Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Youtube - STA LjubljanaPišite namSpremljaj na na TwitterjuNaroči se na popotniška RSS obvestila
Forum
Dodan: 04. 03. 2010 @20:43:00
mehikaaaaa
š
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

hei,

še jaz mam nekaj vpršanje... julija se s kolegico odpravljava v mehiko in gledava predvsem programe z agencijami, kar pride tam okoli 2200 evrov 14 dni... program je precej natrpan... zato razmišljava, da bi šle kar same, ampak sva precej prestrašene zaradi varnosti... kako je s tem? in nisva ravno avanturistki... stari sva 20 let...

pa na splošno, se bolj splača z agencijo ali samostojno?

če se odločiva za samostojno potovanje, kaj priporočate, da si pogledava.... želje so predvsem doživet pravo mehiko, utrip in način življenja in pogledat ključne znamenitosti... proti koncu pa nekaj dni poležavanja na plaži in kakšen dober žur...

kakšne so tam cene prenočišč? med potovanjem bi spale v kakšnih povprečnih hostlih ( še vprašanje : kakšen je standrad hostlov?), potem pa za na koncu recimo v hotel v cancun...v glavnem ne iščeva največjega luksuza, pod nobenim pogojem pa ne bi spale v sumljivih, nevarnih predelih npr. samo za to, ker je poceni...rajši plačava nekej več... tri tedne takega potovanja, kolikšen je minimum, da zapravim za letalsko karto in prenočišča?

če je kdo zainteresiran v juliji kakšne tri tedne mehike in ima podobne želje naj se javi, dobrodošel... )

najlepša hvala za odgovore...

Dodan: 04. 03. 2010 @20:57:38
Re: mehikaaaaa
efer
Gost

po tvojem postu sodeč ti priporočam rajši agencijo, če nista izkušena in ne preveč avanturistični potem bolše da po mehiki ne potujeta sami, kr ni glih najbolj varna država na svetu bi lahko rekli ...

Dodan: 05. 03. 2010 @09:13:30
loonanai
Registriran uporabnik

Poglej si tole, smo že enkrat drugje debatirali o solo varianti ali potovanju z agencijo...

http://forum.potopisnik.si/showthread.php?t=130

Moje mnenje je tako: če si želita potovat, pa si ne upata sami, potem pojdita vsaj prvič z agencijo. Res, da bosta plačali precej več in bosta odvisni od vodiča in samega programa, časa zase praktično ne bosta imeli in verjetno vama bodo šli na živce sopotniki, ampak vsaj približno bosta dobili občutek, kako potovanje sploh izgleda... Pa izberita kakšno bolj "odštekano" agencijo, ne ravno kakšnega Kompasa ali kaj podobnega..

Jaz sem šla prvič (z agencijo) v Peru, naslednje leto pa sem že sama raziskovala Argentino in potem naprej... tudi Mehiko.

Kar pa se tiče Mehike... pravijo, kako da je nevarna. Ne vem no, meni se ni zdela. Mehičani so zelo navajeni turistov, ker gre res veliko ljudi tja. Je pa res, da neizkušeni turisti nekako "izstopajo", izgledajo prestrašeni itd. Ampak kar pogumno!!

Dodan: 12. 03. 2010 @16:20:46
Koka
Gost

za 3 tedne in pol sem v lastni režiji s karto vred zapravila nekje med 1.6-1.8 k € (ne spomnim se točno), spala v hostlih (različno, nekje v double sobah, nekje v mixed dormih, skoraj povsod pa imajo v sobah tudi kopalnico, zajtrk vključen), cenovno različno - od 7 € za dorm pa do kaj jaz vem, 15 za double po osebi. kaj videt je predvsem odvisno od interesov .... recimo meni je bil Cancun res samo za videt in prespat, ker mi je brezvezen, veliko bolj mi je bil všče npr. Tulum in sploh Merida. za podrobno raziskovanje severa ni bilo časa, vidla samo San Miguel de Allende, potem pa pot proti jugu - Zihuatanejo, Ixtapa, Acapulco, Puerto Escondido, Oaxaca in San Cristobal de las Casas (meni je bilo to pristno doživetje Mehike), ogled kakšnih piramid, slapov & co, nujen ogled vsaj treh muzejev (sploh arheološki muzej v MC in seveda Casa Azul od Fride), pojejta kakšen tacos direkt na ulici, nujno na tržnice, kako pivo spit , itd ....za daljše razdalje prvorazredni nočni busi (ADO, Primera plus recimo), da se tudi tam zrihtat kakšen tour, npr. v hostlih maš pri recepciji napisano, kaj nudijo in kdaj so odhodi ter cene, jaz sem šla tko Palenque in kanjon Sumidero pogledat.

kolker zna bit zlajnana, je kar priporočljiva za prvo solo potovanje, potuje se na izi, folk ni zatežen.

Dodan: 14. 03. 2010 @23:18:59
š
Gost

hvala za opis  s tem, da je na izi si misnla, da ni tok nevarno?

Dodan: 20. 03. 2010 @20:49:18
Klaudija
Registriran uporabnik

Mehika ima svoje nevarne trenutke, ampak če se držiš nekih določenih načel po mojem ni panike, tud za 2 punci ne, ker tam sploh niso tako vsiljivi moški, kot v marsikateri drugi državi.

Jaz sem se ravno vrnila iz 3-tedenskega potovanja z rent-a-carjem in sem za vse skupaj, torej letalska karta, avto, prenočišča in vse dala nekje 1.200 EUR (€380 letalska in €490 avto - ta strošek sva si delila 2, vse ostalo pa je šlo za bencin, hrano, prenočišča, spominke, vstopnine ... je pa res, da zvečer nisva kaj velik hodla po barih itd., raj na sprehode in sladolede).

Glede varnosti je meni prijatelj, ki sicer živi v Mexicu City, priporočal, da ne nosim nekega vpadljivega in dragega nakita (vključno z urami), naj ne dvigujem denarja ponoči, naj se ne vozim ponoči z avtom na kakih odročnih regionalnih cestah itd. Predvsem če vzameš kake cenejše sobe, poskrbi za vse vredne stvari, da ne bodo kar tako v sobi, ko ti raziskuješ mesto. Nama je v Puerto Escondido prvi večer zmanjkalo 300 pesosov, ko sva se šla sam namočit v morje in potem nazaj v sobo. Sva bla sama kriva, kaj pa nisva takoj vsega pospravla na varno Pa policije se raj izogibaj, nikol ne morš bit ziher, če ti bodo res pomagali, al pa raj zaračunali kazen za nekaj, česar nisi storil. No, to je nasvet predvsem za primer, da rentaš avto.

Buen viaje!

Dodan: 20. 03. 2010 @23:06:43
š
Gost

hvala, klaudija za ta opis  midve sva še vedno sva v dvomih čeprav se vedno bolj nagibava, da greva res kar sami...pa računava na to, da v hostlih/hotelih dobiva kakšne vodene ture in se s tem izogneva temu, da bi same preveč bluzile naokoli... kaj veš kako je s taxiji in avtobusi tam? je res tak način prevoza lahko riskanten?

kaj pa drugače vtis? kaj sta si pogledala?

Dodan: 21. 03. 2010 @08:43:56
Klaudija
Registriran uporabnik

Jaz sem se veliko vozila z njihovimi busi po mestu in so bili izkušnja zase. Riskantno je itak zmeri vse v življenju, njihov promet se mi zdi pa nek organiziran kaos, ki sem se mu jaz samo prepustila. Nikoli nisem vidla nič res nevarnega, le veliko takega, da sem sam zavzdihnila in se smejala. Poleg tega pa je bla posebna dogodivščina it na njihov bus in malo doživet Mehičane, kako živijo itd. Z busi med mesti pa jaz nimam izkušenj, ker sem pač mela rentan avto. Ampak kolk sem slišala je to čist super pošlihtano, sploh če greš na tiste ta dražje.

Da se ne bova narobe razumeli, jaz bi ti vsekakor svetovala da kr sami raziskujeta zadeve, pa si vzameta npr. lokalnega vodiča kje za kako stvar na licu mesta, če to želita. Meni tiste turistične zadeve s posebnim busom, ki te pelje tja in tja in tja in je ob tolkih in tolkih spet pri hotelu, niso ble všeč. Ampak to mora vsak sam vedet. Z malo zdrave pameti pa bosta tud same enako varne, kot pa če bi cel dan kje za vodičem capljale. Pa še velik ceneje vaju bo prišlo. Ampak vsak zase ve, kaj mu najbolj paše.

