Pozdravljeni!
Sem gledala po prejšnjih postih pa nisem našla odgovorov. Prosim za pomoč, če kdo ve...
Torej, s prijateljico potujeva na Kitajsko za mesec in pol. Danes sva bili na kitajski ambasadi v Lj, komplikacije....Pa punca tam sploh ne razume kaj ji hočeš povedat....
Torej, ker je navadna viza le za 30 dni, potrebujeva tisto za večkratni vstop. Zanima me, ali je Hong Kong OK, da "prestopiš" in se potem spet vrneš na Kitajsko? Ali je tam potrebno vizo kam potrditi? So kakšne omejitve koliko časa si lahko tam preden vstopiš nazaj na Kitajsko? Oz. na kateri naslov se lahko sploh obrneva, ko bova v Hong Kongu?
Potrebujeva tudi rezervacijo hostlov za celo obdobje najinega potovanja. Kakšna je praksa? Da rezerviraš en (prvi) hostel in potem odpoveš tam, na samem kraju?
Pa še to. Morda kdo ve kako je z dvigovanjem denarja na Kitajskem? Navadna Maestro NLB plačilna kartica "prime" na bankomatih? Ali je kakšna boljša varianta...
Joooj kake komplikacije....
Prosim dobro dušo za vsaj kakšen nasvet...Hvala in lep pozdrav!
Tadeja
Lahko ti ponudim, kar sem jaz zvedla, ko sem iskala informacije, ker tudi sama nacrtujem potovanje na Kitajsko:
- vizo lahko podaljsas v vsakem mestu na Kitajskem, ne rabis zapustit drzave (hong kong) in se potem vrnit. Podaljsajo pa ti jo od dneva ko prides tja, ne od dneva do katerega je viza veljavna, tako da je dobro it par dni pred potekom vize in ne 2 tedna prej
Koliko podaljsajo vizo baje ni pravila, od 2 tedna do 1 mesec.
Drugace pa lahko gres tudi v Hong Kong in nazaj, mislim da ni omejitve, koliko casa moras biti tam.
Kolikor vem, pa ni treba njim porocat v katerih hostlih se bos nahajala v casu ko bos tam, preveri se enkrat tole.
Upam da ti rata zrihtat vse 
Mi lahko odgovorita (kdo odgovori - potrdi)
A so danes res od Vaju zahtevali potrjeno rezervacijo nocitev za vse dni vajinega bivanja na Kitajskem?
Kako je trenutno?
Tadeja a potrjeno rezervacijo za letalsko karto za let iv-iz Kitajske pa niso zahtevali?
Tadeja koliko je cena za Kitajsko vizo za x turistični vhod? Koliko za 2 vhoda? Mi lahko tu napises kar si zvedela (ceno)? Hvala
Od 15, aprila bo cena min 60 eu. Koliko je "se" zdaj ?
Hvala Špela za ažurno pomoč!
Aha, potem ni take panike...Bova vzeli t.i. "multiple entry" vizo in potem videli...Itak nama bo Hong Kong na poti, tako da bo najenostavneje zaviti kar tja
China, kitajsko dekle na ambasadi je povedalo, da potrebujeva rezervacijo nočitev za celotno obdobje bivanja na Kitajskem (kr neki
Seveda, je najprej pogledala letalsko karto, tako da to je prav tako "must have" ko rihtaš vizo.
Tako je, cena od 15.4. bo 60 €, danes si trenutnih točnih cen nisem zapomnila, mislim pa, da je single entry viza skoraj zagotovo 25€, multiple entry morda malo dražje, a ne pretirano....
Se splača pohitet in uredit še pred četrtkom!!
Hvala še enkrat, lp Tadeja
Tadeja se to MI PROSIM NAPIŠEŠ za plačilo vize sledeče podatke (gotovo so ti jih dali, ko si sla tja) za placilo vize:
Plačilni nalog BN02
Številka računa : SI 56 ______________________
REFERENCA _____ _____________________
Hvala
Sem ze resil obrazec dajo oni elektronsko plačilo ni mogoće.
Vsekakor je OK da skočiš v HK in s tem s ponovnim vstopom na Kitajsko ostaneš novih 30dni.
LD
Hvala!
