Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Potovanja - BLORUM » tajska 3 tedni
| canada - tajska 3 tedni |
Zdravo! S punco greva 22.11. za 3 tedne na TAjsko. Kaj nama najbolj priporočate oz kam se definitivno morava odpraviti? Sama razmišljava da bi si šla pogledat Erwan slapove, potem pa počasi proti jugu, kjer bi se ustavila v Ko Sok nacionalnem parku. Potem pa na otoke in nazaj v BKK ter domov. Katere otoke se v tem času najbolj splača obiskat (sama razmišljava o Ko Lanti ter o kakšnem dnevnem izletu na npr. Ko Mook ali Ko Rok)? Prosim z predlogi na dan. Lep pozdarv |
Dodan: 16. 10. 2008 @14:28:06
|
Odgovori |
| urška - Re: tajska 3 tedni |
| Mi smo bili lani tam v istem času Šli smo na sever do Pai luštna vasica, Chiang Mai fajn za nakupe na tržnici, tam kupi vse na J nimaš nič Otoki: Koh Lanta, super, izlet na PhiPhi super noro pod vodo Na V strani pa je bilo na žalost slabo vreme bili smo na KoPahngnan (ne vem več kako se napiše) Priporočajo Koh Tao za potapljanje Mi smo šli nazaj v BKK mislim da smo bili tam 4 dni ...preveč!!! Vsi so nam govorili da tam nimaš kaj počet, nakupovanja se naveličaš, na vsakem koraku te hoče kdo "nategnt" žal nam je bilo da nismo ostali še dlje na otokih |
Dodan: 16. 10. 2008 @14:50:47
|
Odgovori |
| miki - Re: tajska 3 tedni |
Če bosta na jugu, si obvezno poglejte Similanske ali Surinske otoke (Similan islands, Surin islands), kjer so najboljše plaže in najbogatejše podvodno življenje na celotnem Tajskem. Na obeh otokih je možno rezervirati preproste bungalovčke in si večino dneva skoraj sam na celotnem otoku (npr. 30 ljudi, z izjemo sredine dneva, ko otoke obiščejo turisti, ki so na dnevnih izletih). Je pa precej draga varianta, zato ker so otoki precej oddalje od obale in samo gliser stane pribl. 100 € v obe smeri. Bungalove je možno rezervirati prek tajskih nacionalnih parkov (dnp.go.th) ali prek agencij na Phuketu in v Khao Laku. Tudi bungalovi so precej zasoljeni, obstaja pa tudi možnost kampiranja, kar je malo ceneje. Skratka, otoki so najlepši daleč na okoli in jim konkurira malokatero drugo otočje na svetu. |
Dodan: 16. 10. 2008 @15:35:34
|
Odgovori |
| canada - Re: tajska 3 tedni |
urška, A lahko malo več napišeš o Koh Lanti? Kje si spala, katere plaže se splača obiskat (baje čimbolj na jugu, a ne)? Kakšno pa je bilo vreme na V strani (ko Phangan)? Mi torej svetujete obisk Severa Tajske? Saj me mika, vendar mi bo to vzelo veliko časa, zato razmišljam da ga bom moral spustiti. |
Dodan: 16. 10. 2008 @15:42:21
|
Odgovori |
| sara - Re: tajska 3 tedni |
| hej, v treh tednih komot vidis sever tajske in otoke. mors it na en treking v chiang maiu al pa v paiu, k je res fajn. otoki pa ko tao za potapljanje, kophangan za zur, ko phi phi za duso, pa ko lanta za mal umirit se. uzivejta! |
Dodan: 17. 10. 2008 @11:44:03
|
Odgovori |
| sara - Re: tajska 3 tedni |
| ko lanta - lanta nature beach! priporocam! ful lustni apartmaji na plazi. nora gostilna zraven pa luskan barcek!!! naturebeachresort@yahoo.com |
Dodan: 17. 10. 2008 @11:45:28
|
Odgovori |
| canada - Re: tajska 3 tedni |
Hvala Sara! A si ti si prej rezervirala ta "resort"? Kakšna pa je plaža ob tem resortu, ali je voda nizka? Glede trekingov po Chang Mai sem pa slišal da so zelo komercialni in da niso nič kaj posebnega.... Kaj pravite? Kaj drugega posebnega še lahko vidim na S Tajske? Hvala! LP |
Dodan: 17. 10. 2008 @13:15:16
|
Odgovori |
| Gea - Re: tajska 3 tedni |
| No - ne verjet vsega, kar slišiš... Midva sva tud bla sam 3 tedne in je čas za vse - zorganizirat se je pač treba. In ena izmed najboljših, posebnih in najlepših stvari je bil gotovo treking v CM! |
Dodan: 18. 10. 2008 @16:11:40
|
Odgovori |
| saška - Re: tajska 3 tedni |
No, midva greva z možem samo za 16 dni, pa mislim, da bova na ekspres videla kr dosti. Ker greva preko novega leta, me zanima, če veste kako je s cenami (valda so visoke), ampak, jaz sem bila za novo leto 99/00 na Tajskem , pa ni bilo panike, nisti s cenami, niti s guesthousi. Mi lahko ko pomaga, kako je to danes? Je še vedno najbolje, prideš, vidiš in se odločiš. (vsja za guest house) Hvala |
Dodan: 23. 10. 2008 @21:11:31
|
Odgovori |
| niki - Re: tajska 3 tedni |
| tudi jaz sem bila letos 3 tedne na Tajskem-september, oktober. Ja, cene so še vedno zelooo nizke. Za zelo luškan in luksuzen bungalovček na otoku koh Phangan naprimer-z veliko kopalnico, dvojno posteljo in visečo mrežo na balkončku+pogled na morje:) plačaš 10 eurov...če plačaš enkrat več dobiš zraven še svoj bazen z jacuzzijem... tko da si lahko predstavljate kakšne so cene. In res se je najbolje vse tam zmenit, ker je res dobro organizirano. Pa ne smete pozabit barantat, ker se da na ta način dobit še boljše cene! Tajska je v vseh pogledih čudovita in verjetno, da karkoli si ogledaš te ne razočara. Poleg tega imajo Tajci tako dobro organiziran transport, da sploh ni problem prit iz enega konca Tajske na drugega. |
Dodan: 24. 10. 2008 @15:38:32
|
Odgovori |
| maja - Re: tajska 3 tedni |
| tudi jaz priporočam treking v CM!! To je res ena boljših stvari, ki sem jih doživela na Tajskem. Prespati v džungli, v eni slamnati kolibi in poslušati vsemogoče zvoke je nepozabna izkušnja. Poleg tega na trkingih spoznaš ljudi iz celega sveta in zna bit res fajn! |
Dodan: 24. 10. 2008 @15:48:54
|
Odgovori |
| kr en - Re: tajska 3 tedni |
| Če mene vprašaš v treh tednih niti severa ne moraš dobro pogledati kaj šele da bi v kake druge dele skakala. Če bi se pa zdele odločal v ker del tajske bi šel - bi si pa zbral vzhod - ki je najbolj neturističen. Ljudje smo si različni in drugače potujemo - nekateri pridejo za en mesec v evropo pa rečejo da so jo videli:) |
Dodan: 26. 10. 2008 @19:47:35
|
Odgovori |
| d - Re: tajska 3 tedni |
Ko Lanto toplo priporočam. Glede plaž je pa tako, da je dejansko na severu bolj priročno, ker imaš bližje "mesto" in greš lahko peš do trgovine, drugih lokalnih restavracij itd. Je pa najboljša varianta, da si rentaš motor pa greš lahko po celem otoku in si na tisti plaži, ki ti je všeč. Od ostalih otokov je bilo luštno snorklanje in živobarvno podvodno kraljestvo na Ko Roku. Aja, čisto na jugu otoka je naravni park-osebno nič posebnega. Južneje, ko greš imajo plaže še en trik in sicer je več skal, kar je sicer lepo za pogledat in malo manj željeno pri plavanju sploh, če je razburkano. Voda je pa kar nizka in, ko je oseka hodiš do vode nekaj časa. Južni del je bolj muslimanski, kar pa ni nič narobe, samo tako vidiš razliko razliko:). Drugače te pa ob prihodu s trajekta ali že prej napadejo ponudniki hotelov, ampak večina ponuja sobe bolj na jugu, ravno zaradi tega, ker potem boš skoraj sigurno samo pri njih jedel. Midva sva šla kar najprej malo peš ob plaži - sicer kot dva izgubljenca in spraševala, če imajo prosto in koliko stane. Dobila sva en super bungalov čisto ob morju, ampak, če ne bi bi pač enega od tistih, ki bi ponujal zahakljala pa šla pogledat. Glede Erawanov - so luštni pa splača se vzeti kopalke, ker midva sva se tam kopala...;). V treh tednih se da marsikaj videti, ampak odvisno koliko časa se kje zadržiš.CM-priporočam, s trekingom ali brez. Nakupe naredi v CM ali v BKK sploh na weekend marketu je kar zanimivo. Lp. |
Dodan: 20. 11. 2008 @10:40:15
|
Odgovori |
| MARKO - Re: tajska 3 tedni |
| ŽIV.ZANIMA ME OD KJE SE NAJBOLJ UGODNO LETI DO BKK |
Dodan: 27. 11. 2008 @19:39:53
|
Odgovori |
| MARKO - Re: tajska 3 tedni |
| živ še enkrat.mi kdo lahko priporoča kakšno agencijo z katero naj grem na tajsko.kaj mislite o phuetu-se splača it tja al je preveč turističen |
Dodan: 27. 11. 2008 @19:46:01
|
Odgovori |
| medo - Re: tajska 3 tedni |
| Ne toliko agencija, bolj je važno kakšnega vodiča in program boš imel na poti. Če že seveda želiš iti z agencijo... |
Dodan: 28. 11. 2008 @06:48:36
|
Odgovori |
| - Re: tajska 3 tedni |
| glede phuketa je tak...sama kurbarija,veliko tranzvestitov.plaže so lepe in čiste,če ti je všeč mivka.veliki valovi,celo surfat je možno.kar precej gužve,sami ležalniki.v notranjosti veliko svinjarije,smradu,dosti gradijo.za moje pojme,to ni prava tajska-je boljše it na kakšne majhne otočke..za mlade mogoče phiphi..čepravv tudi tam je notranjost gradbišče in umazanija. za mene je bila azija kar velik šok.. zaradi svinjarije in smradu.na drugi strani pa je veliko templjev in naravnih lepot... |
Dodan: 11. 12. 2008 @12:45:35
|
Odgovori |
| zlati trikotnik-open - Re: tajska 3 tedni |
| priporočam sever, oz. tromejo laos,burma,tajska in se pošteno nakadiš opija-kvaliteta zagarantirana,cena zelo ugodna,3do 5dni maš več kot dovolj za zadevanje...potem pa proti jugu na otoke;) pa droge nikar ne nosi s sabo, ker so kazni prekrute! pa pazi da ti ne bo preveč všeč ratalo, ker se zna zgodit, da ne bo nič iz otokou....veliko američanou in avstralceu ostane tudi pe več tednou! kar je res škoda, ker bi med tem časom lahko prepotovali skoraj celo tajsko! |
Dodan: 18. 12. 2008 @20:03:45
|
Odgovori |
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
ANKETA
Kdaj boš letos potoval/a?
|