Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
STA Koper
Forum
Dodan: 18. 02. 2010 @18:33:26
Indonezija ali Malezija?
Rudi
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Katero izbrati za ca. 3 tedenski obisk v zacetku aprila? V cem je ena 'boljsa' od druge? Katere so bistvene razlike, ki jih obcuti popotnik?

Hvala za odgovore :-)

LP

Dodan: 18. 02. 2010 @23:22:26
Re: Indonezija ali Malezija?
Gost
Gost

Ne moreš kar tako primerjat, vsak ima svojo, individualno, izkušnjo in torej preferenco. če bi bil rad praktičen, izvoli nekaj v premislek:

- malezija je dosti manjša, torej lažje obvladljiva

- malezija ima boljši transportni sistem, v indoneziji se med otoki lahko kdaj pa kdaj prevoz zalomi

- malezija: mirno morje, indonezija: mirno morje in druga opcija valovi (le ti so bili pri meni plus;-))

- stroški: malezija dražja, a obe destinaciji sta za naše razmere še vedno "budget destinaciji"

- let.karte so v kuala lumpur ponavadi cenejše kot v jakarto in sploh kot v denpasar

- hrana: podobna

ne, ne navijam za malezijo, sploh ne! samo za tritedensko potovanje po mojem mnenju prednosti popotovanja po maleziji pretehtajo... sicer sem se jaz imela v indoneziji bajno, a sem bila tam 2 meseca, pa še vedno nisem uspela videti vsega kar sem želela. če se odločiš zanjo, ti svetujem, da se omejiš s teritorijem.. pozabi, da lahko v treh tednih poleg jave, balija in kakšnega idiličnega (gili) otoka stlačiš tudi sumatro in ali borneo v itinerar, kar je utopična ideja mnogih, ki se prvič podajo v indonezijo:-)

uživaj kamorkoli greš!

Dodan: 03. 03. 2010 @10:14:44
Rudi
Gost

Hej, hvala za odgovor!

Tvoj odgovor je šel ravno v smeri, ki sem jo pričakoval - praktičnost :-)

Vsekakor si navedla argumente, ki mi bodo olajšali odločitev.

V primeru Indonezije se odločam med opcijama "Sumatra in Borneo" ter "Bali, Lombok, ... morda do Flores-a".

Po drugi strani pa ponuja tudi Malezija marsikaj zanimivega. In ko k temu dodam še tvoje argumente, hmmm...  nisem se še dokončno odločil, a se bo treba kmalu... ;-)

Hvala za odgovor še enkrat.

Dodan: 03. 03. 2010 @11:37:21
Polona
Gost

Kako je pa glede vremena....Malezija v juniju oziroma juliju?

Dodan: 08. 03. 2010 @12:54:24
bali
Gost

Če rabiš ugodno letalsko karto, odhod 16.4.2010 iz Lj do Singapurja, nazaj iz Jakarte v Lj, se javi (040/43 26 43), Urša. Na voljo še 2 karti od Turkish Airlines za ceno 656 eur na karto, z vsemi taksami.

Ni noben trik, organizirava s fantom potovanje preko agencije, ker se greva na Bali poročit in so nama rezerviral 25 kart pa nismo vseh zasedli. Do konca meseca imamo še čas sporočiti vsa imena, potem nam rezervacija neimenskih kart propade...

Dol pa potem letiš z Air Asia, so ful poceni leti.

Dodan: 11. 03. 2010 @15:19:54
tine
Gost

Bom kar tole temo izkoristil.<br/><br/>

Oktobra/Novembra sem imel it na Tajsko. Vendar postajam vse bolj nestrpen in ker si lahko naredim čas tudi julija/avgusta razmišljam, da bi šel v Indonezijo/Malezijo. <br/><br/>

Imam izkušnje s potovanji po Evropi in Tajska se zdi primerna začetna destinacija v Aziji. Vendar pač to v Avgustu ne pride v poštev. Ali sta Indonezija ali Malezija primerni za prvič ali naj raje lepo počakam na Tajsko? Kakšna druga alternativa v Aziji, ki sem jo spregledal? <br/><br/>

Hvala za razumevanje, odgovore in lep pozdrav.

