Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Potovanja - BLORUM » Peru

Živa - Peru
7. novembra šibam v Peru. Pa bi prosila, če mi lahko kdo napiše kakšne so tam zdaj temperature in kaj je obvezna oprema za zraven pri oblačilih. Hkrati pa me zanima če je imel kdo kake težave z višinsko boleznijo (vrtoglavica, bruhanje) na 3000 in 4000 metri in če se morda dobijo kake tablete, ki bi te znake omilile?
 Dodan: 14. 10. 2008 @09:00:14
Odgovori 

loonanai - Re: Peru

Tablet za višinsko ni (mislim, da ne), najboljše zdravilo je mogoče aspirin, da ti razredči kri in seveda takojšen spust na nižje predele. Jaz problemov nisem imela, pa sem bila večino časa nad Triglavom..

Uživaj Peru!

Dodan: 14. 10. 2008 @09:39:53
Odgovori 

sara - Re: Peru
hej, tablete so. kupiš jih loh, ko boš dol. zdej sm pozabla kako se jim reče, ampak me smo jih kuple za vsak slučaj in smo jo tut dale enemu američanu, ko ga je treslo, zvijalo ... in smo mu baje rešile življenje :) sicer pa me nismo mele problemov, moraš it pač lepo postopoma na taklo višino pa je. smo ble več kot en emsec nad 3000 metri. uzivaj, peru je zakon! cez dan bo soncek, zna pa bit fajn mrzlo.
 Dodan: 14. 10. 2008 @11:53:46
Odgovori 

Poce - Re: Peru

Ob obali bi moral biti zelo toplo (Lima ..), Puno in okolica (>3000) pa seveda takoj 10/15 st. bolj mraz).

Za višino pa po lokalnih praksi listi koke (bil precej časa nad 3000 v Peruju pa nisme ničesar jemal), na 6000 pa kak lekadol in to je to.

LD

Dodan: 14. 10. 2008 @15:10:45
Odgovori 

MarkoP - Re: Peru
Višinska bolezen je ena čudna stvar :) te doleti tudi če si v odlični fizični kondiciji. Najbolj pomaga aklimatizacija. *** Kar se pa tablet tiče: Diamox uporabljajo alpinisti - preprečuje zastajanje vode (posledica višinske) v srcu, možganih, pljučih.... *** Lažje oblike (vrtoglavica, majhna slabost) ljudje omilijo z aspirini. V primeru prave višinske pa pomaga le spust!!!
 Dodan: 14. 10. 2008 @16:31:54
Odgovori 

Katarina - Re: Peru

En lep pozdrav iz Peruja,

Trenutno imamo v Peruju (Limi) 18 stopinj, nekaj dni nazaj sem bila tudi na obali in je kar posteno pihalo, tako da tople obleke so zelo dobrodosle.

Jaz osebno sem imela tezave zaradi visine, ko sem obiskala Cusco, a kaj hujsega ni bilo, le otezeno dihanje. Vseeno sem imela tablete, ki sem jih kupila tukaj v lekarni, tako da toplo priporocam, ti bodo olajsale potovanje.

lp,

Katarina

Dodan: 14. 10. 2008 @18:57:19
Odgovori 

Živa - Re: Peru
Kako pa se reče tabletam?
 Dodan: 15. 10. 2008 @15:03:57
Odgovori 

Katarina - Re: Peru
Ne spovnim se imena, ker to je bilo ze kar nekaj casa nazaj. Vem pa da so bile rdece kapsule. V lekarni sem preprosto prasala za tablete za visinsko bolezen in so mi dali te. Tako da najbolje, da storis enako.
 Dodan: 15. 10. 2008 @21:23:29
Odgovori 

PERU - Re: Peru
..Po starih receptih domacinov pomagajo edino kokini listi,pa se naravno je:)..tko da ko bos sla kupi vreco kokinih listov,pa zveci,in bo super..nobenih tablet,kemicnih proizvodov..domacini ze vejo,bol kot mi vsi:)..fajn se mej tm gor..:))..lp
 Dodan: 19. 10. 2008 @14:40:45
Odgovori 

... domačini bolj vejo kot mi vsi..

Ja, domačini so tam DOMA in so navajeni na višino. Nasplošno že če pogledaš njihovo konstitucijo. Ampak JA, koka "naj" bi pomagal pri višinski bolezni. Če ti bo nagravžen okus kokinih listov, pa si kupi kokine žvečilce, bombone, piškote, čaj itd,...

Dodan: 20. 10. 2008 @15:40:14
Odgovori 

Ziva - Re: Peru

Lp iz soncne Colce. Morem povedat, da imam blazne tezave zaradi te visine. Ze dva dni samo bruham in skoraj nicesar ne morem ojest, ker se mi vse dviguje. Danes sem dobila infuzijo, zdaj pa v hotelu cakam, da se nasa skupine vrne in izleta in se podamo proti Punco, kjer me najbrz caka se vec tezav.

Sicer pa se ne morem odlociti ali mi je Peru sploh vsec. Mogoce sem prevec pricakovala, pa sem kar malo razocarana.

Dodan: 12. 11. 2008 @16:08:10
Odgovori 

Verjetno bi bilo najpametneje, da se spustiš nazaj v nižje predele. Če si z agencijo, bi ja vodič moral vedeti..

Upam, da boš okrevala čimprej - ker Peru je prekrasen in je škoda, da bi si pokvarila vtise zaradi višinske bolezni... Sicer pa te je verjetno še bolj razdražila vožnja v Colco, ker greš čez prelaz 4900 metrov, in že sama Colca oziroma tisto mesto s termalnici vrelci ob kanjonu, je precej visoko..

Drži se!

Dodan: 12. 11. 2008 @16:53:35
Odgovori 

Ziva - Re: Peru

Evo me, back in Slovenija. Tezave z visino so se potem nehale, tako da sem Peru videla do konca. Ampak morem rect, da mi ni bil tako vsec kot sem pricakovala, da mi bo in tako oh in sploh kot vsi pisete tukaj gor. Res je, da so dolocene stvari, ki so fantasticne in se jih splača videt, sicer pa sama beda vsepovsod kamor pogledas in vecina samo kamenje in pustinja. Kaksne 4 dni, ki so bili namenjeni predvsem voznji je bilo izjemno dolgcas, ker se vozis in vozis, pa levo in desno vse isto.

Torej fajn, da sem sla, ne bi sla pa se enkrat.

Dodan: 20. 11. 2008 @12:35:01
Odgovori 

Živa, s katero agencijo si pa šla?

Dodan: 21. 11. 2008 @09:11:08
Odgovori 

Sanje - Re: Peru
To pa je res zanimivo. Mi pa smo ves čas srečevali kaj zanimivega. Več si lahko prebereš na www.jersic.net. Tudi mene zanima, katera agencija vam je organizirala to pot.
 Dodan: 25. 11. 2008 @13:52:00
Odgovori 

hmmmm - Re: Peru
kaj sploh potujes ce nimas nobenega spostovanja do narave - vse bedn kak lahk to reces, taki ljudje kot si ti najbolj da se kr zabubijo doma
 Dodan: 26. 11. 2008 @21:44:39
Odgovori 

OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Kdaj boš letos potoval/a?
Spomladi.
Poleti.
Jeseni.
Pozimi.

© STAL d.o.o, STA Ljubljana . Vse pravice pridržane. Cena letalskih vozovnic ne vsebuejo letaliških pristojbin, če ni izrecno navedeno. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: