Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Potovanja - BLORUM » tajska-trenutno stanje

simmy - tajska-trenutno stanje

Pozdrav!

Čez 3 tedne potujem na tajsko, zdaj pa berem in vidim pri poročilih, da se doli nekaj dogaja...

Kdo ve kaj več? Je OK potovat? Baje so neka letališča zaprta in železnice ne delujejo normalno...

Kaj mislite vi o vsem?

Dodan: 31. 08. 2008 @11:58:50
Odgovori 

Tadeja - Re: tajska-trenutno stanje
S fantom greva tja čez dva tedna in (zaenkrat) ne delava panike. Sploh ker mava letalsko karto že kupljeno:))))
 Dodan: 31. 08. 2008 @13:07:20
Odgovori 

Moris - Re: tajska-trenutno stanje
Ni panike, mednarodno letalisce je ok, sem pravkar vceraj prispel iz tajske, protestov se opazil nisem. Drugace pa je sama tajska ze tako ali tako nevarna, vsi samo gledajo na denar, tajska temelji na denarju in seksu. Ce tam ukinejo prostitucijo tajska pade v enem tednu.
 Dodan: 31. 08. 2008 @16:33:28
Odgovori 

mina - Re: tajska-trenutno stanje

tudi mi2 greva 30.9. na Tajsko prvič v lastni režiji!! Se vam zdi da je nevarna država za potovat??????

Jst sem jo izbrala ravno iz razloga ker vsi pravijo,da tam ni nevarnosti in da je lahka za potovat!???

Zdaj me je pa kr mal stisnlo!!!

Dodan: 31. 08. 2008 @20:13:57
Odgovori 

n - Re: tajska-trenutno stanje
Tajska nevarna???Pa kaj pa vam ni jasno!!!!Tajska je ena najvarnejsih in najenostavnejsih drzav za potovat!!!Nobenega problema nikoli in lahko ste popolnoma brez strahu!!!!!Tajska je super in uzivajte vsak moment tam in brez strahu!!
 Dodan: 31. 08. 2008 @22:14:15
Odgovori 

ma dej ne nakaldaj, tajska je jebeno nevarna, recimo dam primer v bankoku imas otroka ki prodaja bonbone, in ce jih ne kupis te boksne v mednozje. Taksisti te hocejo peljati po vseh placih kjer so zenske, Phuket pa je se posebno nevaren in agresiven in ko tam najames motor te brcnejo iz njega in poberejo denar, tam velja policijska ura od 1 naprej. Odvisno kje hodis.Ce si nek na enem podezelju med kmeti potem ni nevarna, mesta pa so jebeno nevarna. Poznam primer ko mu je taksist rekel da bo peljal nekoga za malo ceneje okoli mesta, in ga je, sla sta na kosilu, okoli mesta, potem pa se v nocni bar, ko pa je kasneje odhajal od bara mu je rekel 200 evrov, hotel je pobegniti vendar ga varnostnik ni spustil... TAKO, DA TAJSKA JE NEVARNA!IN DRAGA, EDINO HRANA JE POCENI
 Dodan: 31. 08. 2008 @22:48:47
Odgovori 

govorim iz izkusenj, in ne pricakuj da zna kdo anglesko, jaz sem bil sam na tajskem, in ce povem po pravici so pomagale samo prostitutke na ulici, brez da bi zahtevale denar!(ker naj bi baje dobro zgledal:) Drugace pa ti noben ne pomaga, vse je samo jeben denar.
 Dodan: 31. 08. 2008 @22:56:32
Odgovori 

pp - Re: tajska-trenutno stanje
Policijska ura na Phuketu??se vam je zrolalo...tuk tuk driverji pa itak ,da malo nategavajo folk, še posebej take , ki pišejo take budalaščine kot moj predhodnik
 Dodan: 01. 09. 2008 @06:45:07
Odgovori 

Sara - Re: tajska-trenutno stanje
Z možem sva potovala po Tajski pred dobrim letom. Bilo je fantastično. Nikoli nisva imela nobenih težav z ljudmi, vsi so izjemno prijazni. Tajska je proti drugim državam izredno varna in preprosta za potovanje. Vsekakor so druge destinacije na svetu nevarnejše. Seveda pa je potrebno paziti na "prijazne ljudi", ki te vabijo v prodajalne z oblekami, razne gostilne.... ker zato dobivajo dobro provizijo - ti pa za stvari vredne 100 bahtov, plačaš 500 ali pa več. Predstavljajo se kot učitelji, ki znajo angleško ... in podobno. Sicer pa je Tajska izjemno lepa in prijazna dežela. Mislim, da ji ne pravijo zastonj dežela nasmehov... pa lepo in brezkrbno potovanje Sara
 Dodan: 01. 09. 2008 @07:54:49
Odgovori 

jah verjetno si bil ti z kakim vodičem na tajskem ali pa si imel meglo pred očmi. Odkar je bil cunami na phuktu je turizem padel in ja se pozna zelooo. Ni ravno policijska ura vendar policija odsvetuje da hodis ven po 1 uri. Sem bil na tajskem 40 dni kar ni malo, in vem da je svinujarija tam. Ce gres na tajsko je najbolje da gres tja kjer ni turistov naprimer ubon ratachani, pa se cene se lepo znizajo, kraji kot so phuket pattaya, bangkok, ko samui, so pa drek.
 Dodan: 01. 09. 2008 @07:55:23
Odgovori 

- Re: tajska-trenutno stanje
dezela nasmehov.....haha, zanimivo je da je na tajskem prostitucija ilegalna, vendar če ukinejo prostitucijo tajska pade v enem tednu, tam kjer pa je prostitucija pa je tudi kriminal, ni logično?Razen če hodiš po farmah, tam si res na varnem... Sem videl na lastne oči kako sta mafija in policija povezani:)
 Dodan: 01. 09. 2008 @08:05:45
Odgovori 

Katy - Re: tajska-trenutno stanje

Glede trenutnega stanja ne vem nič, sem bila pa letošnjo zimo tam, tako da lahko povem o svoji izkušnji. Potovala sem s fantom, zdaj če punca potuje sama, je lahko to mogoče bolj nevarno, ampak midva nisva imela nobenih slabih izkušenj.

Edino, kar je bilo, je bil eden izmed tuk-tuk voznikov, ki naju je hotel vozit od ene trgovine do druge (ker so zmenjeni, da od tega, koliko turistov pripeljejo pa če kaj kupijo, oni dobijo provizijo) in potem midva seveda nisva hotla it, ker sva hotla, da naju pelje na tržnico. Nekaj časa naju je vozil okrog po tistih bangkoških uličicah in je bilo kar scarry, potem pa naju je kar nekje odložil in rekel, da je tržnica za vogalom. Hvala bogu sva bila zraven skytraina in sva videla, da je tržnica 4 postaje naprej, tko da naju je kr malo nategnil, ker sva mu plačala, ampak vseeno ne se pustit, da vas silijo, da hodite v te trgovine, še boljše pa je, da se sploh ne vozite s tuk-tuki, ampak z lokalnimi busi, podzemno in skytrainom.

LP

Dodan: 01. 09. 2008 @09:09:42
Odgovori 

Če gre prostitucija pade tajska v enem tednu????in otoki kot so phi phi,phuket,lanta,samet.chang,lipe.racha.tao.bodo samevali in žive duše ne bo več tam zaradi pomankanja prijateljic noči...ti direktno žališ mene in meni podobne , ki hodimo na Tajsko na potapljanje,plezanje(več let zaporedoma in tudi po več kot 40 dni skupaj), vživamo v njiohovi hrani in ga ob priliki kvalitetno zažuramo,...
 Dodan: 01. 09. 2008 @09:11:34
Odgovori 

j - Re: tajska-trenutno stanje

No jaz pa lahko še napišem svojo izkušnjo-potovali sva dve punci in se niti v enem trenutku nisva počutili ogroženo ali v nevarnosti. Lahko dodam še, da sva šli dol ravno v času državnega udara pred dvema letoma in sva bili kar malce prestrašeni pred potovanjem, dol pa tega nisva čutili (CNN in podobni mediji napihujejo zadevo 100 na uro)...vsem ki greste dol, uživajte max, ker boste lahko marsikej doživeli...zihr bo noro! take izkušnje, ki jih je imel pa moris, so pa po mojem bolj osamljeni primeri...jaz še nisem slišala za tako slabo izkušnjo pa je že ogromno prijateljev in znancev obiskalo tajsko.

Uživajte in spoznajte Tajsko- je vredna tega...in ne bo vam žal- zagotovo!!:)))

LP

Dodan: 01. 09. 2008 @09:19:18
Odgovori 

no malo je turistov ki res hodijo samo za potapljanje uzivanje.Kot sem rekel odvisno kje si na kakem placu, sam sem resnicno videl prave luci tajske, kako druzina proda otroka v prostitucijo, kako deklice 14 let ali manj hodijo z zavaljenimi nemci, fantke pa prodajo za borbe v tajskem boksu, menedzerji pa potem dobivajo denar na gemblanju, no jaz vecinom nisem potoval, sem bil samo na dveh krajih, se pogovarjal z ljudmi, kako delajo po več kot 24 ur na dan, sploh vozniki avtobusov, taksijev, ker hocejo vecji zasluzek. In se mi je malo zagabilo vse skupaj, ni vse tako kot je videti.
 Dodan: 01. 09. 2008 @09:28:26
Odgovori 

m - Re: tajska-trenutno stanje
Moris oprosti, tudi jaz sem bila po celi tajski in videla slabe in dobre luci te cudovite dezele!!!!Niti enkrat se nisem pocutila ogrozeno ali da bi me bilo strah!!!!!Vsiiiii so mi pomagali in bili prijazni, samo pravi dostop do ljudi moras imeti!!Res ne vem kaj si ti tam delal, da imas take slabe izkusnje, ampak ni ti treba zdaj tukaj strasit ljudi!!!Tajska & cela JV Azija je zakon!!!!!
 Dodan: 01. 09. 2008 @09:56:25
Odgovori 

pika - Re: tajska-trenutno stanje

Oj.

Tajska je najbolj na izi za potovat, bolj izi kot Indonezija, Šrilanka, Laos in Kambođa. Je pa res da je tudi najmanj za videti (moje mnenje), najbolj turistična in od omenjenih dežel meni najbolj nezanimiva in neprivlačna.

Prostitucija je pa itak povsod in povsod se debeli nemci sprehajajo z mladimi tajkami. Če nočeš tega gledat pač ne greš na Phuket in ostalo turistično sranje.

Dodan: 01. 09. 2008 @09:57:34
Odgovori 

Rok - Re: tajska-trenutno stanje
Kera paranoja, je ta Moris. Pravi strokovnjak za Tajsko če si bil samo na dveh krajih pa še to je eden Phuket. Kar si opisoval se nanaša večino na prostitucijo tako da je vsem jasno kaj si ti počel na Phuketu 40 dni
 Dodan: 01. 09. 2008 @10:54:59
Odgovori 

medo - Re: tajska-trenutno stanje
Določene osebe bi še najbolj pasale na psihiatrijo. Drugo leto pa kar na Debeli rtič...:)
 Dodan: 01. 09. 2008 @11:11:08
Odgovori 

jazbc - Re: tajska-trenutno stanje
in kako lahko delaš več kot 24 ur na dan?!
 Dodan: 01. 09. 2008 @11:37:44
Odgovori 

Verjetno eno uro prej začnejo...:)
 Dodan: 01. 09. 2008 @13:47:06
Odgovori 

guliver - Re: tajska-trenutno stanje

Moris - bil na dveh krajih in je spoznal "prave luči tajske", potem pa se spozna samo na prostitucijo. Pa nihče baje ne zna angleško. Pa mesta so ful nevarna. Pa vsi taksisti te napizdijo... Nemejebat no... nič od tega ni niti približno res.

Glede trenutnega stanja - sem bil pred dvema letoma tam ravno v času vojaškega puča, sploh nobene panike. Niti med popotniki niti med domačini. Glede prevoza pa te napizdijo samo tisti, ki sami pridejo do tebe in ti marsikaj ponujajo. Če sam ustaviš "meter" taksi, bo ziher OK. Če sta vsaj 2, potem je taksi najcenejša varianta. Z voznikom tuk-tuka (najboljše da ga ustaviš na cesti) pa se sam vnaprej zmeniš za ceno, če pa ti kaj drugega ponuja pač greš k drugemu.

Dodan: 01. 09. 2008 @14:06:53
Odgovori 

jah no nisem bil tam zaradi sexa če te to zanima, sel sem trenirat tajski boks za mesec dni, 1 teden pa sem šel malo okoli, phuket bangkok, itd. No verjetno imaš masko na očeh če ne vidiš kaj se dogaja okoli tebe, kar pa ni moj problem.Sicer pa je moj poklic kriminalist, veš da opazim kaj se dogaja okoli mene. Zakaj strasim ljudi?Ker govorim resnico...no to ni moj problem, vsak si naj misli kar hoce, tako ali tako verjame vsak tisto kar pač želi.Človeško.Hehe lahko ti pošljem video clip posnetek med policsti in mafijo:)sploh pa ne prepričujem nikogar v nič, naj gre vsak sam tja se prepriča in vidi...
 Dodan: 01. 09. 2008 @14:21:20
Odgovori 

jah pač dela 25 ur skupaj, 1 dan in eno uro.Zato pa so vsi na emfetaminih...Počutim se kot da se pogovarjam z otroki:)No jas jaz sem zaključil, mislite si kar hočete...
 Dodan: 01. 09. 2008 @14:24:36
Odgovori 

