Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Letalske karte » london za božič

Mateja - london za božič
Pozdravljeni! Zanima me, če je kdo bil v Londonu v božičnem času. Kakšno je vzdušje in delovni časi muzejev, trgovin itd.... Hvala in lep dan!
 Dodan: 09. 10. 2008 @11:45:44
Odgovori 

anja - Re: london za božič
V Londonu sem bila čez božične praznike 2005. Kar se tiče okrasitve, se meni ni zdela nič posebnega. Na Trafalgerju imaš eno jelko, ki jim jo vsako leto podari Norveška, pa je tista naša na Prešernovem trgu v Lj. mnogo večja in lepše okrašena. Okrašene so nakupovalne ulice, tisto leto je bila ravno aktualna risanka ise age 2, tako da so imeli regent street okrašen samo na to temo (okrašeno so imeli iz ene strani ulice na drugo preko ceste z junaki iz risanke in lučkami). Jaz sem bila nad okrasitvijo precej razočarana, je pa verjetno odvisno od vsakega posameznika. Pred božičen je obupna gužva na Oxford in Regent streetu, povsod so popusti, trgovine so dlje odprte. Po mestu imaš tudi posamezna drsališča. Največji problem za turista je 25.12., saj tisti dan javni potniški promet stoji (dejansko so postaje podzemne zaprte, prav tako ne vozijo avtobusi), taksiji so redki, pa še to 2x dražji kot na "običajen" dan. Če si nastanjen blizu centra, se lahko sprehodiš malo naokoli, je pa vse zaprto in se praktično nimaš kam dat. 26.12. se začnejo uradne raprodaje (oni imajo takrat boxing day) in so trgovine odprte že tam okrog 6h. Gužva je ponovno obupna, res hodijo en po drugem, se da pa marsikaj kupit za dobro ceno.
 Dodan: 09. 10. 2008 @12:04:34
Odgovori 

Mateja - Re: london za božič
Full ti hvala za izčrpno poročilo!
 Dodan: 09. 10. 2008 @16:06:57
Odgovori 

t - Re: london za božič

Najbolje je da greš med božičem in novim letom. Po 26.12. do 30.12. Takrat imajo hotelu ponavadi kakšne ugodne ponudbe.

Lp

Dodan: 09. 10. 2008 @20:48:54
Odgovori 

dani - Re: london za božič
a si prepričan ? po mojem je med prazniki največja gužva, in zato še posebej drago.
 Dodan: 09. 10. 2008 @21:25:38
Odgovori 

gost - Re: london za božič

Res je bolš, da greš med božičem in novim letom, je kar neki manj ljudi. Za novo leto pa je spet ful gužva. Pa res pejd raje po 26.

Dodan: 10. 10. 2008 @10:18:37
Odgovori 

Maja - Re: london za božič
V Londonu se vam v času božično novoletnih praznikov splača pogledat somerset house (muzej), kjer je drsališče v prijetnem ambientu. Vsako leto imajo v Hyde parku Winter Wonderland, kjer imaš od vrtiljakov, stojnic s hrano, drsališča ... skratka zabava za vse generacije. Je pa res, da moraš drsališče rezervirat že prej, ker je gneča na kvadrat. Če si želiš kaj privoščit, pa tako veš da ni poceni. Če vpišeš v spletni brskalnik winter wonderland ali somerset house boš dobila vse podatke. p.s. razprodaje se začnejo 26.12.
 Dodan: 12. 10. 2008 @14:04:53
Odgovori 

Mateja - Re: london za božič
Hvala vsem za uporabne informacije...Žal mi služba ne dopušča it po 26, tako da se že veselim Božiča v Londonu, novega leta pa nekje na snegu:):) Pozdravček!
 Dodan: 12. 10. 2008 @21:15:51
Odgovori 

Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Kje boste praznovali novo leto?
Doma.
Na prostem v mestu.
Na zabavi s prijatelji.
Na potovanju.

© STA Ljubljana, 2006. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: