Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
STA Koper
Forum
Dodan: 29. 08. 2009 @21:28:08
Delo v Londonu!
Maja
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
Lep pozdrav! Mene pa zanima, če ima kdo izkušnje z delom v Londonu? LP
Dodan: 29. 08. 2009 @23:04:26
Re: Delo v Londonu!
Gost
Seveda, da se najde kdo na forumu z izkušnjami z delom v Londonu.
Dodan: 30. 08. 2009 @01:53:16
xx
Gost
Zakaj ravno London?
Dodan: 30. 08. 2009 @10:12:30
xy
Gost
jst jih imam... trenutno delam v east londonu... kaj te pa zanima?
Dodan: 30. 08. 2009 @14:48:43
Gost
xy- VSE! :)
Dodan: 31. 08. 2009 @00:13:13
xy
Gost
in to use je...??? kolk časa že?? 3 mesece, vreme?? katastrofa, stanovanje ? se da najdit privat namestitev rent a fllat from 80-150 funtu / TEDEN. plača je tedenska...še kj?? najboljšša povezava z slo je easyjet z brnikom.
Dodan: 31. 08. 2009 @11:28:17
kapa
Gost
Kako hitro si našel/našla delo? Že pred odhodom? Kaj pa bančni račun? Al delaš na črno
Dodan: 31. 08. 2009 @13:49:10
xy
Gost
delu sm si najdu že v ćasu ko sem biu u sloveniji..tko da sem prišu pol sem kr na razgovor... in so me uzel..potem sem dobil mapo od delodajalca in z tistimi papirji greš na banko ti ofnejo račun, dobiš bančno čež neki dni po pošti, moreš pa obvezno na intervju za National insurance number, ki ga delodajalec zahteva od tebe!!! to je nujno! ne ne delam na črno...
Dodan: 06. 09. 2009 @09:15:08
hmhm
Gost
kako dolgo pa cakas na insurance number? Prek katere strani ali kako si si pa nasel delo ze iz Slovenije in v kateri stroki, ce lahko vprasam. hvala za odgovore.lp
Dodan: 06. 09. 2009 @17:44:41
PF
Gost

Jaz sem tudi v SE Londonu. Za iskanje sluzbe lahko pogledas na

www.reed.co.uk / www.londonjobs.co.uk / www.monster.co.uk in pa se www.gumtree.com ki je mogoce najbolj popularna stran, najdes pa poleg sluzb vse, stanovanje in drugo.

Naredi cim boljsi CV (zivljenjepis) in ga poslji na oglase ki te zanimajo. Sicer je bolj priporocljivo da si ze tukaj, gledajo pa tudi dosti na izkusnje v VB. Izkusnje vglavnem te lahko dalj pripeljejo kot npr. sama diploma.

Za NINO poklices na Job Centre (zavod za zaposlovanje) in das vse podatke ki jih od tebe zahtevajo nakar te narocijo na intervju. Lahko gres tudi osebno sam se da tudi preko telefona. Na intervju prineses vsa dokazila/dokumente kar jih imas. Stevilko sicer dobis hitro po posti za prvo silo, samo kartico pa priblizno enem mesecu.

Trenutno je malo kriza z sluzbami, ampak za zacetek se vedno najde kaksno manj placano delo nakar scasoma odvisno od srece in znanja napredujes.

Se da vglavnem.

Dodan: 06. 09. 2009 @17:48:24
ds3487
Gost

Aja pa ni cisto nujno da imas NINO ze preden zacnes sluzbo, dokler ga ne dobis imas namrec zacasno stevilko, je pa res da placas nekaj vec davka zaradi tega.

V sluzbi ti dajo pismo/priporocilo kot je ze omenil predhodnik, ki ga lahko uporabis tako za odprtje bancnega racuna kot v Job Centru.

Dodan: 06. 09. 2009 @17:57:54
hmhm
Gost
dobis pa NINO lahko tudi v roku enega meseca ceprav se nimas sluzbe? ali je pogoj da si lahko NINO uredis sluzba?
Dodan: 06. 09. 2009 @19:03:55
PF
Gost

Ne sluzba ni pogoj, ampak pomaga da imas dokazila kdo si in iz kaj delas, ker tukaj je sistem malo drugacen zaradi prevar in poneverb ne verjamejo pac na lepe oci.

Dodan: 06. 09. 2009 @19:44:06
lala
Gost

Zanima me kako ste si vi uredili glede stalnega prebivališča in rezidentstva. Če sem prav razumela moraš biti prvo leto ko si zaposlen nerezident. Ste že pred odhodom odjavili stalno prebivališče ali šele po enem letu. Kateri naslov ste imeli prvo leto na dokumentih (Londonski, Slovenski) in katerega ste navedli na pošnji.

Lp

Dodan: 06. 09. 2009 @19:59:44
PF
Gost

Zanima me kako ste si vi uredili glede stalnega prebivališča in rezidentstva. Če sem prav razumela moraš biti prvo leto ko si zaposlen nerezident. Ste že pred odhodom odjavili stalno prebivališče ali šele po enem letu. Kateri naslov ste imeli prvo leto na dokumentih (Londonski, Slovenski) in katerega ste navedli na pošnji.

Lp

V Slo. sem se odjavil za nedolocen cas. V Angliji pa to sploh ni pomembno ker ni prijave stalnega prebivalisca, sploh pa sej smo v EU, do pred kratkim anglezi tudi osebnih izkaznic niso imel in tukaj se sele zdaj nekaj premika glede tega ampak ni problemov.

Tam kjer zivis placas davek obcini (ti. council tax), in to je to.

Na prosnjah, ja vedno ang. naslov zato ker sem sele tukaj iskal sluzbo.

Dodan: 06. 09. 2009 @20:17:52
angležinja
Gost
pozdravljen, Tukaj v angliji ni stalnega ali začasnega prebivališča. Dokažeš z računi ki jih dobiš od BT, Sky-ja, bančni izpiski. Nekaj naj ti bo jasno, ne glede kdo reče: NIKOLI AMPAK NIKOLI SE NE ODPOVEJ STALNEMU PREBIVALIŠČU V SLOVENIJI DOKLER NE DOBIŠ DRŽAVLJANSTVA V BRITANIJI, IN TO NI V 1 LETU AMPAK PO 5 LETIH LAHKO ZAPROSIŠ ZA DRŽAVLJANSTVO!!! Kar se tiče tistega enega leta, je bolj za tiste ki mislijo da se kar preselijo sem in se obesijo na socialno. Torej eno leto delaš in vsakič ko menjaš šiht moraš se registrirat pri Uk border agency. Plačaš samo enkrat, zdaj ne vem koliko je vsota ampak ko sem jaz plačala je bila okoli 90 funtov. Najboljše je da gledaš www.reed.co.uk ki je največja stran za britanska dela, si narediš vpadajoč CV ( življenjepis ) in se začneš prijavljat. Značilno se noben britanska firma ne bo zanimala zate dokler ne prideš v anglijo in si urediš national insurance number kar je zelo pomembno in vsak podjetnik pri zdravi pameti te ne bo zaposlil brez tega. Da si to urediš moraš se prijaviti ( če se prav spomnim ker sem to delala 2006 ) - preko telefona za intervju, pošljejo ti na naslov ki jim poveš po telefonu papirje in katera dokazila morš prnest s sabo, in seveda morš bit zaposlen, vsak takrat je bilo tako. Po tem dobiš v enih 4 - 6 tednih papir kjer ti piše national insurance number & kartica. Najboljše je da pokličeš na jobcentre plus da ti natačno dajo podatke. Najboljše za najem stanovanja je, da jih poiščeš ZELO previdno preko gumtree, NIKOLI ne pošiljaj denarja vnaprej, zmeraj vztrajaj pri temu da hočeš videt stanovanje najprej, in poveš da slike pač niso dovolj!! Zelo previdni bodite okoli tega!! Ko sem jaz prišla v Anglijo sem si našla eno sobo, si jo najela in po tem iskala stanovanje preko agencij, kar je še najbolj sigurno da bo taprava stvar in da te ne bo kdo okol prnesu. Po tem naj bi te agencija sama prijavla councilu in dobiš obrazec kjer se prijaviš za council tax, in po tem dobiš račun kjer ti piše kako boš plačeval council tax in koliko bo. Tudi dobro je da vprašaš v kateri skupini je njihova nepremičnina in koliko council taxa plačujejo ker včasih zna biti tudi ubijalski in to vrinejo v plačilo najemniku. Če imaš še kakšno vprašanje kar napiši tukaj. srečno! angležinja
Dodan: 06. 09. 2009 @21:00:59
PF
Gost

Kar se tice tele registracije za £90 ... to je ti. Worker's Registration Scheme, ki ga je VB uvedla po tem ko smo vstopili v EU da bi imela pregled nad tem koliko priseljencev je dejansko tukaj. Skratka mem.

Velika vecina priseljencev to ne samo da ne pozna ampak se sploh ne registrira, kot se tudi sam nisem.