Vtisi pa so seveda čudoviti. Midva sicer nisva šla nič po Yucatanu, tako da to ti ne morem nič povedati. Pacifiška obala mi je bla najbolj čudovita, le tisti novi - turistični del Acapulca se mi je zdel že tolk skomercializiran, da sem se ga rada izogibala. Šla sva še v Oaxaco in bluzla v nedogled po tržnici (tam ti lahk priporočam hostel La Villada, ful ful ful odlično osebje, res), v San Cristobal (čudoviiiito mestece), s čolnom po kanjonu pri mestu Tuxtla Gutierrez v Chiapasu (za ta denar res odlično preživeti 2 uri), v Veracruz, ki je sicer pristaniško mesto in se plaže nikakor ne morejo primerjati s Pacifikom, ampak čez vikend je mesto imelo neverjetno prisrčen utrip, s salso kar na cesti in izrednimi ljudmi, ter v Xalapo, spet s čudovitim šarmom in lepo okolico. Vmes sva še imela kdaj postanke v manjših neturističnih krajih, vedno so me pa očarali ljudje, še bolj kot sama dežela.

V Mehiki sem se jaz držala pravila "go with the flow" in nebi mogla imet lepšega potovanja, vsaj zame ne. Previdnost že, ampak za turiste pa tud ni tolk nevarno, da bi morala kaj paničarit. Tistih vkradenih € 20 sva pa midva vzela kot del od "The Mexperience", kot tudi dejstvo, da kot turist zmeri zmeri plačaš ceno "za turiste". To so nama večkrat potrdili tudi tujci, ki tam živijo že nekaj časa.

Lahko mi pišeš na crazyeurochick@hotmail.com, ti še priporočam kak hostel, če se bosta znašli v katerem od teh krajev. Ampak ti priporočam da greš kljub temu zmeri tud sama malo po hotelih/hostlih, si jih pogledaš in se pomeniš za ceno, ker vsak gleda skozi svoje učke in ti bo morda kdaj kje drugje boljše ugajalo.

Kr pogumno!

Dodan: 21. 03. 2010 @08:53:32
Klaudija
Registriran uporabnik

Aja, Taxiji!

Če gresta v Mexico City jih nikdar ne vzemita kar na cesti, raje na kakih točkah (letališče, avtobusne postaje itd.), kjer ti pol dodelijo njihov avtoriziran taxi. To so me še domačini vedno znova opozarjali. Čeprav jaz sem v Mexicu City raje koristla njihov javni prevoz, avtobus in podzemno al pa še kje kak nadzemni vlak naprej iz kake zadnje postaje podzemne železnice. Sistem odlično funkcionira, za pomoč s katero linijo do kam pa sem prosila kar v hostlu ali pa na eni od turističnih točk okrog Zocala.

Za ceno v taxiju se zmeni kar takoj, ker drgač bo še višja, pri čemer boš itak več plačala, kot kak domačin. No, če kdaj vmes poveš da nisi Američanka ti to tud ne bo škodlo Jih je pa vsepovsod, torej po mestih pa tudi potem v primestjih, ponavadi ogroooooooomno. Se ti že zmeša od teh taxijev.

To, kako priti s točke A na točko B vama prav gotovo ne bo povzročalo glavobola.

Dodan: 21. 03. 2010 @16:19:35
š
Gost

oooo res hvala za potroben opis... ko bova relizirale dokončno ( kupile letalsko karto in se za fiksno zmenile za pot) ti bom kaj pisala na mail, če me bo še kej zanimal... tole se sliš fantastično in vrjamem,da si se mela res noro... komi čakam že haha no se slišva, te bom kej kontaktirala...

Dodan: 26. 03. 2010 @08:51:44
eva
Gost

Jaz sem bila v Mehiki nekaj časa nazaj (2006). Bile smo 4 punce in je bilo fenomenalno. Tam smo bile 6 tednov in sploh ni bilo nobene panike. Je pa res, da moraš bitit previden, ne smeš biti preveč zaupljiv in sigurno moraš paziti na svoje stvari. V mexicu smo imele za prve 3 večere rezerviran hostel, do tja smo prišle s taxijem, ki smo ga vzele na letališču in ga tam tudi plačale. Od tam naprej pa smo se vozile večino z busi, tudi z navadnimi lokalnimi in to je bila prava dogodivščina.

Če sta svetlolasi, pričakujta iz strani moških veliko komentarjev na ulici, ampak se počasi navadiš. Mehičani so res vajeni turistov in mislijo, da imamo ful denarja, zato bodita previdni.

Če te zanima kaj več informacij, mi lahko pišeš na mail (evavalic@hotmail.com) pa bom pobrskala malo po svojem popotniškem dnevniku.

OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: O5/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

16.06.2009 - 11.06.2011
01.11.2011
01.09.2009 - 01.09.2010
01.09.2009 - 01.09.2010
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev |
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™