Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Popotniški zmenki » islandija - zdaj je ful poceni!
| Matjaz - islandija - zdaj je ful poceni! |
| islandska krona pada kot kamen, v par dneh je izgubila 50% vrednosti. baje turisti drvijo na islandijo ker tako poceni kot je zdaj verjetno ne bo nikoli vec. a je kdo za to, da skocimo pogledat na islandijo zdaj takoj? malo v gejzirje in okrog islandije? letalske so poceni, tam pa tudi naenkrat vse 50% ceneje! jan si za 1 eur dobil 122 kron, danes je tecaj ze 305 kron! super :) naj pise na mail, ce je kdo za: inbox.forward AT gmail.com ali v forum tukaj. |
Dodan: 09. 10. 2008 @15:33:18
|
Odgovori |
| tjaša - Re: islandija - zdaj je ful poceni! |
| ja,jaz bi šla ful rada na islandijo,če ne bi imela že oraginiranega poleta nekam drugam.Nisem pa še zasledila da je baje trenutno ful poceni škoda no:(( |
Dodan: 09. 10. 2008 @18:04:31
|
Odgovori |
| tjaša - Re: islandija - zdaj je ful poceni! |
| organiziranega pardon |
Dodan: 09. 10. 2008 @18:05:46
|
Odgovori |
| špela - Re: islandija - zdaj je ful poceni! |
| jst bi kuj šla...šla bi med kkšnimi počitncami...al pa raj pol med poletjem, ker zdej mam šolo.. |
Dodan: 09. 10. 2008 @19:20:55
|
Odgovori |
| dani - Re: islandija - zdaj je ful poceni! |
hehe, ja res, islandija ima baje take dolgove, da bo mogla država prijaviti stečaj. še malo pa bodo tudi letala prodali. ja dobiš se res več kron, samo imajo pa ogromno inflacijo. |
Dodan: 09. 10. 2008 @22:23:30
|
Odgovori |
| iva - Re: islandija - zdaj je ful poceni! |
| jst sem bila s prijateljico julija, že takrat je bilo dost poceni, ampak tole zdej je pa ... svašta. no, če greste, PRIPOROČAM TOTALNO, sploh ne razmišljat, najemte avto in se zafurite povsod. res je noro, vsaka porabljena krona je vredna. res! sicer pa lahko pridete na najino predavanje 29. oktobra ;) |
Dodan: 09. 10. 2008 @23:25:20
|
Odgovori |
| Dadi - Re: islandija - zdaj je ful poceni! |
Kje boš omela predavanje Iva. LP, dadi |
Dodan: 10. 10. 2008 @08:34:34
|
Odgovori |
| dadi - Re: islandija - zdaj je ful poceni! |
| Imela |
Dodan: 10. 10. 2008 @08:35:01
|
Odgovori |
| Viking - Re: islandija - zdaj je ful poceni! |
| Kako pa najceneje priti do islandije? |
Dodan: 10. 10. 2008 @08:58:06
|
Odgovori |
| pikica - Re: islandija - zdaj je ful poceni! |
| Najceneje je, da se zafuraš s kakim nizkocenovnikom do Londona (npr. Easyjet) in od tam naprej z Icelandexpress do Keflavika. To je njihov nizkocenovnik. In je dokaj poceni. Sama sem bila na islandiji poleti 2006 in moram priznat, da je bilo res ful drago, ampak se je splačalo vseeno. Da ne govorim, kako se splača danes. Super je, predvsem poleti. |
Dodan: 10. 10. 2008 @09:06:52
|
Odgovori |
| Iva - Re: islandija - zdaj je ful poceni! |
| oj, v STA kafiču :) no, midve sva poleti tudi hotele s temi nizkocenovniki, pa je bila na koncu cenejša izbira kar z adrio in uradnim islandskim prevoznikom iceland aird. za karto sva dali 600 evrov - s tem da morda bi se dalo še kako drugače ali pa ceneje, če ne greš čez london, ampak midve sva to hoteli, ker sva se nazaj grede še za par dni ustavili v oxfordu. tko da sva ubili dve muhi na en mah. z nizkocenovniki je blo tko, da ni blo dobrih povezav, bi mogle en dan čakat v londonu al pa kej tazga, tko da na konc bi naju prišlo isto. |
Dodan: 10. 10. 2008 @12:58:08
|
Odgovori |
| Anita - Re: islandija - zdaj je ful poceni! |
| Predavanje bo v STA Travel Cafe: 29. oktober :: Islandija - dragulj severa (Iva Gruden, Polona Cimerman). Vabljeni! |
Dodan: 10. 10. 2008 @18:42:00
|
