Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
STA Koper
Forum
Dodan: 11. 11. 2009 @06:32:24
Prostovoljstvo v tujini-organizacije in plačila
Nina
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
Haj! Prijavila sem se na prostovoljno delo v tujini, preko organizacije International Volunteer HQ. Ker moraš seveda pred odhodom poravnat fee, me zanima od tistih, ki ste že šli na prostovoljno delo, ali je bilo vse ok, mislim s tem plačilom, in če mi morda lahko svetujete kakšno drugo organizacijo, s katero imate dobre izkušnje? Hvala!!!
Dodan: 11. 11. 2009 @10:55:31
Re: Prostovoljstvo v tujini-organizacije in plačila
ana
Gost
Živjo. Poglej še na: http://www.zavod-voluntariat.si/. Maš iskalnik taborov in potem lahko izbiraš. Mislim da so stroši tukaj veliko manjši. Prednost je pa tudi ta, da kadarkoli lahko stopiš do njih osebno in jih vprašaš, kar ti ni jasno.
Dodan: 11. 11. 2009 @11:12:09
Spela
Gost
Priporočam ti Evropsko prostovoljno službo, kjer ne rabiš nič plačat, ne samo da ti nič ne plačaš, oni ti plačajo prenočišče, hrano, letalsko karto in jezikovni tečaj in nekaj malega žepnine dobiš. Res je da evropske prostovoljne službe ne moreš opravljati v afriki, južni ameriki in podobno. Lahko pa v evropi, sredozemlju (severna afrika, bližnji vzhod) in na Kavkazu. Poglej, mogoče pa ti kaj ustreza. Jaz sem trenutno na bližnjem vzhodu s tem programom in je krasno. Tukaj je link: http://www.evs.si/sl
Dodan: 11. 11. 2009 @12:00:42
Nina
Gost
Super, zelo uporabno! No, ker izven EU so kar dragi prispevki za prostovoljno delo...
Dodan: 11. 11. 2009 @12:44:39
Nina
Gost
Js sem bila na prostovoljnem delu v Indoneziji, imela sem urejeno bivanje, hrano in prevoz (seveda, brez letalske karte, pac prevoz na delo in domov) Placala pa nisem nic nikomur le organizaciji, da me je kao neki usposobla da sem tja lahko sploh sla.
Dodan: 11. 11. 2009 @13:48:51
Nina
Gost
Sele zdej vidim da imam isti nick kot oseba ki isce informacije... :)
Dodan: 11. 11. 2009 @18:40:46
lily
Gost
Nina 2, kje si si pa našla delo v Indoneziji?? In še neki me zanima glede EVS..ker kolikor sm js vidla so to samo daljsi projekti..a obstaja kj za 2 tedna? hvala za odgovor in lp*
Dodan: 11. 11. 2009 @20:02:13
Nina
Gost
Reklame za organizacijo nebi delala, ti jo pa odsvetujem. Js sm mogla cez neke seminarje pa psiholoske in angleske teste, placala sm ok 100 Eur vse skupi. Prakse ki so ble na voljo so ble placane, prostovoljne, lahko za 2-4 tedne ali pa za eno in vec let. Daljsih je blo najvec. Vse preko pogodbe, vedu si kaj bos delu, placilo, kje bos zivel oz ce mors sam najdet stanovanje, kdo te pride iskat na letalisce...skratka...Meni je to trajalo cca 2 meseca predno sem se odlocila in do odhoda. Je pa seveda najlazje dobit prostovoljno delo...res da nebos nic zasluzu in glih kontra, velik denarja tkole zapravis, je pa to nepozabna izkusnja. Ce koga se kej zanima loh tud meil pusti pa se tam tipkamo. Lp
Dodan: 12. 11. 2009 @11:40:35
seal
Gost

Ima kdo kakšne izkušnje oz. ingformacije s TOURIST POLICE na Tajskem.

Jaz bi šel takoj

Dodan: 12. 11. 2009 @13:33:20
nina
Gost
še ta tretja nina se javlja. ;) imam samo eno pripombo glede evs - tudi v ameriko, azijo ipd. greš lahko, namerč znotraj programa obstajajo tri katergorije držav: partnerske (EU, EFTA, EGP), sosednje partnerske države (JV evropa, sredozemlje, V evropa) ter druge partnerske države (kar precej še preostalih držav). tukaj vse piše: http://www.mva.si/fileadmin/user_upload/doc/1_MLADI_V_AKCIJI/0_Info_o_programu/Vodnik_po_programu_2009_slo.pdf
Dodan: 12. 11. 2009 @19:22:07
Re: Prostovoljstvo v tujini-organizacije in pla�ila
mojca
Gost

cau Nina!tista ki je bila v Indo :).....bi mi lahko dala naslov od te organizacije...se namrec spet odpravljam v Indo in bi rada delala prostovloljno ne da bi morala za to placevat....ce mi pa posredujes svoj mail da te se kaj bol podrobno povprasam bi bila pa se toliko bolj vesela :)... moj mail je dezman.mojca@gmail.com...

