Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Letalske karte » Brazilija

Tatjana - Brazilija

Za cca. 14 dni bi se s kolegicami odpravile v Brazilijo. Zanima me kaj bi si bilo vredno ogledati v tako kratkem času? Kdaj je najprimernejši čas - v mislih smo imele februar 09? Kje dobiti najcenejšo letalsko karto? Potrebna cepljenja? Varnost? Cene?

Vsak nasvet je dobrodošel. Če ima kdo že sestavljen potovalni dnevnik, bi bila zelo vesela, če bi ga poslal.

Hvala in lp, T.

Dodan: 11. 10. 2008 @21:43:56
Odgovori 

+++ - Re: Brazilija
karte za Južno Ameriko so nasplošno dražje kot npr. v Azijo... probaj družbo TAP - 800 do tisoč evrov...
 Dodan: 11. 10. 2008 @22:24:09
Odgovori 

Nina - Re: Brazilija
Ufff najprej 14 dni absolutno premalo, ne vem no če se ti sploh splača dat tolk denarja za karto (800-1200 evrov)...drugače pa obvezno Rio-je res carsko...vsa obala Brazilije je čudovita...mogoče slapovi Iguacu (naj bi bili lepši od Nikargva slapov)!! To je to, aja za mrzlico se moraš obvezno cepit, potem je pa priporočljivo še za hepatitis A (okužiš se lahko že z vodo) ter hepatitis B.
 Dodan: 16. 10. 2008 @00:46:17
Odgovori 

Jure - Re: Brazilija

Iguzu slapove si obvezno oglej. Niso samo pač slašpvi ampak je res noro lepo in noro dobro doživetje, če si vzameš turo z Argentinske strani, na kateri leži veliko večji del slapov. Iguazu oz. Iguacu leži na meji in si takoj preko meje.

Rio je zakon, Sao Paulo pa če imaš rada velika mesta in najdeš nekoga ki mesto pozna, ter ti scetuje kam naj greš....

Drugače pa cela obala in pa v notranjosti Manaus (največje meso Amazonskega pragozda, ki je v sredini pragozda.

Ne vem kdaj bo letos karneval. Karneval v Rio ni nič posebnega, saj se v mestu ne dogaja skor nič, le na zaprtem ovnočju (kot neka ulica), na katero če želiš plačaš vstopnino. Veliko bolj se stalno svetujejo manjša mesta severno od Ria (sicer sem pozabil zdaj imena - v kakem lonelyju pa sigurno piše), če želiš doživet pravi Brazilski karneval na ulici. To mi je svetoval domačin, ker sem slučajno naletel na karneval ko sem bil v Riu. Cene bivanja so v tem času nekajkratniki cen, katere veljajo izven časa karnevala.

Igzazu, Manaus in Rio so moji osebni favoriti.

LP, Jure

Dodan: 18. 10. 2008 @20:44:59
Odgovori 

KK - Re: Brazilija
jure. kako si letel dol?
 Dodan: 19. 10. 2008 @00:34:28
Odgovori 

- Re: Brazilija
vprasaj na explora (nova gorica) agencijo meni so zrihtali letalsko karto za 600 euro ena je bila celo 500 a mi datumi niso odgovarjali letim pa z iberijo iz venecije na madrid in v sao paulo
 Dodan: 22. 10. 2008 @11:08:06
Odgovori 

Tatjana - Re: Brazilija

Sem gledala pri teh agencijah, a so vse čez 1000 EUR.
Kje bi še lahko najdla, kakšne bolj poceni karte?

A mogoče kdo ve, kdaj se začne karneval v Salvadorju (ne v Riu) - baje, da je tam tudi karneval z manj gužve in kao lepši?

Lp,

Dodan: 27. 10. 2008 @16:06:06
Odgovori 

Google - Re: Brazilija
Na Googlu boš tudi precej našla: http://www.google.si/search?hl=sl&q=potovanje+brazilija&btnG=Iskanje+Google&meta= lp
 Dodan: 27. 10. 2008 @21:40:30
Odgovori 

danny - Re: Brazilija
Ja na STA so bile zadnje čase dokaj ugodne karte za Braziljo (Salvador, Fortaleza...), drugače pa je 14 dni res premalo. Slapovi in Rio, pa tudi Salvador je poseben... Kar se pa cepljenj tiče, je za amazonske predele obvezna rumena mrzlica, priporočljiva pa sta hepatitis A (odvisno, kaj počneš:) in B (odvisno, kje se gibaš-v mestih po mojem ni treba). LP
 Dodan: 28. 10. 2008 @14:07:34
Odgovori 

Soko - Re: Brazilija

Nebi rad prepričeval nekoga, vendar so moji predhodnjiki v tem topicu malo v zmoti...sam sem bival v Braziliji 6 mesecev, dozivel karneval, videl velika, mala, srednja mesta in celo podeželje...

Kje začeti? Imeti moraš cilj, kaj hočeš videti? Karneval? Ok, vzami si 7 dni...karneval v Braziliji traja 4-5 dni, in poteka povsod ob istem času jasno. Rio je nekaj posebnega in to da se nič ne dogaja je tako laično rečeno da je kar joj :) V Rio se dogaja tistih 5 dni marsikaj in to 24 ur na dan. In povrh vsega je VSE zastonj...takoimenovani "Blocos-i" so zastonj, in potekajo v vseh soseščinah mesta, nekateri so večji (recimo na Ipanemi sem bil v enem ki je štel kakih 100.000 ljudi) in nekateri manjši (del mesta Laranjeiras-res tak minimalen, dejansko se napol potikaš po favelci, skratka...gužva je vseeno vendar to ni v številu kot recimo na Ipanemi)...in takšnih je ogromno, povsod, od sredine dneva do pozno v noč...Druga stvar je če hočeš iti na Sambodrom, tam se plačuje in po redni poti je teško in drago dobiti karto... vendar je pred samim Sambadromom veliko preprodajalcev k ti bodo pocen ponudili karto (vendar tu svetujem ogromno dozo previdnosti), je pa tudi zanimivo vse skupaj gledati pred tem objektom kjer se te šole sambe pripravljajo za vstop in svoj nastop na tem štadionu...zelo zanimivo...vsekakor veliko previdnosti v tem delu mesta je zaželjeno imeti!

Karneval v Salvadorju je druga stvar...gužva nenormalna, cene nenormalno visoke, predvsem pa vse oz. glavnina dogajanja je ograjena in je potrebno plačati. Naslednjič bom šel tja, lani sem bil v Riu...vendar poznam zadevščino in vsekakor NI poceni!

Karneval doživeti v majhnih mestih...hm hm... če greš prvič predlagam da ga doživiš v Riu oz. Salvadorju...kajti v manjših mestih moraš res poznati zadevščino in če jo ne, lahko dobiš napačen vtis... menim da je bolje manjša mesta doživeti izven karnavala...

Druga stvar pa je če te zanima kaj drugega...Kava...greš v Minas Gerais kjer so neskončne plantaže le te... če te zanima kristalno morje, greš na sever, še severneje od Salvadorja...če bi rada doživela srednje veliko mesto kjer nitoliko turizma in je lepo, predlagam mesto Vitoria (glavno mesto zv.drzave Espirito Santo) ki je 500km severno od Ria...tam sem preživel par mesecev...pristno, lepo, cenejše...vendar spet za tako mesto moraš tam nekoga poznati itd. itd.

Igauçu...zelo zelo lep izlet...priporočam zadrževanje vsaj 3 dni...pogledaš brazilsko, argentinsko stran slapov, obvezen izlet še čez tretjo mejo v Paraguai da vidiš tudi to čudo in seveda obisk zaenkrat največje hidroelektrarne na svetu Itaipu... priti do tja dol je druga zadevščina...če mašš zlo velik časa lahko se fjakaš z busom enih 30ur...če pa maš malo več denarja si privoščiš let do tja...skratka ni poceni zadevščina...vendar če boš šla denarja ne boš obžalovala!

Manaus...lepo, drago, oddaljeno...nisem bil, next time mogoče...

Moj nasvet za 14 dni: Karnaval v Riu 5-6 dni, obisk Vitorije in sosednjih mest 3-4 dni, iz Vitorie do Sao Paula z avionom (zlo pocen) še ostalih par dni...in nazaj za slo...

pa lepe počitnice želim!!!!

Dodan: 29. 10. 2008 @18:18:33
Odgovori 

Kako pa je s sporazumevanjem v Braziliji?
Sm slišala, da se z angleščino ne da kaj dosti pomagati. Je to res?

Dodan: 04. 11. 2008 @08:50:01
Odgovori 

Soko - Re: Brazilija
odvisno kje... ne se zanašat na to da boš se kaj zmenil v angleščini. Sicer pa se ti bo tudi zgodilo da govorijo in negovorijo angleško ravno tam kjer bi to najmanj pričakoval!
 Dodan: 05. 11. 2008 @22:13:30
Odgovori 

Jure, a mi lahko napišeš, kako prideš na argentinsko stran slapov Iguassu? Nekaj sem brala, da greš z lokalnim avtobusom? Koliko časa pa se pelješ? A je potrebno kaj rezervirat? Kako pa je pri prečkanju argentinske meje? Potrebuješ poleg potnega lista še kaj? Vizum, cepljenje...?

A mi mogoče lahko priporočiš kakšen dober a cenovno ugoden hostel, in sicer v Sao Paulu, Forzu du Iguasu, Brasili-i, Salvadorju in Riu? Glede na ruto, ki smo si jo začrtale, bodo to tisti kraji, kjer bomo spale.

Hvala za odgovore in lp,

Dodan: 09. 11. 2008 @20:26:39
Odgovori 

A mi lahko še kdo napiše, koliko trajajo notranji leti med:

- Sao Paolo - Forz du Iguasu,

- Forz du Iguasu - Brasilia,

- Brasilia - Salvador,

- Salvador - Rio.

Hvala.

Dodan: 10. 11. 2008 @08:19:49
Odgovori 

DeVille - Re: Brazilija

Vse je Ok, vendar bi sam dodal še Ilha Grande za 3-4 dnevni oddih...

Vsekakor pa prijetno bivanje tam doli :-)

Dodan: 10. 11. 2008 @17:30:16
Odgovori 

Kako pa prideš do tja? To je nekje pri Riu, a ne?
 Dodan: 11. 11. 2008 @10:24:07
Odgovori 

izinho - Re: Brazilija

Jest sm sel iz Ria z avtobusom do Angre dos reis - od tam naprej iz pristanisca z ladjico na Ilha Grande. Res rajsko... :) Da se pa pridt iz Ria tut z hitrim gliserjem; ce se prou spomnem je cena cca 50 realov, ampak res nisem ziher. Hostli imajo ponavadi take ponudbe na recepciji.

Tam okoli se splaca vidt tut Paraty pa Trindade.

Uzivaj, sem ti ze fous ;)

Dodan: 11. 11. 2008 @12:39:39
Odgovori 

hvala za info, "izinho" - a mi lahko prosim ti odgovoriš na moja zadnja vprašanja na forumu - ogled slapov Izuassu iz argentinske strani in trajanje letov znotraj Brazilije?

Hvala in lp, T

Dodan: 11. 11. 2008 @15:37:03
Odgovori 

bine - Re: Brazilija

Kdaj pa greš v RIO.Jaz grem 23.11.2008.

Dodan: 11. 11. 2008 @19:57:20
Odgovori 

Me gremo šele v začetku februarja 2009. Kakšno ruto pa imaš ti po Braziliji?

No, pa se kaj oglasi in sporoči, kako kaj tam doli, kakšne so temperature, cene .... itd..

Pa prijetno potovanje ti želim,

LP

Dodan: 12. 11. 2008 @21:47:59
Odgovori 

Anch - Re: Brazilija
en moj kolega leti v sao paolo iz benetk preko lizbone in je dobil neko ugodno ponudbo, leti pa s TAP.
 Dodan: 12. 11. 2008 @22:11:51
Odgovori 

Rok - Re: Brazilija
Za low cost avionske karte www.aireuropa.com
 Dodan: 20. 11. 2008 @12:12:36
Odgovori 

Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Kje boste praznovali novo leto?
Doma.
Na prostem v mestu.
Na zabavi s prijatelji.
Na potovanju.

© STA Ljubljana, 2006. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: