Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Letalske karte » Usa

bojan - Usa
Kaksno je zdej stanje v zda..glede cen hrane ,elektronike itd !!!
 Dodan: 14. 11. 2008 @00:20:31
Odgovori 

Jana - Re: Usa
Evo sem ravno nazaj iz New Yorka in kaj naj rečem, ja glede hrane je tako no da recimo eno kosilo v eni izmed teh njihovih Deli verig te bo prišlo tam okoli 8,9 dolarjev, tudi porcija sadja recimo v tej isti Deli bo tam okoli 8,9 dolarjev, sicer pa ja hrana je zagotovo dražja, kot pri nas, pa tut tako je, da se sedaj dolar kar krepi in bo tečaj že kmalu 1:1, tako da ja niti ni tako zelo poceni. Kar se pa elektronike tiče pa tako ne, jaz sem mal iphone gledala so bili tam okoli 270 dolarjev, ostale stvari si nisem ful neki ogledala, samo z elektroniko je tako ne, ko prides na Brnik ti dajo vso prtljago itak na rentgen in valda pol vso elektroniko vidjo in če si ful nekih stvari nabaviš pol valda tudi krasno lepo carino plačaš. Sicer si pa poglej na netu Apple Store na 5ht Ave in boš vidu kakšne so cene. lp
 Dodan: 14. 11. 2008 @01:00:49
Odgovori 

Vesna - Re: Usa

Hrana v restavracijah je še vedno kar nekaj cenejša kot pri nas, tudi elektronika, predvsem pa obleke, kozmetika ipd.! Sama sem se pred enim tednom vrnila z dodatnim kufrom robe, ki sem jo kupila tam. Iste blagovne znamke po ful nižjih cenah - nekdo tukaj nas pošteno na*****! Pa še davek dobiš nazaj, če uveljavljaš...

Aja, I phona pa ne moreš kupit brez vezave na AT&T.

Dodan: 14. 11. 2008 @09:50:36
Odgovori 

R - Re: Usa
Ce rabis elektroniko, se splaca kupovat dan po thanksgiving (letos 28. novembra) - malo posurfay za black friday deals. Samo se zacnejo vrste pred trgovinami delat ze en vecer prej...
 Dodan: 14. 11. 2008 @16:32:50
Odgovori 

Nina - Re: Usa

Jaz sem se tudi pred 1 tednom vrnila iz NY, definitivno NI tako poceni, kot je bilo pred pol leta, ko je bil dolar tako nizek. In kar se tiče oblačil, tudi ni res, da so tam iste znamke cenejše kot pri nas, preden sem šla, sem si kupila obleko v Zari za 45 EUR, naj povem, v ZDA v New Yorku stane ista obleka 72 $. Sicer pa itak ne greš tja kupovat firm, ki jih lahko dobiš pri nas. Splačajo se njihove znamke oblačil, pa kozmetika ja.

Kar se tiče elektronike, iphona se ne da kupit, ker je treba sklenit pogodbo za 2 leti (tako so rekli v Apple store). Ipod pa stane že skoraj toliko kot pri nas (zato ker je dolar tako zrastel, res bo kmalu menjava 1:1, namreč tam že menjajo 1:1, pri nas pa so prejšnji teden menjali še 1:1,27, tako da ves denar menjaj tukaj, ne računat, da boš menjal tam, ker boš na izgubi!!!)

Hrana je dražja kot pri nas!Govorim za New York: zajtrk okoli 4-5 $, kitajske restavracije 10 $, pivo 5-6$, voda 1-2$, hot dog na ulici 2$... Hrana v trgovinah je dražja (npr. čokolada- 100g 2-4$).

Takšne so moje izkušnje. Pa srečno pot, če greš! Aja, pa vzami malo več denarja, kot ga misliš zapravit (ker boš ziher več zapravil).

LP!

Dodan: 15. 11. 2008 @11:07:19
Odgovori 

Vesna - Re: Usa
Sori, Nina, ampak s tem se pa ne strinjam, da tam ne kupuješ BZ, ki jih lahko kupiš tukaj. Jasno, da jih, če so toliko cenejše! Ravno tako, kot se kupuje elektroniko - ker je pač cenejša. Kupovala sem recimo Guess, pa Calvin Klein in podobne stvari, od kozmetike pa Loccitane. Aja, pa Teve stanejo tam 80 $, tukaj pa 90 €. Nisem pa bila v NY ampak v Teksasu.
 Dodan: 17. 11. 2008 @12:04:55
Odgovori 

RoBi - Re: Usa

Ko sem bil zdaj v Sloveniji po 2,5 letih sem opazil, da hrana niti ni vec tako poceni v primerjavi z ZDA. Res je sicer, da ne zivim v New Yorku in ne vem, koliko ti pride v postev, ker si verjetno ne bos kuhal sam... Pa tudi, ce jes po restavracijah lahko poceni prides skoz. Souper salad recimo ponuja all you can eat solate (vkljucuje tudi juhe, kruhe, pizze, pudinge in sladoled) pod 7$. Na zalost imajo restavracije v glavnem v centralnih drzavah, ampak sem siguren, da se tudi ob obalah kaj taksnega najde. Poleg tega so ponavadi v nedeljskih lokalnih casopisih kuponi, s katerimi dobis BOGO (buy one get one) ponudbe, ce vas je vec skupaj. Veliko restavracij ponuja kosila za veliko nizje cene kot vecerje, ampak so dostikrat (ne pa vedno) tudi porcije manjse. Dodatna finta je, da ze tako dosti restavracij zmanjsuje porcije zaradi ekonomskih problemov.

Upam, da kaj pomaga... LP!

Dodan: 17. 11. 2008 @16:55:03
Odgovori 

OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Kdaj boš letos potoval/a?
Spomladi.
Poleti.
Jeseni.
Pozimi.

© STAL d.o.o, STA Ljubljana . Vse pravice pridržane. Cena letalskih vozovnic ne vsebuejo letaliških pristojbin, če ni izrecno navedeno. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: