Živjo vsem! Poleti (julij/avgust) nameravam obiskati Indonezijo, zaenkrat se nagibam k obisku Balija, Lomboka, Jave, Flores ipd, ker sem bolj omejena s časom. Rada bi izvedela kakšno osnovno informacijo iz prve roke, kakšne so cene v tem času za spanje, hrano, prevoz itd, pa rada bi vedela če so izvedljivi ogledi vseh teh 4 otokov v 1 mesecu, predvsem me pa tudi zanima, če je narava bistveno lepša v deževni dobi (npr. riževa polja itd)... Hvala za vsako informacijo! LP
Jaz sem v juliju, avgustu in septembru za sobe na Lomboku in Floresu plačevala povprečno ene 90-100.000 rupij. To je blo takrat ene 6, 7€. Včsih precej manj, včasih precej več. Cena je za enoposteljno sobo, skor vedno z zajtrkom (ki tudi če ga ne bi bilo...). Ker je glavna sezona, so cene kar navite in budžet prenočišč kar hitro zmanjka. Jaz sem se ponekod (Giliji, Senggigi, Kuta Lombok) precej namučila, da sem našla kaj solidnega. Včasih sem morala pač plačati kak € več od načrtovanega, ker je bilo vse zasedeno, rezervacij pa sploh niso jemali.
1 mesec? Hm mogoče bi šlo, če si dobro splaniraš. Po Lomboku in Baliju itak vse dobro teče. Na Baliju v bistvu nisem bla, sem pa imela za Lombok in Flores cca 3 tedne. Če ne greš čez cel Flores in si ogledaš le L'bajo in Komodo National park, maš sigurno dost časa. Od Lomboka imaš 6 dnevne izlete do L'baja in nazaj in se ustavljaš na poti ter na koncu pogledaš še Komodo.
Sem šele sedaj videla, da bi si v tem 1 mesecu ogledala tudi Javo. Uf, to bo pa težka po moje. Odvisno no, ampak po moje nima smisla tako hiteti iz enega kraja v drugega, ker dejansko potem imaš od potovanja dejansko samo vožnje, vožnje, vožnje. In ne doživiš pravega utripa. Moje mnenje 
Hvala za nasvet, se mi je zdelo da je to bolj malo časa. Mislna sem 14dni potovat in 14 dni izležavat, tako nekako. A te lahko še nekaj vprašam, koliko prej si kupila karte? Sem kar nervozna ker se spet dražijo, ampak jih žal še ne morem kupt, ker še ne vem točnih datumov.... Hvala.
)
Evo, še nekaj sem se spomnila. Kako je z izstopno takso? Koliko stane (dobila sem podatke da 150 dolarjev, nekje pa da 15evrov)? Tnx
Za moje pojme je 1 mesec absolutno premalo časa, da bi obiskala vse te otoke. Jaz sem za Bali, Javo, Flores, Lombok in Gilije porabila 2 meseca. Bolje, da si ogledaš manj in si bolj na easy- boš imela več od potovanja. Lp
Če bi rada še izležavala, niti približno ne bo šlo skozi. Mogoče razmisli o turi od Jakarte do Balija (nazaj leti&scaron
ali pa Bali in Lombok s prej omenjeno organizirano turo do Floresa.
Karto sem kupila slabe 3 mesece pred odhodom in jo čisto preplačala, tak da tu bom tiho 
Izhodna taksa pojma nimam koliko je, ampak definitivno ne $150, prej 15. Ja mislim, da je res tam nekje, morda malo več. Sicer pa če boš imela notranje lete, vedno je neka taksa za plačt, odvisno od letališča. Od 1,5€ do 6€ ali tudi več.
izstopna taksa je med 50 000 in 150 000 rupijami (cca. 4 - 12&euro
, odvisno od letališča, tako kot pravi Tina. Je pa plačljiva izključno v gotovini.
Hm, ja ampak tisto na notranjih letih je drugače. Malo manj. Jaz sem recimo dvakrat letela iz Jakarte, enkrat na notranjem letu, enkrat domov. Izstopna taksa je prav tista, ko zapustiš državo in je malo več kot taksa na notranjih letih, ki se ji tud mal drugač reče. Ja, plačaš pa vsakič, ko letiš kam 
Ce vas zanima Indonezija poleti, ste studenti Univerze v Ljubljani, si poglej:
http://woco2010.iaasindonesia.org
Kupis si letalsko karto potem pa 3 tedne potujes naokoli z domacimi studenti, zelo poceni, all inclusive.
v primeru da te zanima kaj vec mi pisi na mojca.tajnik@gmail.com
mojca
Hej! Mene pa zanima kje si si kupila karto?
Kaj se splača videt na Lomboku?
kateri od Gili otočkov priporočate?
Hvala.
Po moje mas vec kot dovolj časa. Odvisno kaj te zanima, če moraš pogledat vsako hišo ki stoji tam na javi, pol si lohk 2 meseca sam v jakarti. Odvisno je tudi ce se ti vse poklopi. Pa kar se tiče prevozov lepo rent a car po baliju in lomboku pa tudi floresu si lohk kej takega privoščiš. Pa med daljšimi razdaljami si preskrbi letala, kar pa ne bo tako enostavno, saj je v visoki sezoni stvar kar precej dobro razprodana. Se pa dobi
. Da bi pa to v 14 dneh pogledala in 14 dni lepo lezala, to pa je bol težko izvedljivo. Mogoče pa ti uspe
.
Mal si poglej njihove lokalne letalske prevoznike. So kar poceni med 20-100 evru na let. Jih je pa en kup, pa tud mesta so kar dobro povezana z letalskim prometom. Letala pa so taka kot so
.
LP
karta z Emirati je 12.7. - 8.8. z Emirati 592e iz Benetk
Riževa polja so zelena in lepa tudi poleti. V deževni dobi, se pravi pozimi so le bolj namočena. Po moje boš še lažje hodila med njimi. Najbolje si je za bazo za obisk polj vzeti Ubud in potem od tam z motorčkom ali celo peš hodiš gledat...
bikica, a to je študentska cena? Ker drugače za te datume nikakor ni možno najti kart za ceno, ki jo navajaš...
Ne ni študentska.
To sm šla na spletno stran od Emiratov in potem tam vpisala iz Benetk v Jakarto, pa datum... in ti vrže vn tabelco, kjer je najnižja cena 591,64 €.
http://fly.emirates.com/IBE/ResultByPrice.aspx
Jst gledam na Qatar Airlines pa je 550- 600 evru s tem da letiš do jakarte pol pa nazaj iz Kuala lumpurja!
Drgač pa so karte za jakarto 550 je pa letališče Milano.
LP
Hojla!
Zanima me, če je 900 EUR solidna cena za Benetke – Siem reab in povratek iz Balija – benetke? Oktobra 2010. Se pravi dam v šartu malo več in pol nimam notrnjih letov, ki so tudi cca 150 eur.
Hvala za vse inf. In cenejše ponudbe
.
Aja, pa še to… mogoče kdo ve, če se da dobit direkti let in Kambođe v Indonezijo?
jaz bom šla v obratni smeri in sicer in Jakarte bom letela v Phnom phen in sicer z malaysia airlines, samo prestopila bom v kuala lummpurju.
Upam da sem kaj pomagala.
Jaz bi na tvojem mestu letela v BKK. Če že ravno ne najdeš ugodne letaske karte za SR ali PP (kar dvomim), si vseeno z busom tam v enem dnevu. Samo predlog.
Sonce sije- kako boš pa prišla do JAkarte in kok bos dala za karto...? Kolk te pride pa notranji let z malesyo, in kolk dolg potujes? Thx res!!
Tina..težko je najti res..kolk ur cca pa letis iz bkkja v sien reab? Po eni strani si mislim... ziher bo notranji let 150 eur..ne vem..loterija
Kje pa ti ponavadi čekiras za lete? STA, Etihat, Kompas..še kaj?
Hvala res!!!!
@Z, pojma nima, koliko traja let, ampak več kot uro in pol ne bi smel bit. Še to ne pomoje. Poglej že malo sedaj in rezerviraj istočasno kot "glavno" karto. Poglej na Air Asia, mislim da je še nekaj podobnega kot Siem Reap Air, Bangkok Air... Če nisi na tesnem s časom, pa prideš po kopnem z busom tud zelo poceni. Ampak je kar lep kos poti.
Karte ponavadi čekiram na odklop.com, sta (čeprav tu na netu nekako nikoli nič ne najdem, zato grem ponavdi kar osebno tja oziroma pošljem povpraševanje po mailu), momondo.com, expedia... Ali pa direktno pri letalskih družbah: za BKK se splača pogledati Etihad, Emirate, Qatar air, morda še Turkish, ker je iz LJ...
No, sem zdajle malo pogledala, ker imam preveč časa 
Najceneje kar sem našla, je Bkk - Phnom Penh za cca 50€ na Air Asia. Siem Reap Air oglašuje BKK tud za podobno ceno, ampak mi stran ne dela. Ne vem, preračunaj si, kaj se ti v končni fazi bolj splača. Mogoče se res ne splača se sekirati za končno razliko par €.
@Tina! To si pa res pocen našla!! Bravo. Pol bi se res najbolj splačalo it v bkk in pol iz tam v PP in iz SR v Indonezijo. Kok teb pride najcenejša karta za bkk, men zaenkrat okt. 15. cca 500-700 eur, odvisno od let druzbe. Sam bi šla mogoc najraje z Emirati. NO, kaj pa vem..sej je vseeno..sam zarad udobja na letalu..
Recimo na sta je karta benetke-bangkok, jakarta-benetke z Emirates 681€ (datumi so 18.10.-22.11., ker ne vem, kdaj in za koliko časa bi potoval). Ampak preden se odločiš, poglej še koliko te bo prišla karta iz Kambodže do Indo.
@z: ne misli da so emirati tako zelo udobni...dobi se zelo dobre letala lahko dobiš pa tud kako starejše, ki ni tako udobno...Če ti je cena pomembna vzemi najceneje, če pa si prepričana da so emirati boljši in boš zato ležje in bolj sproščujoče letela pol pa vzemi emirate..
lp.
Hej! s fantom nameravava v avgustu tri tedne preživeti na baliju, lomboku, gili's.. ker bi letela iz dunaja do jakarte, me zanima koliko dni se splača preživeti na javi (oz. v sam ijakarti), preden odletiva naprej na bali z airasio?
Hvala!
Odni. Isti dan naprej.
A je kdo že bil na Baliju v Juliju/Avgustu?
A je precejšnja gužva? Verjetno je treba prenočišča rezervirati že vnaprej v tem času?
|
01.09.2009 - 01.09.2010
|
|
|
01.09.2009 - 01.09.2010
|
|
|
16.06.2009 - 11.06.2011
|
|