Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Informacije o vizumih » delovna viza za slovenijo
| Estelle - delovna viza za slovenijo |
| jaz imam malo drugačno,ne toliko popotniško vprašanje. Zanima me,če je tu kdo,ki je poročen s tujcen ( iz ne EU države) in koliko casa je potreboval ta tujec,da je dobil delovno vizo v sloveniji? pač na podlagi tega,da je poročen z državljanom slovenije. pa hvala vsem za pomoč |
Dodan: 28. 09. 2008 @23:34:34
|
Odgovori |
| - Re: delovna viza za slovenijo |
| ...in tako se bo spet zvalil val kritik na neumne slovenke, ki vlačimo v našo prelepo čistokrvno slovenijo lene zamorce, agresivne muslimane itd itd... |
Dodan: 29. 09. 2008 @08:53:45
|
Odgovori |
| mariposa - Re: delovna viza za slovenijo |
| Estelle, Zavod za zaposlovanje ima na sletni strani zelo podrobno opisane vse postopke, obrazce: http://www.ess.gov.si/SLO/Dejavnost/Tujci/Tujci.htm |
Dodan: 29. 09. 2008 @08:58:03
|
Odgovori |
| // - Re: delovna viza za slovenijo |
| draga črtica noben plaz kritik se ne bo zvalil, kr to da ste vlačuge je že postalo dejstvo.... |
Dodan: 29. 09. 2008 @09:13:24
|
Odgovori |
| jaklič - Re: delovna viza za slovenijo |
| :)haha, zadnji post me je najbolj nasmejal.slovenci pa moramo začeti uvažati tajke, so lepe, zveste pa še nore na slovence, ker smo baje za njih lepši od večina ljudi iz evropskih držav(nemčija, švedska...) |
Dodan: 29. 09. 2008 @12:01:00
|
Odgovori |
| nija - Re: delovna viza za slovenijo |
bla bla bla jaklič. Tajke so tako kot skoraj vsi ostali. Njim je samo važno da pridejo do evrope, pol se znajdejo posvoje. To pa da praujo, da so slovenci naj naj... tebi govorijo to, nemcu spet isto za nemce, angležu da so najlepši angleži... važn jim je, da jih en prtisne, pelje na večerjo in da dobijo za to plačilo. |
Dodan: 29. 09. 2008 @14:06:46
|
Odgovori |
| glej zmotno je mišljenje da je na tajskem revščina in beda in da hočejo vse priti samo v evropo, ja ni res no.Če pogledaš cene v bangkoku, iste kot v sloveniji večerja za dve osebi 20€ je to poceni?.spet odvisno kje ženska dela. Glej in še to, mene tam ni nobena vprašala za denar, ker sem že vnaprej rekel da denarja nimam, oziroma ga ne dam in ga ima ona verjetno več kot jaz in da sexala nebova lahko pa gre zmano in mi pomaga, (to je bilo bolj poslovno ker sem iskat neke trgovine)...tako da mi je rihtala cene tuk tukov po cenah za tajce, vedela je poti kjer so bile trgovine, me pred trgovino čakala tudi po 2, 3 ure, že na začetku pa sem sploh izgubil bančno kartico imel pa sem viso, tako da mi je še tu prekleto pomagala, mi iskala banke ki so bile odprte dlje kot do petih, čakala pri bankomatih, moraš pa vedeti da sem bil prvič na tajskem in sam(in ja na koncu sem ji plačal večerjo in kupil parfum, vendar ona tega ni zahtevala, rekla je samo da ne rabi denarja od mene in da lahko poskrbi sama zase)....sploh neveš koliko žensk zbeži nazaj na tajsko ko se poročijo z evropejcem še sanja se ti ne.na tajskem ni vse vidno očem, in niso vse kurbe, in ni vse beda, ko sem rabil pomoč, ko sem izgubil kartico in ko so mi vsi hoteli nategniti mi je pomagala samo ženska, no to je moja zgodba, verjetno jih več slišiš:kurbe, sex, kurbe, sex.in če so nemci lepi, bog se te usmili, vprašaj kako slovenko če bi šla spat z debliim zanemarjenim prascem, ki špreha nemško.in zanajo igrati, znajo zapeljevati, vse je igra, odvisno samo kako ti igraš in kaj ona pričakuje od tebe, za mene ni nobena slovenka oz ženska naredila toliko kot tajka, če pa že bi, bi verjetno že po pol ure začela jamrati da jo bolijo noge in da hoče domov. |
