Dodan: 26. 11. 2009 @10:04:39
ryanair-nakup karte&nasveti
zdravo.
mene pa zanima kako lahko kupim karto že sedaj za febr.,če nimam kreditne kartice?moram direktno na letališče o koder bom letela ali kako?
je kakšen gor,ki bi mi hoto kupit karto prek neta,js pa njemu dam?+dam za pir hehe
kako je pa pri njih s prtljago,sm na forumih brala in piše ful različno:mere kovčka 55-40-20 in teža 10kg asmo,..to drži?
še mate kakšne,kakršenkoli nasvet glede njihovih letov in kaj bi morala vedeti?
hvala za odg.
lp
Dodan: 26. 11. 2009 @10:17:25
Re: ryanair-nakup karte&nasveti
čao! kar se tiče plačila,je možno preko interneta s kreditno kartico,priporočam da najdeš koga ki ti jo lahko posodi in kupi karto zate...konkretno ryanair računa kar dosti (30 eur) za en kos prtljage,tako da če greš za par dni kam,ti priporočam da zbereš opcijo online check-in,kjer imaš pri sebi samo en kos prtljage,ki ga lahko vzameš na avion (stevardesa kufr),čakati ti ni treba v vrsti in biti na letališču 2 uri prej,in pa doplačati za prtljago ti ni treba nič.karto si v tem primeru,tako kot pri normalnem check-inu sprintaš doma,greš direktno na "rentgen", na izstopnem terminalu pokažeš ta list (karto) in to je to. ne vzemaj tudi priority boardinga,razen če ti je zelo pomembno kje boš sedela-to stane še dodatnih 10 eur...in pa zavarovanja mislim da tudi ne rabiš..če padeš dol,pol ti nič ne pomaga,hehe...če maš še kaka vprašanja,kar...
Dodan: 26. 11. 2009 @11:24:54
iz celja si?
Dodan: 26. 11. 2009 @11:49:01
Žal..Ljubljana...:)
Dodan: 26. 11. 2009 @12:28:49
priporočam, da si pri A banki odpreš račun in naročiš kartico VISA ELECTRON. je debitna kartica, zastonj in če plačuješ z njo po spletu, ti ne trgajo dol več kot je treba (kot npr. v primeru z navadno kreditno viso). traja cca 4-6 dni, da jo dobiš.
Dodan: 26. 11. 2009 @12:39:57
pa ne ti aleš ampak k. ?
Dodan: 26. 11. 2009 @12:55:43
pardon :) nism vidu da ni isti uporabnik :)
Dodan: 26. 11. 2009 @14:03:16
aleš, mislim da si že pred časom letel z ryanairom?
doplačilo za prtljago je 20 evrov za povratno in 10 za enosmerno karto, in sicer za 20kg.
online check-in je obvezen za vse, ne glede na to kakšno prtljago imaš. v nasprotnem primeru doplačaš 40 evrov.
obišči njihovo spletno stran in tam vse lepo piše.
če nima nihče kreditne kartice, lahko greš na erazma ali sta in ti jo oni kupijo, seveda pa imajo nekaj provizije... mogoče je celo bolje tako, ker včasih zahtevajo da je lastnik kartice s katero je karta plačana na letališču - nisem prepričan da to velja za ryanair.
Dodan: 26. 11. 2009 @14:23:25
za ryanair,easyjet to ne velja, da mora lastnik biti prisoten na letaliscu,itka online checkin delas in komu bi potem sploh kazal kreditno kartico
Dodan: 26. 11. 2009 @16:48:03
ok, hvala za pojasnilo.
Dodan: 26. 11. 2009 @23:24:24
Če jest kej vem, prišparaš eure / 5 eur za usak let/, če rezerviraš direktno oz. preko telefona..
Dodan: 27. 11. 2009 @06:17:14
moje mnenje - če nekdo nekaj vpraša bi bilo lepo, če bi odgovarjali tisti, ki res nekaj vejo o tej stvari..pri ryanairu se za prtljago doplača 30 eur (maksimalno 15 kg) za povraten let..ne da pa se karte rezervirat preko telefona..5 eur manj na smer plačaš če imaš kartico visa electron in to je to..z vsako drugo kartico ti poleg cene karte in prtljage (če jo pač vzameš) zaračunajo še dodatnih 5 eur na smer na osebo..kartico pa dobiš v par dnevih na banki..
Dodan: 27. 11. 2009 @09:52:25
Res drži, da preverjajo imetnika kreditne kartice... doživeto na letališču, kjer niso pričeli delati moje prtljage in print kart preden niso videli kreditne kartice s katero je bil opravljen nakup.... to ni Ryanair je pa mogoče dobrodošel info :)))
Dodan: 27. 11. 2009 @12:12:50
z ryanairom sem letel pred enim tednom in je bilo doplačilo za prtljago 20 evrov na povratno karto. mogoče pa je odvisno od destinacije... sicer pa niti ni pomembno saj potem vidiš ob rezervaciji...
Dodan: 27. 11. 2009 @12:21:52
PAYMENT DETAILS
********19.98 EUR Total Fare
*********0.00 EUR Taxes, Fees & Charges
********20.00 EUR Passenger Fee: Checked Bag(s)
********10.00 EUR Passenger Fee: Handling Fee
********49.98 EUR Total Paid
Dodan: 27. 11. 2009 @14:41:08
svašta :) zdaj ste me prepričali, ampak res, kako je lahko ta razlika v ceni prtljage? sama sem dala pred kratkim 30 eur in tudi včeraj sem za hec probala kupiti karto, da se prepričam, če je res 30 eur in mi je vrglo 30 ven..zanimivo to, no, vsak dan izveš nekaj novega...