Dodan: 11. 03. 2010 @16:11:52
h
Gost

Malezija je zelo primerna za prvo potovanje. Tam je res vse tako organizirano, da te nima kaj biti strah. Za Indonezijo pa ne vem, ker nisem bil tam.

lp

Dodan: 11. 03. 2010 @17:34:56
Tina
Registriran uporabnik

Po Baliju in Lomboku ter tam okoli je po mojih izkušnjah smešno lahko potovati in bi priporočila tudi, če gre za tvojo "prvo Azijo".

Dodan: 11. 03. 2010 @18:01:22
Ela
Gost

HiyA!

s fantom se konec marca odpravljava v Malezijo, backpack varianta za 3 tedne... Mi lahko kdo postreže z info. kaj definitivno ne smeva zgrešiti?? kje so najlepše plaže, čajevi nasadi, ipd. Kako izgleda trekking za ogled oragutanov na Borneu?? Kakšna oprema je potrebna.. ali so dovolj že tenis copati in vetrovka? Ali je mogoče že kdo bil=?  Vesela bom vsakega stavka. Hvala vnaprej, lp. 

Dodan: 12. 03. 2010 @09:22:09
Lejla
Gost

Na Borneu nisem bla, lahko ti pa povem za celinsko Malezijo.

Čajevi nasadi-Cameron Highlands: meni je blo fuuul lepo, klima je prijetna, nasadi čaja čudovito zeleni, čaj je njami, hrana tam je odlična, prenočišča poceni. Jaz sem bila septembra. Deževalo je vsak večer, čez dan je bilo pa lepo. Splača se it tud na celodnevni treking. Dva dneva bosta dovolj.

Če gresta na Borneo, verjetno lahko spustita najstarejši pragozd Taman Negara, ampak meni je blo tam super. Predvidevam, da je podobno kot na Borneu. Jaz sem bla tam 3 dni.

Najlepše plaže: itak Perhentian islands ) Zdaj ne vem točno, kateri je (sta dva), ampak tisti ta dražji je tudi lepši. Splača se prenočišče rezervirat vnaprej, se pa tud tam dobi fraj, ampak odvisno po kakšni ceni. Nujno je treba it na snorklanje, vidiš morske pse, želve, korale ... Če ti je do izležavanja, si lahko tukaj več časa, ampak dogaja se ne dosti, niti ni nobenih cest, tako da so bli meni 3 dnevi dost.

Na celini ne izpustit Kuala Lumpur-ja seveda, ker je noro mesto, oglejta si Petronas Towers obvezno zvečer, predlagam vožnjo z busom KL hop on-off, vzameš celodnevno karto in se voziš od ene turistične točke do druge. (odsvetujem sicer ob prometnih konicah). Obiščita šoping centre, pejta v kino, najejta se v china townu, meni je bil všeč tudi akvarij.

Jst sem bla še v Melaki, ki je simpatično mestece, znamenito po kolonialni arhitekturi, ampak za moje pojme nimaš kaj tam delat več kot 2 dni.

Če imata čas še za Singapur, ga ne izpustit!

Dodan: 12. 03. 2010 @15:09:53
tine
Gost

Kako pa ste se znašli s hoteli/hostli po Maleziji/Indoneziji?

Za referenco gledam KL/Jakarto na hostelworld. V KL res ogromna izbira po solidnih cenah. Medtem ko je ponudba v Jakarti zelo švoh.

Iščem kakšno uporabno stran za tisti konec sveta. Hvala.

Dodan: 12. 03. 2010 @16:18:32
Ela
Gost

Heey!!!

Full ti hvala Lejla! Zelo si me razveselila!

Če pa kdaj pojdeš na Tajsko, če še seveda nisi bila, pa ti jaz priskočim na pomoč s kakšnim nasvetom!

Lp

Dodan: 12. 03. 2010 @17:54:21
Lejla
Gost

Ela, ni za kaj. Sem tudi jaz pred potovanjem spraševala po forumih, tako da vem, kako je. Če imaš pa še kako vprašanje, pa kar.

Dodan: 16. 03. 2010 @14:15:58
malezija
Gost

ejla, ejla Ela kdaj pa planirata s fantom odhod? ker imava tudi midva plan it, konc marca, sam še iščeva najcenejš karto ( trenutno je 650 eu odhod 25.3 iz benetk, pa še kr upam na cenejš ) mogoč še kak dan počakava...tko da lahko se pa kje sredi KL srečamo ...pocukni za rokav

drugače pa pravite da je Malezija ok za pogledat? jaz sem si eno čudovito sliko v glavi ustvarla, tko da komaj čakammmmm...sveži mangooooo,mmmmm

Dodan: 16. 03. 2010 @14:32:42
tine
Gost

Kaj ceneje od teh 640 iz Benetk verjetno ne bo. Alternativa je za 600 iz Milana s Qatarjem.

Dodan: 16. 03. 2010 @14:54:49
Gost

Do pred nekaj dnevi (dober teden nazaj) je imel Qatar akcijo iz Nemčije do Kuala Lumpurja za 476EUR. In sem jo zamudil za nekaj ur... :-( Sedaj enaka karta stane ca. 680EUR. Bo zato ostalo 200EUR manj za Malezijo.

Dodan: 17. 03. 2010 @16:57:58
Ella
Gost
Hihiii Te pocukam ja! Midva letiva 31. marca iz Munchna, s Quatar-jem. Bova pa v KL kr nekaj dni, saj je Formula 1 -4. aprila in bova izkoristila priložnost HihiiZa karto pa jaz kaj dost ne bi čakala, saj kaj dost ceneje ne more bit. Raje kupita in sta brez skrbi...  Midva sva hotela vplačat, pa se je nekaj zalomilo.. naslednji dan: 200 evrov dražja!!! Smola pač..Mogoče se pa res srečamo! Lp, in veliko simpatičnih pustolovščin!Pa sočne, sladke mange!
Dodan: 18. 03. 2010 @09:32:33
bigc
Gost

A do Singapurja 16. aprila te ne mika. 650 se men zdi ugodna cena iz Slo... No kokrkol, do 26.3. mormo sporočit točno št. kart, ki jih bomo vzel. 2 sta še frej, če koga zanima. 040/43 26 43.

Dodan: 19. 03. 2010 @23:24:17
tine
Registriran uporabnik

12. maj - 6. junij imate trenutno karte po 370eu iz Frankfurta, če koga zanima

Dodan: 27. 10. 2010 @11:53:19
primozz
Gost

midva z ženo sva kupila perjšnji teden za odhod konec novembra na oman airu in je bila karta Mun - KL 490 EUR.

do munchna pa iz zagreba za 90 eur...

lpp

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

kolk pa se šteje da
oo, V Sri Lanki si
Živijo punce, mene tudi zanima za
Ups, se opravičujem, sem zamešala
zdravo. mene zanima, če ima kdo
poglej šolsko spletno stran, tam
Živjo, iščem prevoz do letališča Marco
Jaz tudi razmišlam da bi
Zdravo! Jaz imam 14. 2. ob
Iščem prevoz benetke-ljubljana 5.3.2012, za
Hej, oddajava super luštno veliko sobo
Sem pred parimi leti naredil
Iščeva prevoz do letališča v
Kako do ISIC izkaznice?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

09.04.2011 - 09.04.2015
29.04.2011 - 29.04.2013
14.05.2011 - 24.02.2015
23.04.2011 - 01.03.2015
18.06.2011 - 01.03.2015
07.05.2011 - 07.05.2015
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™