Zato ker te sprejmejo v sluzbo tudi brez tega, in zato ker ne mores imeti problemov ce tega nimas. V teoriji bi lahko dobil kazen delodajalec, ampak v 4. letih tukaj se nisem slisal za tak primer. Sploh je blo pa ze govora da bojo ukinil to idejo, ampak je se niso. Ce bi se ze mislil kdo registrirat potem naj to stori v roku 1. meseca zaposlitve zato ker po tem racunajo 2x, se pravi okoli £180.

Dodan: 06. 09. 2009 @22:19:05
hmhm
Gost
za ta Council Tax me zanima ali to placujejo vsi ali samo tisti, ki so lastniki stanovanj, his? a potem ce si podnajemnik moras sigurno placevati Council Tax ali pac kako se dogovoris z lastnikom, pac kdo placa?lp
Dodan: 07. 09. 2009 @07:27:16
PF
Gost
Vecinoma je po dogovoru.
Dodan: 07. 09. 2009 @15:21:37
Gost
Delam trenutno na Skotskem ampak imam v nacrtu selitev v London.Zanima me kaksni so stroski v Londonu in ce se sploh da kaj prihranit.Delala pa bi v trgovini ali gostinstvu.Hvala za odgovore.
Dodan: 07. 09. 2009 @18:11:36
PF
Gost

Hmja karta za podzemno na mesec za vsaj 2 zone je £100. Sobe so povprecno nekje okol £100/teden, ceprav se da vedno ceneje najti. To ti je ze £500 v startu pa recimo se £100 za hrano pa je £600.

Neto placa v obojih je nekje okoli £1000, se pravi da ti ostane £400, kaj pa z njimi naredis je cisto odvisno od posameznika.

To je vse priblizno seveda, so vedno odstopanja.

Dodan: 11. 09. 2009 @18:28:44
lala
Gost

Hvala za odgovor. Tokrat me zanima ali pomaga pri iskanju službe oz. ali zahtevajo da imaš narejen mednarodni certifikat o znanju jezika (FCE, CAE).

LP

Dodan: 11. 09. 2009 @18:32:05
PF
Gost
Ne nic takega. Mogoce tvoj CV zgleda boljse zaradi tega, ampak drugace ne.
Dodan: 22. 12. 2009 @12:24:02
Ninchy
Gost
zdravo, tud jaz sem odpravljam v London...zanima pa me...kje je najbolje iskat stanovanje, v katerem predelu, da ni zelo drago in dokaj varno... hvala
Dodan: 22. 12. 2009 @22:31:06
pf
Gost

Ni najbolje, naceloma je pa zahodni del drazji od vzhodnega, sever je predalec, juzni del je edini kjer bi lahko rekel da je nevarno.

Ampak to je vse posplosevanje, vsak ti bo drugace povedal.

Najboljse je ziveti tam kjer imas najblizje do sluzbe/sole. Naceloma je tako da si najdes sluzbo in si polj prilagodis prebivalisce, ker so razdalje enostavno prevelike ... Razen ce se ti ne da vrzt stran 3 ure na dan samo za prevoz.

