No karte ravno za 500 evrov jaz se za bangkok nisem nasu, tam nekje okrog 600 bi se dala dobit, ce si kje katero najdla za 500 bi te prosil da mi poves. Na tajski leti z airasia jih tudi nisem nasel po 10 evrov tam nekej za 20, pa se to sem viidel da na otoke ta air asia nic ne leti, ve kdo katera druzba leti kaj na otoke? Pa predvsem tist ko sem nekaj slišal da lahko kupis 10 letov za po tajski. hvalal lp
za 10 eur ne dobiš nič, če ni lih kake promocije ali pa da ob pravem času ( imam občuket da so cene konec meseca nižje kot če kupujes nekje na sredini) rezerviraš 4-5 mesecev prej,...najnižje cene začnejo nekje pri 20 eur in to z airasia, vse ostalo je kar precej dražje...za otoke so iz bangkoka primerni leti na phuket, krabi, hat yai, surat thani,...odvisno kam si želiš...
lp
Naj prosim kdo napiše kašne iskušnje s temi agencijami ko imajo speed boat(opazil sem tudi da ponujajo direktno iz bangkoka se pravi da najprej greš z avtobusom pa pol s speed boat, pa mogoče kje ste kaj prenočevali jedli predvsem me zanimajo mesta bangkok,phuket, pa otoko koh tao,koh samui in koh pjang(med otokom tao in samui).
Speed boati funkcionirajo ok, ni dileme ! Busi so pocen, kamorkol greš...Se splača takoj kar iz Suvarnabhumija it na Bus Depot zraven letališča pa it kar direkt na otoke...za 5 € se pelješ recimo iz BKK v Trat, kjer je potem speedboat za Koh kood, ki je še čisto divji in brezmadežni med vsemi tu gor naštetimi otoki !!
Bil sem pa enkrat tudi avgusta na Koh Tao in samo eno popoldne je bila ploha, drgač pa samo ljubo sonce in pa kristalno čista voda, kar ni bila recimo v Februarju ( skaljena voda, ful veter ipd...)
LP
jaz sem danes kupila karto iz Milana za BKK za 535 EUR z Emirates, odhod 8.1.
Imaš odhode tudi iz Benetk, vendar je preveč vmesnega čakanja. Tudi iz Milana je treba pazit kateri let vzameš. Če ti kaj pomaga. sama sem dolgo iskala in menim, da so Emirates precej ugodni.
lp,b
Midva greva z vlakom v Milano. Iz Trsta so dobre povezave, vzamem hitri ali expres vlak. pride cca 38 eur v eno smer. Potem so redni avtobusi na letališče cena tu nekje 6 eur. Če bi sesšteli bencin, pa parkiranje, pa avtoceste si na istem. Samo bolj komot je, če se vsedeš na vlak, ki te pripelje skoraj domov. prihod je tudi ob normalni ure (okoli poldneva) in si zvečer doma. Jaz sživim na Obalii, zato je manj logistike in bolj enostavno.
Grem za tri tedne: verjetno klasika, sever in nato še jug. Vsega nekaj, ker na Tajsem nisem bila. rezervirala sem tudi Air asia za 2 notranja leta.
b.
Kolk sta pa bila dva leta na air asia? A to imaš prav določene lete, al lahko kupiš kakšne karte za dva leta po tajsi in potem se tekom potovanja sam odločiš?
lp
Čisto konkretno: sem kupila karte iz BKK za Chiang Rai za 3.509 BH za dve osebi. in potem Chang Mai za Phuket isto dve karti za 3.200 BH. so pa datumi vse za januar in so prišle toliko. Iz Chang maia je bila malo cenejša ker je bila neka promo. Odvisno tudi od ure leta itd. malo moraš poiskušat. Za gor nazaj do BKK pa se bom odločalala sproti ni sem pustila vse možnosti odprte.
b.
pogledi si za letalske karte
v ponedeljkih na www.belmondo.si
na otoke prideš s trajekti in speedboati. Iz večjih letališč so dobre povezave. Cene AirAsia iz BKK / CM v Phuket ali Krabi so od 40 -60 EUR po osebi vključno s taksami.
LP ana
Za vse, ki greste na Tajsko letos.. morda vem pride prav.
Prodam celo škatlico Malarone (12 tablet), cena 50 EUR, rok uporabe do, kupljen v Sloveniji (račun priložen). Navodila zraven v SLO in ENG.
**Poleg tega prodajam še
Lonely planet Thailand (13. izdaja, Aug 2009), za pol cene novega - 11.5 EUR, rabljen 1 mesec po Tajski
Lonely Planet Vietnam, Cambodia, Laos & the Greater Mekong (2. izdaja, Sep 2009) za pol cene novega - 11 EUR, rabljen cca 1 teden po Kambodži
Lonely planet Vietnam 9. izdaja Aug 2007, nerabljen (kot nov), za manj kot pol cene - 10 EUR
Lonely Planet Cambodia (KOPIJA 6. izdaje, Aug 2008, kupljena v Kambodži), izgleda skoraj kot original, 3 EUR, zraven dam še dobro kopijo knjige Lucky Child, ki govori o dveh sestrah, ki sta leta po Pol Potovi revoluciji spet skupaj (ena izmed must read-ov, če greš v Kambodžo).
Lonely Planet Southeast Asia Phrasebook, malo rabljena , 2. izdaja, za manj kot pol cene nove 3 EUR
Lonely Planet Dubai Encounter (City guide) z zemljevidkom mesta, rabljena 1 dan na stopoverju v Dubaju. Za pol cene novega- 4.5 EUR (let z Emirates iz Benetk v Bangkok se je splačal)
tel 040588858
mail ancksha@gmail.com
Na forum ne odgovarjam (ker se mi enostavno ne da vsak dan gledat, če je kdo kaj napisal).
Lep pozdrav
Pozdravljeni,
čez en mesec se odpravlamo na tajsko in v malezijo (vse skupaj precej kratko-11 dni). Naredil smo okvirn plan, zdej pa me zanima če imate kej izkušen ali mnenj na to ali kakšen drugačen predlog.
Štartamo z dvema dnevoma v Bangkoku in treji dan v zgodnjih urah letimo na Ko Samui in tam ostanemo par dni (2-3) in najverjetneje bomo še kak dan vmes skočl na ostale otoke.
Potem pa se mamo namen odpravit proti Phuketu, kjer imamo deveti dan potovanja let proti Kuala Lumpur, kjer imamo namen preživet 2 dni pred povratkom domov.
Sedaj pa me še zanima kako je s prevozom iz Ko Samuia do Phuketa (z ogledom osamelcev v Phanga Bay) - bus ali kako drgač pa koliko časa nam bo vzelo in kaj na poti si je dobr ogledat...
Pa še to - kaj izkušenj z Bangkok Ailines?
iz samuija do phuketa lahko greš z ladjo+bus cca 8 ur ali pa z letalom(bangkok airways)...phanga bay si lahko ogledate na enem od številnih izletov do tja, ki jih organizirajo na Phuketu
Živjo,
s kolegico se marca odpravljava na Tajsko in bi prosili, če lahko kdo malo komentira najin okvirni plan (za 18 dni), če je izvedljiv ali sva si natrpali preveč vsega:
Če je preveč, imam dve zamisli kako skrajšati: ali preskočiti Kachanaburi ali pa namesto na južne otoke iti na vzhod, otok Ko Chang. Kaj mislite?
Poleg tega bi vprašala še glede trekkinga (CM), ali mi kdo lahko priporoči kakšno dobro "agencijo" oz. organizatorja. Na netu sem gledala Thana adventure in Siam rivers. Kakšno mnenje?
V vsakem primeru lahko skrajšaš Ayutthayo za en dan. Mislim, da se ti bolj splača it na južne otoke kot pa na Koh Chang (časovno gledano)
Jz mislim, da je za Kanchanaburi 3 dni preveč
Razen če prideš popoldan, v enem dnevu narediš organizirane ture (ful se splača dat tistih slabih 20 EUR in imaš od vrat do vrat Erawan waterfalls, death railway z muzejem in še in še). Ziher prišparaš kakšen dan, če se daš peljat agenciji 
Tigrovga templja pa ne it gledat, ker tigre fiksajo s heroinom, da se pustijo čohat turistom.
V CM resno razmislita (najprej) o ogledu Elephant nature parka. Je res lepo in se splača, kljub ceni, pa predvsem veliko ti povejo o slonih in "tradicionalnem" treningu za namene logginga in turizma (kruto). Nekaj časa nazaj (januarja mogoče) je bil članek o tem parku v Poletu.
Kar se tiče morja, sta si zbrala najbolj turistično oblegane otoke. Na Ko Phi Phi je edino res vredno videt podvodni svet, pa še to je mnogo boljši (mnogo mnogo) na Similan Islands (Khao Lak, S od Phuketa, priporočam vsaj 2 dni potapljanja npr DIscover Scuba, če nimata licenc). Otok je res na hitro lep za pogledat (če te je zavedla slika na začetku v Lonely Planetu..), vendar je oblegan od turistov in kar naprej prdijo longtaili, tko da še plaže ne moreš uživat, razen če se odpelješ daleč stran, kjer te sonce dobesedno zažge, ker ni sence, ali pa če plačaš 80 EUR/dan za dober hotel s svojo plažo
Pa Viking nature resort na Phi Phi-ju ima podgane na strehah sob (ki so za 30 EUR brez umivalnika, hladilnika in klime!!), spodaj pa mjavkajo lačni mački, ki so jim polomili repe, da ne bi hodili po strehah... Tko da če že gresta na Phi Phi ne it v Vikinga :P
MOrda se sliši malo pasimistično tole, ampak ne pozabita na masaže!!!!! (BKK in CM jih dobiš za 3 EUR/h
)))))))
Aja Karta za Bangkok preko Dubaja na Emiratih (direktno pri njih) me je prišla 480 EUR.
LPa
Imam se eno vprasanje, sicer skoraj ne sodi v to temo, vendar se edino v tej temi od Tajske kaj dogaja.
Zanima me, ce ima kdo idejo katri hotel rezervirati v BKK za prvo noc? Pridemo pozno v BKK in nebi radi se še s tem ubadli, ko pridemo tja. Mogoce ce kdo saj ve v kateri coni je naboljse bit?
Thx obema za odgovor... sicer pa s številkami so mišljene nočitve, ne pa dnevi, tako da bom v Ayutthayi 1 dan v Kanchanaburiju pa 2.
Kaj pa, je bil kateri od vaju na otoku Ko Muk?
Mene pa zanima ali se da Kanchanaburi&okolica vidti v enem dnevu? Ali naj kar planiramo da bomo morali tam spat? Zeleli bi videti slapove in most na reki Kwai. Spali pa bi v BKK, torej bi se morali se pripeljati iz BKKja do Kanchanaburija. Verjetno neizvedljivo?
dolores, v BKK imaš nešteto agencij, ki ponujajo izlete tja, tako da to ni problem, odrineš zgodaj zjutraj in se vrneš zvečer... kar se tajske tiče ni potrebnega nekaj fuul planiranja vnaprej, ker je enostavno tako zelo turistična da je vse na dosegu roke.
Ja Helena to vem, ampak kolikor sem zvedela ti tja gor vzame kar ene tri dni, ce si hoces vse pogledat. S casom pa bomo precej omejeni, tako da mogoce razmislja da bi to celo izpustili... Ker dvomim, da ti usple pogledati slapove, ce je 2 uri samo hoje na vrs slapov... Kje je potem se voznja do tja, in da se peljes z zeleznico smrti in pogledas most na reki Kwai, in da se celo mogoce peljes z unimi njihovimi slavnimi splavi... Zato imam pomisleke glede kanchanaburija.
Živjo, imam še eno vprašanje. Nikakor se ne morem odločiti na kateri tajski otok/otoke iti... Iščem otok, ki ima javni prevoz ali je dovolj majhen, da se ga prehoditi peš. Na vsak način bi se rada izognila najemanju skuterja, ker imam res odpor do motorjev... Poleg tega bi želela seveda lepe plaže, da je dokaj poceni in po možnosti čim manj masovnega turizma. Najraje bi šla na Andaman coast, lahko pa tudi drugam.
ayuthaya...js bi spustila...od otokov pa definitvno spusti lanto....dolgcas in morje ni tko lepo kot drugje....phi phi je kraj za zuranje, do lepe plaze se je treba pa zapelat ali pa sprehodit...
ana - ayutthaye definitino ne spustit, če ne greš v sukhotai. že zgodovinsko gledano je ayutthaya pomembna in če te zanima zgodovina, ruševine, potem je obisk nujen! meni je blo ful lepo ... 2 noči sta čisto dovolj.
od otokov pa predlagam ko tao, ker je razmeroma majhen in raj za potapljanje. ko lanta je bla meni najboljša od otokov, ampak brez skuterja ali avta je ne vidiš.
Iščem notranji let BKK-Koh Samui, pa me zanima če Air Asia leti direktno na Koh Samui ali samo v Surat Thani? Hvala za info.
BKK - Samui imaš ogromno letalskih družb, treba je samo malo pobrskat....
Leti samo na Surat Thani....za v bodoče www.airasia.com route map
Tam si poglej vse njihove destinacije in mogoče dobiš se kako dobro idejo za malo denarja.
lp
Opažam, da ste nekateri dobri poznavalci Tajske in bi bila res vesela nasveta o tem kdaj je bolje obiskati Tajsko julija ali septembra?
Maja, Samanti.. thx ... Ko Lanta torej odpade, Phi phi pa me tudi vedno manj mika..
Se mi zdi, da sem našla nekaj boljšega: Ko Mak
Je bil že kdo na tem otoku? Na slikah izgleda rajsko..
Razmišljam da bi šel sam na Tajsko v upanju da bi kak folk spoznal kasneje na poti, recimo v bangkoku. Kaj mi priporočate? Je že kdo šel sam na pot v tiste kraje?
Poisci kaj v popotniskih zmenkih, za dol ali da greste ze tukaj skupaj na pot.
davidas: kdaj bi pa šel ti na tajsko. imaš že kak določen termin???
lp
Meni osebno se zdi da je najboljši čas za obisk tajske oktobra ko je že skoraj konec deževne dobe in je še vedno nizka sezona. 1. novembra se začne visoka sezona in pred tem povezave med majhnimi otoki ne delajo ( speed boat ).
Kar se tiče otoka Koh Mak je full uredu lep majhen otok samo več kot 3 dni tam nimaš kaj počet. Priporočam Koh Chang in potem se odpraviš na Koh Mak od tam pa še na kak otok tam zraven. Lahko na Koh Samet ali Koh Kood.
LP
BKK-Samui leti samo Thai airways in Bangkok airways.
Pozdravljeni.
Mi smo bili na Tajskem od 15. feb do 27. feb 2010. Iz Bankoka smo se z organiziranim prevozom odpravili na Koh Paghnan (BUS + katamaran = 950 BTH). Koh Paghnan je kar lep in cene so tudi kar O.K. Severovzhodni del otoka je najlepsi. Mi smo ziveli v Hut-ih v Koh Ma in je blo super (1300 BTH / noč celi hut s klimo ob obali - to je idealno za dve osebi).
lpT.
Gre kdo na Tajsko konec aprila 2010?
Zdravo!
V aprilu se odpravljam v Azijo, najprej Hong Kong, nato Tajska in za konec še Filipini. Zanima me, kakšen je najboljši način, da se zaščiti prtljaga na letališčih, ker sem kar veliko prebirala o podtikanju drog in res ne bi rada, da se mi kaj podobnega pripeti. Glede na to, da grem z nahrbtnikom, ključavnica ne pride v poštev.
Še to... glede na to, da imam na voljo dobre 3 tedne, bi rada okusila tudi malo eksotike in sem se zato odločila za Filipine. Ali menite, da bi bilo mogoče boljše, da bi raje dodobra predelala Tajsko, pa tam šla na otoke ter tako izpustila Filipine? Ker po mojih načrtih sodeč, bi na Tajskem bila max 8 dni, nameravam pa iti v BKK in CM.
Hvala za pomoč 
Za par dni ne boš okusila nikakršnje eksotike filipinov. Če hočeš pojdi za 3tedne samo filipinov, karkoli drugega, kar je manj kot 3teden se ti ne splača. Raje naredi eno državo in to temeljito, kot pa dve na pol, ker to deluje na koncu bolj kot zbiranje štemplov/viz. Moraš vedeti, da so filipini sestavljeni iz 7000+ otokov, povezave so pogojno dobre z avionom. Z trajekti,busi ipd. se premika zelo počasi in nezanesljivo.
Ti kar pojdi na Filipine, samo izberi si največ tri destinacije za ta čas...priporočam kak dan v Manili potem z letalom na Coron od tam na El Nido in počasi proti Puerto Princesa od kjer letiš nazaj...se da marsikaj kombinirat...letalske si nabavi preko interneta prej, ker so dosti ceneje, samo potem si vezan na te datume...
Najlepša ti hvala za informacije, verjetno bom res naredila tako, kot si priporočal. Imaš mogoče še kakšen nasvet glede zaščite prtljage? Nekaj sem slišala, da je dobro nahrbtnik s folijo oviti, kako mnenje o tem?
ojla
mene pa zanima ali je že kdo bil v oktobru na tejskem in ali se splača it, kajti kolikor berem po raznih straneh in vodičih je baje oktober najbolj deževen mesec...
Tisti, ki v kratkem potujete na Tajsko, bodite pozorni na tole: http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu_in_informacije_o_drzavah/azija_kavkaz_in_bliznji_vzhod/tajska/
Trenutno se v Bangkoku odvijajo demonstracije.
Mene pa zanima, če se je že kdo preselil iz Slovenije in živi na Tajskem, na otoku Phuket. Katere papirje bi moral urediti, da bi lahko živel tam?
Glede teh demonstracij je tako, da je to bolj festa, kot kaksna nevarnost. Mi smo se vceraj vrnili s Tajske in bili tudi v BKK na demonstracijah in si dobil zastonj za pit in za jest, vmes si se lahko zmasiral... V glavenm Tajci so iz teh demonstracij nardili festi, mediji pa to malo prvec vse skupaj napihnejo 
Mi smo na Phuketu stovali pri slovencih, ki oddajajo apartmaje. Kolikor sta povedala imajo oni enoletne delovne vize, da lahko dol zivijo. Podaljusujejo jih na Tajskem. Najbolj zanesljiv odgovor pa bos verjetno dobila na tajskem veleposlanistvu.
Gre kdo maja na Tajsko ? 
Tudi jaz bi se rad izkusil v solo potovanju, zato sem se odločil za Tajsko. Zanimajo me izkušnje tistih, ki ste že potovali sami v te kraje in kako ste se znašli. Lp.
Živjo,
jaz se z svojim partnerjem odpravljam 21. aprila na Tajsko!
Za kontakt piši na ve.mi.prebil@gmail.com
lp Vesna
ojla.
Lani sem šel sam na Tajsko in tudi letos nameravam v juniju ali začetku julija. Najverjetneje za 3 tedne, ker 2 sta definitivno premalo
Najprej na sever, potem pa jug.
Bi koga zanimalo iti zraven? 
Kolko ste dali za karte?
Glede na čas, ki ga imaš je najbolje, da si te enodnevne izlete urediš v eni od agencij na KSR v Bangkoku...imaš celo vrsto kombinacij...je pa sigurno bolje in ceneje da greš sam do navedenih destinacij, samo vzame malo več časa...
Bi ti pa predlagal, da nazaj grede iz severa uporabiš kakega nizkocenovnega letalskega prevoznika (airasia), tako boš npr. na Phuketu ( Krabi,Suratthani,..) v par urcah...
Vreme avgusta je pa definitivno boljše na vzhodni strani (samui,phangan,tao)
LP
Js sm leteu v BKK 8.1, za 1 mesec... karto sm kupu kšn mesec pa pou prej, Z Emirati 550€ ....
Pozabu.... Leteu sm iz Minhna ... dobre izkušnje z emirati...
mene zanima
piši mi na
blazvedezevalec@gmail.com
jaz grem na tajsko
probal bom tam živet
Vse kar se tiče počitnic na Tajskem, kam in kdaj potovati izveste na strani www.transorient.si
Pri Transorientu vam organizirajo izredno ugodne počitnice v Aziji! Sam sem bil preko njih na otoku Koh Chang in nimam res nobenih pripomb..toplo priporočam!
Tole preko agencije sploh ni slaba varjanta!
Zanima ma le,na ker otok se bl splača it?
na tajsko se nabolj splača it ljubljane-muc-bkk res da je cca. 650 € maš pa majn brige ker do muc je povratna za vlak tudi 100€... drugače pozabite na agencijo...al pa preko agancije rezervirajte karto drugače pa iščite na Orbitz,belmondo... pa pozabite na nek agencijski paket ker za ta dnar ki tu plačaš 1200 2 tedna si lahko doli 24 dni s karto vred... drgače pa pa se ne splača it v hotele ker v bkk na khao san road lahko spiš že za 3 evre po sobi s klimo..
je v tisti ulici vsaj dvajset hostlov, ki so poceni... to je soba s tušem kar več pa ne rabiš spodaj pa so tak restavracije... za tiste ki bi najbolj ugodno potovali na sever v Chang mai priporočam nočni vlak.. vožnja iz bkk traja od 19;00 pa do 6:00 stane 12 evrov(prišparaš pri nočitvi,hrana na vlaku...priporočam pa tudi hrano in pijačo iz nahrbtnika..) ... na otok Ko samui je bus karta+ speed boat 700 bathov to je 12 evrov... agencija Buddha wiev na koncu khao sun road levo proti zahodu)... cca 20 metrov ...otok bolj za potapljače in ostale in poceni potopi kot tečaji.. v isto imenskem resortu... tudi na vseh otokih se dejansko ne splača kaj rezervirat v naprej ker se nočitev dobi brez problema za cca...8 evrov.. dobra povezava na ko samui( za tiste ki bi se radi zabavali) in ko phangan... ko phi phi je full turistični je pa malo dražji ... LOnely planet!!!
Vse lepo in prav, samo v prejsnem postu cene niso ravno tocne....
1 EUR = 42,958 THB
No, ja, če hočeš malo izvedeti, kako sem šel sam na Tajsko za 6 mesecev si preberi moje opise na http://ahab60.blogspot.si/. Mogoče se boš pa nasmejal. In seveda opogumil. Očitno se da.
No, ja, če hočeš malo izvedeti, kako sem šel sam na Tajsko za 6 mesecev si preberi moje opise na http://ahab60.blogspot.si/. Mogoče se boš pa nasmejal. In seveda opogumil. Očitno se da.
Pozdrav.
Tudi sama se odpravljam čez par dni na Tajsko in me zanima, če je mogoč kdo od vas, ki se tudi odpravlja v tem času, odpovedal karte zaradi nemirov? Sama sem namreč v dilemi.
lp
Ne vem. Jaz na tvojem mestu ne bi odpovedala.. Sem do 31.3. na Tajskem in je bilo vse ok, informacije iz medijev so bile pretirane.
Je pa res, da so stvari po tem zaostrile, tako da ne vem kako je zdaj dol.
Bi se pa izogibala Bangkoka, če bi šla. Drugje je bolj varno.
Tema na nemire na Tajskem je že odprta (v aprilu, marcu), tam je že nekaj napisanega ravno o tvoji dilemi, daj malo forum preglej!
Je kdo kaj gledal karte za drugo polovico julija? Najceneje sem našla za tam okrog 630 € iz Minhna. Nimam določenega točnega datuma - edino omejitev s časom 15 - 17 dni. Se da dobiti cenejšo karto?
Ja zdele bl težko, mi smo jo kupl aprila pravtako za drugo polovivo julija pa se še ble cene okol 600€, že en tedn kasnej so cene poskočile za 200+€, tko da če maš ponudbo za 650€ zagrab čimprej!!!
LP
Zanimajo me leti na Tajsko (Phuket) za termin 10.12.10 - 02.01.11 ...
Kolikor sem na hitro pogledal, se težko najde kaj pod 1000€ s taksami... morda kakšen predlog?
Pa če sem prav razumel, je bolj ugodna varianta na BNK pa potem z lokalnim letom na otok(e) ?
Lep pozdrav...
Kolko sm jaz gledal je tut bolj ugodno iz Bangoka letet potem na Phuket, ker je notranji let okol 40-50€, če maš pa srečo pa ujameš še kak promocijski let za pol te cene!
LP
|
01.09.2009 - 01.09.2010
|
|
|
01.11.2011
|
|
|
01.09.2009 - 01.09.2010
|