LpT
Ok da ne bo panika, rezerviraj si nekje spanje v hostlu za Peking in dejansko pejt tja, sej so hostli na kitajskem zelo lepi, čisti in prijetni. Povsod so prijetni kotički za sedenje, druženje itd...hrana dobra.
Jaz sem spal recimo 500 m on Tiananmen trga za drobiž (Lee's hostel se mi zdi, je tudi na hostelworld)....drugač pa nobenga ni zanimal da bi mogu dokazovat za celo potovanje kje bom spal.
Malo je problem zaradi jezika, ampak najbrž zdej že pol kitajcev vsaj malo razume ang....leta 2006 ni blo tko-
Hong Kong je posebna cona, ti greš lahko tja brez vize za 30 dni se mi zdi, moraš pa 2x čez mejo in obrazce izpolnjevat in emigracijske papirje... je pa tut za videt, jaz sem mel let v Peking in domov iz Hong Konga in je blo super, ker pogledaš vse umes kar te zanima
Živjo!
Med branjem različnih forumov sem videla, da ima veliko ljudi podobno težavo kot jaz, žal pa nikjer nisem zasledila nikakeršnega nasveta oz odgovora. Potujem namreč na Kitajsko, največjo težavo pa mi povzroča birokracija pri prošnji za pridobitev vize, ki zahteva vnaprejšnjo rezervacijo hostlov. Lepo lepo prosim, če mi kdo svetuje oz. pove, kakšna je praksa. Ali rezerviram en hostel in potem odpovem...
Najlepša hvala!
Lep dan, Lana
Vpišeš na formular za pridobitev prvi hostel iz Lonely Planeta in to je to. Ne delas rezervacije, ker to ni potrebno.
LD
Na Chinaambasadi v Lj:
vcasih zahtevajo tudi pisno potrditev o rezervaciji nocitve -za prve dni, ko si tam-.
Zato le bbokiraj 1 hostelc za par dni, da ne bo težav.
jaz sem bila na Kitajskem 2008 in sem mogla imet dokaze o skoraj vseh prenočiščih (torej sprintano od teh ponudnikov, kot je naprimer hostelbookers ali pa mail od hostla direktno). skoraj pa zato, ker sem vmes potovala z nočnimi vlaki in sem tako tudi tam povedala. takrat je bilo to po tistem hudem potresu in pred OI, pa sva mislila, da zaradi tega potrebujeva rezervacije, ampak vidim, da so prakso kar ohranili...
kar se tiče jezika... mislim, da angleško zna 10% Kitajcev (po večjih mestih - Peking, Šanghaj), to so tisti, ki delajo v hostlih in študenti, ki se ti v večini primerov prilimajo kot klop, da "vadijo" angleščino. kot zanimivost: iz Luoyonga sva šla z "agencijo" v Šaolin prav zato, da bova izvedela kaj o teh templjih in kongfuju, pa sva dobila tako vodičko, da ni znala drugega kot hello v ang. sva imela srečo, da je bil v skupini (kitajskih) turistov en upokojen prfoks, da nama je prevajal v angleščino!
drugače pa je kitajska SUPER!!!!
jaz sem bil lani na Kitajskem. Na njihovi ambasadi v Lj so mi uredili vizo brez problema. Edino kar sem zafrknil je da si nisem vzel tisto z več izhodi. Namreč če greš v HK se šteje za izhod.
Seveda bi si lahko uredil ponovno vizo vendar traja nekaj dni in se mi ni poklapalo z letom nazaj.
Lp
p.s. ko boste na Kitajski ambasadi poglejte cenik. Za američane je viza skoraj enkrat dražja
sploh ne razmem kaj komplicirate... jaz sem bila lani tam pa mi blo treba nič hostlov rezervirat itd... če v formularju za vizo piše, da vpiši ime hostla, pač kot je že nekdo rekel, prepiši enega iz Lonlely-a. To je to! Mi smo se za spat menili na licu mesta, tudi ponoči. Brez kakršnihkoli rezervacij. Ne komplicirajte kjer ni potrebno pa bo dopust lepši!
|
02.04.2011 - 31.12.2015
|
|
|
18.06.2011 - 01.03.2015
|
|
|
23.04.2011 - 01.03.2015
|
|