Bi moral en teden muay thai trenirat in 5 tednov iti okoli...tako pa vidiš koliko si zamudil,ker si verjetno eden redkih z takim mnenjem...mogoče se ti je nekaj takega zgodilo da se ti je cela nacija zamerila...
 Dodan: 01. 09. 2008 @14:28:44
Odgovori 

mogoče, sej ubon ratachani je na severu je ok, edini kraj kjer se mi je zdel da je še dokaj normalno
 Dodan: 01. 09. 2008 @15:58:32
Odgovori 

caglav - Re: tajska-trenutno stanje
Moris, tebe mi je pa mal žal. Ne bom uporabil drugih besed, da te slučajno ne užalim. Take antipropagande pa še ne. Dosti sem prepotoval popolnoma v lastni režiji in si res upam trditi, da tako varne države verjetno ni na svetu. Praviš, da si bil na dveh koncih Tajske in to celo skupaj 40 dni, hehehe. To ti je res za čestitat! Phuket, praviš, in upam si trditi da tudi Pattaya. Tisti, ki so že bili tam, vedo kaj mislim. Največja znamenitost Bangkoka je pa itak Pat pong, a ne? Skuliri se človek!!!
 Dodan: 01. 09. 2008 @22:29:30
Odgovori 

caglav - Re: tajska-trenutno stanje
Moris, tebe mi je pa mal žal. Ne bom uporabil drugih besed, da te slučajno ne užalim. Take antipropagande pa še ne. Dosti sem prepotoval popolnoma v lastni režiji in si res upam trditi, da tako varne države verjetno ni na svetu. Praviš, da si bil na dveh koncih Tajske in to celo skupaj 40 dni, hehehe. To ti je res za čestitat! Phuket, praviš, in upam si trditi da tudi Pattaya. Tisti, ki so že bili tam, vedo kaj mislim. Največja znamenitost Bangkoka je pa itak Pat pong, a ne? Skuliri se človek!!!
 Dodan: 01. 09. 2008 @22:30:07
Odgovori 

Petra - Re: tajska-trenutno stanje
Ja, seveda. Phuket je ultra merodajen za celo Tajsko. In verjetno tud punce hodmo dol na prositutke. Mega! Tajska je kul. Res orto kul, sva bili dve prijateljici in ja seveda, povsod je nevarnost, da te okradejo, tud v LJ al pa MB, ampak to ne pomeni, da se dejansko ves čas dogaja. Preberi si stalne napotke, Lonely ti da orto dobre namige, ne pij pijač, ki jih prodajajo na vlaku itd, če greš pa na Phuket in na Phangan, pa gres verjetno žurat, tam si pa sam pripiši. Ja, mafija in policija sta povezani, ampak to pomeni, da ni priporočljivo, da se neki dorgiraš dol, ker si potem orto v riti. Ne vem, česa se tok bojite. Če greš potovat, greš potovat. Če greš na prostitutke in divje žure, se pa ne pritožuj, da si hodil po nevarnih območjih. Tajska je enostavno zakon!
 Dodan: 02. 09. 2008 @10:55:19
Odgovori 

mes - Re: tajska-trenutno stanje

Zdravo. Trenutno stanje lahko spremljaš prek bangkokpost.com in drugih mrež. Razglašene so bile izredne razmere do 30. novembra, v glavnem pa se to tiče Tajcev in ne turistov, razen če blokirajo ceste in železnice (kar se že dogaja)... Sem bila že v času prejšnjih demonstracij tam pred udarom, a če nisi blizu sploh veš ne, da se kaj dogaja, če ne bereš. Kolikor se da razbrati, je zdaj že hujše. Škoda mi je za Tajce in Tajsko.

Dodan: 02. 09. 2008 @12:51:09
Odgovori 

biser - Re: tajska-trenutno stanje
Mislim.....zdaj sem prebrala vse komentarje in sploh ne morem verjet kaj je dejansko vse napisal ta KRIMINALIST:) Sploh še nisem bila na Tajskem (grem za 1mesec od 21 dec do 21 jan) in me popolnoma NIČ ni prestrašil....on ima pač takšno mnenje o Tajski,vsak si ustvari svojo predstavo in državo doživi po svoje. Je pa vse jasno s tem ko je napisal,da je bil samo v 2 mestih...halooo. Mislim,da bi bilo bolje,da bi se posvetil svojim treningom in bi bilo vse ok. Sploh pa mi ni jasno od kod mu toliko podatkov kako je slaba ta država, če pa je toliko treniral in je bil samo 1teden na okrog(pa samo 2 mesti). Eh škoda sploh kaj komentirat.....
 Dodan: 07. 09. 2008 @21:05:23
Odgovori 

bla bla bla, dejstvo je da tajska živi od prostitucije, že samo dejstvo je da so v bkk cene kar precej podobne evropskim, v nekaterih predelih še dražje(npr:lonček vazelina v lekarni me je stal 4 evre).Torej če preračunavaš in se pogovarjaš z ljudmi ugotoviš da je njihova povprečna plača 7000-10000bahtov za sex pa ženska dobi od 3000 do 5000 bahtov...pa brez komentarjev da sem bil na kurbah:)enostvno me taksne zadeve zanimajo...res je bil sem na severu in v centru tajske, kaj pa je razlika phuket, pattaya od bkk, sam ne peljem družine tja pa če mi plačaš?Mogoče je turistično zanimiv koh samui, kak phi phi, da ni toliko svinjarije, nevem.Naslednjič.Sicer pa nisem nikogar v nič prepričeval, smešno se mi zdi da govorijo o tajski:dežala z nasmejanimi obrazi:)HEY YOU ARE FALANG I DON'T LIKE YOU, BUT IF YOU GIWE ME 10 BAHT I CAN BE YOUR FRIEND:)
 Dodan: 08. 09. 2008 @12:55:07
Odgovori 

Medo - Re: tajska-trenutno stanje
Sex je 1000 bahtov, če se že toliko zanimaš. V BKK pa nekje 1500B. 24 ur spremstvo. :) Mimogrede. Ko te v Benetkah nategujejo s kavo za 6€ je pa to normalno al kaj? Tako pač je.
 Dodan: 08. 09. 2008 @21:31:09
Odgovori 

Ja nevem zakaj so potem one taksne cene govorile...Pojma nimam:)Sva bla na različnih krajih, sicer pa v benetkah ne hodijo za teboj, in prosijo če te lahko zapeljejo do žensk, ali pa samo do letališča.300 baht airport FAST, bruummm...Ok?NO OK?ok 280
 Dodan: 08. 09. 2008 @22:11:46
Odgovori 

Mogoče bi pa tebi več računale :)

Mene ni na Tajskem nikdar nihče silil v sex. Na žalost tudi doma redko. Pa v Benetkah tudi ne na kavo. Po želji pač.

Dodan: 08. 09. 2008 @22:26:14
Odgovori 

Jah mene pa so, nažalost, veš drugače dam tujcem za 5000 tebi pa dam za 1000, in ko sem odklonil je rekla dam ti tudi zastonj...no to je rekla plesalka v gogo baru, če se je zlagala nevem, bla pa je prekleto lepa.Rečem:skočim samo po denarnico in izginem kot duh.In potem to sledenje na ulicah od ladyboyev, veš kako te to živcira...No, doma pa tudi sam nimam težav s tem.)Itak pa če si bil v kakem gogo baru, in če si opazoval te debele nemce kako se slinijo po ženskah, misliš da bi odklonil če bi mu rekla ok za 5000 bahtov greva?
 Dodan: 08. 09. 2008 @23:52:27
Odgovori 

Če si tako grd in oduren kot nekateri nemci si verjetno lahko vesel da gre s tabo za 5k. Sicer pa njim to ni neki velik denar. Je pa precej odvisno tudi od punce. Poznam nekatere, ki ne bi za noben denar, druge (predvsem profesionalke) pa to opravijo brez problema. Najboljši kontrasti so predvsem v teh masažnih klubih (all incl.) kjer jih izbirajo v izložbi, kot bi kupoval živino na sejmu. Predvsem bogati starejši arabci... Kakšnih backpakerjev tam ni za najti:) Tu pa so cene med 2500 - 4000. Ampak take masažo je treba res doživeti...noro.

Ladyboyi pa so včasih prav kul. Smo žurali po cele noči in nikoli kakšnih problemov. Sigurno pa lahko pride do sranja (kraje itd.) ampak to se ti lahko zgodi povsod po svetu. Sem tudi spal pri njih in je bilo res zanimivo. In NE, nismo seksali, da ne bo kakih nevmesnih. Poznam pa tipa iz Gane, ki živi na Khao San, in je probal. Pravi da je bilo kar fajn, ampak zdaj ga nadleguje po mobitelu. hehehe ...prav mu je. Tako je pač to in tega ne bo noben spremenil.

Dodan: 09. 09. 2008 @00:40:58
Odgovori 

3333 - Re: tajska-trenutno stanje
dragi moji, ce greste 1 krat ali 2 krat potovat na tajsko to se ne pomeni da veste vse o tej drzavi. probajte tam zivet in potem bo vase mnenje drugacno. to kar trdi moris je ziva resnica. tajska zivi od prostitucije, no ne samo od tega da se razumemo. koliko so povprecne place za tajce ha ha, okol 10 tisoc b ali manj, pa naj omenim da delajo tud po cel dan. in ja tajci so na drogah, ki jih drzijo pokonci da loh delajo tud po 24 ur na dan. zlasti soferji avtobusov in taksisti. kdor tega ne ve je bebec. skor vsak tajec te poskusa nategnit s kesem pa tud ce zgleda se tako nedolzen in se ti smehlja z narejenim nasmeskom.a kdo od vas tam zivi ha ha??? uau ful veste. na tajsekm je denar dosti bolj pomemben kot npr v evropi. tle se enostavno vse vrti okol kesa. no ne trdim da je tajska nevarna za potovat ce jo primerjamo s kako juznoamerisko drzavo. da pa ni povsem nevarna, to je eno sranje. vecinoma se turistom nikol nic slabega zgodi ampak tajska je v svojem bistvu zelo nevarna. kradejo da ni res. ko smo potovali z avtobusi do otokov se je vsakic zgodilo, da je en tajec prisel sredi noci gor in pokradel poptnikom cist ves kes. in sofer je pri tem sodeloval. moris je ocitno edini ki ma odprte oci ha ha. drugi pa verjamem da tega ne vidite, ker ko gremo potovat pac ne msilimo na slabe stvari in smo cisto v oblakih. folk tema je bila kaka je trenutna situacija na tajskem zaradi protestov, vi pa ste cisto spremenili temo. a kdo ve kaj o temu ha ha?? ajt pametnjakovici zdej se oglasite
 Dodan: 09. 09. 2008 @08:37:19
Odgovori 

zamorček - Re: tajska-trenutno stanje
hehe če niso na drogah te pa prosi če mu daš neki denarja ker je odvisen od viskija.In če hodiš po krajih ki ni veliko belcev oz turistov,lahko začutiš da te ne marajo ker te dobesedno pogledajo v oči in rečejo tujec(falang):)ampak ženske majo pa lepe
 Dodan: 09. 09. 2008 @09:02:15
Odgovori 

grrrr - Re: tajska-trenutno stanje

Ma kaj v v Amsterdamu te ne lovijo vsakih 5m za sex ,xtc,amf.,kokain,....(aja tam rečeš ,da si Slovenc in se ti vse klanja...) Normalno ,da po muzejih ne, tako kot v Bkk ne...če greš pa v Patpong,Nana in na Phuketu v Patong in da drugje še nisi bil se ti zdi ,da je tam en sam ku....

Dodan: 09. 09. 2008 @09:38:31
Odgovori 

sonček - Re: tajska-trenutno stanje
Kaj ma pa veze amsterdam pa slovenci pa to??Wtf?Ne štekam sam ok.Pa večina ljudi ne hodi tja dol da bi hodila po muzejih!so izjeme, samo te ne potrjuje pravil na tajskem.
 Dodan: 09. 09. 2008 @11:14:09
Odgovori 

V glavnem na Koh Samui in na severu (Udon Thani) je stanje povsem normalno in o vladni krizi vedo skoraj manj kot mi v Evropi. Treba pa je seveda priti tja. Stanje v BKK (letališče) pa mislim, da se da lepo preveriti na netu. Vse skupaj je precej medijsko napihnjeno - kot ponavadi.

Glede obiranja turistov. Le kje v turističnih krajih pa tega ni?? Pojdi v Nemčijo, Avstrijo pa je isti k... Treba je pač malo paziti na denar in pridobivati izkušnje, pa je vsakič bolje in lažje. Če pa koga to tako strašno boli pa res najbolje da ostane doma.

LP

Dodan: 09. 09. 2008 @12:28:51
Odgovori 

No sedaj ti pa jaz nekaj povem, če greš v nemčijo ali kamorkoli v evropo so cene konstantne ne glede ali si turist ali ne, ker dobiš skoraj povsod račun, na tajskem poteka vse brez računov.No pa tudi če jih imajo te lahko zaj.. Enostavno ne gre primerjati nemčijo s tajsko!
 Dodan: 09. 09. 2008 @13:22:18
Odgovori 

ne gre se zato ali ostati doma ali ne, ironično je samo to da tej deželi pravijo dežala nasmejanih obrazov...In tisti ki to pravijo so bodisi defektni, ali pa hodijo z zaprtimi očmi.
 Dodan: 09. 09. 2008 @13:30:45
Odgovori 

grrrr - Re: tajska-trenutno stanje
Tako kot te Tajc pogleda in reče farang , tako ti pač nekdo v z evropi balkanc...dal sem za primerjavo Amsterdam ,kjer lahko po muzejih hodiš ali pa se zadevaš in v red light četrti preživljaš večere...isto velja za Tajsko s tem ,da razen muzejev imajo še dosti , dosti več kot bilo kje drugje na svetu.
 Dodan: 09. 09. 2008 @14:17:02
Odgovori 

tajska je vsekakor kar se tice narave ena zelo zelo lepih drzav. potovanje po tajski je enostavno da bolj skoraj ne bi moglo bit. in majo svasta za turiste, tako receno se clovek ne more pritozevat da mu kaj manjka. kar pa se tice sistema dragi moji se moarte se mal bolj poducit, ni vse tako zlato kot se sveti. zivljenje za tajce tu ni tako enostavno in vecinoma zivijo na minimumu, no seveda ne vsi. in 100 procentno priporocam tajsko za potovanje. se mi zdi pa neumno da set tako skritizirali morisa ki ima cisto prav. kot ze prej receno, pridite dol zivet za nekaj casa pa vam bo bolj jasno ha ha. prostitucija ni samo na puketu, pattayi, je povsod. ja tajke so lepe, a te samo oberejo za denar.

demonstracije se dogajajo v bangkoku ampak kolikor vem za turiste ni nic nevarno. leti na puket niso mozni, samo z busom. kako je na puketu ne vem, mogoce manj turistov zarad tega. drugi deli pa za zdaj baje cisto ok.

Dodan: 09. 09. 2008 @15:38:01
Odgovori 

Greš v Avstrijo ali Nemčijo na kakšno organizirano turo z njihove strani, plačaš, na koncu pa še kar prosijačijo za denar s klobukom kot kakšni cigani. Zame je to isto sranje drugo pak... Boljše da me v Aziji nategnejo za 300€ na mesec kot v "popolni Evropi". Važno, da se imam fajn in to je neprecenljivo. Če pa domačini zaslužijo, tudi prav, saj smo vsi zadovoljni. Saj za kakšne silne denarje nikogar ne odrejo. Lahko bi rekli da to spada pač pod "program poti".

Dodan: 09. 09. 2008 @20:31:56
Odgovori 

eh meni še noben ni rekel balkanc, pa sem bil velikokrat, res velikokrat v Avstriji in Nemčijo.Recimo to se ti v evropi skoraj ne more narediti peljal sem se z vlakom in mi začne tajec ki prodaja pijačo in hrano nabijati da nujno potrebuje denar za wiski, no ko sva to temo obdelala je že prišel tako daleč da mi je v avtobusu iskal ženske, čeprav ni bil kak zvodnik...In to je trajalo celih 8 ur.Meni se zdi da so slovenci mogoče še bolj gostoljubni kot tajci.Zadnjič sem se pogovarjal s šiptarjem ki je prodajal sladoled. čeprav nisem nič kupil se je vseeno pogovarjal zmano, 1 uro, isto trgovke v trgovinah, diskontih...tajska pa samo BUY BUY BUY CHEAP 1000 BAHT...3333 ti živiš tam, kaj pomeni če te ženska odpelje do družine, tam kjer sem bil so to ženske konstantno delale kolegu, v bankoku tega pojava nisem opazil, se mi je pa zdelo zanimivo.Sem pa slišal da je baje znak da hoče ženska resno zvezo:)
 Dodan: 09. 09. 2008 @23:40:21
Odgovori 

Ko si enkrat pri njej doma si "pečen". Ti povem iz prve roke :) In če jo potem pustiš je obsojena. Velja za nekako rečeno "slabo žensko". Verjetno ni treba razlagati kaj ji potem še preostane...
 Dodan: 10. 09. 2008 @03:11:27
Odgovori 

ja to je zihr znak da msili resno. ampak pri tajcih obicajno ne gre za kako ljubezen, tu je vse povezano samo z denarjem. skor vsaka tajka si zeli belca za moza ker ji to predstavlja boljso prihodnost in maj dela ha ha. more money. vcasih ma celo kdo sreco in trofne posteno tajko, a kolikor jaz vem je to zelo redko. poznam dosti evropejcev ki so imeli tajko, ki jih je potem pustila in se porocila z debelim starim tipom ker je imel vec denarja. uau to je ljubezen a...???? ne trdim pa da so cisto vse take

srecno

Dodan: 10. 09. 2008 @09:53:18
Odgovori 

luks - Re: tajska-trenutno stanje
a se lahko vrnemo na nazaj na temo? Neka zaprta letališča?? Ma kdo sveže informacije on dol?
 Dodan: 10. 09. 2008 @11:26:42
Odgovori 

sale - Re: tajska-trenutno stanje
evo jaz sem včeraj priletel iz tajske in moram rečt da demonstracij nikjer nisem videl. V bistu zanje sploh vedel nebi če ne bi zasledil novice v časopisu. No res pa je, da so se stavkajočim pridružile tudi železnice, ki zaradi tega en dan niso vozile. V glavnem vse deluje normalno - torej bodite brez skrbi
 Dodan: 10. 09. 2008 @11:45:17
Odgovori 

o la la - Re: tajska-trenutno stanje
V glavnem pivo se dobi še zmeraj mrzlo,bejbe se še zmeraj vrtijo okrog štang,...drugo pa je itak v drugem planu!!!
 Dodan: 10. 09. 2008 @12:57:56
Odgovori 

Potem so bile vse ženske ki so kolega peljale domov slabe ženske:)po enem dnevu, kar na večerjo domov ja halooo.tko hitro pa še v ukrajini to ne gre.
 Dodan: 10. 09. 2008 @14:33:04
Odgovori 

sej ni noben rekel da po enem dnevu... Pa niso vse tako preračunljive...večina pač...pa saj jim ne gre zameriti. Si pač želijo boljšega in udobnejšega življenja. Sej pri nas niso kaj dosti bolše, le da malo bolj skrivajo svoje namene:)

Dodan: 10. 09. 2008 @18:29:04
Odgovori 

lima - Re: tajska-trenutno stanje
ti moris si en navaden bebec !pandurčina zabita!!!! tajska je zakon!!!prostitutke so hude!!! kaj ti si ena navadna pičketina ki se usega bojiš zato si šou za policaja!! folk tajska je zakon!! za mladee še posebaj!!
 Dodan: 14. 11. 2008 @19:02:27
Odgovori 

spika - Re: tajska-trenutno stanje
ali gre kdo januarja na tajsko ker grem jaz čisto sama pa me zanima ča gre še kdo?
 Dodan: 26. 11. 2008 @10:02:36
Odgovori 

konec januarja....kake plane imaš?
 Dodan: 26. 11. 2008 @10:05:20
Odgovori 

mes - Re: tajska-trenutno stanje
zdravo, trenutno (od vceraj zvecer) je letalisce suvarnabhumi zaprto za vse prihodne in odhodne lete. ne ve se, kako dolgo bo tako, tako da si - ce letite v teh dneh - izberite kako drugo letalisce, sicer vam bodo odpovedali let (to se mi je zgodilo, ko sem bila ravno pred check inom za odhod) ali pa vas bodo preusmerili. sicer pa med potniki ni bil nihce ogrozen, stepli so se le med protivladnimi in vladnimi protestniki in poled tega pred suvarnabhumijem zavzeli se nekaj cest, parlament in don mueang. upam, da bo komu koristila ta informacija
 Dodan: 26. 11. 2008 @12:45:19
Odgovori 

ali - Re: tajska-trenutno stanje
stvari tu dol so ok, ni panike , zadeve tecejo normalno, razen letalisca Bangkok ki pa je zaprto zaradi udara. Otezen je tudi letalski notranji promet, vlaki in avtobusi vozijo normalno. NIc bati.
 Dodan: 27. 11. 2008 @17:22:29
Odgovori 

ja najprej bi šla na otoke pol pa še ne vem pa rada bi tudi trenirala muai thai
 Dodan: 28. 11. 2008 @11:25:27
Odgovori 

drgač imam pa 21 januarja let tok da veš pa en teden bom v bangkoku
 Dodan: 28. 11. 2008 @11:27:30
Odgovori 

urska - Re: tajska-trenutno stanje
Oi, mi smo trenutno na Phuketu, let nazaj imamo v sredo. Je mogoce se kje kdo, ki ima ta teden let iz Tajske?
 Dodan: 29. 11. 2008 @14:12:41
Odgovori 

Denis - Re: tajska-trenutno stanje
jaz mam v sredo let iz Ha Noi prek Bangkoka v Pariz. Jutri moram it na Air France - Ha Noi, da mi povejo kak pa kaj
 Dodan: 30. 11. 2008 @17:39:51
Odgovori 

jaz imam tudi let 21.1. lahko kak del poti naredimo skupaj...moj mail pp32dive@yahoo.com
 Dodan: 01. 12. 2008 @07:33:13
Odgovori 

orchid - Re: tajska-trenutno stanje
Je kdo trenutno na Phuketu oz. na otokih? Jaz potujem 19.12., morala bi prestopiti v BKK za Phuket in ne vem če ne bi raje vsega skupaj odpovedala zaradi trenutnih dogodkov (tudi če bi odprli letališča). Spremljam situacijo, a se mi zdi, da je vsak dan slabše. Ima kdo podoben problem? Razmišljam o alternativnem letu direktno na Phuket ali preko Singapurja, ampak se mi tudi to več ne zdi prav varno. Upam, da se protesti ne razširijo na vso državo...
 Dodan: 01. 12. 2008 @09:57:40
Odgovori 

Denis - Re: tajska-trenutno stanje
Ce mas sanse , bi sel raje v katero drugo drzavo JV azije. Tajska ni vse kar je tu za videt... Je pa res da je priljubljena destinacija iz tega razloga, ker pac ljudje na veliko govorijo Taajjjssskkkkaaaa ((-: ce pa se bi sli naprimer v Vietnam, Laos al pa Kambodzo bi vidli da tud kaj druga obstaja (lepsega in manj skomercializiranega)
 Dodan: 02. 12. 2008 @11:05:39
Odgovori 

OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Kdaj boš letos potoval/a?
Spomladi.
Poleti.
Jeseni.
Pozimi.

© STAL d.o.o, STA Ljubljana . Vse pravice pridržane. Cena letalskih vozovnic ne vsebuejo letaliških pristojbin, če ni izrecno navedeno. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: