Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Letalske karte » KAKSNA CEPIVA ZA TAJSKO??? TABLETE PROTI MALARIJI?
| vesna - KAKSNA CEPIVA ZA TAJSKO??? TABLETE PROTI MALARIJI? |
| Odpravljam se novembra na Tajsko in zanima me, za kaj naj se cepim? Ali je nujna uporaba antimalarikov? Kaksne vrste? Sama jim ne zaupam,saj se slisala veliko negativnih mnenj (halucinacije,....) Hvala |
Dodan: 08. 10. 2008 @21:30:16
|
Odgovori |
| Bojana - Re: KAKSNA CEPIVA ZA TAJSKO??? TABLETE PROTI MALARIJI? |
| Mislim, da ni panike za malarijo na Tajskem..Bolj je problem denga vročica..ampak kljub antimalarikom (Lariam) te lahko doleti malarija (kakor je mene v afriki), res pa imajo zelo slabe stranske učinake..tako, da raje nič..Tudi jaz se odpravljam v 4.nov na tajsko do konec decembra..In verjamem, da nas ne bo nič doletelo. |
Dodan: 08. 10. 2008 @21:54:49
|
Odgovori |
| Gea - Re: KAKSNA CEPIVA ZA TAJSKO??? TABLETE PROTI MALARIJI? |
| Jst se nism cepla in tud nicesar nism jemala. Za malarijo res ni panike (mogoce samo na tromeji). Imela sem samo najprej slovenski sprej proti komarjem, in nato se tajskega, ki je mocnejsi (komarji me pri nas na nekaterih koncih nadlegujejo bolj kot so me tam, ceprav so tam ful vecji), pila sem pa samo ustekleniceno vodo (pravzaprav sem si se zobe umivala z njo), in pa nic ledu. |
Dodan: 09. 10. 2008 @11:52:03
|
Odgovori |
| vesna - Re: KAKSNA CEPIVA ZA TAJSKO??? TABLETE PROTI MALARIJI? |
| Ojla Bojana, iz kje pa 4.11. letis? Jst letim iz Dunaja. In ce gres tudi ti iz istega letalisca na Tajsko, bi si lahko delili stroske? sporoci mi. in hvala za vse nasvete. |
Dodan: 09. 10. 2008 @12:47:03
|
Odgovori |
| Urška - Re: KAKSNA CEPIVA ZA TAJSKO??? TABLETE PROTI MALARIJI? |
| Jaz sem se cepila proti HepA to nikol ne škodi, pa odvisno koliko si stara je mogoče treba obnovit ceplejnje proti tetanusu Malarija je samo na določenih področjih mislim da ob meji z Vietnamom, to ti povedo na ZZV ju s sabo sem vzela veliko aktivnega oglja, probiotikov in rehidracujskih sredstev, pa ene širokospektralne antibiotike, za črevesne okužbe (Ciprobay) - rabiš recept dobiš pri zdravniku Fauš fauš tam je vroče mmmmmm |
Dodan: 16. 10. 2008 @15:00:35
|
Odgovori |
| nekdo - Re: KAKSNA CEPIVA ZA TAJSKO??? TABLETE PROTI MALARIJI? |
| Ne rabis se cepit proti nicemur.Kar se mene tice je to stran vrzenih 150 evrov.Eventuelno bi se sel cepit, ce bi imel v bliznji prihodnosti, v nacrtu kej bolj eksoticnega kot je tajska. Pac se ne gres seks turizma, ne jes surovih stvari in umivas si roke. Jaz sem jedel, oz. se zmeraj jem lariam in nisem imel nobenih stranskih ucinkov.če si malo bolj obcutljiv ga vzames po vecerji in mirno odhaluciniras cez noc.mogoce imas malo bolj debilne sanje, ampak je to dalec od raznih halucinacij.boljse kot malarija sigurno. repelente kupujes na tajskem, ker so veliko boljsi kot nasi in cenejsi.v 7/11 so take rumene flaske in so tam okrog 60bahtov.če ni ful komarjev to zadosca.jaz sem na letaliscu kupil nek repelent od Boots-a, ki ima 50 %deeta, ampak sem ga uporabljal v skrajnih primerih.lahko mas rahlo flekasto kožo od njega, ampak je pa ucinkovit. Od zdravil rabis kakšen lekadol( ne jej aspirina z antimalariki!),antidriska tablete (ce si obcutljiv), par flajštrov in seznam zdravil v latinščini, ki bi jih utegnil rabiti.lekarne so povsod in v skrajnem primeru gres tja, namahaš kaj ti je in ti bodo ze pomagali. Meni v enem mesecu ni bilo nič in sem bil bolj zdrav, kot sem doma.Veliko ljudi driska, ampak pomoje bolj zato, ker so jim vsi povedali kako tam vsi dobijo drisko.z neko povprecno ritjo in malo sreče ne bo nobenih posledic :) |
Dodan: 16. 10. 2008 @18:23:07
|
Odgovori |
| andrej - Re: KAKSNA CEPIVA ZA TAJSKO??? TABLETE PROTI MALARIJI? |
| Tudi jaz grem novembra na tajsko. Pred dvemi leti sem pa bil v indiji. Glede ceplenja se ti vsekakor splača hepatitis A in pa tifus, še posebi, če nameravaš v naslenih letih še kam potovat ("eksotično") za Hepatitis A vzameš še booster čez eno leto pol ti pa drži 10 do 15 let, tko da se res splača. Antimalarike sem jemal (lariam) in jih bom tudi tokrat. Nisem mel nobenih straskih učinkov. Drugače pa seveda po pamet: vodo samo pakirano pit, nič ledu, pa sadje lupit.... pa ne bo težav. lepo se mej |
Dodan: 26. 10. 2008 @11:36:57
|
Odgovori |
| - Re: KAKSNA CEPIVA ZA TAJSKO??? TABLETE PROTI MALARIJI? |
| Jaz nisem jemal antimalarikov sem se pa pridno šprical z repelenti (so tut taki z 90% deeta), cepljen sem bil že prej proti hepatitisuA, drugega pa nisem sabo vzel nič - driske še v življenju na nobenem potovanju nisem mel - tako da je mogoče tudi moja rit malo bolj trpežna pa pogosto dam led v pijačo in vedno jem neolupljeno sadje (razn banan :), Vsa zdravila lahlko kopiš tudi na tajskem, ker so vedno mnogo cenejša. Pa lepo pot |
Dodan: 03. 11. 2008 @11:49:39
|
Odgovori |
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
ANKETA
Kje boste praznovali novo leto?
|