Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Letalske karte » ročna prtljaga pri ryanairu
| nastja - ročna prtljaga pri ryanairu |
| zanima me kako je z ročno prtljago? a tisti kovček, ki lahko tehta 10 kg sploh stehtajo ali je možno prit skozi s kakšno kilo več? in potem če imaš kovček- ali to pomeni, da ne smeš imet še torbice? (je dovoljen samo en kos, ali je pač važno da je skupna teža 10 kg)? |
Dodan: 10. 11. 2008 @15:37:20
|
Odgovori |
| crt - Re: ročna prtljaga pri ryanairu |
| Tukaj ni nekega pravila. Uradno je na letalo dovoljen EN kos prtljage do 10kg. Vcasih ti rocno prtljago stehtajo, ko oddas normalno prtljago. Ce bos v Londonu prestopala ti jo bodo 100% stehtali, prej kot gres skozi varnostno kontrolo. Precej je odvisno na koga naletis za okencem. Videl sem ze primer, da so tudi mere preverjali. Moje izkusnje so take: bolj komplicirajo glede 10kg kot dodatne (male torbe), najboljse je uporabit online check in se izognit tistim prijaznim gospodicnam za salterjem, ce te na Stanstendu en kontrolor poslje nazaj zaradi prevelike teze gres v drugo cakalno vrsto. Glede na to, da so ponavadi vsak stiri bos nekje prisla skozi. Meni je do sedaj skoraj vedno uspelo. lp, Crt |
Dodan: 10. 11. 2008 @23:02:03
|
Odgovori |
| Katja - Re: ročna prtljaga pri ryanairu |
| Kakor kdaj, na Stanstedu bolj komplicirajo, kot pa na drugih letaliscih (Klagenfurt, Graz). Veliko potujem na relaciji London - Slovenija oz. Avstrija in so mi do zdaj komplicirali se samo v Londonu - enkrat so mi stehtali rocno prtljago, enkrat pa so vztrajali, da zbasem malo torbico v lap top torbo. Ceprav zadnje case strasijo z napisi, da se tudi duty free steje med dovoljenih 10kg, kar po najslabsem scenariju pomeni, da bodo zaceli tehtat rocno prtljago pred vzletom (na gate-u). Bolj kot na tezo prtljage bi jaz opozorila na pravocasno prihajanje na letalisce, ker sem ravno zadnjic bila prica dramaticnem izgedu 5 rosno mladih Spank, ki so lahko samo nemocno opazovale svoje letalo skozi sipo, ni pa jim bil vec dovoljen let. Potem sem slisala pogovor stevardes, ki so bili bistvu na njihovi strani in so vedele povedat, da je to ze drugi primer ta dan, ker je kao na kontroli. In ce zatezis, da te se ti mudi, imajo baje se posebno veselje (ali pa dodaten sum), da te se posebej preiscejo in dodatno zamudijo. Torej planirajte svoj cas tako, da vam ga bo ostalo dovolj za pregovarjanje s carniki o tezi vase rocne prtljage in za zamuden skorajda rentgenski pregled. ;) |
Dodan: 11. 11. 2008 @16:58:13
|
Odgovori |
| nastja - Re: ročna prtljaga pri ryanairu |
| hvala za odgovore. jaz sicer imam online check-in, torej se bom šalterjem izognila. in ne potujem v london ampak treviso-barcelona in barcelona-granada. poskusila bom tako, da bo v kovčku 10 kg in potem še pač ročna torbica nabasana kolko gre:) če mi bojo komplicirali, bom pač nekaj oblačil na sebe navlekla :)) upam da je to možno :) |
Dodan: 14. 11. 2008 @20:25:40
|
Odgovori |
| spela - Re: ročna prtljaga pri ryanairu |
| Zivjo!Ej,js sm poleti sla iz trevista v barcelono s 4kg prevec v prtljagi,ki sem jo oddala, za rocno prtljago pa sem imela velik planinski ruzak s 14kg in torbico.pa ni blo problema-na saltru sem rekla,da se selim,pa je blo:) pol za rocno prtljago pa niso rekl nc.Veliko srece!!!! |
Dodan: 14. 11. 2008 @20:50:10
|
Odgovori |
| Anja - Re: ročna prtljaga pri ryanairu |
| Nič se bat. Kot so napisali pred menoj,le v Stansteadu težijo.Ja,smo se tudi mi v Angliji pred kontrolo oblačil,kot da bi šli na severni tečaj,pa je bilo poleti. Ampak,ne vem v čem je fora. Ko prideš čez,pa vse slečeš in zvlečeš iz kufra torbico idr.,kar si moral prej notri dati,zaradi tečnega folka v Stansteadu.Uni se sami sebe bojijo! Ko sem oktobra letela uz Birminghama v Trst,tudi niso komplicirali,da bi morala imeti le kufrčk.. |
Dodan: 20. 11. 2008 @18:39:05
|
Odgovori |
| xyz - Re: ročna prtljaga pri ryanairu |
Midva sva šla septembra z Ryanairom Treviso-Paris. V Trevisu so bili ok, stehtali so kufer, to je bilo pa vse. V Parisu pa so za nazaj ful vse pregledovali. Najprej so nama kufer stehtali na check-inu (ročno prtljago), potem so pred rentgenom pregledovali velikost kufra vsakemu, nato pa še pred vstopom v letalo na gateu. Tako, da so kar enim parim vse skupaj vzeli, ker kufra niso mogli spravit v tisto kovinsko ogrodje. Da te ne bo nič skrbelo, si doma kufer prej zvagaj, preglej približno mere in bo vse ok. |
Dodan: 20. 11. 2008 @22:58:57
|
Odgovori |
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
ANKETA
Kdaj boš letos potoval/a?
|