Odgovori |
| Kaalen - Re: islandija - zdaj je ful poceni! |
| Kar se dogaja z Islandijo je zalostno in zaskrbljujoce, kot kaze pa je tudi nekaj pozitivnega v tem. Mogoce se lahko s turizmom tako ven iz dreka potegnejo. Predstavljajte si da bi se kaj taksnega zgodilo Sloveniji... nekako smo navajeni vseh teh drzav 3. sveta, da so cisto zapufane in nikakve... da pa je razvita Z drzava na robu bankrota pa je nepojmljivo. |
Dodan: 11. 10. 2008 @03:09:06
|
Odgovori |
| kara - Re: islandija - zdaj je ful poceni! |
| o moja islandija draga....moj drugi dom!hočem nazaj!!! |
Dodan: 21. 10. 2008 @09:58:57
|
Odgovori |
| ksantipa - Re: islandija - zdaj je ful poceni! |
| Js si že od nekdaj želim it na islandijo, pol pa k berem tele vaše komentarje pa sploh..:) Sam bi loh šla šele od 17. novembra enkat.. Za kšn mesec največ.. Če je mugoč kdo zainteresiran, nej mi piše na urskahabe@gmail.com!!! |
Dodan: 21. 10. 2008 @15:09:00
|
Odgovori |
| polona - Re: islandija - zdaj je ful poceni! |
ampak zdej je sezona že pr koncu. ful stvari je zaprtih čez zimo - guesthousi, muzeji, kitov se ne da več gledat, puffini so odleteli že sredi avgusta ... pa še mrzlo ko hudič je. think about it |
Dodan: 28. 10. 2008 @00:46:04
|
Odgovori |
| CatCat - Re: islandija - zdaj je ful poceni! |
Vidm da vas ima kar nekaj izkušnje z islandijo. Midva bi šla drugo leto avgusta, pa sem gledala letalske karte in so kar drage...od 700€ naprej. Mi lahko kdo svetuje kje dobiti čim cenejšo letalsko karto. Se bolj splača z Adrio in potem prestopim ali da grem z easyjetom do londona in potem naprej. Sploh ne vem kje naj še pogledam za te prestope in kako se organiziram. Pa še nekaj me zanima...za en teden na islandiji...koliko denarja naj imam s sabo...če odštejem hotel? |
Dodan: 29. 10. 2008 @10:12:22
|
Odgovori |
| maja - Re: islandija - zdaj je ful poceni! |
| je bil kdo na potopisnem predavanju to sredo? meni žal ni uspelo, ker živim na drugem koncu države. me pa je islandija že pred krizo navduševala in me predvsem zanima, kako zgleda potovati po islandiji. kakšne so prometne povezave, ljudje,... |
Dodan: 30. 10. 2008 @15:28:30
|
Odgovori |
| Mitja - Re: islandija - zdaj je ful poceni! |
| Kolker vem, bo tole predavanje 17.12, ker ta teden je bla Tajska. |
Dodan: 02. 11. 2008 @13:24:40
|
Odgovori |
| Jap, predavanje smo morali prestaviti, ker sem bila jst službeno zadržana. :\ tko da lepo vabljeni 17. decembra ... tokrat mi pa upam rata :) kar se tiče kart, midve sva jih kupili na kompasu, ker je bilo najceneje - 600 evrov iz ljubljane prek londona. sva gledali tudi na STA pa prek nizkocenovnikov pa je blo tole najcenejše. ni pa rečeno, da morda tok vnaprej ne pride kej cenej z nizkocenovniki al pa prek katerga drugega mesta - midve sva pač izrecno hoteli london, ker sva šli še v oxford. kar se tiče zimske sezone, je to delno res, da zapirajo hostle pa predvsem kampe pa da puffinov ni, ampak so pa drugi čari. glih ta teden (hm, danes??) je v Delovem Tripu en članek o zimski Islandiji. |
Dodan: 03. 11. 2008 @23:09:56
|
Odgovori |
Če bom imela čas, pridem decembra :) Sem pa mal prečekirala za karte in se najbolj splača it iz brnika z easyjetom do londona in iz londona z iceland airom...na osebo pride karta z vsemi taksami vred okol 300€, kar pomeni da prišparaš skoraj za eno karto. Problem je samo v tem, ker easyjet nima letov od marca naprej napisanih...tko da morm počakat, da vidim če se mi časovno vse ujema. Sem pa prečekirala še glede apartmajev...vedno grem na spletno stran kjer vidiš dejanske slike in komentarje turistov...in sm našla en ful ugoden apartma v centru Reykjavika :) Zdej pa samo še upam da se mi bo finančno izšlo :) |
Dodan: 04. 11. 2008 @12:04:01
|
Odgovori |
No pa sem še nekaj našla...vozni redi z easyjetom iz ljubljane do londona in nato naprej do islandije se mi ravno prav izide :))) V londonu počakm 2 urci, mal shoopinga na letališču in naprej na dopust :)) Tisti ki ste bili, mi samo okvirno povejte koliko denarja ste imeli s sabo (za en teden)? |
Dodan: 04. 11. 2008 @13:14:12
|
Odgovori |
| CatCat, ulet, če boš lahko :) če ne pa poglej par mojih slikc na http://ivag.blogspot.com/2008/08/ice-ice-baby.html. Super, da si dobila tako poceni karto!! nama ni bilo tako namenjeno, očitno :) ampak se nisva sekirali. kar se tiče denarja, odvisno, kaj hočeš. če boš potovala naokoli z avtom, potem računaj kakšnih 500 evrov za najem. če boš z javnim prevozom, bo seveda manj, ampak boš manj videla. jaz ti vsekakor predlagam, da greš na westmannske otoke, ker so BAJNI. eno noč imaš dovolj, je pa vse super naštimano bus + trajekt, pride pa okol 90 evrov vse skp (oz. takrat je bilo). cene v štacuni so primerljive z našimi, prenočišča pa tudi - ko sva ble midve, je blo sleeping bag accommodation ene 15 ali 20 evrov, kampi (ki so zdej sicer zaprti) so bli pa tut po 5 evrov. ampak kot rečeno, cene so zdej najbrž drugačne ... no vsaj naravna je najbrž še vedno ista ;) razen če jih ni lava preplavila :D |
Dodan: 04. 11. 2008 @15:39:03
|
Odgovori |
| evo, v današnjem Delu je Trip posvečen zimski Islandiji ... |
Dodan: 05. 11. 2008 @15:34:26
|
Odgovori |
| nik - Re: islandija - zdaj je ful poceni! |
Iva, zanima me koliko rabiš za 18-20 dnevno potovaje po Islandiji? Kdaj si potovala for in seveda kako? Lahko svetuješ kej najti kako poceni letalsko karto ker za poletne mesece je ne dobiš z manj kot 600EUR... Nik |
Dodan: 11. 12. 2008 @20:50:27
|
Odgovori |
| K. - Re: islandija - zdaj je ful poceni! |
| Hey! A je Islandija trenutno še bl cheap..? Ima kdo namen it tja v decembru? |
Dodan: 14. 12. 2008 @22:13:03
|
Odgovori |
| nik, živjo! ja no sej, najina karta je bila tudi 600 evrov, ampak kot pišejo ostali, se da dobiti za manj. saj pravim, vse je možno, ampak midve sva hoteli iti čez london, tko da je bilo najbrž zaradi tega cenovno drugače. kar se pa tiče ostalih stroškov, pa odvisno, kako boš potoval. z biciklom zna biti res najceneje, ampak res slava unim pogumnim, ki se v tistih nepredvidljivih in spremenljivih vremenskih razmerah čez islandijo furajo z biciklom :) nama je bila najboljša izbira avto in je niti slučajno ne obžalujeva, prav za prav priporočava. težko govorim neki na splošno, ampak po moje za ene 20 dni računi kakšnih 1500 evrov, vključno s karto. ampak lahko da je to premalo ali pa preveč. :) odvisno od življenjskega stila, pričakovanj, želj ... |
Dodan: 20. 12. 2008 @10:17:46
|
Odgovori |
| - Re: islandija - zdaj je ful poceni! |
| Za kok časa se pa najmanj splača it? En teden je verjetno premal, a? Mam polet neko povezavo leta prek Londona, pa se mi pol zdi vse v Evropi že tok blizu, da lahko skor prehodiš =) Pa bi šla iz Londona še kam, kokr bi mi pač finance dopuščale, na tisoče evrov lih ne bom mela =) Tko da Islandija kljub nižjim cenam verjetno ni lih najbolj priporočljiva? Pa en teden je verjetno premalo? Hmmm, kakšna druga ideja? Sem mela v mislih kakšen jug Anglije, pa vidim tu temo Islandija; hej, to bi blo pa zakon! :) |
Dodan: 20. 12. 2008 @13:43:57
|
Odgovori |
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
ANKETA
Kdaj boš letos potoval/a?
|