Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Ostalo » nesrečno zaljubljeni
| maja tina - nesrečno zaljubljeni |
ojla , sva prijateljici, skoraj nerazdružljivi. letos poleti sva odpotovali v gano. da ne bo pomote - nisva šli iskati fantov ali ljubimcev. najini interesi so bili čisto drugje. ampak, kljub najinemu trdnemu prepričanju, da se ne pustiva zapeljati kar tako , sva se obe znašli v podobnem položaju. premamila naju je vročekrvnost afriških fantov. do ušes sva se , kot dve najstnici , zaljubili v krasna , postavna, fanta. čeprav sva z njima preživeli le kratek čas, sva bili prepričani, da se v kratkem zagotovo spet vidimo. ... pridno smo si dopisovali in upali na skorajšnje snidenje. na žalost pa se je iz njunih pisem čedalje bolj videlo, da želita le v evropo, pa še kakšen evro bi tudi želela od naju. nobena od naju ni več rosno mlada , niti naivna. a očitno sva tako nedolžno padli na njihove šarme. ali sva edini? se je še katera tako grdo opekla. ? |
Dodan: 20. 11. 2008 @15:13:31
|
Odgovori |
| Jagoda - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Poznam eno punco, ki je v podobni situaciji kot vidve. Ona se je kar preselila dol in potem cez nekaj mesecev ugotovila, da je njena ljubezen kar precej agresivna in da so razlike v kulturi, navadah in pricakovanjih prevelike. Zadeva se je tudi pokazala v pravi sliki, ko naj bi sla v Slovenijo, in sicer je on res zelel le v Evropo. Skoda, ker ne ve, kako hudo bi mu bilo sele tu. Kaj naj recem? Dalec od oci, dalec od srca. Cas (in kdo drug) bo naredil svoje...Srecno |
Dodan: 20. 11. 2008 @15:21:48
|
Odgovori |
| sanja - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Ha , sej si skor ne upam priznat, a men se je pred neki leti zgodilo nekaj podobnega. Tud jaz si nisem šla dol iskat ljubezni, a zgodilo se je kot strela z jasnega. Tip me je čist začaral in domov sem prišla do ušes zaljubljena. Potem je še dolgo trajala, da sem sprevidela, da so njegovi interesi v marsičem drugem in ne v meni. Kljub temu, da je dolgo trajalo, da sem ga uspela izbrisat iz misli, pa mi še zdaj ni žal na tisto romanco z njim. Tak je to- poizkusiti ni greh, a vprašanje je kako močni smo, da premagamo bolečino izgube. |
Dodan: 20. 11. 2008 @16:28:10
|
Odgovori |
| jaka - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Ne sekiraj se, dol je ziher bilo lepo. Ce si prepricana, kakor izgleda, da te zeli samo izkoristiti, da bi si polepsal zivljenje..., pozabi nanj, po moznosti se testiraj za HIV, ker bi bilo to fer do nas tukaj:).. Itak si na potovanju v drugacenm filingu. Veliko bolj odprt itd. Men je blo tudi vsec flirtai s puncami:) |
Dodan: 20. 11. 2008 @17:49:43
|
Odgovori |
| tamara - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Jaz pa sem v Afriki spoznalo eno slovensko punco , ki je šla dol živet k svojem afriškem možu. Imata dva otroka , ki ju vežeta skupaj. Nekaj dni sem preživela z njimi in nihče me ne bo prepričal, da je tej punci dobro, kaj šele lepo. V tako drugačnem okolju, s tako drugačnimi ljudmi, se sama dol ne znajde. Je povsem izolirana od okolice in nima nikakršnega socialnega, kulturnega življenja. Na žalost jo na afriški prostor vežeta otroka. Če bi hotela nazaj v Slovenijo, bi po vsej verjetnosti ostala brez njiju. Kruta realnost , ki doleti evropejke po poroki z afričani. |
Dodan: 20. 11. 2008 @19:21:55
|
Odgovori |
| papaya - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Ko te prašajo od kod si, najbolš da rečeš kšna Bosna, pa da je bla pred kratkim vojna tm in da je zlo revna država. Potem boš vidla, če si želijo samo v Evropo:) |
Dodan: 20. 11. 2008 @21:25:05
|
Odgovori |
| - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Zakaj pa Bosna? To je ze njih Evropa, in tudi v resnici je,ceprav ni EU. Oni si samo zelijo ven, kamorkoli. Sicer pa z lazjo ne prides nikamor, najbolje je, da se ne zapletas s tujci, katerimikoli ze. |
Dodan: 20. 11. 2008 @22:02:56
|
Odgovori |
| a - Re: nesrečno zaljubljeni |
| delajte kar vam paše,saj imate malo kmečke pameti,ce pa vas ta pamet pusti na cedilu pač vas...sja ni nujno nonstop rzaumno razmišljat in počet kar je najbolj prav... |
Dodan: 21. 11. 2008 @09:03:46
|
Odgovori |
| b. - Re: nesrečno zaljubljeni |
| naša kmečka pamet je preveč poštena, da bi se lahko kosala s takimi premetenimi, dobičkanosnimi, lažnivimi, prepotentnimi afriškimi fanti. mislim, da smo res preveč naivne , da bi se lahko spopadale z njemi. to pač ni v naši naravi , vsaj moji ne , da bi preizkušala usodo z enim afričanom. sem se tudi sama opekla in ni šans, da bi me še en negro tako nategnil. naj pride sem, naj si dobi delo, ........potem se bomo pa pogovarjali. |
Dodan: 21. 11. 2008 @14:54:41
|
Odgovori |
| maja, tina...sta potem še v stiku z njima, ali sta zadevo prekinili? |
Dodan: 21. 11. 2008 @16:06:40
|
Odgovori |
| Kak je smesno kake prijavljate punce. K veliko slovenk je precej materialisticnih. Pomoje ste zlo dobro usposobljene zato. Sam ocitno vam to v tujini nekako sfali. lol Al pa mamo fantje kle nesreco, da sam se take ostanejo. hehe |
Dodan: 21. 11. 2008 @19:45:39
|
Odgovori |
| xx - Re: nesrečno zaljubljeni |
jaka mogoce smo sle pa nekatere v tujino zaradi takih omejenih kot si ti! srecno porocena 10 let, v tujini, s tujcem, ki se je tekoce naucil slovenscine, ki mu je vseeno za slo drzavljanstvo in me spostuje od a do z!! |
Dodan: 22. 11. 2008 @02:50:05
|
Odgovori |
| maja tina - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Ne, ko sva sprevideli, da je fantoma le do prebega v Evropo , sva stike z njima prekinili. Zanimivo, da sta potem postala še agresivno in sta od naju poizkušala dobiti vsaj kak evro. Takih ljudi se je resnično za bati in zdrava kmečka pamet ti tu ne more kaj pomagati. prav tako nisva punci, ki bi padale na denar. Sva obe navajeni skromno in delavno živeti in uživati v nematerialnih lepotah. |
Dodan: 22. 11. 2008 @07:37:57
|
Odgovori |
| j. - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Takih primerov naivnosti in zlorabe evropejk s strani lažnivih afriških fantov je dosti. Zanimivo, da se te zgodbe ponavljajo iz dokaj razvite Gane. Očitno je to država , ki je dokaj varna , hkrati pa tudi privlačna za solo popotnice , ki niti slutijo ne kaj jih lahko doleti. Moja znanka je v Gani kar ostala ; premamil jo je en gnil , zabušantski, izkoriščevalski, lenobni.....rasta. Zanj je porabila celo premoženje. Kaj naj si mislimo ? Ljubezen je sveta , še bolj pa slepa in nora. Res mi je je žal. |
Dodan: 22. 11. 2008 @12:32:03
|
Odgovori |
| nj - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Jao, kaj ko bi se za spremembo raje zase brigali? |
Dodan: 22. 11. 2008 @13:18:51
|
Odgovori |
| takšna stvar, torej da padeš na lepe besede očarljivcev, ki niso to, za kar se izdajajo, se lahko zgodi povsod in vsakemu. res je, da je v deželah tretjega sveta potrebno biti še posebno previden, pa ne zato, ker so tam apriori izkoriščevalci, ampak zato, ker je situacija v kateri živijo, popolnoma drugačna od naše. tega se je potrebno zavedati in pač na samem začetku potegniti črto pri denarju. saj verjamem, da je težko gledati nekoga, ki ga imaš rad in ima toliko manj kot imaš ti, ampak pomagaš pač kolikor lahko. če na tak način zapraviš celo premoženje, je to pač tvoj problem in se moraš z njim tudi spopasti. meni se smilijo edinole tisti, ki se zaljubijo, potem ugotovijo, da ljubezen ni obojestranska in prizadeti končajo zadevo, ne pa tisti - teh je, skoraj ne morem verjeti, zelo veliko, ki po parih tednih, včasih celo dnevih (najpogosteje se takšni "posli" odvijajo preko neta), začnejo razmetavati svoj težko prislužen denar za lovilce ameriških/evropskih sanj. ne vem čemu to pripisati...so ljudje resnično tako osamljeni, da v trenutku pozabijo na vsa opozorila, ki jih dnevno prejemamo na račun takih sleparij in jih ta obup žene v to, da kupujejo ljubezen? ker to je to, če mene vprašaš. |
Dodan: 22. 11. 2008 @14:12:25
|
Odgovori |
| tara - Re: nesrečno zaljubljeni |
| nič novega . Evropejke smo pogosto tarča prepotentnih mladih afriških fantov. Sama sem pred leti potovala po Senegalu in Gambiji. Že v vodiču sem prebrala , da se je treba pazit takih osvajalcev. A ko si na licu mesta, te vrže na rit, ker- moška prostitucija je tam neki čist običajnega. Punca, ki sama potuje po teh zahodnoafriških deželah je lahka tarča. Treba se je oborožiti z zdravo pametjo in nikakor ne nasedat lepim besedam in sexy postavcam. Fantje dol prodajajo svoja telesa- to je dejstvo. Razen tega je sex tabu tema in se o tem ne pogovarja, še manj uporablja kondome. ....Punce, bodite skrajno previdne, ker- če boste samo nesrečno zaljubljene je že ok, če pa boste domov prinesle kaj neozdravljivega, je pa drug hec. |
Dodan: 24. 11. 2008 @16:16:47
|
Odgovori |
| XX ocitno si zlo dobro pokazala svojo neomejenost:). Sej me zanima s koliko slovenksami si hodial ali pa sla ven:)? |
Dodan: 24. 11. 2008 @17:27:21
|
Odgovori |
| Bojc - Re: nesrečno zaljubljeni |
Tara, pises o moski prostituciji. A to mislis cisto zares, da moski zahtevajo denar za to, da kako belko osvojijo? Ali pa si hotela povedat, da pac ni tezko za kaksno turistko, da si dobi kakega domacina? Ali pa si mislila, da se ponujajo drugim moskim? Ne zafrkavam se z vprasanjem, RES ne vem in me zanima! Ker ko si napisala "moska prostitucija" sem si predstavljal Slovenke, kako placajo za sex:-) Neverjetno se mi to zdi. Bojc iz USA |
Dodan: 24. 11. 2008 @23:48:52
|
Odgovori |
| tara - Re: nesrečno zaljubljeni |
| bojc, moška prostitucija obstaja tako kot ženska. Ne misli pa, da samo slovenke plačujejo za sex ; naših deklic je še malo. Saj ne, da ti fant postavi ceno za svoje usluge, a v zameno za sex pričakuje nastanitev v hotelu, hrano, pa še kakšno žepnino za povrh. Ta način služenja denarja je v zahodni afriki nekaj čisto običajnega. Seveda tip ne bo nikoli priznal, da se s tem preživlja, pač pa bo hlinil zaljubljenost v belko. Ta pa mu nemalokrat slepo verjame in je zanj pripravljena prodati še zadnje gate. Dokler.....dokler.....se ji ne sbistrijo misli. |
Dodan: 25. 11. 2008 @07:42:35
|
Odgovori |
| bibi - Re: nesrečno zaljubljeni |
Joj,a se ne bi nekateri raje zase brigali!!!Slovenčki,a res nimate kaj boljšega za počet kot se vtikat v tuja življenja?? Raje se prepričajte preden pišete neumnosti! |
Dodan: 26. 11. 2008 @19:51:25
|
Odgovori |
| xx - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Jaka imela sem tudi slovenske fante, ampak se niso bili pripravljeni premakniti iz Slovenije ker je tam najboljse. pac ni slo, vsak najde tisto kar mu ustreza! |
Dodan: 26. 11. 2008 @20:50:09
|
Odgovori |
| t - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Vsevedna bibi, zato imamo ta forum, da sprašujemo in se trudimo postati razgledani...... vtikamo se v tuja življenja le toliko kolikor se nam druga oseba (prostovoljno) razgali.... Nimamo vsi te sreče da bi posrkali vsa znanja sveta in bili najpametnejši kot ti. konec koncev, najbolj neumna odgovora v tej temi sta tvoj in moj (replika na tvojega). |
Dodan: 26. 11. 2008 @23:11:43
|
Odgovori |
| g. - Re: nesrečno zaljubljeni |
| bibi, ne vem zakaj misliš, da se vtikamo v tuja življenja. če se je punci to in to zgodilo in o tem napiše, pomeni, da piše o sebi in tem, kako je bila zlorabljena, naplahtana.....in ne o tujih življenjih. sem tudi sama ena izmed tistih, ki jo je nekoč en zapeljiv zamorc prinesel okoli. ne bom šla v podrobnosti , a upam si tudi jaz trditi, da so fantje na zahodnoafriški obal i zredno pokvarjeni, preračunljivi, lažnivi . zakaj je temu tako, je pa druga zgodba. dejstvo je, da se tam dol prostitucija resnično dogaja. ob tem tudi sama iz svojih lastnih izkušenj svarim vse punce, ki boste potovale po tem delu afrike, da bodite izredno previdne. |
Dodan: 27. 11. 2008 @16:24:21
|
Odgovori |
| ... - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Vedno znova me preseneca kako neki kvazi popotniki, ki naj bi videli nekaj sveta in bili torej vsaj malo razgledani, ne pomislijo dvakrat, ko uporabljajo besede kot zamorec...popolnoma neprimerno. |
Dodan: 27. 11. 2008 @17:37:56
|
Odgovori |
| anna - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Se pridružujem zgornjemu komentarju. T o je forum, kjer si naj bi popotniki izmenjevali izkušnje, ...........................Zelo lepo in odkritosrčno punce tu svarijo druge turistke , naj bodo skrajno previdne v komunikacijah z afriškimi domorodci. Čeprav sama v Afriki še nisem bila, si te komentarje z veseljem preberem , ker menim, da je v njih povedano več , kot v kakšnem turističnem vodiču. |
Dodan: 27. 11. 2008 @17:39:41
|
Odgovori |
| dana - Re: nesrečno zaljubljeni |
| beseda ZAMOREC je stara slovenska beseda za vse prebivalce celine, ki je južno od sredozemskega morja- torej Afrike. Če je to za nekatere žaljivka, je to njihov problem. Slovenščina je en lep, bogat jezik. |
Dodan: 27. 11. 2008 @17:44:10
|
Odgovori |
| Če smo že pri besedi zamorec, lahko samo rečem, da ne glede na to, da je to stara slovenska beseda, je ta pomen navadno slabšalni, kar pa si lahko preberete tudi v SSKJ. |
Dodan: 27. 11. 2008 @19:53:50
|
Odgovori |
| slovenka - Re: nesrečno zaljubljeni |
slabšalna ali ne - beseda zamorc je pristna slovenska beseda za prebivalca za morjem- torej v afriki. če ima kdorkoli kakšne slabe izkušnje s to besedo, je ne bomo izbrisali iz slovarja slovenskega knjižnega jezika. zamere ali karkoli drugega iščite drugje , in ne v slovenskem jeziku. p.s. sama nimam prav nič proti zamorcem; sem že dostikrat potovala za morjem ( torej v afriki) |
Dodan: 27. 11. 2008 @21:24:24
|
Odgovori |
| Tea - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Evo točna tale definicja je zapisana v SSKJ pod besedo Zamorec: zamórec -rca m (ọ̑) nav. slabš. človek črne rase; črnec: ameriški zamorci; črn je kot zamorec ∙ ekspr. na ladji ga imajo za zamorca opravlja najtežja, najmanj plačana dela; dela kot zamorec veliko, težko in za majhno plačilo . Torej tudi, če je ta beseda stara in pristna slovenska, to še ne pomeni, da je tudi lepa in prijazna do črncev. V končni fazi je tudi beseda črnuh slovenska beseda, ampak ni prav nič lepa. Rada bi samo povedala, da ni vsaka beseda, ki je slovenska tudi primerna za javno rabo. |
Dodan: 28. 11. 2008 @00:49:15
|
Odgovori |
| t - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Ja draga Tea, ti si pa tut najbl bistra slovenka daleč naokoli.... zakaj pa imamo potem te besede? da jih analiziramo in se zgražamo kok so neprimerne? če sm prou razumeu (popravi me če se motim), bi bilo treba vse slabšalne besede izbrisati iz SSKJ? Kaj bi pa rekla Lepa Vida, ki jo je odpeljal ZAMOR'C? Prepovejmo učenje Prešerna v osnovnih šolah? |
Dodan: 28. 11. 2008 @03:18:52
|
Odgovori |
točno tako je " t " . ljudje imajo probleme s sabo ali bogsigavedi s čim in iščejo vzroke za svoje travme vse prej drugje kot pri sebi , tudi v lepem slovenskem jeziku. Na žalost pa je našim slovencelnom ljubša angleščina , kot pa materin jezik . Meni je beseda zamorc res lepa in bogata ; spominja in opominja na davne dni , ko so morale prenekatere slovenke za morje v črno Afriko, s črnim zamorcem. Naj dodam, da je Prešernova Lepa Vida le priredba mnogo starejše slovenske ljudske pesmi. Vse te zgodbe z lepo Vido so se na slovenski obali resnično dogajale. Pa , da ne bom preveč melanholična ; meni je še ena slovenska beseda tudi lepa - kurec. Verjetno le malokdo ve, da ta beseda za penis izhaja iz kurnika ; kurec je moški spol kure, torej petelin. Hja, kureci - petelini pri nas še vedno veselo naskakujejo kure . Verjetno se je nekoč isto dogajalo z našimi fanti , da so njihov lulček poimenovali po perjatem naskakovalcu. Danes pa si morajo slovenska dekleta te kurece iskati na črnih zamorcih v črni Afriki. ........................................................................................... |
Dodan: 28. 11. 2008 @05:53:54
|
Odgovori |
| maja - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Seveda, zelo lepa in pristna beseda! Bi te pa rada videla, kako uporabljas besedo kurec v javnosti. Ne glede na to, kaj je bil njen prvotni pomen, ima dandanes zelo drugacen pomen, vse prej kot lep. Tako da, ce ze uporabljas zamores, upam, da tudi kurec uporabljas npr. pri pogovru s svojim sefom v sluzbi. Saj konec koncev je lepa in pristna slovenska beseda, ne? |
Dodan: 28. 11. 2008 @12:48:47
|
Odgovori |
| Tisti, ki smo brez dlake na jeziku, uporabljamo in govorimo lep slovenski jezik . Ostali pa se očitno raje izražate v angleščini. Sramovati se materinega jezika je, kot sramovati se sebe. Jaz sem vsekakor ponosna , da sem slovenka . Poleg potice in drugih slovenskih dobrot pa imam rada tudi zamorce, ker imajo takooooo velike kurce. |
Dodan: 28. 11. 2008 @13:39:41
|
Odgovori |
| ** - Re: nesrečno zaljubljeni |
| mm slovenka, si mogoče pomislila, da se današnji slovenski jezik skozi zgodovino spreminjal. ta jezik, na katerega si ti danes tako ponosna, bo čez 50 let neuporaben. in isto je danes neuporaben tisti izpred 50 let. brezsmiselno se je boriti proti angleškim/italijanskim/nemškim vplivom na slovenščino. tako pač je. kaj, bomo zdaj sekali roke tistim, ki ne govorijo sodobne knjižne slovenščine? in še komentar: beseda zamorec je slovenska beseda, v redu. žal pa ni v redu konotacija, ki jo nosi. verjetno tudi tebi ne bi blo kul, da kdo za tabo kriči kakšno lepo slovensko besedo, kot npr... krava?!?! ali pač? |
Dodan: 28. 11. 2008 @15:01:16
|
Odgovori |
| Tea - Re: nesrečno zaljubljeni |
Ja vidm, da ste me nekateri malo narobe razumeli, gre za to, da sem hotla samo povedati, da pač SSKJ nekatere slovenske besede označi z negativno konotacijo in beseda zamorec, ima v SSKJ negativno konotacijo. To je vse kar sem hotla povedati. Ne gre za to, da ta beseda ni slovenska, sploh ne, samo hočem povedati, da tudi vse slovenske besede niso vedno za javno rabo. In ja kot je povedala že moja predhodnica, jezik se z leti močno spreminja in zato, danes nekaterih besed, ki so jim uporabljali pred 50 leti ne uporabljamo več. Recimo besedo ako, kje jo danes še lahko slišite, nikjer, le še v starih knjigah jo lahko vidite. In ja tudi nekaj današnjega besedišča bo čez 50 let popolnoma zastarelega in ga ne bodo več uporabljali v javni rabi. |
Dodan: 28. 11. 2008 @20:21:39
|
Odgovori |
| ... - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Hmm...zdaj razglablate tukaj o SSKJ in besedah....tema pa je....?? odprite novo! |
Dodan: 29. 11. 2008 @08:40:52
|
Odgovori |
| d. - Re: nesrečno zaljubljeni |
treba bo ličit slovenske besede, ki so se rodile iz iz različnih vzrokov, in tiste , ki so pač samo žaljivke . Beseda zamorec izhaja ( kot je nekdo že omenil) iz besede za morjem in nima nič skupnega z žaljivko. Beseda krava pa je ime domače živali. Če enačite žensko s kravo je to samo žaljivka in nič drugega. Če že kričite za žensko - krava, je lahko sram le vas zaradi vaše nizkotnosti. Jaz imam slovenske ženske rad , čeprav so mi ljube tudi zamorke. Naj pa še pripomnim, da so v zahodni Afriki zelo vabljive tudi ženske prostitutke, ki prav tako spretno hlinijo zaljubljenost. No, mogoče niso ravno tako spretne kot moški ; ženske že po nekaj dneh izgubijo potrpljenje in na dan pride njihov pravi vzrok druženja z vami- torej denar, poroka, odhod v evropo. Marsikatera tam dol misli, da jo boš poročil po nekaj skupnih nočeh. Seveda je za nas evropejce to popolnoma nesprejemljivo. Ampak- revščina in beda delata svoje in treba je na svoj način razumeti vse te ljudi, ki se prodajajo za kos kruha. |
Dodan: 29. 11. 2008 @10:31:49
|
Odgovori |
| tine - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Imam prijateljico, ki jo je en frajerček tam dol tako začaral, da še zdaj, po nekaj letih misli samo nanj in se ne more navezati na nobenega drugega. Pa čeprav ji je jasno kaj je hotel od nje - to, kar omenjate tu gor , torej poroko in življenje v Evropi. Res mi ni jasno kaj imajo ti fantje v hlačah, da so naše punce tako obsedene z njimi. |
Dodan: 30. 11. 2008 @10:48:42
|
Odgovori |
| Tomaž - Re: nesrečno zaljubljeni |
| POMOJE pa ni ni tisto kar imajo v hlačah, temveč njihovo sladko govorjenje o neskončni ljubezni, ki bo mogoča le,če se oba premakneta v Evropo in seveda potem so se posledično tudi pripravljeni bolj potruditi v postelji kot "mi, beli moški"" ki mislimo da nam je to ve od boga dano. Poleg tega igra tukaj veliko vlogo tudi faktor eksotike (pri moških je to bolj očitno, ko gre za Azijke, zgledajo mladostno, imajo ožje vagine) saj dosti pripadnikov črne rase deluje mladostneje. Vprašanje tega je seveda, kakšna je realnost ko se poročijo, seveda vem da je od primera do primera drugače, zato na tem mestu posploševanje ni primerno. Vsaki punci, dekletu, ženi ki se spusti v to želim veliko sreče in upam da je to ljubezen njenega življenja, vendar pa naj za konec dodam: Tudi v Sloveniji smo fantje, ki smo za vas pripravljeni storiti veliko in še več (ne samo posedati na kavču in čakati da nam prinesete pivom, kakor sem zaslediu nekje na tem forumu) |
Dodan: 30. 11. 2008 @12:44:40
|
Odgovori |
| ž. - Re: nesrečno zaljubljeni |
| hej tomaž, a si ti pismen, ali se samo norca delaš ? |
Dodan: 30. 11. 2008 @13:00:02
|
Odgovori |
| Tomaž - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Ali znaš ti argumentirat svoje besede ali si samo norec? |
Dodan: 30. 11. 2008 @13:17:31
|
Odgovori |
| linda - Re: nesrečno zaljubljeni |
| jaz bom malce spremenila temo...a lahko katera od vas napise izkusnje z indijskimi moski? ko sem bila v indiji so se domacini dobesedno grebli za belke.sama sem prav tako spoznala enega in sva se vedno v kontaktu,se pa zavedam da so tudi tam dol blazno pokvarjeni in prav zato mu ne morem zaupat.ze kar nekaj mojih kolegic se je zafrknilo,indijci so jih izkoristili za denar in tle se gre za velike vsote,potem pa izginili.. |
Dodan: 30. 11. 2008 @16:33:58
|
Odgovori |
| tinca - Re: nesrečno zaljubljeni |
Jaz sem bila tud v Indiji , pa se mi niso fantje zdeli tolk zapeljivi , dokler nisem šla na jug v Keralo, kjer je standard in življene in kultura čist drugačna od ubogega severa. Dol so tudi ljudje dosti bolj razviti, veliki, izobraženi- skratka- nič jim ne manjka. In, ker niso nič podhranjeni, ker jim ni treba tolk delat za ubogo preživetje, majo energijo in čas še za kakšno turistko. Tip, ki sem ga spoznala, je bil čist normalen in lušen in ni kazal nobenih nagnjenj do odhoda v evropo. Prav zato sem se tudi sama tako navezala nanj in razmišljam , da bi jaz spet odšla dol in mogoče tam celo ostala. Jug indije je zelo lep in bogat in ponuja marsikatero možnost za zaslužek, zraven pa še mirno in lagodno življenje. Bila pa sem tudi v Afriki, kjer so se mi fantje resnično zdeli preveč vsiljivi in nasilni in lažnivi. |
Dodan: 30. 11. 2008 @18:30:38
|
Odgovori |
| ne saj kolikor jaz vem oni sploh ne mislijo na to da bi sli v evropo,sploh zarad njihovih druzin,so ful povezani...vseeno pa se mi zdi da so nekako polni laznivih zgodb.2 prijateljicam pa se je zgodilo da sta ju tipa prosila za kes,da bi s tem lahko prisla v evropo na obisk,obe sta jim poslale preko western union velike vsote,vsakic sta hotela se vec in vec,dokler te 2 ze nista cist zbankrotirale,potem pa sta oba izginila...kolikor jaz vem se indijci zelo redko porocajo s tujkami,ker so tradicionalni in jih familija cisto izobci.verjamem pa da obstajajo izjeme.a se ti zdi da bi ti lahko dobila sluzbo v indiji? jaz nisem vidla dosti tujcev ki bi tam delali. |
Dodan: 30. 11. 2008 @22:44:54
|
Odgovori |
| tinca - Re: nesrečno zaljubljeni |
glede navezanosti indijcev na svojo familijo imaš prav . Otroci morajo biti staršem povsem poslušni, pa čeprav so odrasli, imajo svoje službe in so poročeni. Še vedno je le malo mladih, ki si lahko svoje zakonske partnerje sami izbirajo. Presenečena sem bila , da celo v Kerali, ki je najbolj razvita indijska država , punca nima nikakršne besede pri izbiri moža. Če se ji pa to le posreči, jo lastna družina odpiše, izobči. Res ne vem kako naivni sta bili punci, da sta denar pošiljali naokoli. Noro !!! Ja, v južni Indiji jaz kar vidim možnosti za delo. Predvsem v turizmu. Seveda pa je treba imeti nekaj denarja, da si pač sam nekaj ustvariš in nisi le delavec nekomu. Takih se dol ne manjka. |
Dodan: 01. 12. 2008 @08:21:47
|
Odgovori |
| ja pri njihovih druzinah je tak red...in noben noce izgubit svoje familije,ni tko kot pr nas he he. moj "fant" me je ze prestavil njegovi familiji tako da s te strani ni problema. se mi pa zdi da se to redko zgodi pr njih:) glede sluzbe pravi da bi jo v indiji loh dobila,jaz pa na to ne gledam ravno tako...ne vem ce so indijci gostoljubni do tujcev ki nameravajo tam zivet. to govorim ker v indiji res se nisem opazila takih mesanih parov. drugace imam pa z ljudmi dol dobre izkusnje.ja v turizmu se baje da dobit,sploh ce mas kako restavraciji,kolikor jaz vem pa moras imet indijca na katerega so napisani vsi papirji,ne vem ce lahko to furas samostojno. |
Dodan: 01. 12. 2008 @10:49:57
|
Odgovori |
| tole je bolj za tamaro, ki je napisala, da je spoznala punco, ki živi v afriki, za katero je prepričana, da ni srečna...mogoče ona ni, so pa vsekakor tudi takšne, ki so. kulturne razlike so res velike in ne zmore jih vsak premagati, spet za druge je pa lahko takšno življenje dream come true. zdaj ne vem...morda se je tebi zdelo, da ti tam ne bi mogla bit srečna, da se ne bi znašla, pa pol isto sklepaš za njo...? |
Dodan: 01. 12. 2008 @12:54:40
|
Odgovori |
| ž. - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Joj, ste eni naivni ili pa tako preprosti. Bil v Afriki in imel stik z eno slovensko družinico. Ona slovenka , on afričan. Prvi dan druženja z njimi je blo še vse ok , že par dni kasneje pa se je izkazalo, da naša slovenska deklica tam dol močno trpi. Sicer je že malo otopela in pozabila na eno normalno življenje, ki smo ga tu navajeni, kljub temu pa se mi je revica hudo zasmilila. In ne še meni govorit kaj in kako se mi je zdelo. Po svetu hodim z odprtimi očmi in stvari dokaj realno sprejemam in razumem. Srečno vsem puncam, ki se boste odločile živeti v Afriki z afričanom ! |
Dodan: 01. 12. 2008 @13:10:25
|
Odgovori |
| saj...ne rečem, da ni res kar si videl, slišal...vsepovsod so družine, kjer življenje ni ravno idilično, gotovo pa to ne velja za vse družine, kjer je žena slovenka/evropejka/američanka, mož pa afričan in živital dol. nekateri so prav srečni skupaj in jim tako življenje ustreza. zakaj točno pa te ženske o katerih vi govorite niso ,pa ne vem...veste morda vi? |
Dodan: 01. 12. 2008 @17:25:39
|
Odgovori |
| sandra - Re: nesrečno zaljubljeni |
Ne razumem kako lahko pridete do takih zaključkov.Sej človek ima lahko slab dan tudi v Sloveniji,a ne?Seveda pa je v tujini oz.Afriki vse veliko težje,razlike v mentaliteti in kulturi so ogromne.Rabiš veliko več časa,da se privadiš in normalno zaživiš. |
Dodan: 01. 12. 2008 @19:14:32
|
Odgovori |
| ww - Re: nesrečno zaljubljeni |
| ma, naj se oglasi tista, ki je srečno poročena z afričanom in živi v afriki. jo grem obiskat , da se prepričam . ker , sem že mnogo mešanih parov dol srečal pa mi niso mogli prikriti nezadovoljstva. saj, človek se po določenerm času navadi na " bedo " in počasi otopi in pozabi nase in na svoje potrebe. |
Dodan: 02. 12. 2008 @08:14:26
|
Odgovori |
| Dvomim,da tisti,ki se odločijo it živet v Afriko živijo v bedi!To si pa WW totalno mim udaril! |
Dodan: 02. 12. 2008 @09:56:58
|
Odgovori |
| ww - Re: nesrečno zaljubljeni |
| beda je za mnoge samo revčina v smislu pomanjkanja hrane, vode ...in ostalih za življenje nujnih stvari. Beda je še dosti več kot to, beda je, če nima človek socialnega, kulturnega ...kontakta z okolico. In marsikatera evropejka , tudi slovenka se je morala tej, za naše razmere normalnim pogojem za življenje , odreči. Prepričan sem, da bo napočil čas, ko se bodo te slovenke lahko vrnile v slovenijo in enkrat spet normalno zaživele . toliko v opomin vsem, ki nameravajo živeti preko morja. |
Dodan: 02. 12. 2008 @12:34:49
|
Odgovori |
A res?A v Sloveniji imamo pa vsi ljudje eno normalno socialno-kulturno življenje??Pa dej no. Slovenci res zelo radi pometamo drugim pred pragom..najbolj smo pa veseli,ko gre nekomu slabše kot nam!Drugače pa nas trga od zavisti! Ne vem zakaj govorite toliko o teh ženskah,ki živijo v Afriki.Punca,ki je odprla ta post, sploh ne sprašuje o njih! |
Dodan: 02. 12. 2008 @13:02:23
|
Odgovori |
| sandra, če slediš kaj razpravam na tem forumu vidiš, da vsaka takšna tema čez čas zelooo zaide iz svojih tirnic. pa nima veze, saj je ok da debatiramo takole o vsem mogočem...ww - verjemi, je kar nekaj žensk, ki so srečne preko morja. imajo vse možnosti, da se vrnejo v slovenijo, pa sem vseeno prihajajo zgolj na počitnice. dvomim, da bi te katera spustila v svoj dom, da jo boš proučeval kot poskusnega zajčka in ugotavljal, če je resnično zadovoljna s svojim življenjem...pa tudi tega foruma vse verjetno ne berejo, da bi dvigovale roke na katera je res srečna? si morda kdaj pomislil, da jih socialno življenje, ki ga imajo tukaj vodi drugam...? |
Dodan: 02. 12. 2008 @14:32:55
|
Odgovori |
| tr - Re: nesrečno zaljubljeni |
| ne, v sloveniji nimajo vsi normalnega cosialnega , kulturnega življanja. samo tisti, ki to potrebujejo . ostali, čeprav siti , debeli, .....živijo v bedi. to je beda, dragi slovenci ! ampak- če jim paše tako živeti , naj pač v bedi živijo. tu je pa govora o bednikih , ki nimajo možnosti, da bi se vkljućili v normalno življenje. to je pa resnična beda. |
Dodan: 03. 12. 2008 @14:40:49
|
Odgovori |
| kar je zate beda, ne pomeni nujno bede za drugega, poleg tega pa...kdo si sploh ti, da bi sodil, kdo živi v bedi in kdo ne??? vsak tako kot mu paše. ker tebi očitno ne, pač ostaneš tukaj v svojem polnem socialnem življenju in ni nobenega problema! |
Dodan: 03. 12. 2008 @16:11:48
|
Odgovori |
| m. - Re: nesrečno zaljubljeni |
| ani ste res bedni v svojih pripombah. |
Dodan: 03. 12. 2008 @17:12:02
|
Odgovori |
| kiara - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Kaj pa ali imate izkušnje z afričani, ki so v sloveniji? Sem enga kul spoznala in se fajn ujameva. ampak, ko sem to prebrala sem se malce zamislila. ali naj še ohranim stike z njim ali se mu na daleč izognem. |
Dodan: 06. 12. 2008 @20:44:50
|
Odgovori |
| ja kar bereš tukaj še res ni vzrok, da prekineš stike. bodi pazljiva, kot pri vsakem drugem tipu in to je to...če se ujameta, pa je res nesmiselno, da bi ga po prebranem vrgla v koš za smeti. niso vsi isti. tako kot ne mormo rečt, da so vsi tipi prasci, ne mormo rečt, da so vsi afričani barabe, ki nas izkoriščajo za denar. |
Dodan: 06. 12. 2008 @22:54:37
|
Odgovori |
| b. - Re: nesrečno zaljubljeni |
| kiara, ti kar še naprej prijateljuj z njim. le tako boš izvedela pri čem si. mogoče je pa res ena redka izjema, ki ne izkorišča punc samo za denar in fuk. |
Dodan: 06. 12. 2008 @23:44:04
|
Odgovori |
| mila - Re: nesrečno zaljubljeni |
| Kiara,kar pozitivno naprej!Niso vsi enaki,poznam izjeme!! |
Dodan: 07. 12. 2008 @11:49:12
|
Odgovori |
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
ANKETA
Kdaj boš letos potoval/a?
|