Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Potovanja - BLORUM » Maroko v januarju

* - Maroko v januarju
Hola! Mene pa zanima, če ima kdo izkušnje s potovanjem v Maroko v januarju? Odpravljam se namreč tja za cca. 14 dni in me zanima, kakšne so pretežne vremenske razmere v tem obdobju? Kaj pa cene (prenočišča, hrana,...)? Hvala za pomoč in LP
 Dodan: 25. 10. 2008 @23:10:50
Odgovori 

matijamataja - Re: Maroko v januarju
oi! jaz sem se glih vrnil iz maroka. cene hotelov so od 30 d0 100 dirhamov to je od 3 do 10 euro na osebo. seveda maš tudi dražje... odvisno kaj si želiš. za hrano sem pričakoval, da bo nekoliko cenejša...sendviči ali omlete so okoli 10-20 dirhamov, razni tajini in cooscosi so okoli 40-70, maroška juha-harira je od 2-7 dirhamov. tudi v rastavracijah te hočejo zaj... tako da lahko prosiš da ti napiše račun, lahko ga tudi sam... ponavadi se ne računa kruha in strežbe... veliko sreče
 Dodan: 30. 10. 2008 @15:37:30
Odgovori 

Martin - Re: Maroko v januarju
Oj,jssm biu letos konc februarja pa je biu kr mraz pa dež.če boš šla dol ti lahko dam naslou od familije k sm jo dol spoznou.So ful prjazni pa te bojo z veselam pogostil.lepo potuj sam se dobr obleč
 Dodan: 31. 10. 2008 @13:18:51
Odgovori 

Bojan - Re: Maroko v januarju
Jaz sem bil tudi februarja pred dvema letoma. Če ni bilo vlažno, je bilo super. Tudi na robu puščave so bile temperature največ 25. Če je pa veliko vlage, moraš imeti na sebi že kar kakšen topel pulover. Definitivno moraš za januar vzeti s sabo topla oblačila.
 Dodan: 08. 11. 2008 @10:42:21
Odgovori 

Rok - Re: Maroko v januarju
Pozdravljeni, Bom kr tole temo uporabil. Torej s punco se odpravljava na 11 dnevno potepanje po Maroku, greva pa konec decembra, pa čez novo leto. Ok nekaj o vremenu, hrani in prenočevanju sem že prebral v temle topicu. Me pa zanima mnenje tistih, ki so že bili tam. Zanima me, kam nama predlagate, da greva, kaj si pogledat. Torej priletiva v Casablanco, od koder tudi odletiva. Nekaj sva gledala že tridnevni safarij, ki si ga misliva udeležit, kaj pa še kaj drugega, katera mesta pogledat. Glede na to, da bo verjetno okoli novega leta kar gužva, bi bilo pomojem dobro hotele rezervriat. V zvezis tem, bi vas prosil, če se spomne morda kdo kakega hotela, ki bi ga priporočal v Casablanci, pa še kje drugje. Kaj pa cene oblačil, v tem topicu sem prebral, da je dobro tople stvari vzeti s seboj, glede na to da imam občutek, da so cene v Maroku nižje, se tam ne da dobiti oblek? Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem.
 Dodan: 12. 11. 2008 @22:40:37
Odgovori 

ddd - Re: Maroko v januarju
Moj nasvet: čimprej ven iz Casablance, ker ni praktično nič za videt in tudi mesto je grdo. En dan vama bo dovolj. Svetujem smer Marrakech, 6 ur z vlakom, a bosta vsaj uživala.
 Dodan: 19. 11. 2008 @09:11:00
Odgovori 

Rok - Re: Maroko v januarju
ddd, Ja sej to mava itak v planu, da čimprej ven iz Cassablance. Lahko še kakšen dober nasvet? Morda kje nama najbolj svetuje, da sva za novoletni večer?
 Dodan: 19. 11. 2008 @09:13:36
Odgovori 

Nina - Re: Maroko v januarju
Midva z bratom greva tut čez novo leto dol za tri tedne (od tega bova 8 dni surfala) .. A je bil kdo kej v puščavah tko čez zimo? Je ponoči ful premrzlo, al je ok, če maš spalko? Erg Chebbi, Erg Chigaga - je bil kdo v obeh? Kšna razlika? Se splača narest 5 dnevno turo po puščavi? Kaj se splača kej na jugu pogledat? Agadir, Tiznit, Mirleft? Okej, en maljon vprašanj je blo tole :) Hvala za odgovore že vnaprej.
 Dodan: 25. 11. 2008 @21:16:36
Odgovori 

Marko - Maroko v januarju
@Nina: za trip po puščavi ti priporočam zgolj eno nočitev. Jaz sem naredil že 3 tripe po puščavi (Egipt, Jordanija in Indija) in ni nč posebnega, da bi tam preždela 5 dni-moje mnenje. Je kul, če mal jezdiš kamele. Večeri v puščavi so kar mrzli, saj ta ne absorbira toplote čez dan in tudi noči so kar hladne. V Indiji je bilo v puščavi čez dan okoli 45C, ponoči je bila temperatura tudi do 5C. Kot mi svetuje prijatelj si je vredno ogledati sledeča mesta v Maroku: Marrakesh, Quarzazate, Er Rachidia, Fes, Meknes, Ouezzane, Rabat, Casablanca, Safi in Essaouira ter še kako kraj. Maroko je država, v kateri lahko narediš krog potovanja in se ne rabiš vračat nazaj na eno mesto in iz tega delat dnevne tripe. Splača se vozit z vlaki, busi in kak štop ;) Glede namestitve ni treba delat nobenih panik-sem že veliko potoval in nikoli v naprej kaj rezerviral. Pač uletiš v mesto, čekneš en, drug hotel in se za enega odločiš, ki ti je po izgledu in ceni kul. V kakem se vedno najde namestitev ali pa spiš preprosto na tleh, kot sem tako storil v Damasku, sam da sem imel streho nad glavo-vsak pa ve kako potovanje si želi, jaz imam najraje najcenejši trip in čim več videt. Srečno vsem ;)
 Dodan: 06. 12. 2008 @16:10:52
Odgovori 

OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Kdaj boš letos potoval/a?
Spomladi.
Poleti.
Jeseni.
Pozimi.

© STAL d.o.o, STA Ljubljana . Vse pravice pridržane. Cena letalskih vozovnic ne vsebuejo letaliških pristojbin, če ni izrecno navedeno. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: