Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Potovanja - BLORUM » MAROKO
| popotnica - MAROKO |
| živjo! zanima me ali ima kdo kakšne napotke za potovanje v Maroko?ali je res casablanca nevarna?kako je kaj s prevozi?kaj se splača pogledati v marakešu?hvala |
Dodan: 23. 07. 2008 @08:50:50
|
Odgovori |
| Neja - Re: MAROKO |
čaw! jaz sem bila tam februarja. v marakešu ne smeš spustiti jardin majorele, medine in jamaa el fna. če misliš potovati po maroku se ti to najbol splača z avtobusi, ampak se raje odloči za turistične linije kot pa za redne linije. splača se ti potovati tudi z vlaki. odvisno od povezav. če rabiš kakršnekoli informacije lahko pustiš mail pa ti pošljem še kak nasvet, izkušnjo, imam pa tudi nekaj kontaktov za hostle, če te zanima. lp, neja |
Dodan: 23. 07. 2008 @13:33:43
|
Odgovori |
| Maša - Re: MAROKO |
| Nisem sicer Neja vendar me kljub temu zanima popotovanje po maroko, pa bi rabila še kakšno informacijo nothing1060@gmail.com |
Dodan: 27. 07. 2008 @10:26:57
|
Odgovori |
| mateja - Re: MAROKO |
prevozi - kjer se da, priporocam vlak, drug razred je podoben nasim, tako da ne zapravljaj za prvi razred. avtobusi - CTM je cistjesi kot tisti za domacine (sicer malnkost drazji). ne vem, kako tvoj zelodec prenasa te zadeve... sicer pa je mogoce najboljsa izbira t.i. 'grand taxi'. to so veliki mercedesi, kamor se napoka 7 ljudi - 4 zadaj, spredaj sofer + 2. taksi deluje na principu, da odpelje, ko se napolni. S prijateljico sva dostikrat placale za 3 mesta, da smo zadaj normalno sedeli, ker ti sicer po 4 urni voznji marsikateri del telesa 'zaspi' :) pri taksijih je fino dolgo destinacijo razbiti na vec delov - lazje dobis sopotnike, tako da se ustavljas na 'medpostajah'. ampak glede na to, da gres tja v sezoni, bo verjetno dovolj ljudi za na pot.
glede casablance- tam sem bila samo eno noc. toliko, da sem sla zjutraj pogledati Hassana II. Casablanca je bila sicer najbolj neprijetno mesto od vseh, tako da jo bom naslednjic izpustila, ker po mojem mnenju zivi samo od imena. Je pa res, da bi mi bila mogoce bolj vsec, ce bi tam ostala kak dan vec. Po marakesu sem hodila sama in vecinoma po neturisticnih trznicah. brez tezav. je pa res, da sem vecinoma imela dolge rokave in hlace in nisem poskusala izstopati. za zvecer mi je pa malo zal, ker nisem vztrajala, saj sem na vsakem koraku naletela na koga, ki me je zacel ogovarjati in malce 'dvoriti', tako da sem se hitro spokala nazaj v hostel in nisem dozivela tistega pravega nocnega dogajanja na trgu. drugic ;) sicer pa priporocam, da ljudjem odzdravljas (pa tudi, ce hodis naprej - samo ignorirat jih ne). ne vem, kako je v sezoni, jaz sem bila tam v aprilu in izmenjala tiste osnovne fraze prijaznosti z vsakim drugim domacinom. nisem pa imela nikakrsne slabe izkusnje. maroko je cudivit, |
Dodan: 28. 07. 2008 @11:01:39
|
Odgovori |
| kr en - Re: MAROKO |
| Grand taxi-ji najboljša izbira?Men se je zdela daleč najslabša,5 ljudi sedi na zadnjih sedežih,ne vem,kaj je tuki tako fascinantnega? |
Dodan: 05. 08. 2008 @22:55:51
|
Odgovori |
| Petra - Re: MAROKO |
Živjo. 5 tednov po Maroku me je izučilo- čim dlje od velikih, glavnih mest! Prevozi 100 % CTM. Atlas je vreden ogleda, zelo poceni, malo barantanja, prijazni, odkriti ljudje. |
Dodan: 20. 08. 2008 @13:19:05
|
Odgovori |
| suzana - Re: MAROKO |
Lep pozdrav! Tudi midva s fantom se odpravljava v maroko čez dva tedna. Mene v bistvu zanima kako je s hostli oz. prenočišči, kje se gibljejo cene za prenočitev? Zanima me tudi kako je s hrano, na kaj naj bova pozorna? |
Dodan: 29. 08. 2008 @12:57:46
|
Odgovori |
| Marko - MAROKO |
| Hi! Jaz sem si včeraj kupu letalsko karto za Maroko (21.12.-3.1.09) in že komaj čakam, da ga grem spet mal tripat. Vi se kar razpišite z nasveti, bo kak tud meni prav prišeu, kljub temu, da imam v Safiju prijatelja! |
Dodan: 29. 08. 2008 @17:54:23
|
Odgovori |
| Teja - Re: MAROKO |
NEJA! Prosila bi te, če se mi javiš na e-naslov: ajet79@hotmail.com. V decembru namrevam skočiti v Maroko pa bi mi dobrodošli kakšni uporabni nasveti. Se tipkava. |
Dodan: 03. 10. 2008 @18:55:54
|
Odgovori |
| Sandra - Re: MAROKO |
| Marko, kje si nabavil letalsko karto in koliko si placal. Pusti kontakt, mi gremo v tem terminu tudi v Maroko |
Dodan: 04. 10. 2008 @13:48:20
|
Odgovori |
| Marko - MAROKO |
Hi! @Sandra: sem šele sedaj opazil za tvoj post. Prijatelj in jaz potujeva z EasyJetom iz Milana. mail: cudeznidecek@yahoo.com Za vse tiste, ki boste v Maroku med 27.12.08 se lahko pridružite festivalu, ki ga organizira moj prijatelj iz Safija. Event: fiesta del mar "festival fiesta del mar, sahaaaa koyo" What: Concert Host: Fiesta del Mar Start Time: Saturday, December 27 at 9:45pm End Time: Sunday, December 28 at 12:45am Where: lalla fatna beach, Safi, Morocco kaj se do dogajal: ragga, dancehall, gnaoua, electro, latino, percussion, reggae,...nastopi afriških skupin, afriška folklora,... več na: www.fiestadelmar.c.la jaz bom tam, se vidimo ;) |
Dodan: 20. 11. 2008 @10:32:21
|
Odgovori |
| Marko - MAROKO |
Hi! @Sandra: sem šele sedaj opazil za tvoj post. Prijatelj in jaz potujeva z EasyJetom iz Milana. mail: cudeznidecek@yahoo.com Za vse tiste, ki boste v Maroku med 27.12.08 se lahko pridružite festivalu, ki ga organizira moj prijatelj iz Safija. Event: fiesta del mar "festival fiesta del mar, sahaaaa koyo" What: Concert Host: Fiesta del Mar Start Time: Saturday, December 27 at 9:45pm End Time: Sunday, December 28 at 12:45am Where: lalla fatna beach, Safi, Morocco kaj se do dogajal: ragga, dancehall, gnaoua, electro, latino, percussion, reggae,...nastopi afriških skupin, afriška folklora,... več na: www.fiestadelmar.c.la jaz bom tam, se vidimo ;) |
Dodan: 20. 11. 2008 @10:33:58
|
Odgovori |
| Marko - MAROKO |
Hi! @Sandra in Neja: sem šele sedaj opazil za tvoj post. Prijatelj in jaz potujeva z EasyJetom iz Milana. mail: cudeznidecek@yahoo.com Za vse tiste, ki boste v Maroku med 27.12.08 se lahko pridružite festivalu, ki ga organizira moj prijatelj iz Safija. Event: fiesta del mar "festival fiesta del mar, sahaaaa koyo" What: Concert Host: Fiesta del Mar Start Time: Saturday, December 27 at 9:45pm End Time: Sunday, December 28 at 12:45am Where: lalla fatna beach, Safi, Morocco kaj se do dogajal: ragga, dancehall, gnaoua, electro, latino, percussion, reggae,...nastopi afriških skupin, afriška folklora,... več na: www.fiestadelmar.c.la jaz bom tam, se vidimo ;) |
Dodan: 20. 11. 2008 @10:36:53
|
Odgovori |
| Marko - MAROKO |
se opravičujem za 3 podobne poste-neki komp zajebava ;) lp |
Dodan: 20. 11. 2008 @10:40:03
|
Odgovori |
| Nina - Re: MAROKO |
| Kok je pa kej vstopnina za festival? (sem gledala na strani pa mi francoščina ne leži najbl) Jz pa brat sva takrat dol, tko da možno, da priletiva pogledat :) |
Dodan: 20. 11. 2008 @19:19:03
|
Odgovori |
| Marko - MAROKO |
| Hi! Kot mi javlja prijatelj, je festival for free, ker nastopajo sami prostovoljci od bendov. Je pa dobrodošla kakršna koli donacija, da dobijo bendi vsaj za potne stroške :) Moj frend in jaz bova tam ;) All welcome to enjoy with us! |
Dodan: 22. 11. 2008 @16:06:07
|
Odgovori |
| kLavdija - Re: MAROKO |
| tudi jaz bom v Marocu čez novo leto. kje pa je ta festival? |
Dodan: 27. 11. 2008 @08:58:41
|
Odgovori |
| Andreja - Re: MAROKO |