Dodan: 28. 11. 2009 @13:53:48
Včeraj prišel iz Londona in je doplačilo za prtljago 15 € ali 15 Ł, če je bilo doplačilo plačano po 1. novembru. Priority vkrcanje je bilo do 1. novembra 3 € ali funte, po 1. novembru je 4 € za eno smer. Tudi prtljaga je potem 30 € za obe smeri, če je bilo plačano po 1. novembru. Ni pomemben datum leta in destinacija, ampak kdaj je bilo plačilo izvedeno. Pa še ena netočnost : Visa Electron ni več zastonj, smo dobili vsi obvestila , ki jo imamo. Torej vodenje kartičnega računa je manj kot 1 € na mesec. če se ne motim.
Dodan: 28. 11. 2009 @14:45:29
oj franci :) mah jst sem vedno dobila ven 30 eur, pred in po 1. novembru..seveda za povratno karto..glede vise pa nisem zasledila, da bi mi kaj zaračunali (imam pa banko koper), tudi če bi, je to še vedno 12 eur na leto, če sem prav razumela..kolko pa sem v tem letu prišparala na račun nje se pa tudi ne spomnim, ker je že malo preveč letov, da bi jih lahko štela :) aja, si spet dobil kake HR t shirt? :)
Dodan: 01. 12. 2009 @00:24:58
Hojla....ne, nič ni posebnega, razen, da mi je en prijatelj svetoval, kako do polovičnih kart za Madam T, pa za Akvarij, pa London Tower in mnogo drugih atrakcij. Enostavno, kupiti moraš npr. One Day Travelcard za vožnjo po mestu na šalterju National Raila in ne podzemne. Pride pol funta dražje kot če bi uporabljal Oyster na dan, vendar imaš potem ugodnosti, da s posebnimi kuponi, ki jih dobiš samo na postajah železnice, za vsako od teh atrakcij plačaš samo pol cene. Mi smo prejšnji teden skupno privarčevali preko 50 funtov !!!! Lp
Dodan: 01. 12. 2009 @07:01:06
že stotič hvala, zelo uporabna informacija za marec :) vidiš, vedno se nekaj novega izve, super to..
Dodan: 02. 12. 2009 @07:37:05
Franci, a to dobiš vse te kupončke že ob nakupu te enodnevne Travelcard? Me zanimajo podrobnosti, ker grem naslednji teden v London in mi je tale tvoja info čisto nova, pa seveda zelo koristna!
Dodan: 04. 12. 2009 @18:11:38
ZA S.:
ja sem,kako veš?ti tudi?:)
Dodan: 06. 12. 2009 @18:06:52
po novem ti tudi iz vise electron trgajo 5 funtov!
Dodan: 06. 12. 2009 @21:39:57
si tole zadnjo informacijo preizkusil? zdaj sem pogledala na njihovo stran in še vedno piše, da je for free..zadnje karte sem sicer kupila pred dvema tednoma, pa je bilo še ok..močno, močno upam, da se motiš :)
Dodan: 06. 12. 2009 @22:19:36
to so par dni nazaj naznanili... žal :/ http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8386457.stm pa tudi visa electron bo plačljiva pri abanki, okoli 15€ na mesec... Pa še nekaj: govori se, da bodo Ryainair, Aer lingus in še ene par evropskih nizkocenovcev kmalu popolnoma ukinili plačevanje z viso electron.
Dodan: 06. 12. 2009 @22:20:31
(začenši s 1. januarjem bodo trgali)
Dodan: 06. 12. 2009 @23:35:01
uff no ja..sem se prepričala, žal..kera kartica pa je to - Mastercard Prepaid Debit Card, je to navadna mastercard? zdaj bo s tole brez stroškov, če prav razumem..
Dodan: 06. 12. 2009 @23:56:39
http://sites.google.com/site/mastercardcard/
Dodan: 07. 12. 2009 @00:21:18
http://www.mastercard.com/us/personal/en/aboutourcards/prepaid/issuers.html tukaj je še en link, ko bo kdo preštudiral kako in kaj se priporočam
Dodan: 07. 12. 2009 @23:53:02
@la : žal verjetno prepozno, pa vendar : Ko kupujemo enodnevno ( ali večdnevno ) Travelcard za recimo cone 1-4, ne vem, morda tudi 1-2, jo kupujemo na šalterju od firme National Rail, torej na večjih železniških postajah v mestu ( Liverpol street, Charing Cross, Victoria, Barking, Stanford,Waterloo in podobnih), kjer so ti šalterji, torej ne na podzemni, ampak recimo 20 metrov stran. Karta je torej ista, le da je na njej znak National raila, torej recimo mu znak proge in nekaj podobno črki Z preko. In vprašate še za ponudbo 2 for 1 ter dobite prospekt s kuponi zadaj za te ugodnosti. Na 30 straneh vse našteto in razloženo. ( in na netu ). Potem pa preden prideš tja do znamenitosti, oddaš kupon , pokažeš karto in že imata 2 vstopnico za ceno ene. To je to. Velja samo parno število, npr. 5. potnik plača polno.
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.