terima kasih :)

Dodan: 12. 11. 2009 @19:47:18
Re: Prostovoljstvo v tujini-organizacije in pla�ila
Nina
Gost
Mojca, te konektam :) Selamat petang :)
Dodan: 16. 11. 2009 @19:51:56
mario
Gost
In kakšne izkušnje si imela s to organizacijo? kako pa sploh ot poteka da prides do prostovljnega dela, kaj preprosto se prijavis na EVS in ti najdejo delo! a lahko kej vec poves Špela! hvala
Dodan: 18. 11. 2009 @11:01:37
Spela
Gost
Glede EVS a) mozni so samo daljsi projekti, dva tedna zal ne :) b) NINA - res je da je teoreticno mozno it s programom EVS kamorkoli, tudi v Juzno Ameriko, Afriko ipd. ampak taksnih projektov v praksi ne sprejmejo. Mislim da so sprejeli nekaj projektov za Juzno Ameriko, pa so zaradi slabih izkusenj nehali. Po mojih podatkih v praksni ni mozno opravljati EVS izven EU in Partnerskih drzav.
Dodan: 19. 11. 2009 @17:10:03
nina
Gost
aha... ko sem jaz lansko leto o tem spraševala, mi je bilo rečeno, da je možno tudi v državah iz tretjega sklopa, ampak glede na to, da si ti dejansko na EVS praksi, seveda veš več.:) škoda... kje na bližnjem vzhodu pa si?
Dodan: 22. 11. 2009 @11:01:55
Spela
Gost
Glej teoreticno mozno je, v praksi je blo receno, da teh projektov potem ne potrdijo zaradi razlicnih razlogov - ker je kao nevarno za prostovoljca oz ker ne morejo zagotoviti varnosti, predvsem pa pomojem zato ker ni nadzora nad tem kako organizacija ravna s prostovoljcem in ali prostovoljec dobi vse kar mu pripada, da ni goljufij in tega. Jaz sem v Izraelu oz. Palestini.
Dodan: 02. 12. 2009 @12:40:51
Nina
Gost
@Nina ki je bila v Indoneziji, mi lahko prosim na mail daš več podatkov o organizaciji (nina.heric@gmail.com). Hvala!
Dodan: 03. 12. 2009 @15:55:01
tiasha
Gost
hejhej!!js bi tudi Nino lepo prosila za čimveč informacij in če bi me lahko kontaktirala na moj mail.tjasatisnikar@gmail.com hvala.
Dodan: 07. 12. 2009 @12:07:53
lily
Gost

Hey Nina, js bi se tud priporocla za info od Indonezije: ajda.euro26@gmail.com

Terima kasih =)

Dodan: 07. 12. 2009 @12:07:54
lily
Gost

Hey Nina, js bi se tud priporocla za info od Indonezije: ajda.euro26@gmail.com

Terima kasih =)

Dodan: 07. 12. 2009 @13:51:55
katarinca
Gost
za Nino, ki je bla v Indoneziji :) tole je moij mail- katarina.znidar@gmail.com in bi prosila za info :) tnx
Dodan: 16. 02. 2010 @23:06:03
Lina
Gost

Takole je - pri nas je res Voluntariat kolikor jaz vem edini, ki ima res mrežo po celem svetu in vse skupaj niso veliki denarji (sloh če primerjaš s projekti, ki jih najdeš na tujih iskalnikih - 1000€ na mesec za sprehajat slona!! to je turizem, ne pa prostovoljno delo... take stvari me razjezijo, res...).Po Evropi v glavnem ni nič za doplačat, za Afriko in to pa nekaj je, ampak tudi niso to visoke izkoriščevalske vsote. 150€ - 250€ na mesec na primer. Recimo, da mal zaslužjo s tabo, ampak sej nekje pa morajo nekaj zaslužit ;-). Jaz letos razmišljam o Rusiji (Sibirija), ampak nove projekte bodo dali v bazo šele marca.

Na EVSu sem bila pa pred leti in je fajn. Za pol leta, krajše težko dobiš. Pa tudi narava dela je po navadi taka, da se ne splača manj časa kje biti. Po pol leta šele "not padeš". Kar se pa tiče EVSa izven Evrope - lani je šla ena znanka v Ghano za 1 mesec - vse plačano! Ampak to so res izjema, ti projekti namreč, ker jih je baje težko dobiti. Mogoče bodo pa letos na Voluntariatu spet organizirali to za v Ghano. Se splača vprašat.

Slišala sem tudi za varianto (lani, pa se ne spomnim več kako se je reklo projektu), ki jo je ponujala Slovenska filantropija, kjer je bilo tudi vse plačano, ampak to pa ne vem natančno, bi blo treba pobrskat.

Upam, da sem kaj pomagala.

Dodan: 13. 03. 2010 @23:48:26
Nastja
Gost

Ojla,

za mlade (bivše) študente ima prostovoljno delo po celem svetu tudi AIESEC - mednarodna študentska organizacija.

Imaš zagotovljeno prenočišče in prehrano, podporo pri urejanju dokumentov, družbo...

Več informacij: www.aiesec.org/slovenia

Za podrobnosti pa piši na: info.si@aiesec.net

V vsakem primeru upam, da ti uspe imet super izkušnjo

Lp

Dodan: 17. 03. 2010 @15:11:03
Lily
Gost

ja, js sm ze nestetokrat pregledala voluntariatovo speltno stran in kr ene parkrat sodelovala z njimi, ampak po pravici povedan se nism zasledila kj konkretnga in ne prevec dragega od Latinske Amerike, tko da se ZELO toplo priporocam za kakrsnekoli informacije za latinsko Ameriko... In nasploh za tabore, kjer ni treba lih ogromn placat d lahko sploh pomagas

Dodan: 19. 03. 2010 @23:39:04
Ana
Gost

Jaz imam z Voluntariatom zelo dobre izkušnje, delajo pa oni preko mreže SCI (Service Civil International), kjer imaš že naložene tabore za prihajajoče poletje. Treba je sicer plačat, a je vredno. Moraš pa, če greš preko Voluntariata, plačati tudi njim 90 eurov (vsaj lani je bilo tako) + gostiteljski organizaciji (jaz semn plačala 150 eurov - Islandija).

Dodan: 21. 03. 2010 @18:29:18
viki
Registriran uporabnik

Živjo!

Tudi jaz se zanimam za prostovoljstvo v tujini, najraje v Afriki. Zgoraj omenjene strani sem pregledala, vendar je problem v tem ker moraš za te programe biti starejši od 21 let ali pa so za daljše obdobje. Mene zanima za časovno nekje 2-3 tedne. Ali ima kdo s tem izkušnje? Kje take programe iskati? na internetu je namreč toliko informacij, da ne vem kam naj se obrnem. Katere strani so varne oz. preverjene? 

kakršnekoli informacije so dobrodošle!

Hvala, lp, viki

Dodan: 23. 03. 2010 @12:40:15
sunny
Gost

js pa ze dalj casa noro iscem kksn kvalitetn prostovoljski program v latinski ameriki, ampak nc ne najdem!

se priporocam za info??

Dodan: 24. 03. 2010 @08:34:53
Nina
Registriran uporabnik

Sicer sem o tem ze pisala pa bom seenkrat, za Nastjo: bila preko Aieseca vendar pri pridobivanju dokumentov pri aiesecu nisem imela nikakrsne pomoci, dalec od tega, uredi sama je bil stavek ko sem ze vse placala in ko je bilo treba urejat dokumente za odhod

Dodan: 27. 03. 2010 @23:53:12
Barbara
Gost

Ana, si morala poleg tega plačati tudi letalsko karto do Islandije? Niso cene kar malce vrtoglave? Malo sem si pogledala SCI stran, je kar dosti zanimivih stvari, samo prevoz.. Za koliko časa si pa šla?

Dodan: 11. 01. 2011 @09:11:00
Ana
Gost

Mednarodno prostovoljno delo v Slo

Organizacije, ki ga v slo. na kakršenkoli način ponujajo so:

- Zavod Voluntariat

- Mladinsko informacijski center (aktualne prijave v februarju se mi zdi)

- Slovenska filantropija je predala EVS in GLEN (http://glen-europe.org/) - oboje ima čez Voluntariat, oboje je brezplačno.

- Društvo Humanitas (bolj malo programov)

- Edirisa (Afrika, plačljivo)

- Misijonsko središče Slovenije

- tudi skavti (ZSKSS) in taborniki (ZTS) imajo kakšne programe

- preko Mirovnega inštituta se komu nasmehne sreča

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Mogoče kdo ve za kakšen
zanima me delo na portugalskem... a
http://foto-potepanja.blogspot.com/search/label/gvatemala
pa še moja izkušnja :
Hvala za info oz. ponudbo
Mika me voznja do Berlina
zdravo kateri ponudnik pa je?
Bo kr držalo, da poleg
Naslednji teden se odpravljam v
@tina - dober film
odvisno od termina, ampak ja..
Jaz sem mogel vedno potrditi
Kako do ISIC izkaznice?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

07.05.2011 - 07.05.2015
02.04.2011 - 31.12.2015
23.04.2011 - 01.03.2015
09.04.2011 - 09.04.2015
18.06.2011 - 01.03.2015
29.04.2011 - 29.04.2013
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™