Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Letalske karte » TAJSKA-MALEZIJA-BALI

Tina - TAJSKA-MALEZIJA-BALI

Pozdravljeni!

S fantom se odpravljava na potovanje za mesec in pol (od 1.3. do 15.4.2009). Do sedaj sva kupila samo letalsko karto do Tajske. Ker se nama zdi mesec in pol preveč časa samo za Tajsko razmišljava, da bi šla še kam.

Dobila sva idejo, da bi z Bangkoka takoj letela na Bali in tam ostala 1 teden. Nato bi z Balija odletela v Kualalumpur, kjer bi ravno tako ostala 1 teden. Vzela bi si še 3-4 dni za ogled Singapurja in nato iz Singapurja odletela na Phuket. Tam bi ostala okrog 10-14 dni. Nato pa bi iz Phuketa letela v Chang Mai. Iz Chang Maia pa bi letela v Bangkok in polet nazaj domov.

Zanima pa me kako kupiti čim cenejše opisane letalske vozovnice. V omenjenem vrstne redu enosmerne ali se mi bolj splača vrstni red spremeniti in kupovati povratne karte? Ima mogoče kdo kakšno drugačno idejo glede destinacij?

Po forumu sem brala, da posamezne vozovnice stanejo okrog 50EUR. Ker jih sama tako poceni ne najdem bi bila vesela, če bi mi kdo pomagal pri iskanju.

Vsakega nasveta in predloga bova zelo vesela!

Dodan: 13. 10. 2008 @14:22:05
Odgovori 

xy - Re: TAJSKA-MALEZIJA-BALI

Zelo poceni karte najdeš na www.airasia.com. Splača se ti kupiti povratne karte.

Še eno opozorilo, na Tajskem plačaš vizo ob vsakem vstopu v državo in ni tako poceni.

Še en nasvet, 14 dni na Phuketu je too much. Poskusita še otoke na zahodni strani, npr. Kho Samui in Kho Phangan, so malo manj turistični, zato pa toliko bolj zanimivi.

Drugače je pa Tajska tako pestra dežela, da imaš eno leto kaj raziskovat, zlasti sever, kjer je življenje popolnoma drugačno, vidiš plemena, ki so še zelo avtentična .... pa še ceneje je. Splača se vama iti tudi z vlakom, ker so povezave zelo dobre.

Dodan: 14. 10. 2008 @09:04:09
Odgovori 

sara - Re: TAJSKA-MALEZIJA-BALI
ja, najbolj se ti splaca letet z airasio, so tut najbolj varni, pomoje. ampak men tut ni vsec tale plan, phuket pa tole. pa viza je res draga. raj pejta na sever na treking, ja, pa pol otoki kophangan, ko tao, ko lanta, ko phi phi ... phuket je sam sex turizem. bali je nor za surfanje!
 Dodan: 14. 10. 2008 @11:56:06
Odgovori 

gudžo - Re: TAJSKA-MALEZIJA-BALI
tako kot so že pred mano povedali tudi meni ni všeč plan - ampak to je vajna odločitev. Sam sem potoval mesec in pol samo po tajski in moram rečt da je še četrt nisem videl - pa nisem poležaval po teden dni na plaži. Drugač pa airasia se strinjam da je dobra rešitev
 Dodan: 14. 10. 2008 @14:45:13
Odgovori 

Tina - Re: TAJSKA-MALEZIJA-BALI
Hello! Najprej hvala za vse odgovore... Za Phuket sem itak mislila, da bi naju tam pač ustavilo letalo, potem pa bi zbežala na ostale otočke, torej 14 dni sva mislila vse skupaj "zapraviti" za poležavanja po otokih. Za viso pa tudi vem, da stane 30eur pri vsakem vstopu v državo... Zato sem hotela najprej leteti iz Bangkoka naprej (Bali, Kualalumpur) in se potem po 14 dneh naprimer vrniti oziroma prvič zares vstopiti na Tajsko. Zdej sva prišla tudi na idejo da bi iz Bangkoka najprej takoj letela v Hongkong iz njega v Vietnam in potem nazaj na Tajsko... Še vedno pa mi največji problem delajo letalske karte... :/ Na airasia povezave bangkok-bali sploh ni, letalske karte sploh niso poceni, nisem tudi najdla povezave phuket-chang mai... No, pa bo že nekak, saj je še kar nekaj časa do odhoda!
 Dodan: 15. 10. 2008 @11:24:32
Odgovori 

aljosa - Re: TAJSKA-MALEZIJA-BALI

Zivijo!

naj te samo opozorim, da cetudi ne zapistis letalisca, ti bodo "tahci" vseeno zaracunali vizo. To se je meni zgodilo lani, ko sem imela takoj po pristanku letala v BKK cez 3 h ure let v ohnom phen in niti nisem stopila iz letalisca ampak sem morala zamenjati Floor (z prvega nadstropja sem morala v drugega ali nekaj podobnega kjer je imel airasia svojo poslovalnico, da sem lahko karte dvignila) in za vse to so oni zeleli vizo. tako da sem za samo dva stuka visje in 3 ure bivanja na letaliscu zapravila eno vizo. ni jih bilo mogoce prepricati na noben nacin!!!!! samo v vednost, da bos vedela koliko viz racunat. pa lepo potovanje!!!! aja poizkusi se na www.mytrip.com kjer ti iskalnik najde veliko ugodnih letalskih druzb, ti pa si nato eno izberes in direktno preko njene spletne strani nato kupis karto. Tako sem lani jaz dobila zelo ugodno karto oz BKK za phnom phen.

Dodan: 23. 10. 2008 @11:36:29
Odgovori 

sončnica - Re: TAJSKA-MALEZIJA-BALI

hej

imam en predlog, glede na to, da sem na tajskem bila lani, na baliju in v kuala lumpurju pa 2 leti nazaj:

* jaz ti predlagam 5 - 6 dni za Chiang mai (vzemi 3-dnevni treking, pojdita na izlet do zlatega trikotnika, pa vzemita si kakšen dan tam čisto na off)

*vzemi si 3-4 dni za Bangkok, mene osebno je očaral (pa fanta tudi, se splača malo pobrskat po mestu - templi, kitajska četrt, muzej forenzične zgodovine - nora zadeva, verjetno edina na svetu, akvarij..) res rabiš vsaj3 dni

* potem pojdita za 3 dni v Kanchanaburi na tigre, do slapov, pa železnico pogledat in reko Kwai - prideš z minibuskom iz Bangkoka v 2-3h urah

*spusti Phuket razen če nisi odvisna od Portoroža - midva sva se od tam pobrala po dveh dneh in pojdita na Ko Phi Phi za kakšnih 5 dni (sploh niso tako dragi kot pravijo - so pa res sanjski) ali v Ao nang, skratka andamansko morje je veeliko lepše kot gulf of thailand ali pa na ko tarutao

*če gresta čez potem izberi ko tao/ phangnan ni nič posebnega ampak mislim da imata 5 dni na enem otoku vrh glave

*kar se tiče Balija je 7 intenzivnih dni nekje dovolj, lombok je celo lepši

*za kuala lumpur pa tudi rabiš 5 dni, se res splača

ko bosta planirala upoštevaj da ti pot vedno poje dan ali dva in da si proti koncu poti že precej utrujen in sit prestavljanja okrog, pa ne navleci si preveč na glavo (za tajsko je dovolj nekje 3 tedne časa, Bali ti bo vzel vsaj 1 teden ali malo več, Kuala lumpur pa tudi kakšnih 5 dni) - jaz bi na tvojem mestu Singapur spustila in si ga prihranila za drugič

Dodan: 23. 10. 2008 @22:15:22
Odgovori 

sončnica - Re: TAJSKA-MALEZIJA-BALI

še nekaj sem se spomnila, vzemita spalni vlak do Chiang mai-ja, se najbolj splača, mislm da sva midva dala okrog 5 € na enega, letalska karta je lani prišla 40 € (Chiang mai - Phuket - Thai airways), pa to lahko vse urediš v Bangkoku, so noro poceni (na Kho san maš miljon agencij, midva sva na eni uredila letalsko karto, vlak in treking pa mislim da sva dala za vse skupaj okrog 110€ ) ali pa prek airasia rezerviraš let, samo oni velikokrat nimajo notranjih letov!

pa poskusi najprej obdelat tajsko (ti polagam na srce, da si vzameš vsaj 3 tedne zanjo), potem se pa odloči kam še gresta, če boš preveč vzela naenkrat ne boš imela nič od tega

želim vama čim lepše potovanje

Dodan: 23. 10. 2008 @22:23:41
Odgovori 

caglav - Re: TAJSKA-MALEZIJA-BALI
Čao! Viza je po novem 25 eur. Lepo se imejta!
 Dodan: 23. 10. 2008 @23:03:53
Odgovori 

orka - Re: TAJSKA-MALEZIJA-BALI

Pozdravljena,

lahko vprašam preko koga ste kupila karto za Tajsko?

hvala lp

Dodan: 30. 10. 2008 @21:52:10
Odgovori 

Tina - Re: TAJSKA-MALEZIJA-BALI
Kupla sva jo preko emirates...je pa še vedno poceni-450eur, tako da kar hitro kupi!!
 Dodan: 31. 10. 2008 @13:43:22
Odgovori 

Angie - Re: TAJSKA-MALEZIJA-BALI
Živjo! Jaz sem pa malo off topic, ampak me res zanima, kako je blo na severu? Si potoval sam, kake so prometne povezave, si se zanašal na agencije ali na lasten nos, v katerih zanimivih krajih si bil...?
 Dodan: 03. 11. 2008 @19:02:36
Odgovori 

Angie - Re: TAJSKA-MALEZIJA-BALI
To vprašanje je bilo za xy, ki se je oglasil par postov zgoraj...Ali za kogarkoli, ki je izkusil podobno. Grem na Tajsko 4.1. pa bom tam do 15.2, namreč, pa še vedno iščem navdih, kaj, kam, s kom...
 Dodan: 03. 11. 2008 @19:04:09
Odgovori 

tjaša - Re: TAJSKA-MALEZIJA-BALI
me samo zanima...kdaj je najbolj primeren čas da greeš na bali, in po indoneziji..glede vremena;9
 Dodan: 04. 11. 2008 @00:15:14
Odgovori 

viza je 2000 batou - Re: TAJSKA-MALEZIJA-BALI
 Dodan: 04. 11. 2008 @07:50:19
Odgovori 

biba - Re: TAJSKA-MALEZIJA-BALI

Zivjo

Danes sem mal pospegala po unternetu o tajski in se mi zdi zelo mamljiva, tako da najbrs v februarju odrinem. Zanima pa me, kje in kako hranite denar? Kako je z bankomati? hvala:)

Dodan: 05. 11. 2008 @17:10:39
Odgovori 

eva - Re: TAJSKA-MALEZIJA-BALI
mene pa zanima kakšno valuto nesete s sabo na Tajsko? sem brala nekje, da nekateri raje dolarje nosijo. a so v redu evri, glede na to, da so nam bolj domači?
 Dodan: 05. 11. 2008 @17:59:28
Odgovori 

ursa - Re: TAJSKA-MALEZIJA-BALI
jst sem bla 2 leti nazaj na tajskem, so bli eur čist ok, ni neke razlike eur-usd, bankomate na maestro pa tud povsod najdeš, ni nobene panike...
 Dodan: 06. 11. 2008 @19:07:56
Odgovori 

ursa - Re: TAJSKA-MALEZIJA-BALI
Na Baliju sem bla pa 3 leta nazaj, tud eur ok, bankomati tud povsod...
 Dodan: 06. 11. 2008 @19:08:58
Odgovori 

Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Kje boste praznovali novo leto?
Doma.
Na prostem v mestu.
Na zabavi s prijatelji.
Na potovanju.

© STA Ljubljana, 2006. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: