Dodan: 05. 01. 2010 @18:18:50
prenočišča na Kubi
Živjo,
jaz bi spet mal odpru temo o casah na Kubi. A ma kdo lepo prosim kakšne kontakte od cas po Kubi (da ni bil prav dolg nazaj tam)? Jaz bi jo rabil za Havano ko priletim. Zanima me pa tudi če jih je pametno rezervirati drugod po Kubi ali se jih najde sproti in koliko je ponudbe.
Hvala
Dodan: 05. 01. 2010 @20:39:44
Re: prenočišča na Kubi
jst se pridružujem vprašanju...:)
Dodan: 06. 01. 2010 @08:04:21
Hola,
naslovo cas je na www ogromno. Rezerviraš lahko od tu (preko e-pošte, če obstaja), sice rpa imej s seboj naslov kake case zaradi carine in policije tam (kao d aimaš rezervacijo, sicer te lahko vtaknejo v kak dražji hotel).
POnudb je dosti, ampak se ne pusti prelisičiti domačinom, ki se izdajajo, da ti pomagajo najti caso (to te pride dražje, ker dobijo provizijo, ker so kao zrihtali stranko). Raje pojdi sam naokoli in glej po hišaš z znakom Casa particular....).
Mogoče je dobro, da se v Havani malce izogibaš starejšega predela....je amnj osvetljen in bolj nevaren za kakšno krajo...:-(
Dodan: 07. 01. 2010 @17:44:13
Kdaj greš? Vsekakor priporočam, da prej rezerviraš, Havana je velika in ni da bi ravno s kufrom hodil okoli napisov in spraševal, kdo ima kaj prosto - pa še večina avionov iz Evrope prihaja proti večeru ali zvečer, tako da tudi časa nimaš. Pa tudi vsi nimajo znaka na vidnem mestu. Jineterov pa se sploh izogibaj, ker te lahko pripeljejo tudi v neuporabno luknjo, po možnosti brez licence. Najbolje je malo pobrskati po www (vendar niso vsi spiski ažurirani, tako da bo brskanja kar nekaj) in izbrati glede na lokacijo, ceno in možnost komuniciranja (telefon, e-mail). Pa seveda je dobro, da ima soba lastno kopalnico (nekateri bi utegnili potrebovati tudi ločen vhod od lastnika?). Opozorilo: če hočeš - zlasti v visoki sezoni - rezervirati za 1 noč, ti bodo rekli, da nimajo, iščejo namreč žrtve za več noči. Vztrajaj. Pa jasno, en naslov moraš imeti tudi napisan na "tarjeti", ko prideš na mejno kontrolo. Nekateri ti tudi pomagajo z rezervacijami v drugih krajih, drugi ne. Če vnaprej poznaš datume bivanja v drugih krajih, se morda tudi splača že kaj rezervirati, se pa da tudi sproti (v večini mest lažje kot v Hav). Sicer so v Havani dobre lokacije Vedado (zlasti med Calzado, 25, G in N), pa tudi Hav Vieja in Prado nista čisto zanič (v Hav Vieji se je izogibati lokacijam južno od Obrapia). Lepe hiše imata tudi Nuevo Vedado in Miramar, ampak sta od rok in skorajda rabiš avto. Cene so bile nazadnje - 4 dni nazaj - v Hav 35-40 CUC na sobo, drugje bistveno manj (že od 20).
Dodan: 07. 01. 2010 @19:34:41
Jaz letim iz Minhna 24 januarja, vendar sem en dan v Madridu tako, tako da pridem v Havano 25. januarja. Iskal sem malo na kuba za začetnike, in opazil, da so posti stari 4 leta in več. Bo treba še na kakšne tuje probat. Hvala za enkrat.
lp
Dodan: 08. 01. 2010 @16:26:53
Ja, Kuba za začetnike je zadnje čase bolj ali manj mrtva, zato je najbolje, da kar v Google vpišeš "casa particular" ali "casas particulares" in zadetkov bo še preveč. Pa vidim, da sta prav danes na enem postu tu na STA dva naslova. Oba sta na obetavnih lokacijah, konec januarja pa tudi ni več tako visoka sezona, da bi "skrivali" proste kapacitete za 1 noč. Pa verjetno boš rabil tudi 1 noč na povratku. Prosi še za tel. št. ali e-mail.
Dodan: 12. 01. 2010 @19:15:31
Hvala za odgovore! Pa še to me zaniama, vem, da sem v napačni temi, pa vseeno,ali ima kdo izkušnje s kupovanjem vize za Kubo na Minhenskem letališču?
Dodan: 12. 01. 2010 @19:15:31
Hvala za odgovore! Pa še to me zaniama, vem, da sem v napačni temi, pa vseeno,ali ima kdo izkušnje s kupovanjem vize za Kubo na Minhenskem letališču?
Dodan: 13. 01. 2010 @20:42:48
Poglej poste par tednov nazaj, ki niso prav obetavni (kaže, da jih prodajajo samo svojim potnikom). Raje kupi pravi čas pri nas (Ars Longa ali Kompas), pa bog se usmili zaradi tistih par € razlike - ziher je ziher
Dodan: 14. 01. 2010 @11:12:05
Zdej sem pa naredu eo poizvedbo, klicu sem na sonče, ker naj bi bil partner Tuj-a in so mi povedali, da če letiš iz EU lahko vizo kupiš na letališču v Havani. Če pa letiš preko amerike, pa to ni mogoče. Hvala vseeno za pomoč.
lp
Dodan: 14. 01. 2010 @15:25:31
Že v redu, če TUI tako pravi: ampak, za božjo voljo, kje v Havani naj bi to nabavil? Med cevjo, skozi katero te izpljunejo iz aviona in mejno kontrolo (to je pribl. 20 hišk, v katerih so mejni uslužbenci) ni namreč nobenega urada, nobenega šalterja ali okenca, kjer bi kdorkoli karkoli prodajal: samo hodnik ob čakalnici za odhode, prehod za tranzitne potnike in kratke stopnice v spodnje nadstropje, kjer je kontrola. Razen če se lahko dobi vizo neposredno pri uslužbencih, tega jih nisem nikoli spraševal. Jaz ne bi tvegal...
Dodan: 14. 01. 2010 @16:04:14
Kupi raje pri Kompasu, tud jest dvomim v havansko letališče...
Dodan: 14. 01. 2010 @19:12:18
verjetno imata prav ja, bom kar tukaj zrihtal vse. Hvala za pomoč!
lp
Dodan: 14. 01. 2010 @19:39:13
Na Kubo nikar brez vize.
Dodan: 14. 01. 2010 @20:08:15
Mariposa, nekje sem prebral, da imaš kontakt neke solidne Case v Havani. V katerem delu je in kakšen majo mail, ceno,...
Dodan: 14. 01. 2010 @20:28:22
Luka, pa saj si ti meni že pisal na mail, a nisi? Jaz imam kontakt v Vedadu, cena 25 cuc, naslov pa je nekdo že objavil, ga ne bom še enkrat pisala. Nekomu se je zdelo potem daleč do centra, meni se sicer ne zdi. V Havani pač v centru ne bi želela biti - ampak to je stvar okusa, tako da si vsak poišče optimalno caso zanj. Jaz sem v centru spala samo enkrat, pa raje ne bom nikoli več :-)
Dodan: 15. 01. 2010 @03:04:31
Ja pisal sem ti, vendar sem se mi zdi sem na tem forumu prebral da imaš v Havani veze. Na tvoje mnenje se zelo zanesem in zato sem te vprašal po naslovu v Havani.
Skrtka, bom že nekaj našel.
lp
Dodan: 18. 01. 2010 @15:25:39
prenočišča na Kubi
Zdravo, spet imam eno vprašanje.
Dogovarjal sem se za sobo v Havani, vendar je takrat zasedena in so mi ponudili caso od prijateljev. Ali to pomeni da bom tudi v tem primeru plačal dražjo caso zaradi posredništva ali je to zaračunavanje navada le posrednikov na ulicah?
Dodan: 19. 01. 2010 @19:48:55
Saj jih imaš na netu ogromno ... zakaj ravno v to? Centru Havane bi ti tudi jaz mogoče priporočala, da se izogneš, čeprav dvomim, da bi se res kaj zgodilo. Je pa neprijeten občutek se sprehajat tam sam zvečer :) Meni je bilo v Vedadu udobno, sem pa tam nočila v dveh "hotelih" (grozno stanje za kobajagi hotel), ki sta bila prej kot ne nepotreben strošek :) Kdaj pa boš dol? (oprosti, če sem spregledala kje ta podatek)
Dodan: 19. 01. 2010 @19:53:59
Si bom še jaz temo sposodila za eno vprašanje - jaz imam od lani še eno vizo - čisto prazno, razen žiga zadaj od agencije - a to bi še vedno lahko veljalo al moram zdaj novo nabavit?
(po pomoti pač dobila dve, eno sem tu kupila normalno, še ena me je čakala z letalsko karto vred v Munchnu - česar mi v kompasu niso znali povedat, tko da sem dve plačala ... cepci so malo)
Dodan: 01. 02. 2010 @12:32:05
Helou!
Glede prenočišča: s fantom sva bila na Cubi septembra in sva si rezervirala caso v centru Havane. Sicer nam je lastnica predlagala naj sva pozno ponoči bolj previdna, sicer pa ni panike. Sploh nisva dobila občutka, da je nevarno. Je pa res, da te na ulici skoraj vsak ogovori, ampak se kmalu navadiš.
Casa v kateri sva bila je bila fajn, družina prijazna, lastnica govori angleško, zelo pripravljena pomagat. Dala nam je tudi naslove cas v drugih mestih, prav tako so bile super. Za ceno se lahko pogajaš.
Dodan: 17. 11. 2010 @11:43:47
Hej! S fantom se odpravljava na Kubo aprila in me zanima, če bi mi lahko posredovala kontakt od omenjene prijazne gospe?
Hvala
.
Dodan: 18. 11. 2010 @12:37:00
Če kdo rabi caso v Havani..jaz sem bila letos poleti v Casi Iraida za 18eur na noč z zajtrkom..je pa v predelu Vedado..lastnica prijazna..če rabita kaksne dodatne inf..pa vama tudi lahko pomagam..svetujem vama, da cim prej po prihodu poskusita zamenjat vasj del knvertibilnih peso-v v domače, ker je potem živčjenje za turista dosti bolj ugodno..dobis kosilo za 0,5eur in podobno, prej te pa obirajo za 5 eur in več..uživajta na Kubi 
Dodan: 02. 01. 2012 @01:28:51
Živjo zanima me za kak dober naslov prnočišča na kubi.
Mogoče ima kdo kaj informacij kje in za koliko se da izposodit bicikelj.
Hvala in l.p.
Dodan: 02. 01. 2012 @12:38:34
U? svetujem vama, da cim prej po prihodu poskusita zamenjat vasj del knvertibilnih peso-v v domače... In kje lahko to naredis?
« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.