Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Informacije o vizumih » Z Jemensko vizo v potnem listu - v NY brez težav????
| vanilla - Z Jemensko vizo v potnem listu - v NY brez težav???? |
Pozdravljeni, oktobra greva z možem v New York... Občasno me malce zaskrbi, ker sva leta 2006 bila na potovanju v Jemnu..... Jaz sem v tem času po poroki zamenjala potni list in tako so zabrisane vse sledi.... Moj mož pa ima še vedno isti potni list in s tem notri pripopano tudi jemensko vizo!! Ima pa še nekaj drugih viz - Tajsko, Indonezijsko, različne štemplje iz evrope, bivše Juge, Grčije itd.... Tako da lahko reče, da je pač popotnik in turist. Ampak zanima me, ali bova lahko na letališčih imela kaj težav zaradi tega? Vsi vemo, kako so Američani paranoično obsedeni s teroristi in tale Jemenska viza ne bo nič kaj dobrodošla :-S Pa glede vseh teh teroristov in Al-Kaide iz Jemna..... se kr malce bojim, da ne bi brez potrebe imela preveč težav! Ali je mogoče kdo med vami, ki ima podobno izkušnjo? Da je šel v Ameriko s potnim listom, ki je vseboval vizo kakšne "rizične" države????' |
Dodan: 18. 09. 2008 @16:39:42
|
Odgovori |
| - Re: Z Jemensko vizo v potnem listu - v NY brez težav???? |
| Mislim, da ni problemov, brat je bil pred kratkim v Jemnu in po tem je še šel v LA in ni mel nobenih težav. |
Dodan: 18. 09. 2008 @18:16:16
|
Odgovori |
| n - Re: Z Jemensko vizo v potnem listu - v NY brez težav???? |
| itak, da gre.. nc panicart! |
Dodan: 19. 09. 2008 @12:48:40
|
Odgovori |
| gostja - Re: Z Jemensko vizo v potnem listu - v NY brez težav???? |
| Jaz sem imela vizo Sirije, pa me ni nobeden nič vprašal. Me je pa prej tut čist mal skrbelo, ker sem že slišala kake čudne štorije. Probleme imaš lahko, če naletiš na res zagovedenega čudaka. |
Dodan: 10. 10. 2008 @14:23:31
|
Odgovori |
| borut - Re: Z Jemensko vizo v potnem listu - v NY brez težav???? |
| Ja jaz sicer nisem še bil v Ameriki, je bil pa moj dober prijatelj, ki je imel kar nekaj problemov z vstopom zaradi viz takšnih in drugačnih "nezaželjenih" držav. Očitno naletel na zagovejanega carinika, ki je poskrbel da so ga 3 ure zasliševali predno so mu pustili vstopiti v državo. Poleg tega sem slišal še za kar nekaj primerov ko so imeli težave in so jih zasliševali. Najabsurdneši pa je o enem mojem kolegu Nizozemcu, ki je imel Iransko vizo izpred skoraj 20 leti v potenm listu in ko je hotel lani vstopiti so ga zasliševali kot terorista, čeprav je bil takrat star šele 8 let ko je bl v Iraku. Res pa je tudi, da je tudi po očetu Pakistanec, čeprav vizualno ne sliči "Muslimanu" Ampak vprašanja policistov so se nanašale na njegovo vizo iz Iraka, kaj je delal tam, s kom je bil itd. Si lahko mislite, kot 8-letni otrok. V glavnem po urah zasliševalnja, preverjanja njegove kartoteke in primerjanjem z med. tiralicami so ga spustil. Mislim, da se ne bo tako kmalu vračal nazaj v ZDA. Kot sem pa rekel je čisto odvisno na koga človek naleti, Američani so glupi ko noč in nikoli ne veš kaj jim bo padlo na pamet ali bolje rečeno na glavo-dobesedno. Veliko sreče, itak pa je mala verjetnost da bodo tvojemu možu zatežil. lp |
Dodan: 10. 10. 2008 @18:42:33
|
Odgovori |
| Kaalen - Re: Z Jemensko vizo v potnem listu - v NY brez težav???? |
| Oj, moj partner je sel v ameriko nekaj mesecev po 9/11... z vecimi stampiljkami iz Egipta (potapljanje), vizuelno, ce ni frisno obrit malo lici na kaksnega muslimana, ima olivno polt in temne lase - bil je utrujen kot le kaj in ni takoj reagiral na ukaz carinika, da naj se obrne in da roke in noge na kroge ki so bili tam narisani (turn against the wall, put your hands on the wall, spread your legs etc). Ker ni takoj reagiral, so ga nabili na steno in temeljito preiskali. Ker je imel vizo, letalsko karto in vstopnico za mednarodno konferenco (comdex) so videli da ni sumljiv in so ga po zaslisanju lepo spustili, do tam naprej ni bilo vec problemov. Sprasevali so kdo je, kam gre, koliko denarja ima, preverili hotel (ce ima res rezervacijo) itd. Skratka, temeljito preverili, ampak je vseeno trajalo samo priblizno pol ure |
Dodan: 11. 10. 2008 @02:59:57
|
Odgovori |
| O-S - Re: Z Jemensko vizo v potnem listu - v NY brez težav???? |
| dobro vprašanje! Ne bi rekel, kot predhodnica, da brez problemov! Sam sem bil letos v ZDA in sem imel kar velike težave pri vstopu (Dallas) zaradi moje Jemenske vize! Ko pa je američan videl še Iransko vizo, se je njegov izraz na obrrazu spremenil. Najprej me je vprašal, kaj menim o Iranu in prebivlacih, potem pa me je poslal v posebno vrsto !! Tam sem imel specialni tretma, na srečo je bila mlada temnopolta uslužbenka :) prizanesljiva, čeprav sem dobivla nešteto vprašanj, še posebej pa je vse zmotilo zakaj imam v pasošu toliko žigov iz vsega sveta in zakaj sem bil npr. 3x v enem letu v ZDA in podobno... Vsekakor si bom pasoš preden grem ponovno v ZDA, zamenjal. Res je na ameriških mejah vzušje napeto in neprijetno, vendar je veliko tudi odvisno od posameznika tako na ameriški strani kot tudi potnika na drugi (urejenost, izgled, ime, utrujenost ...) |
Dodan: 11. 10. 2008 @22:02:59
|
Odgovori |
| vanilla - Re: Z Jemensko vizo v potnem listu - v NY brez težav???? |
Evo naju iz New Yorka - jaz sem namreč postavila original vprašanje o Jemenski vizi.... Moram rečt, da noben vize niti povohal ni. Komaj da so sploh pogledali v potni list. Očitno sva verjetno res imela srečo, da so bili sami zdolgočaseni cariniki v tistem trenutku na letališču.... Dejansko sva oba pričakovala večjo skrb za varnost, večjo paranojo iz njihove strani, vendar tega sploh ni bilo. Ne vem - nekdo je enkrt govoril, kako je policija povsod prisotna, kako so vsepovsod kamere, kako te povsod nekaj zaslišujejo... No, midva nisva dobila tega občutka. Vse je bilo povsem normalno, kot da bi šla v katerokoli evropsko državo. Sva imela res srečo. Lahko bi res naletela na kakega idiota, ki bi si naju privoščil. Pa še moj mož je bolj črn - črni lasje, črna bradica, bognedaj, da se kak dan ne obrije, hehe... Pa še jemenska viza not.... Res zanimivo, da ga niso nič spraševali. |
Dodan: 13. 10. 2008 @17:25:29
|
Odgovori |
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
ANKETA
Kdaj boš letos potoval/a?
|