Dodan: 23. 12. 2009 @12:32:21
Gost
Res je, v tujini, zlasti Angliji, pri iskanju službe veliko bolj pomagajo izkušnje kot pa univerzitetna izobrazba. V navadi je, da če imate narejen faks, poleg v cv-ju napišite s katero ocenu ste diplomirali (ta naj bo prevedena v sistem npr 2.1 in ne kar 8 ali 10 ker se njim niti ne sanja koliko to je). Kar se tiče prejšnega vprašanja, razne kvalifikacije iz angleškega jezika pomagajo, saj jim to pove, da ste se pripravljeni samo od sebe dodatno izpoponjevati in da ste zmožni delati v angleškem govorečem okolju, ni pa nujno. Kar se tiče stalnega prebivališča v Sloveniji ga lahko odjavite ali pa tudi ne (ampak seveda ne prezgodaj-najprej vsaj kakšno leto počakajte, da vidite če vam je sploh življenje tam dovolj všeč), nima pa to nobene veze s pridobivanjem britanskega državljanstva, eno z drugim ni povezano in z odjavo seveda ne izgubite državljanstva Slovenije in sicer ni kakšne velike birokracije. To je čisto vaša odločitev s katero se vam po moje ob selitvi sploh ne mudi. Vso srečo.
Dodan: 24. 12. 2009 @00:57:08
Gost
Meni se pa zdi, da se nam ne splača delat v Londonu, ker je življenje zelo zelo drago... sploh, če nisi ravno visoko izobražen ali izkušen in dobiš slabše plačano delo. Zakaj ? Samo navadna sobica (ponavadi ne več, kot 15m2 površine) s stroški v stanovanju s 3,4,5 ali še več sostanovalci te pride okoli 100 funtov na teden, ali celo več, odvisno od predela. Tako, da vzgajanje nekega otroka bržkone odpade... Potem je tu še oyster card za javni prevoz dodatnih 150 funtov.. na koncu meseca, kot je fp rekel, ti pri neto plači 1000 funtov ostane teh 400,300 funtov, ki jih potem porabiš kako jih pač.. ne pozabite na hrano - minimalno 100 funtov na mesec...torej ti ostane 200 funtov za ostale stvari.. životariš...zagotovo ti pa ne ostane za pijančevanje po barih in zabavo itd... Potem narediš zaključek in opaziš, da ni ravno vse tako rožnato v Londonu. Prišteješ lahko še bedno vreme, dejstvo, da v bistvu živiš v sobici, da nimaš nič od narave 70km okoli, smog itd.... ne vem, če ni kvaliteta življenja na koncu morda celo boljša v Sloveniji, seveda če delaš na istem delovnem mestu, pa še za penzijo se ti šteje delovna doba...Kaj pa vem, no.. ko imaš neko visoko izobrazbo in izkušnje je verjetno drugače. V glavnem, stanovanje je daleč največji strošek, tako, da za tisti, ki mislite opravljat slabše plačana dela v Londonu, lahko kar pozabite na lastno podnajemniško stanovanje, pa magari 30m2, saj najemnina presega vašo začetno neto plačo... Ne vem, kako je drugod po Angliji, a v, naprimer, Liverpoolu so stanovanja občutno cenejša - za ceno sobice iz Londona, v Liverpoolu dobiš eno ali celo dvo-sobno stanovanje... so pa plače nižje, a menim, da ti vseeno ostane več, sploh pri tem slabše plačanem delu. Nakoncukoncev si v svojem stanovanju. In mesto ni tako ogromno. Ne vem, meni se zdi, da se dosti bolj splača delat v kakšnem drugem mestu, kot v Londonu.. se motim ? Tisti, ko ste v Angliji, bi lahko kaj povedali glede tega. Sklepal sem po cenah stanovanj iz gumtree-ja. Če bi se jaz sedaj odločil za življenje v Angliji, zagotovo ne bi šel v London, saj tja vsi silijo in tako se je v zadnjih desetletjih življenje izredno podražilo. LP
Dodan: 24. 12. 2009 @16:48:07
mates
Gost
zakaj vsi hocejo v london?preprosto zato,ker se zelo fajn slisi,delam v londonu.
Dodan: 24. 12. 2009 @18:39:45
FP
Gost

No no, ne bluzit. London je res mogoce vse nasteto, ampak je tudi lepo mesto. Mogoce ni raj za zivljenje, ampak je pa cisto mogoce lepo ziveti. Veliko ljudi pozna samo znamenitosti v centru in nocno zivljenje, ne pozna pa Primrose Hill, Little Venice, Greenwicha, Battersea Parka, Richmonda, velik del mesta okoli reke je naravnost krasen in se in se. Vsaj meni osebno je dobro, zato tudi zivim blizu reke. Kar se tice sluzbe je pa res, mesto kot mesto, vse sluzbe so vec ali manj enake, ampak priloznosti je vec in so vecje kot drugje v VB za kariero. Prevoz za razliko od drugih mest dela 24/7, kar se tice pa zabave, predstav, koncertov ipd. pa itak nima konkurence. Pa letalske povezave da ne omenjam.

Tako da ne ni samo tako debilen razlog da spremenis zivljenje da se dobr slis.

Dodan: 25. 12. 2009 @17:54:59
mates
Gost
bil sem eno leto v londonu v Suttonu in vem kaksen je london,za moje pojme umazano mesto,povsod prazne plastenke in vrecke.le center je dokaj urejen.kdor pa uziva po diskotekah,ne bo prihranil nic.
« prejšnja 1 2 3 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Aja pozabila sem pripisat da
A je že kaj slike
@majstr iščeš ali prodajaš? ali
Zivjo,   Jaz sem bila 3 tedne
kolk pa se šteje da
oo, V Sri Lanki si
Živijo punce, mene tudi zanima za
Ups, se opravičujem, sem zamešala
zdravo. mene zanima, če ima kdo
poglej šolsko spletno stran, tam
Živjo, iščem prevoz do letališča Marco
Jaz tudi razmišlam da bi
Zdravo! Jaz imam 14. 2. ob
Kako do ISIC izkaznice?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

23.04.2011 - 01.03.2015
18.06.2011 - 01.03.2015
07.05.2011 - 07.05.2015
02.04.2011 - 31.12.2015
09.04.2011 - 09.04.2015
29.04.2011 - 29.04.2013
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™