Živjo, jst bom tud čez novo leto dol in bi se vam znala pridružit.. Kar se nasvetov tiče tlahko rečem sam da pejt tja s čimbolj odprte glave in če si zapomneš da vsak ki te ogovarja dela to za preživetje in da je barantanje del zabave v Maroku potem boš uživala. Men osebno je bla tržnica v Fezu dobra za vidit, ker maš res občutek da si se znašu 300 let v preteklosti. Če bi pa kdo rad še mal bolj aktivne počitnice se mi lahko pridruži, jst grem surfat s klubom www.tribu.si, pa na tej strani lahko tud najdete ful dobre informacije za pocen lete iz evrope in par nasvetov kako preživet v maroku. Sem bla že lani dvakrat isto dol in lahko res priporočam, je ful zabavno, sam rataš pa tud mal odvisen ;) Se vidmo na festivalu al pa v Agadirju :) Andreja |
Dodan: 02. 12. 2008 @12:15:31
|
Odgovori |
| Andreja, sej to je ubistvu isto k prek Ujusanse, ane? Pol bomo pa skp verjetn .. Boš čez novo leto surfala? :) Marko, a kej veš, kje bi se dal prečekirat povezave Safi-Agadir, kako kej busi vozjo 28.? |
Dodan: 02. 12. 2008 @18:09:54
|
Odgovori |
| Marko - MAROKO |
| @Nina: kot sedaj berem LP za Maroko (2007) je naveden, da lahko iz Agadirja do Safija potuješ z busom (6h, cena: 80 Dh), pelje pa EN avtobus dnevno na tej relaciji. Ko boš v Agadirju se pozanimaj kdaj pelje bus za Safi, da ga ne zamudiš. Se vidimo na festivalu-jaz sem tisti z belo glavo ;) |
Dodan: 02. 12. 2008 @19:14:12
|
Odgovori |
Hej Nina, ja definitivno se vidmo dol, klub je bil lani od Ujusanse, zdej je pa TRIBU, zakon ekipa :) Kdaj točno pa prideta?? Mene pa tud festival mika, tak da se mogoče že tam vidmo... LP |
Dodan: 02. 12. 2008 @23:35:59
|
Odgovori |
| kat - Re: MAROKO |
| O, ful bi sla na kak festival v Maroko! A je se kaj po 30.12. (ker takrat sele pridem)? Neja oz. kdorkoli, a mi posljes kako ime, pribl lokacijo hostlov plisss (pa se kak info, ce se lih spomnes): maca.mac@gmail.com. Hvala lepa! papa, Kat |
Dodan: 03. 12. 2008 @01:23:25
|
Odgovori |
| od 28. do 4. sva u Banana village :) Drgac tut mene ful mika tale festival, sam morva pol zjutri ze u Agadir, tko da bomo vidl kako bo s tem - odvisn kdaj un bus fura al pa ce so ksni bl lokalni busi bl pogosto :) Kdaj prides pa ti surfat? |
Dodan: 03. 12. 2008 @12:12:53
|
Odgovori |
| Aja pa Marko, hvala ;) |
Dodan: 03. 12. 2008 @18:23:24
|
Odgovori |
Hej, jst grem dol v nedeljo pa še nimam karte za nazaj :) Se bom pozanimala kako je s kartami za bus in ti javim na ta forum al pa pust kak mail kam ti napišem. Se vidmo kmal... Andreja |
Dodan: 04. 12. 2008 @11:43:04
|
Odgovori |
| Ooo, boš dolg dol, kul :) nina.xyz@gmail.com Ful ti hvala. Lepo se mej & se vidmo ;) |
Dodan: 04. 12. 2008 @14:23:46
|
Odgovori |
| Marko - MAROKO |
| Jaz tud vrjetn uletim v Agadir do znanca, ki vodi ta tečaj-Iztok...ja dobr, da mi je frend to povedu, da je on dol, k se ne vidmo v SLO, se bomo pa v Afrik'...jutr pa že odhod na trip...vidmo |
Dodan: 18. 12. 2008 @21:55:47
|
Odgovori |
| Marko - MAROKO |
| Trenutno vreme v Maroku-poroča prijatelj: the weather in Morocco nowadays is getting better. it is more warm. the weather forcasts states that in the next coming 10 days it would be sunny with few clouds, warm during the days but a bit cold during the nights. we will expect rain again on Sunday the 28th. so the temperature for some cities (Day/ night) would be Rabat (Max. 17°C / Min. 9°C) Marrakesh (Max. 20°C / Min. 7°) Ouarzazate (Max. 16°C / Min. 2°C) in the heights, especially where it snows, you have to expect some cold and freeze at night. you have to bring your winter cloths with you... but I guess you are customed to snow and cold weather... the weather in Morocco would be a piece of cake for you ...:-) LP |
Dodan: 19. 12. 2008 @21:06:12
|
Odgovori |
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
ANKETA
Kdaj boš letos potoval/a?
|