Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
STA Koper
Forum
Dodan: 15. 07. 2010 @19:36:37
Kuba, julij 2010
Ani
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: -2

Dragi popotniki!

Ravnokar sva se s fantom vrnila s potovanja po Kubi in vam moram povedati, da sem bila zelo neprijetno presenečena. Ne le, da so bile cene dokaj visoke glede na kubanske razmere, pač pa sva imela kar nekaj neljubih dogodkov z izisljevanjem denarja s strani domačinov. Seveda nimajo vsi domačini slabih namer, zato sva se tudi midva ujela v to past in dobro plačala. Če si na Kubi odvisem od avtobusov, na določene dele nimaš dostopa, tako sva se odločila za rent a car in že tu so se cene od agencije do agencije zelo razlikovale, nazadnje sva le dobila avto po ugodni ceni, kar 10 dni kasneje, (ko naj bi rentala avto moja prijateljica, ki je ravno tako potovala po Kubi), ni bilo več mogoče dobiti za tako eno, pač pa kar za 50€ dražje!!!!). Pri iskanju prenočišča sva si  pomagala z referencami drugih popotnikov in LP-jem, vendar so domačini ponekod dvignili cene tudi do 40% in če se ne bi jaz z njimi pogajala in pregovarjala, bi gladko plačevala po njihovih zahtevah, zato previdno in vztrajat pri svoji ceni. Vsi moji kolegi se čudijo kako je to mogoče, ampak na žalost Kuba ni več to, kar je bila pred nekaj leti. Prijateljica, ki se nama je pridružila kasneje na potovanju je bila že tretjič na Kubi in tudi ona je bila istega mnenja, to ni to. Kuba in Kubanci so me tako utrudili, da sem komaj čakala let v Evropo.

Dodan: 16. 07. 2010 @11:14:35
Re: Kuba, julij 2010
salvador
Gost
Glasov: 1

punca draga, kaj si pa ti mislila,da boš živela kot kraljična? če bi malo forum prebrala bi si prihranila te neprijetnosti. Kuba je čudovita dežela, domačini čudoviti ljudje, tako da ne govori grdo, če ti nisi bila zadovoljna. Vsak normaln človek ve,da so kubanci revni in v turistih vidijo bankomate, če pa se z njimi ne znaš na lep način pogovorit, pa je to tvoj problem. Me zanima kako bi tebi bilo, če nebi imela za preživet, okoli tebe pa bi hodli takšni in drugačni bahači. Previdno z besedami, ker lahko da boš tudi ti nekoč na njihovem mestu.

pa brez zamere.

Lp

Dodan: 16. 07. 2010 @11:22:21
n
Gost
Glasov: 0

@sal.: punca je samo opisala svoje izkusnje in pogled na kubo. ne ji tezit, pac opisi svoje. meni je "vsec" kar je napisala.

Dodan: 16. 07. 2010 @11:35:01
zinki
Registriran uporabnik

S punco sva bila na Kubi leta 2007 in lahko potrdim, da v turistih res vidijo "dolarje" na dveh nogah Še posebej v Havani.

Ne glede na to, pa je država kot taka čudovita in bi se takoj še enkrat vrnil tja. Poleg tega sva spoznala sem veliko prijaznih domačinov. Tudi takšne, ki so nama rade volje pomagali brez da bi zahtevali kakšno plačilo. Je potem toliko lepše, ko sam od sebe nekaj daš.

Pri spanju pa je vedno tako, da moraš na polno barantati, tako da to ni nič novega. Tudi nama so želeli zaračunati 20 $ na noč. Pač omeniš, da si pripravljen dat 10$ ali 15$. Če ni efekta, se preprosto obrneš pa pridejo za tabo. Skoraj vedno se lahko zbarantaš vsaj za 30% cene.

Morš pa vedit, da je večina ljudi tam resnično revnih, tako da se morajo znajti na vse mogoče načine, da preživijo.

Dodan: 16. 07. 2010 @13:29:38
Ani
Gost

Salvador, naj ti povem, da sem bila že v nešteto bolj revnih deželah kot je Kuba in da sem navajena na zelo skromno življenje domačinov, za to kar pa je Kuba postala danes, imajo veliko zaslugo tisti turisti, misleč če jim kaj dajo, da bodo Kubance rešili revščine in bede. Moji prijatelji so turistični vodniki, sem se temeljito pozanimala kako in kaj, a je vendar drugače če greš na Kubo z agencijo, kjer te zvečer pripeljejo na večerjo v hotel, kot pa če si beckpack in si vse rihtaš sam. To je tudi pripeljalo do tega, da bekpekerji na ta račun ne pridejo dosti ceneje na potovanju, saj so nenehno na udaru pogoltnih domačinov. Na forum sem napisala svoje izkušnje zato, ker so mi vsi govorili, kako bo na Kubi fajn in oh in sploh, jaz pa sem doživela eno veliko razočaranje. Kaj narava, ko pa nimaš miru pred berači niti v lokalu, niti med večerjo. V glavnem, jaz povem kako je na Kubi zdaj, da se ne bi še več ljudi nasralo z akcijskimi letalskimi cenami za na Kubo.

Dodan: 16. 07. 2010 @15:22:27
Uroš
Gost

S katero letalsko družbo sta potovala? Koliko je stala vozovnica? Ali sta potovala zgolj naključno in iskala prenočišča brez poznastev, ali sta imela vnaprej dogovorjene nočitve pri domačinih? Hvala za odgovore!

Dodan: 16. 07. 2010 @17:19:48
mariposa
Registriran uporabnik

Oh, princeso motijo berači, ko gre v restavracijo na večerjo.......

Žal mi je, da si trpela ob pogledu na revno rajo. Prihodnje leto pa bo morda bolje, da greš na počitnice v Dubaj.

Ja valjda, da so na Kubi reveži, kaj pa naj bodo po več kot pol stoletja takšnega režima. In verjetno res ni prijetno, ko se počutiš kot opica v kletki, obiskovalci iz bogatih dežel pa pridejo, pa ti včasih niti banane ne ponudijo.

Dodan: 16. 07. 2010 @18:58:47
Kuba, julij 2010
Marko
Gost
Glasov: -1

Hi! Jaz osebno poznam Ani in sem ji tudi sam predlagal, da naj svoj vtis Kube zapiše na tem forumu. Kuba je bila njena že šestdeseta (60) država in verjemite, da dobro ve kako se odvija življenje v drugih državah in kako se spopadati s težavami na poti. Prijateljica je dala svoj komentar na doživeto in to je vedno dobrodošlo vsem nam popotnikom, kaj vse se lahko pričakuje v posamezni državi in je tudi seznanjena z napotki iz tega foruma. Eni so doživeli destinacijo v pozitivnem smislu, spet drugi v negativnem. Jaz sem bil do sedaj 2x ukraden (Indija in Kambodia) in sem veliko poslušal, češ kaj si pa šel tam iskati, bi raje ostal doma. Vsem rade volje povem, kako so me ukrali na potovanju, da se to ne bi zgodilo tudi tebi - o vseh lepotah se veliko opeva, malo manj pa o tem na kaj MORAMO biti pozorni, da ne bi prišlo do neprijetnosti na potovanju.

Lp, Marko

Dodan: 16. 07. 2010 @19:51:01
delphi
Gost

Ma jaz tudi nisem razumela posta kot da bi napadala ali mislila slabo ... pač podala je svojo izkušnjo...ne vidim tu ničesar slabega...

Dodan: 17. 07. 2010 @01:12:57
Ani
Gost

Karto kupila na Sta za 600€ s taksami vred, letela z družbo Air France z Brnika, vse ok.

Dodan: 17. 07. 2010 @01:16:32
Ani
Gost

mariposa, jedla nisem v fini restavraciji, pač pa med domačini. med večerjo so mi trije zatežili za kakšen pesos, četrtemu pa sem odstopila večerjo in mi je bil zelo hvaležen.

Dodan: 17. 07. 2010 @15:31:32
mariposa
Registriran uporabnik

Ani...tisti trenutek si se verjetno počutila ok, ko si bila dobra in dala pesos in ostanke večerje...ampak očitno nisi dojela poante, če zdaj tu na forumu praviš, kako berači turistu niti jesti ne pustijo v miru.

Saj v bistvu razumem tvoje sporočilo, zmotil me je le način, malo vzvišeno si napisala.

Tam je pač revščina, ljudje nimajo več od kod vzeti in nekateri prosijo. Ampak kljub temu je tistih manj kot pa takšnih, ki te kot turista niti pogledajo ne. Iz takšnih in drugačnih razlogov...

Dodan: 17. 07. 2010 @16:03:49
Ana
Gost

Pesosov nisem kar tako dajala, ker jih s tem delamo še večje berače in bodo pričakovali točno to tudi od naslednjih obiskovalcev. 

Dodan: 18. 07. 2010 @10:40:48
Uroš
Gost

Koliko časa pred odhodom sta kupila vozovnici, namreč zdita se mi zelo ugodni...

Dodan: 18. 07. 2010 @15:56:09
Ana
Gost

Meseca marca, Air France je imel akcijo.

Dodan: 18. 07. 2010 @17:19:07
Maja
Gost

Lansko leto sem obiskala Kubo in se potovanja zelo veselila. Žal pa sem bila na koncu kar precej razočarana, saj to ni več Kuba kot je včasih bila. Sem bila tudi v revnejših dražavah pa me niso skoraj na vsakem koraku hoteli ogoljufati. Pokrajina je čudovita vendar sama nimam nobene želje po tem, da bi se spet vrnila tja. Kuba definitvno ni poceni, tako da se za ta denar lahko odpraviš v druge kraje, kjer te bodo bolj cenili kot turista.

Dodan: 18. 07. 2010 @19:20:34
Jasmina
Gost

Jaz sem bila tudi letos julija na Kubi s turistično agencijo Oskar in glede na to, koliko smo izlet plačali, lahko rečem, da smo se s to Kubo tud mi nasral. Najbolj sem bla šokirana, ko smo  najprej mogli plačat 5 pesosov vstopnine za v lokal z živo glasbo, ansambli so se menjaval vsakih 20 min. al pa pol ure, šalčke za napitnine pa so nenehno krožile med obiskovalci. Da ne omenjam drage pjače!!!!! Tud po 9eu smo pil mojito in to v lokalu za domačine!!!!! Vstopnine so ble skor povsod od 5eu naprej.  Definitivno bi eni Kubanci radi na hitro zaslužil s turizmom in jim je čist vseen, če se turist vrne al pa ne. Hoteli so imeli evropske cene, ponudba pa pod nivojem. Mene na Kubo že nev več!

Dodan: 19. 07. 2010 @07:56:45
a
Gost

Če lahko še jaz primaknem svoj komentar. Najprej naj povem, da sem v Kubo dobesedno zaljubljena in bi se, če bi le našla način, od česa se vsaj približno živeti, preselila tja že včeraj. Do sedaj sem jo obiskala 3x (v dveh letih) in to tudi od daleč ni bilo zadnjič. Še vedno nameravam tja za vsaj 6 mesecev ali več, le denar za to moram nabrati. Kljub vsem minusem je to še vedno moj najvejčji raj na zemlji. Ampak to je stvar osebne preference pač.

A razumem, kaj je Ana želela povedati. In stvari se res rapidno spreminjajo. In res so ljudje včasih, za nas, ki nismo vajeni tega, na svoj način kar malo 'težki'. Jebiga, tak svet pač je in tudi ne moremo biti mi krivi za vse slabo, kar se njim v ekonomskem smislu dogaja. Saj daš, kolikor in kar lahko ... a včasih ti je enostavno dovolj in ti na koncu zmanjka zase.

Tudi sama sem bila v tretje kar malo 'utrujena', ko sem bila v Havani. Moški ti non stop visijo za vratom in v vseh klubih se sploh nisva mogli zares sprostiti, saj se nihče več ni pogovarjal z nama kot z osebama, ampak res le še kot z bankomatoma. Sploh nisva mogli navezati nekih novih poznanstev.

A vsi, ki še nameravate tja potovati, se enostavno morate zavedati, da je življenje na Kubi za kubance težko in pika. In da si oni s svojimi plačami ne morejo kupovati dobrin, ki so nam osnovne. Da so zares odvisni od denarja, ki ga tako al i drugače izvabijo od turistov.

Tako pač je, to pride v paketu. In jaz jo vseeno noro obožujem takšno, kot je

Dodan: 20. 07. 2010 @00:19:09
Jure
Gost

Bil na Kubi in nikoli z avtom ustavil domačinov. Na to so me v rent a car agenciji še posebej opozorili. Verjetno bi drugače doživljala Kubo, če bi se izognila folku, ki te ugovarja na cesti. Že zdrava pamet bi ti lahko rekla, da bodo hoteli denar, saj si v revni državi. Je pa res, da Kuba ravno ni za bekpek, izkusil na lastni koži.

Dodan: 20. 07. 2010 @12:41:50
Nataša
Gost

Pozdravljeni!

Sama se letos s fantom prvič odpravljava na Kubo z ruzaki. Sem prebrala tole temo in moram reči, da srčno upam, da ne bo tako hudo, da bom komaj čakala let za Evropo. Do sedaj se mi to na potovanjih še nikoli ni naredilo. Ravno nasprotno...vedno sem želela še več...več časa, doživetij, novih poti,...Upam, da letos ne bo nič drugače. Tiste ki ste že bili, pa prosim za nekaj koristnih nasvetov-ne toliko splošnih, teh je povsod dosti, pač pa določne kraje, katere se splača obiskati, čemu se izogniti, kaj je pod nujno za viditi, kje jesti, kako je z vodo (piti le ustekleničeno?), ...

Zanima me tudi glede vstopne vize? Ali jo je možno kupiti kar na letališču, ali si jo je bolje urediti pred odhodom? Kako je s tem?

Zanima me tudi, če je kdo potoval tudi na Jamajko, ko je bil na Kubi? Kakšne so povezave? Se splača za nekaj dni obiskati tudi ta otok?

Lp, Nataša

Dodan: 20. 07. 2010 @19:43:19
Ana
Gost

Vizo se da dobit pri nas, pojdi v kakšo turistično poslovalnico, ne pozabi letalske karte in potni list in za 35€ boš vse uredila. Izstopna taksa iz Kube pa je 25 pesosov, ki jo moraš obvezno plačati. Katere kraje obiskati? Obiskati ali doživeti? Če hočeš Kubo doživet, potem je bolje, če si dlje časa na istem mestu, kot pa da se nenehno premikaš. Meni osebno so bili najlepši nacionalni parki in še teh ne bi videla, če ne bi imela najet avto, ker tja lokalni bus vozi le ko je dovolj povpraševanja, oz. 1x na teden. Na Kubi se pije ustekleničena voda, cena je okoli 1 pesos, ponekod tudi več. Kolegi so potovali iz Kube na Jamajko preko Paname, let pa je bil okoli 300-400€.

Dodan: 22. 07. 2010 @16:12:33
Andreja
Gost

Pred kratkim sem se vrnila s Kube, tam sem bila 16 dni in sem samo za vodo zapravila 50 pesosov!!!

Dodan: 22. 07. 2010 @17:18:36
tasi
Gost

Tudi meni je všeč, da je Ani napisala svoja doživetja, zakaj pa ne, da smo vsaj bolj previdni tisti, ki se odpravljamo dol, pa da smo pripravljeni, da vemo kaj nas čaka.

Dodan: 22. 07. 2010 @18:17:16
pleskar
Gost

midva s punco sva bila lani na Kubi...izkušnje pa: tako-tako...dejstvo je (vsaj zame) da je Kuba kar draga glede na to kar ponuja...nama je bila najbolj moteča ta "dvojna ekonomija"...nacionalni in konvertibilni peso (za tujce)...ne moreš živet isto kot domačini, se vozit z istimi prevozi kot domačini itd. ...pa okradli so nas v casi particular kjer naj bi bilo varno, ker si pri domačinih........letos sva bila npr. na Šrli Lanki kjer so ljudje čisto nekaj drugega, prijazni, vsak ti pomaga, vsi znajo vsaj malo angleško in redko kdo žica denar brez veze....pa na Tajskem nama je bilo tudi dosti lepše kot na Kubi....

Dodan: 23. 07. 2010 @20:16:31
Urša
Gost

Jaz pa Ani popolnoma razumem in dobro, da je odprla debato o potovanju po Kubi, le škoda da nekoliko prepozno. Pred kratkim sva se s Kube vrnili s prijateljico in sva bili popolnoma razočarani nad trenutno situacijo. Dobesedno so Kubanci postali berači. Če bi to prej vedela in bi me kdo opozoril, bi se Kubi na veliko izognila. Ne da je bilo vse svinjsko drago, hrana je bila zanič, kjer je bila muzika v živo je bila vstopnina. Nazaj grede ko sva se v Varaderu šli spočit pa je bilo izredno vetrovno, niti enega kopalca v vodi, ker je bil takšen mraz. Da o malih cca 6 cm velikih modrih meduzah niti ne govorim. Kuba je pase.

Dodan: 24. 07. 2010 @12:15:36
popotnik
Gost
Glasov: 2

bolj, ko berem vaše poste, bolj se mi zdi,da ste ljudje preveč razvajeni. Tako grdo, ko nekateri opisujete Kubo je pa že preveč. Raje ostanite doma al pa idite na hrvaško

Dodan: 24. 07. 2010 @12:34:12
Nataša
Gost

Mene so tudi popolnoma prestrašili...upam, da mi ne uniči to počitnic...ful dolgo sem si želela iti, zdaj greva s fantom avgusta, karte so že plačane, berem pa same kritike:S

Upam, da res ni tako hudo...ali pač? 

Nataša

Dodan: 24. 07. 2010 @12:36:47
Nataša
Gost

Sicer pa glede vremena in meduz niso krivi Kubanci...to pa da je vse za plačat, je pa itak že vse povsod po svetu-zakaj pa naj tam ne bi bilo? Pač živijo od turizma...nimaš kaj.

Glede beračev se mi pa zdi, da to ni ravno problem le Kube...ste prej potovali samo po Evropi ali kaj?

Nataša

Dodan: 24. 07. 2010 @12:44:23
Urša
Gost

Definitivno grem raje na Hrvaško, vsaj smrtonosnih meduz ni in tako nadležnih komarjev kot na Kubi. Na ulicah se počutim kot človek in ne kot bankomat.

Dodan: 25. 07. 2010 @20:50:47
matevž
Gost

Tudi jaz sem bil lansko leto na Kubi, ter tudi jaz imam kr precej negativnih izkušenj iz potovanja, tako da tja se sigurno ne vrnem. Tečni domačini, ki od tebe želijo samo denar. V Havani ti na vsakem koraku dobesedno vsiljujejo taxi,prenočišča,restavracije....v glavnem vse bi ti prodali. Mi smo deloma potovali z avtom deloma smo uporabljali avtobuse za turiste.Ko smo se z avtobusom pripeljali na končno destinacijo, smo vedno doživeli isto zgodbo,okrog 50 domačinov je stalo pred avtobusom, ter ponujali prenočišča.Kdor pravi, da ni mogoče uporabljati istih avtobusov kot domačini, se moti. Mi smo jih, pa še zastonj smo se peljali. V glavnem potovanje na Kubo je daleč od sanjskega potovanja!

« prejšnja 1 2 3 4 5 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Mogoče kdo ve za kakšen
zanima me delo na portugalskem... a
http://foto-potepanja.blogspot.com/search/label/gvatemala
pa še moja izkušnja :
Hvala za info oz. ponudbo
Mika me voznja do Berlina
zdravo kateri ponudnik pa je?
Bo kr držalo, da poleg
Naslednji teden se odpravljam v
@tina - dober film
odvisno od termina, ampak ja..
Jaz sem mogel vedno potrditi
tezko ;
Kako poteka rezervacija letalske karte?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

23.04.2011 - 01.03.2015
09.04.2011 - 09.04.2015
14.05.2011 - 24.02.2015
07.05.2011 - 07.05.2015
18.06.2011 - 01.03.2015
02.04.2011 - 31.12.2015
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™