Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Popotniški zmenki » Afrika
| Lola - Afrika |
Živjo. Mene zanima, katero državo v Afriki bi predlagali za krajše potovanje, 2-3 tedne. Fajn bi bilo, da bi bil trip tudi cenovno čimbolj ugoden, ni pa to pogoj. Zanimajo me predvsem ljudje, rada bi začutila njihovo kulturo in vzdušje. Torej, kakšne ideje? Vesela bi bila vsake informacije. Lep pozdrav. |
Dodan: 23. 10. 2008 @18:31:18
|
Odgovori |
| anka - Re: Afrika |
maroko- je blizu, poceni.....vendar ne črna afrika ali pa bolj spodaj- gana |
Dodan: 24. 10. 2008 @16:15:08
|
Odgovori |
| jaka - Re: Afrika |
| V Ugandi so bili ljudje precej odprti in pozitivni. |
Dodan: 24. 10. 2008 @19:16:42
|
Odgovori |
| Vesna - Re: Afrika |
Afrika načeloma ni poceni, vsaj ne v takšnem smislu kot npr. Azija. In potovanja načeloma vzamejo dosti časa. Če te zanimajo predvsem ljudje, potem izberi zahodno Afriko. Gana bi bila dober uvod v Afriko. Če te zanima tudi narava, potem vzhodno, ki pa je dražja. Uganda je tudi moja najljubša afriška država. |
Dodan: 06. 11. 2008 @09:50:22
|
Odgovori |
| Afrika resda ni poceni. Sam ce izvzames Safarije tudi ni draga. |
Dodan: 07. 11. 2008 @07:50:39
|
Odgovori |
| - Re: Afrika |
| Živjo, jaz bi ti predlagala Maroko, glede na to, da imaš 3 tedne časa se ti ne splača ravno v podsaharsko afriko, sploh če nimaš opravljenih cepljenj (rumena mrzlica, hepatitis), poleg tega, so karte precej drage. V treh tednih ne boš videl ravno dosti. Kar se tiče pa vzhodne in zahodne afrike, je že malo res, da imaš zahodni afriki več možnosti, da te bodo domačini gostili doma, drugače pa nebi rekla, da je kakšna razlika v prijaznosti. vsaj jaz nisem imela takšnega občutka. moja najljubša afriška država je brez primere mali. lp |
Dodan: 07. 11. 2008 @17:10:52
|
Odgovori |
| TUdi za podsaharsko afriko lahko dobis poceni karte, kaksne last minute. |
Dodan: 08. 11. 2008 @08:46:39
|
Odgovori |
| losinjanka - Re: Afrika |
| po moje je treba v ugando. narava zelena, fantastična, ljudje še nedolžni... vredno ogleda. kenija brez veze. folk niti pod razno prijazen. |
Dodan: 08. 11. 2008 @17:43:24
|
Odgovori |
| Jaz se s tem nebi strinjala, jaz sem imela v obeh državah iste izkušnje v Keniji in Ugandi, ljudje povsod isto prijazni. Se mi zdi brezveze in neumno, da se tako poslplošujejo zadeve. Vse lepo in prav, samo za tri tedne se ti v UGando ne splača iti. lp. |
Dodan: 11. 11. 2008 @12:23:12
|
Odgovori |
| maja - Re: Afrika |
| Mene pa zanima, kaj pomeni to nedolžni ljudje? |
Dodan: 11. 11. 2008 @12:26:36
|
Odgovori |
| meni se zdi, da je 3 teden dovolj casa, da se ti "splaca" itit v ugando... V Ugandi so bili ljudje res bolj odprti in sem imel boljse izkusnje. Samo mislim, da je to tudi stvar osebnega pristopa in srece. |
Dodan: 12. 11. 2008 @10:25:47
|
Odgovori |
| Ce se odlocis za vzhodno afirko je verjetno najboljse da letis v Nairobi in potem krenes do izbrane destiancije. PR british airways so meli trenutno karto ze od 470 EUR s taksami vred (no, ce niso ze vseh razgtabili:). V ugandi si v enem dnevu. Mas pa vmes se nekaj krasnih stvari za videti in lahko to vkljucis v pot. Npr. Lake Nakuru. |
Dodan: 12. 11. 2008 @10:32:31
|
Odgovori |
| Lola - Re: Afrika |
| Res hvala vsem za odgovore. Trenutno, ko sem še v fazi zbiranja informacij, mi čist vsak nasvet prou pride. Če bo meu pa še kdo kšno idejo, pa kr na plan z njo, heh:). lp |
Dodan: 12. 11. 2008 @22:07:48
|
Odgovori |
| špela - Re: Afrika |
| Živjo, Jaka! bi te lahko nekako kontaktirala (mail, mobi,..)? Januarja in februarja bom namreč v Keniji in Ugandi in vidim, da imaš nekaj izkušenj... Kaka beseda kako, kam , itd. Bi šlo (če imaš kaj časa, seveda) ? Hvala in lep pozdravček |
Dodan: 15. 11. 2008 @11:32:15
|
Odgovori |
| špela - Re: Afrika |
| oj!hja, mi se gremo cepit ta torek, 18.11. in smo trije v avtu, tako da..enega še lahko vzamemo.lp |
Dodan: 16. 11. 2008 @12:04:52
|
Odgovori |
| erny - Re: Afrika |
| Je Ghana primerna destinacija tudi v poletnem času, al je prevroče? |
Dodan: 17. 11. 2008 @09:41:18
|
Odgovori |
| po mojih izkušnjah je v času našega poletja tam manj vroče, ker je čas deževne dobe. |
Dodan: 17. 11. 2008 @11:55:46
|
Odgovori |
| Spela pisimi na moj email trotlzihr(af-na)gmail.com. |
Dodan: 17. 11. 2008 @13:08:54
|
Odgovori |
| Nataliyaa - Re: Afrika |
| Jaz mislim, da je gana v katerem koli času primerna destinacija. Meni osebno je bilo bolj fino v poletnih mesecih, ker ni bilo takšne obupne vročine, kot denimo decembra. Res je, da je tu in tam deževalo, ampak ni bilo neke sile. Kadarkoli torej - verjamem da ti bo lepo! |
Dodan: 17. 11. 2008 @13:38:26
|
Odgovori |
| tanja - Re: Afrika |
| špela, praviš, da greš v Kenijo in Ugando jan./feb..Ali vas gre to več in z avtom, ali sem te narobe razumela? Ker bi šla jaz tudi. Ali je vse to cepljenje nujno za Afriko? Jaka, kolikokrat si pa bil že v Afriki in kakšna je obala tanzanije in kenije? Za vse odgovore se najlepše zahvaljujem. |
Dodan: 21. 11. 2008 @13:39:20
|
Odgovori |
| JAKA - Re: Afrika |
| Zakja te pa zanima kolikokrat sem bil dol? Nekajkrat. Nisem videl tolk veliko obale, sam plaza v TAnzaniji je bila cudovita. SAm za kopanje pa ni blo glhi idealno. MOgoce sm pa sam jst mel nesreco:). Veliki valovi, pa se neki me je ozgalo v vodi. |
Dodan: 21. 11. 2008 @19:54:10
|
Odgovori |
| tanja - Re: Afrika |
| jaka, se mi ni zdelo toliko nenavadno vprašanje. Če si bil že večkrat imaš več vtisov, verjetno, saj je vsakič drugače. Razen če ne potuješ kot turist.Že dolgo si želim v Afriko, a niti ne vem točno kam in kaj bi tam, vem samo, da me vleče tja.Pa po resnici povedano ne vem, če je pametno, da grem sama, čeprav najrajši potujem tako. |
Dodan: 23. 11. 2008 @11:02:19
|
Odgovori |
| Petra - Re: Afrika |
| Tudi jaz imam namen naslednje leto it v Afriko (podsaharsko)..Zaenkrat vse skupaj bolj sama načrtujem, bi blo pa fajn met kako družbo (Tanja?)..če ma kdo slučajno podobne načrte,se lahko slišmo prek maila..LP |
Dodan: 24. 11. 2008 @16:20:43
|
Odgovori |
| Jst nameravam iti spet v podsaharsko afriko (TAnzanija, Kenija,...). SAm trenutno se nimam tocnih planov, ker so trenutni zaradi zdravstvenih tezav padli v vodo. BI pa rad sel enkrat v prvi polovici naslednjega leta, najkasneje do poletja. Ce si bolj fleksibilna s casom, itd.? |
Dodan: 24. 11. 2008 @17:19:31
|
Odgovori |
| Tanja res je bilo malce drugace, po svoej pa podobno. ZIher pa je vredno iti dol, ker je precej druagce. SOlo popotnikov sem idel kar nekaj, ceprav nobene punce. Varnost ni glhi na nivoju, ziher je boljse, ce gres v druzbi. No, vse ma svoej dobre in slabe lastnosti. Ko sem bil dol zlo bolan sem bil vesel, da nsiem bil sam. |
Dodan: 24. 11. 2008 @17:22:31
|
Odgovori |
| Jaz sem večino Afrike prepotovala sama in sem še vedno mnenja, da se najbolje putuje, kad putuješ sam. Afričani so se v bistvu izkazali precej zaščitniški do samske ženske, medtem ko imam iz Azije prej slabe izkušnje... Uganda se mi pa sploh zdi precej varna (seveda, če ne počneš očitnih neumnosti). |
Dodan: 25. 11. 2008 @09:46:46
|
Odgovori |
| Maša - Re: Afrika |
| Ima kdo kakšne izkušnje s potovanjem po Malaviju? Kako je za solo popotnice? Cene, prevozi, varnost ...? Karkoli bi bilo dobrodoslo, malo razmisljam, da bi sla naslednje leto ... |
Dodan: 25. 11. 2008 @16:44:46
|
Odgovori |
| Maša - Re: Afrika |
| Ima kdo kakšne izkušnje s potovanjem po Malaviju? Kako je za solo popotnice? Cene, prevozi, varnost ...? Karkoli bi bilo dobrodoslo, malo razmisljam, da bi sla naslednje leto ... |
Dodan: 25. 11. 2008 @16:44:46
|
Odgovori |
| Petra - Re: Afrika |
| Jaka- Js sm sicer misnla it bolj poleti(junija), ampak bi se mogoč dal zmenit tut za okol februarja..Za kolk časa pa nameravaš it?Maš že kakšne točne načrte ka bi si ogledu?LP |
Dodan: 25. 11. 2008 @23:56:14
|
Odgovori |
| Petra mislil sem iti za cimdlje, zal verjetno nebi mogel iti dol za dnje kot kak mesec (bom videl kak bo in si nabavil karto pred odhodom). Verjetno manj. Februarja bi tudi meni znalo odgovarjati. Odvisno kako bodo stvari se razpletle, ker je vleiko stvari v zraku, ki so izven moje kontrole. SAm FEbruar bol, ce bo slo tko k si zelim, odprt. Dej mi prosim pisi na trotlzihr{afna}gmail.com, mislim, da se bo lazje zmeniti. DRuagce pa bi sel Kenija-Tanzania (naceloma me zanima tudi kera od sosednjih drzav. npr malavi. Sam mislim, da bo casa premalo za kaj vec). |
Dodan: 26. 11. 2008 @13:38:13
|
Odgovori |
| ewe - Re: Afrika |
Tanja, dej mi prosim piši na eva.tom@gmail.com. Tud jaz se odpravljam sama v Afriko, bila sem sicer zmenjena s prijateljem, ki pa mi je par dni nazaj odpovesal. Šla pa bi v Kenijo, Tanzanijo, Ugando, Ruando, Mozambik..vse dol do Južne Afrike..lahko se zmeniva da štartava skupaj ali pa da se kasneje dobiva dol in del poti narediva skupaj. Bom ful vesela če bom mela na poti družbo:) Sicer mi je pa glavno da doživim naravo in predvsem ljudi....in seveda v backpacking varianti. Javi se, pa-pa, eva |
Dodan: 26. 11. 2008 @15:31:51
|
Odgovori |
| Nikoletta - Re: Afrika |
| A je bil kdo od vas mogoce na gorila trekingu v Ruadi, Ugandi? Preko koga ste si organizirali treking in koliko je stal? Hvala in lep pozdrav! |
Dodan: 27. 11. 2008 @11:28:09
|
Odgovori |
| Zoran - Re: Afrika |
Lani sem potoval po Etiopiji, Keniji in Tanzaniji. Moje mnenje je, da Tanzanija ful draga. Dnevni safari je okoli 130-150 $. V Keniji vidiš enake živali na safarijo. Cene se tam gibljejo med 80-100$... Če greš tja zaradi safarija, pol je Kenija dobra odločitev... Lp Zoran |
Dodan: 27. 11. 2008 @15:04:55
|
Odgovori |
| p_ - Re: Afrika |
| Na žalost še nisem bila, vendar bi enkrat zelo rada šla..Eno ponudbo so imeli pri Intrepid travel-kjer je znotraj celotnega potovanja vključeno tudi nekaj dni za gorilla traking v Ugandi. A razmišljaš da bi šla? LP |
Dodan: 27. 11. 2008 @15:22:28
|
Odgovori |
| Ja, resno razmisljam o tem. Samo zaradi tega se namrec odpravljam v eno izmed teh dveh drzav, samo nikjer na forumih se nisem zasledila, da bi kdo delil podobno izkusnjo.... |
Dodan: 27. 11. 2008 @16:46:45
|
Odgovori |
| Jaz sem bila na gorila tracku v Ugandi. |
Dodan: 28. 11. 2008 @09:20:46
|
Odgovori |
| Super! Imas kak mail, na katerem te lahko malo "zagnjavim"?:) |
Dodan: 28. 11. 2008 @11:11:58
|
Odgovori |
| tinaa - Re: Afrika |
| mi lahko kdo pove če se viza za kenijo dobi na letališču v nairobiju in koliko stane, ali si jo je potrebno urediti prej? hvala tina |
Dodan: 29. 11. 2008 @10:56:40
|
Odgovori |
| NIsem si sicer sel pogledati goril, sam eno leto nayaj je stalo 500 USD. 1 ura y gorilami, ce imas sreco. Ce goril ne vidis si denar pac vrgel proc... |
Dodan: 29. 11. 2008 @12:06:07
|
Odgovori |
Res je, cene so se dvignile na 500 USD. Trek traja toliko časa, dokler pač ne izslediš skupine, potem imaš pa eno uro z gorilami. Mi smo hodili 5 ur, preden smo jih našli, skozi džunglo, spredaj vodiči z mačetami. Ampak tista ura ostaja ena najlepših v mojem življenju, vse skupaj bi ponovila naslednji dan in zagotovo še kdaj v življenju bom! Če goril ne vidiš, greš lahko naslednji dan ponovno, ali pa dobiš nazaj 70% denarja (vsaj takrat je bilo tako). Ampak verjetnost, da jih ne vidiš, je izredno majhna. bela_ovca@yahoo.com |
Dodan: 01. 12. 2008 @10:23:46
|
Odgovori |
| TO nisme vedel, da gres lahko naslednji dan se enrkat. Jaz sem druagce slisal. SAm take stvari je dobro da vnaprej vprasas, tak da pol nisi neprijetno presenecen. |
Dodan: 04. 12. 2008 @19:13:16
|
Odgovori |
| _Vesna - Re: Afrika |
| Če ne veš, potem ne trosi okoli napačnih informacij. |
Dodan: 05. 12. 2008 @09:25:58
|
Odgovori |
| Dej vesna ne bit prevec pametna. Kolikor jst vem ti 500 Usd ne garantira nciesar in ne dobis nci nazaj. Sam priznam, da se stvari spreminjajo in da vseveden pac nisem. In crnci ti dol marsiakj recejo in obljubijo.... ce bi bial dol bi mgocoe to tudi vedela. |
Dodan: 05. 12. 2008 @10:47:53
|
Odgovori |
| Jp Vesna, stvari se spreminjajo.... Vse informacije, ki jih kle gor dobis moras preveriti, vse informaciej ki jih dobis po vodicih moras preveriti... In stevilo ljudi, ki jih spustijo do goril je tudi zlo omejeno. In verjetno bo sam vedno vec folka, k bo probalo biti posebnih... no, mgooce so v iskanju vec dobicka tudi to crtali. |
Dodan: 05. 12. 2008 @10:58:30
|
Odgovori |
Dragi Jakec, jaz sem govorila iz svojih izkušenj - kar sem tudi napisala, ti pa kar nekaj na pamet probaš ljudi odvrnit od te izkušnje. Vse aktualne informacije o gorila tracku so objavljene na strani UWA - in kar tam piše, tudi drži. Ne boš verjel, tudi Afričani so včasih resni in zanesljivi, predvsem pa je to preveč pomemben vir turističnega prihodka in prepoznavnosti Ugande kot turistične destinacije, da bi se tukaj zajebavali. |
Dodan: 08. 12. 2008 @09:53:45
|
Odgovori |
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
ANKETA
Kdaj boš letos potoval/a?
|