najbolj.
Hvala za odgovore.
lp
mateja
ko sem se sama lani isto zanimala, so mi eni rekli, da slovenci lahko dobimo vizo na letališču, drugi da je ne moremo, potem sem si uredila zadeve v zagrebu, da ne bi imela kakih težav. ampak ko sem prispela v lusako, mi je ona tam kar avtomatsko hotela začeti urejati vizo, dokler nisem rekla, da jo že imam. tako da mislim, da lahko vizo dobiš brez težav tudi na letališču. pa srečno pot.
O, Barbara, mi nisi verjela, a ne?;->
Hvala za odgovor. Torej bom to tam uredila.
Kam pa to potem greš pa kaj vse rabis imet?
Mogoče malo smešna vprašanja, vendar se zdaj prvič srečujem s tem in bi mi vsaka informacija prišla prav.
lp
em ... Vesna, ne razumem tvojega posta ...
drugače pa to ni nič za iskat, itak te usmerijo na vsa okenca, kamor moraš it, tako da ni kaj zgrešit. pa srečno pot!
rabis usd za placilo vize (se ne spomnim vec tocno koliko stane), nas so opozorili se, da vcasih zahtevajo tudi certifikat o cepljenju proti rumeni mrzlici, ceprav uradno ni vec nujen.
Za Barbaro: Če se ne motim, si takrat tukaj gor spraševala glede vize in sem ti takrat večkrat povedala, da se vizo da dobiti na letališču (single entry). Vendar si očitno ostala skeptična. In za vizo v ZG plačala precej več, kot bi na licu mesta. Kakorkoli.
Za avtorico: Vizo ti bodo lepo dali na okencu - ne rabiš v nobeno posebno vrsto zato. Ti bo vse jasno, ko boš pristala. Sploh Livingstone je eno majhno, nekoplicirano in nekomplikatorsko letališče.
em, to pa mislim da nisem bila jaz ... sama sem za informacije spraševala na ambasadi v zagrebu, kjer so mi rekli, da moramo slovenci vizo urediti pred odhodom, od zambijske ambasade pa nisem dobila nobenega odgovora, zato sem šla potem v zagreb. tam sem dala za viso 40 eur, na letališču pa stane 50$ tako da nisem ravno preplačala. pa mislim da to niti ni važno za tale post. je pa res, da rabiš dolarje - in glej, da ne bodo stari, ker jih zavračajo.
Hvala za odgovore.
lp
@ vesna:
...vse lepo in prav-OK-vizum dobiš na letališču v Livingstonu (single entry); kaj pa če ne?
/
- na strani MMZ piše, da Slovenci za bivanje na T&Tobagu pravtako ne potrbujemo vizuma za bivanje do enega meseca-pa to v realnosti ne drži (potovanje v lastni režiji-brez Kompasov, TUI-jev ipd.)-tam sva bila lahko le 10 dni nakar brez predhodne ureditve vizuma-ne vprašajte koliko postov sva poslala na različne naslove-pa nič...)/
Skratka-ena sama svinjarija glede pridobivanja vizumov (smo polnopravna članica EU že nekaj let)-nesposobno MZZ ali kaj drugega? Kompas? Zaslužki (koga)?
l.p. Zala
Barbara, potem se pa opravičujem.
Pred časom sem namreč tukaj gor kopirala maile, ki sem si jih pingpongala tako z Zagrebom kot direktno Zambijci, pa mi ena kar ni hotela verjeti. Skoraj prisegla bi, da ji je bilo ime Barbara;-)
Zala, vizo definitivno lahko dobiš na letališču. Madona no, od kje ves ta skepticizem?!
Midva sva si prej uredila double entry vizo, ker sva pa večkrat prečkala mejo z Zimbabvejem, sva nazadnje morala dokupit še eno single entry vizo, ko sva se vračala iz Vic Fallsov - brez problema sva jo dobila na mejnem prehodu, ki sva ga prečkala peš.
Hej!
Jaz tudi potujem drugo leto v Zambijo. Kaj mi lahko kdo napiše nekaj svojih izkušenj, je kdo obiskal Soutl Luangwa narodni park? Ali se splača pogledat katerega drugega tudi? Kakšno je vreme tam aprila (če je bil kdo tam aprila, knjige sem prebrala)?
Vsi napotki bodo koristni. Hvala!
Moje mnenje je, da je Z del Zambije veliko lepši, kar se narodnih parkov tiče. Luangwa je že preveč skomercializirana, podobno kot Kruger ali kaj podobnega, Z del pa je še čisto divji, poleg tega je tam veliko manj turistov in je izkušnja lepša. Mi smo ribarili, kopali se v naravnih bazenih, bush dinners so nam pripravili, pa čisto sami smo bili, nikjer niti enega drugega turista. No, to je seveda odvisno od kampa ali lodge-a. Ampak meni sta bila Kafue in Busanga plains top. V Kafue parku imata dva Slovenca svoj kamp (Hippo lodge, mislim da sta Mirjana in Igor), organizirata tudi prevoze iz Lusake in dasta informacije za Busanga plains. Lodge je super, lahko pogledaš na www.hippolodge.com/. Sicer sem pa jaz ogromno informacij za moje potovanje v Afriko našla na tejle strani: www.afrika.si/, tudi en dober program za Zambijo imaš tam: http://www.afrika.si/S300/D148/Zambija+-+odkrijte+pravo+Afriko+in+najve%C4%8Dje+slapove+na+svetu in podatke o vizumih tako za Zambijo kot za nekaj drugih držav.
|
23.04.2011 - 01.03.2015
|
|
|
29.04.2011 - 29.04.2013
|
|
|
07.05.2011 - 07.05.2015
|
|