Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Potovanja - BLORUM » iran
| selma - iran |
odpravljam se v iran zelo nenavadna dezela je ze kdo mogoce bil, kako je varnost, cene.. skratka karkkoli..lp |
Dodan: 17. 07. 2008 @22:57:18
|
Odgovori |
| matej - Re: iran |
| kdaj pa gres |
Dodan: 18. 07. 2008 @00:50:18
|
Odgovori |
| ivana - Re: iran |
| mi gremu v oktobru.....kdaj greš? |
Dodan: 18. 07. 2008 @08:41:26
|
Odgovori |
| aknims - Re: iran |
Hej, superca nisem sicer še bila V Iranu, vendar sem pred nedavnim bila na potopisnem predavanju, in me je navdušilo. Je v mojem planu za bližnjo prihodnost, tako, da akcija in ti želim noro potovanje po tej deželi. Predno se podaš v Iran morda namig, piši na veleposlaništvo Slovenije v Teheranu, morda, ti dajo kakšne koristne informacije. LP, in uživaj |
Dodan: 18. 07. 2008 @09:19:51
|
Odgovori |
| miha - Re: iran |
| jst tud planiram it v oktobru, ceprav trenutna € situacija ne kaze najboljs :S haha .... kje si boste vi rihtal vizo? kak mate kej plan? |
Dodan: 18. 07. 2008 @14:28:24
|
Odgovori |
| iskra - Re: iran |
Sem trenutno v Iranu. Danes je zadnji dan tri in pol tedenskega potovanja. Res super dezela!!! Toplo priporocam vsem zeljnim avanturisticnega potovanja, lepe narave, bogate zgodovine, in predvsem neverjetno prijaznih in ustrzljivih ljudi. Moja potopisna javljanja in nekaj slikic si lahko ogledate na http://www.kazipot.si/ za kako detaljno informacijo glede prenocisc, cen, izletov, prevozov pa bom na voljo po skorajsnji vrnitvi... Vsem ki greste v Iran sze sedaj zavidam :-) Lp Andrej |
Dodan: 19. 07. 2008 @13:21:58
|
Odgovori |
| Tadej - Re: iran |
| bil v Iranu lani... nekaj podatkov o mojem potovanju: http://forum.potopisnik.si/showthread.php?t=175 |
Dodan: 19. 07. 2008 @16:23:20
|
Odgovori |
| zigec.migec - Re: iran |
to sem za vas nasel na tem sta forumu ... zgoraj na iskanje po straneh napises/vpises turcija, in to je vsa umetnost ... ni drugega ... ali pa preko googla ... in informacij je na milijone - samo pobrati in prebrati si jih moras, pa je ... namig za v eno smer: najceneje je vlak, LJ-BG = 25eur, in potem vlak BG - turcija s karto balkan express, karta velja 3*24h po turciji, koristis pa jo lahko mesec dni ... dnevi so med seboj lahko povsem nepovezani in neodvisni ... pac potujes, ko potujes, in to se ti zabelezi/pripise gor na karto ... no, strosek kart torej: 25eur + 50eur = 75eur, pa si doli v turciji ... hura ... no, pa se 15eur za vizo ... vse skupaj 90eur ... uzivajte, zigec.migec |
Dodan: 20. 07. 2008 @11:33:41
|
Odgovori |
| Sabina - Re: iran |
oJla Andrej! Si že nazaj? Malce čekiram po forumu glede Irana enkrat novembra decembra nameravam dol. Je dosti časa en mesec da preživiš v Iranu? Kaj pa glede letalskih kart? Kaj mi najbolj priporočaš? Glede oblačil in pokrivala je najboj da si že v slo kupim pokrivalo a ne? Jaz tudi komaj čakam da grem. Fajn bodi pa lp S |
Dodan: 23. 09. 2008 @21:59:08
|
Odgovori |
| zigec.mihec; karta balkan flexi pass velja 5 dni v enem mesecu, ne tri :D tak da jo lahko koristiš še kot povratno karto Istanbul-Beograd. v Beogradu pa nabaviš karto za Lj za 30... |
Dodan: 23. 09. 2008 @22:43:33
|
Odgovori |
| sabina; nekaj sem sam napisal na tem forumu http://forum.potopisnik.si/showthread.php?t=175 ...... brez pokrivala pa te kot žensko ne spustijo v državo... pa naj ne bo rdeče barve, in imej ohlapna oblačila... |
Dodan: 23. 09. 2008 @22:46:03
|
Odgovori |
Ola! Tadej hvala za odgovor. Ja za oblačila vem mislim da bodo dolge črne hlače čist ok pa plašč. Upam da novembra decembra ne bo pretoplo za to. Čekiram letalske karte in prek sta so ze december že kar zasoljene. Fajn bodi pas iogledam tvoj web page. Lp S |
Dodan: 25. 09. 2008 @11:15:01
|
Odgovori |
| Poce - Re: iran |
Jest bom letel samo do Istanbula (Adria iz Brnika za 300 Eur) naprej do Irana pa po kopnem. LD |
Dodan: 25. 09. 2008 @12:39:09
|
Odgovori |
| Poce, za bus Istanbul-Tehran se pozanimaj v iranski avtobusni agenciji v Istanbulu. naslov Ordu cad 268 (če greš od modre mošeje po glavni cesti ven iz centra . s tramvajem nekaj postaj...)... Cena Teheran-Istanbul je bila lani 35eur. Vožnja je trajala 40 ur... Avtobusi so pa nakbolj udobni busi v lajfu! Bo pa verjetn cena iz Istanbula malce dražja, ker pač potuješ iz dražjega v cenejše mesto in ne obratno, kot jaz lani. LP |
Dodan: 26. 09. 2008 @01:01:48
|
Odgovori |
Hvala za info - sicer ne grem direkt Istanbul -> Teheran (vmes pogledam še Sirijo, Jordanijo in Irak). LD |
Dodan: 26. 09. 2008 @11:48:57
|
Odgovori |
| super, bil ravno letos v siriji, libanonu in jordaniji :) |
Dodan: 26. 09. 2008 @20:50:56
|
Odgovori |
Ola tadej! Me je čisto impresioniral tvoj članek. Verjamem da so Iranci zelo prijazni ljudje ker sem se dosti družila z njimi ko sem bila v tujini. mam prijateljico ki je poročena z Irancem. Glede tega šeriatskega prava pa ne razumem kaj si mislil s tem. Pa zakaj so tega nemškega turista ubili. Saj če spoštuješ njihova pravila glede pokrival in ostalih stvari ti nimajo kej težit. Lp sabinca |
Dodan: 08. 10. 2008 @15:00:35
|
Odgovori |
Ravnokar govoril z iransko ambasado v zagrebu in Slovenci ne morejo več dobiti vize az Iran v Zagrebu (to se je spremenilo 2 tedna nazaj). Tako da bo treba na Dunaj. LD |
Dodan: 09. 10. 2008 @08:52:46
|
Odgovori |
| sabina, nemškega turista so obesili, ker je imel razmerje z domačinko... če spoštuješ običaje, kulturo, vero, zakone, itd, se ti v iranu ne more zgoditi nič..! če pa pač kaj prekršiš, so pa kazni zelo zelo visoke in ostre..! |
Dodan: 09. 10. 2008 @18:03:29
|
Odgovori |
| SABINA - Re: iran |
Ola! Ja res grozno pa nerazumljivo zdaj kakšna je bila situacija. večina Irancev ki sem jih spoznala v tujini itak niso nad političnim sistemom v državi zadovoljni zato pač ne želijo živeti v iranu. Z avtobusom glih ne bi potovala ker grem pač sama in to prvič. Prespala bom pri Iranski družini. Čekiram najcenej letalske karte. Upam da bo vse ok in jih bom impresionirala. Ha ha!!! Pa nameravaš še kdaj iti v Iran? Lp Sebi |