Dodan: 29. 09. 2008 @15:10:23
|
Odgovori |
| nevem, sam sem doživel nasprotno to kar ljudje govorijo o tajski, obratno začutil sem celo neko spoštovanje do žensk.in grem naslednje leto še enkrat na tajsko za 3 tedne, čez dve leti pa za 3 mesece.in če si bil bila/kdaj na kaki vasi, si kdaj opazila revno barako zraven pa nissan frontera, nissan pathfinder avto ki je prekleto drag?ja vprašaš se kako to?ljudje tam varčujejo, in jih veliko zna delati z denarjem. |
Dodan: 29. 09. 2008 @15:18:40
|
Odgovori |
| Estelle - Re: delovna viza za slovenijo |
| Mislim,da sm vprašanje jasno napisala. Zanimajo me konkretne izkušnje ljudi,ki so šli čez to,ne rabim pa kakih bednih debat o tujcih tukaj.odprite novo temo za tako |
Dodan: 29. 09. 2008 @16:16:16
|
Odgovori |
| - Re: delovna viza za slovenijo |
| sem rekla kaj se bo zgodilo. pri takšnih temah nekateri enostavno ne morejo mimo butastih in skrajno predvidljivih pripomb. grrrr...bi še kaj več napisala, zlasti gospodiču, ki nas je proglasil za vlačuge, ampak to se ne tiče tvojega vprašanja. mislim, da boš največ info našla na forumu najina poroka, tema poroka s tujcem. po mojem eden najbolj koristnih forumov kar sem jih do sedaj odkrila. ni kaj ni kar se tiče takšnih in drugačnih vizumov za tujce (predvsem iz držav tretjega sveta). |
Dodan: 29. 09. 2008 @20:37:49
|
Odgovori |
| Estelle, Ne vem, če si pogledala tisto spletno stran, ki sem ti jo napisala. V mojem primeru je šlo vse čisto po "reglcih", kot tam piše. Najprej je bilo treba delati z delovnim dovoljenjem za določen čas, ki glasi na točno določenega delodajalca, ko pa je mož imel že dovoljenje za stalno prebivanje v RS, pa sva takoj zaprosila za osebno delovno dovoljenje (s takim dovoljenjem lahko delaš kjerkoli, je tvoje in ne od delodajalca). |
Dodan: 29. 09. 2008 @22:36:24
|
Odgovori |
| Estelle - Re: delovna viza za slovenijo |
| aha,pol je najbolje najprej delodajalca najt,a ne? Kolko casa pa sta to čakala ta to vizo,predno je začel delat? |
Dodan: 01. 10. 2008 @23:07:46
|
Odgovori |
| Estelle, to je del. dovoljenje, ne viza (zastarel izraz). Čakala pa nisva dolgo, vsaj ne toliko, da bi se še zdaj spominjala. Najprej sem se pozanimala na zavodu, če so možnosti za dovoljenje, potem sva našla delodajalca, potem pa smo dali vlogo. Kar zakomplicirano, ja. |
Dodan: 02. 10. 2008 @09:18:31
|
Odgovori |
| simona - Re: delovna viza za slovenijo |
Znaš povedat tudi kaj o delovnem dovoljenju za slovenke v tretjih državah, če se poročijo? |
Dodan: 03. 10. 2008 @16:05:07
|
Odgovori |
| simona, to je pa seveda odvisno od države, ki jo imaš v mislih, oziroma zakonodaje v tisti državi. |
Dodan: 03. 10. 2008 @21:56:46
|
Odgovori |
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
ANKETA
Kdaj boš letos potoval/a?
|