Dodan: 12. 10. 2008 @22:33:59
|
Odgovori |
| Ja, v Iran se bom še vrnil... Morda že naslednje leto... Imam namreč idejo potovati od Kazahstana preko stanov in Irana do Slovenije... Zaenkrat je to le ideja. Pa kakega norca bi rabil s seboj :) Kar se pa busov tiče v Iranu ali pa od Istanbula do Irana, če se boš slučajno odločila. Mislim, da si lahko popolnoma brez skrbi. Potovanje je popolnoma varno. Tut folk je tako prijazen. Veliko sem tudi sam slišal o prijaznosti... Ampak še zmeraj si tudi v sanjah nisem predstavljal da so takoo prijazni... |
Dodan: 13. 10. 2008 @23:39:34
|
Odgovori |
| swe - Re: iran |
ne mi omenjat Irana, ker takoj ko bo prva prilika se odpravim v to deželo... Jaz razmišljam it po kopnem do Indije, ali pa skozi Centralno Azijo, po svileni cesti na Kitajsko... Lp swe |
Dodan: 13. 10. 2008 @23:49:00
|
Odgovori |
Mal pozno se oglašam, samo sedaj nekaj časa nisem bil na tem forumu. Letalsko karto sva midva kupila na Aviatic. Je bila še 80 € cenejša kot na internetu. Sva plačala Lj- Ist - Teh in nazaj 480 €. Drugače pa mi je zadnje čase zelo všeč Turkish Airlines. Dober nivo, dokaj točni, super povezave (Ljulbjana - Istambul, potem pa greš na vse možne strani), pa zelo ugodne cene. Kdaj pa ti greš? Kako si dobila vezo da boš prespala pri Iranski familiji? Je pa en mesec kar lepa doba za prepotovat Iran... Midva sva v 24 dneh videla ogromno (Teheran, Kashan, Esfahan, Yazd, Kerman, Shiraz, Shush, Hamadan Orumiyeh, Tabriz, Zanjan, Masule, Quazvin), res pa sva tako želela in v bistvu je bilo kar natrpano. Je zelo poceni, posebej prevozi in vstopnine. Pa tudi hrana. Midva sva vzela tudi dosti poldnevnih ali celodnevnih izletov (2x puščava, Abiyane, Chak Chak, Persepolis). Se splača, daš kakih 20 €, ves prevoz, včasih še hrana in vsi ogledi pa še vodič...) Če te še kaj zanima... :-) Lp Andrej |
Dodan: 14. 10. 2008 @10:43:59
|
Odgovori |
| peter - Re: iran |
| grrrr. poceni vstopnine - ko sm bil nazadnje v iranu (mislim da ene 5 let nazaj) so bile vstopnine vsaj 10x višje za tujce. Vem pa da so ta sistem opustili. Iran mi je najljubše potovanje dosedaj in komaj čakam da odidem spet Eno vprašanje za popotnike ki so bili v iranu - meni je bila hrana zelo slaba oziroma ni bilo nobene ponudbe. Kakšne so vaše izkušnje? |
Dodan: 14. 10. 2008 @15:00:26
|
Odgovori |
| - Re: iran |
| nekaj info lahko najdeš tudi tukaj http://www.klub-kspd.si/phpBB2/viewtopic.php?t=1017 |
Dodan: 14. 10. 2008 @16:17:04
|
Odgovori |
| hrana v Iranu mi je bila odlična!!! več ali manj so mi domačini predlagali kaj naj jem in kje :) - - - - - swe; jaz grem tudi verjetno po svileni cesti, le v obratni smeri :) |
Dodan: 14. 10. 2008 @23:35:01
|
Odgovori |
| Sabinca - Re: iran |
Salam Andrej! Welcome back! Hvala za tvoj odgovor. Komaj čakam mesec december ker me vaše izkušnje čisto navdušujejo. Moj prijatelj ima iranske korenine tako da glede prenočišča nimam kaj skrbeti ker vem kako prijazni znajo biti. Je pa dost ugodna cena ker ko sem spraševala po agencijah je cena bila tam do 700eur. A ti si prek neta potem kupil? Za Aviatic pa prvič slišim. Misliš da bom na vizum dolgo čakala? upam da niso ful ostre zime decembra da se bom saj lahk normalno oblekla. Fajn bodi pa sva na vezi. Lp S |
Dodan: 19. 10. 2008 @21:44:43
|
Odgovori |
Ola! Me again! Ma ne vem šla bi z busom sam mi je za prvič to much! Bom še vidla. Lahk se preden grem kej dobimo na drinki da mi svetuješ če sem primerno oblečena. Uživej Lp S |
Dodan: 19. 10. 2008 @21:49:24
|
Odgovori |
| tadej - Re: iran |
| poglej še turkish airlines... karte majo že za okol 600 eur... |
Dodan: 19. 10. 2008 @22:33:16
|
Odgovori |
| in to Ljubljana - Teheran... |
Dodan: 19. 10. 2008 @22:34:03
|
Odgovori |
oi, sabin(c)a ... ves kaj bi te najlepse jaz zaprosil ... da bi mi sporocila, kje in kako si bos kupila letalsko karto, ter koliko bos z vsemi taksami ter kerozinom vred odstela zanjo ... daj, tega te jaz res iskreno da (po)prosim ... in ce ti ne bi bilo odvec, mi lahko posljes se kaj vec na ziga.kristan@siol.com ... in hvala ti vnaprej ... namrec, tudi sam nekaj razmisljam o potovanju v iran ... sicer se kockam z odlocitvijo, a me cedalje bolj mika ... kot lizika da je, ta iran, katero otroku ti ponudis ... mik in car skratka ... pa vse dobro ... tebi ... in seveda tudi prav vsakemu izmed nas ... tako s potjo kot vsemi so(n)cnostmi, zigec.migec |
Dodan: 20. 10. 2008 @08:03:57
|
Odgovori |
Čao Sabina! Midva sva karto kupila kar na agenciji Aviatic. Je pa tudi sedaj ugodna cena na Turkish Airlines... Vizo pa se po novem baje mora iskat na Dunaj in ne več v Zagreb (tja sem šel jaz). Midva sva najprej uredila prijavo na www.iranianvisa.com, potem pa oni pošljejo podatke na Dunaj in jo prideš tja iskat s paseportom. Ne vem pa kako stvar gre preko pošte... Glede temparatur pa po moje ne bo panike. Vsaj na jugu bo super, ne severu v gorah pa zna biti kar mraz. Lp Andrej |
Dodan: 21. 10. 2008 @09:24:55
|
Odgovori |
Ola Andrej! Ja v Zagrebu se ne da več vizuma urejat in bo treba na Dunaj. Čeprav agencija kompas ti jo sama uredi če kupiš pri njih letalsko karto. Za Aviatic agencijo sem čekirala sam ne najdem točnega naslova. Približno v dveh tednih ti odobrijo vstopni vizum? Prijateljica mi je omenila naj še počekiram na Iranair za let karte. Hvala ti za odgovor pa upam da ne morim preveč s tem. Lp S |
Dodan: 22. 10. 2008 @06:43:31
|
Odgovori |
Čao Sabina. Aviatic ima pisarno v stavbi Emone na šmartinski. Mislim pa da imajo tudi poslovalnico na rimski v centru. Je pa glede kart vse rihtal kolega, tako da čist točnih informacij ne morem dat. Za vizo pa sem čakal res kaka dva tedna na odobritev... Lp Andrej |
Dodan: 22. 10. 2008 @09:22:50
|
Odgovori |
Res je! Se oproščam Sabini za nanamerno zavajanje :-) Sej pravim sopotnik je rihtal glede kart, pa sem mal pomešal. Hvala Maruša za popravek :-) Lp Andrej |
Dodan: 22. 10. 2008 @17:42:50
|
Odgovori |
Ola! Ej ni panike. Hvala da si mi povedal. Drgač sem zbrskala tel in poklicala na agencijo. Prijazna gospa in ti počekirajo vse možne variante let kart. Sem pa včeraj klicala na slovensko ambasado v Iran in niso pretirano prijazni z slovenske strani. Fajn bodi pa thx |
Dodan: 23. 10. 2008 @22:13:07
|
Odgovori |
Ojla Ej no problem takoj ko kupim karto ti vse sporočim pa kdaj točn grem. kdaj pa ti nameravaš iti na pot? Uživej Sebi |
Dodan: 23. 10. 2008 @22:16:57
|
Odgovori |
sabina, a bi lahko prosim zapisala ceno povratne karte za teheran, in tudi preko agencije si jo (bos) kupila ... pa hvala ti vnaprej, zigec.migec |
Dodan: 24. 10. 2008 @08:22:58
|
Odgovori |
Midva sva se ustavlja na slovenski ambasadi. SOdpravnica poslov je bila sicer čisto prijazna in ok, ni pa znala dati osnovne informacije o podaljšanju vize... Se mi zdi da so tam bolj za pripralvjat bankete, sprejeme, praznovanja... Lp Andrej |
Dodan: 24. 10. 2008 @11:51:09
|
Odgovori |
Ola Andrej! Spet jaz. No danes sem se po agencijah pozanimala glede letalskih kart in sicer preko kompasa in avioborza agencije me pride karta za 11 januarja okoli 644eur. Potem so mi na kompasu rekli da pač oni rihtajo vizume za iran in sicer vse skupaj me bo naneslo okoli 173eur. 90 eur moraš dati za referenčno številko, ki jo pošljejo iz irana potem 38eur je viza in 45eur je pač strošek prevoza. Pač oni gredo na Dunaj urejat tvoje papirje. Zdaj rekli so mi da če bi šla v lastni režiji bi blo dražje. Si imel tudi ti približno tak strošek? Edino če se grem pozanimat koliko stane vlak do Dunaja. Lp Sabinca |
Dodan: 12. 11. 2008 @22:01:15
|
Odgovori |
Hey Žigec! Whats up? No kot sem Andreju tudi napisala karta je okrog 644eur in sicer Lj Istanbul in v Istanbulu presedaš za Teheran. To so cene za januar. Si kaj čekiral? Lp Sabinca |
Dodan: 12. 11. 2008 @22:06:39
|
Odgovori |
Malo velıko za referencno strevılko je 90 Eur - sam sem preko Stantours dal 42 Eur (sıcer so cene od okolı 30 eur naprej) - prevzamem jo danes popoldne v Erzurumu (Turcıja). Ce bos solo urejal(a) vsekakor NE uprabı ıranıanvısa, ker so nategovalcı. LD |
Dodan: 13. 11. 2008 @11:15:28
|
Odgovori |
Čao Sabina! Ej ta Kompas, spet hočejo zaslužit na račun nevednosti :-) Referenčna številka, ko jo plačaš ob prijavi na Iranianvisa, je bila se mi zdi 32 €, v Zagrebu sem plačal tudi okoli 40 € za vizo v passeport, potem pa še stroški vožnje v Zagreb (kakih 40 € ker sem šel sam, sicer bi se to delilo). Torej skupaj 110 €, sicer kar drago, vendar še vedno ceneje kot na Kompasu. Sej je logično da zaslužijo, samo zakaj to direktno ne povejo? Andrej |
Dodan: 13. 11. 2008 @11:36:41
|
Odgovori |
Ola Andrej! Res je to much keša. Oni pravijo da bom več zapravila če bom sama šla na Dunaj. od 25.12 pa do 6.1 pa je ambasada baje zaprta. Lp S |
Dodan: 16. 11. 2008 @21:50:42
|
Odgovori |
| Furbi - Re: iran |
Živijo! Tale Iran me nuči že kar nekaj čas. Zanima me, kdaj je najprimernejši čas, da greš tja? V drugi polovici aprila se mi namreč ponuja možnost, da bi šel v Turčijo, pol pa še za kakih 10-14 dni v Iran. Se da v tem času kaj doživeti? Kako je z vizo? Je že kdo bil v Iranu z ameriškim žigom, ali pa vizo v potnem listu? Hvala Furbi |
Dodan: 16. 11. 2008 @22:31:29
|
Odgovori |
| Janja - Re: iran |
OJ! v Iranu sva bila letos julija - vročina je bila suha, tko da ni blo panike, ampak Perzijskemu zalivu se pa rajš nisva približala, tko da pomoje je april-maj al pa pol september-oktober najboljš. Karto sva kupla direkt prek interneta na turkisu - nobenih problemov in zamud (560eur). Vizo pa sva uredila sama - odpeljala sva se na Dunaj in plačal 37 eur. Ampak vzemi si cel dan, kajti midva sva bla zjutraj gor, dobila sva jo pa ob 4h popoldan (pa prej sva poslala obrazce, ki jih dobiš, na strani od ambasade). vsem toplo priporočam, zelo lepa in prijazna dežela. |
Dodan: 05. 12. 2008 @20:43:20
|
Odgovori |
Hey Žigec! Whats up? Že odločen kdaj greš? Jaz sem oddala papirje za vizum pač ni blo druge variante kot da grem prek Kompasa ker za Dunaj nisem mela prevoza pa vlak je tudi drag (123eur). Letim prek Turkish airlines 500eur. 8 jan. Fajn bodi Pa pa Sebi |
Dodan: 07. 12. 2008 @22:08:33
|
Odgovori |
| damjan - Re: iran |
jaz in še dva prijatelja gremo dol 24.12 in nazaj 4.1. potovat gremo s kolesom... Komaj že čakamo |
Dodan: 08. 12. 2008 @10:43:02
|
Odgovori |
Oj Ja super ideja z kolesi. Škoda da gresta tolk prej. Javita se kaj prek foruma. Lep dan S |
Dodan: 13. 12. 2008 @09:22:00
|
Odgovori |
| Miro - Re: iran |
| Ne vem kaj boste delali sedaj v Iranu s kolesom in to v samo"10" dneh? Lp! |
Dodan: 13. 12. 2008 @10:26:08
|
Odgovori |
Hey Janja Cau! Ker že nestrpno čakam da grem vsem pišem glede Irana. A te na letališču sprašujejo kje boš prespal , bival v tem čaau? Nisem nič navedla v papirjih ko sem predala za vizum. Fajn bodi pa lp S |
Dodan: 22. 12. 2008 @21:22:04
|
Odgovori |
| - Re: iran |
| bila s familijo 14 dni v Iranu-krompirjeve pčitnice.Vizo do 15 dni dobili v pol ure na mednarodnem letališču-stane 50 eur-imeli sabo fotografije, ki pa jih nismo rabili za vizo.Možno jo je podaljšati-menda ne komplicirajo nič. Te info sem dobila na ambasadi na dunaju. ne rabiš nobene referenčne šrevilke ,povabilnih pisem in podobnega sranja-to je samo pobiranje denarja. V obrazec za vizo pa je treba vpisati ime in priimek ter naslov osebe h kateri greš.mi smo napisali kar nekej-nihče ni preverjal. |
Dodan: 23. 12. 2008 @20:19:03
|
Odgovori |
| SY - Re: iran |
Ola! no superca saj ena dobra stran glede vizumov! Sm mastno plačala prek kompasa in nikoli več Včeraj sem šla po vizum in dobro da sem preverila in sicer pisalo je samo vizum za 15dni. Jaz sem v formular napisala one month (en mesec). In ker je bil praznik v Iranu je bila ambasada zaprta in so moj potni list skupaj dali med skupino turistov ki potuje prek agencije in je možno do tega tudi prišlo da je vizum odobren samo za 15dni. To much. Upam da bo urejeno drug teden! Lp (hvala za inf) |
Dodan: 25. 12. 2008 @12:15:41
|
Odgovori |
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
ANKETA
Kdaj boš letos potoval/a?
|