Dodan: 23. 02. 2008 @22:11:30
potovanje s TA VARD
Pred dnevi se je na tem forumu razvila razprava o potovanju v Egipt z agencijo Vard. Same NEGATIVNE IZKUŠNJE nas potnikov! zanima me, zakaj te razprave ni več na forumu niti pod starejšimi datumi. Kdo to ureja? So razpravo umaknili po ukazu nekoga? Bila je namreč antipropaganda za VARD. Kako je s tem, kdo ve?
Dodan: 25. 02. 2008 @20:03:29
Re: potovanje s TA VARD
Zdravo!
Udeležila sem se te razprave in se tudi sama spraševala kaj sedaj to pomeni. Menim, da je bil verjeten vzrok brisanja teme v navajanju spletnih naslovov ostalih počitniško/popotniških forumov. Očitno si na STA ne želijo promocije konkurenčnih forumov, pa dobro popotnikov gor ali dol.
Kaj pa pravite vsi ostali, ki ste se takrat oglasili?
In kako trenutno stojijo stvari okoli pritožb? Ste kar sprejeli 10 odstotkov, ki so vam jih ponudili v zameno za pokvarjeno potovanje?
Dodan: 26. 02. 2008 @12:30:33
V imenu svoje družine lahko povem, da se mi pač ne bomo zadovoljili s samo 10 %. VARD bomo tožili. Ima kdo izkušnje s tožbami proti agencijam? Se priporočamo za kakršnokoli informacijo.
Dodan: 06. 03. 2008 @00:20:12
Mi tudi nismo vzeli miloščine. Ne bom bolj bogat ne bolj reven. Tožba pa je tudi tako, da je polno letanja, sitnosti in nenazadnje še enkrat bi bilo potrebno gledati nekoga od VARDA, za mogoče nekaj večjo miloščino. Če bi se povezali, da bilo bolje, Ste za? Pa ne gre se mi za denar, samo ta agencija se mi je res tako zasrala, da bi šel v to..
Dodan: 06. 03. 2008 @10:28:13
Za vse neverneze. Razprave nismo izbrisali, lahko jo najdete pod Iskanje po forumu. Vsak ima pravico do svojega mnenja. V skladu z etiko vas edino naprosamo, da se drzite smernic dobrega okusa. Pa se nekaj o ostallih. Forumi niso namenjeni oglasevanju, ce pa kdo zeli oglasevati na nasih spletnih straneh mu z veseljem posljemo ponudbo.
Dodan: 06. 03. 2008 @16:45:24
Ne vem, zakaj je bil tisti forum izbrisan, oz. prestavljen na stran, kjer to le s težavo najdeš. Mislim, da smo kar korektno pisali o svojih težavah z agencijo VARD. In vem, da je to agencijo to motilo, samo oni so si to sami "skuhali". Ni pa pošteno do ostalih ljudi, da ne dobijo pravih informacij o posamezni agenciji. Na straneh agencije so samo lepe besede. Jaz bi tako rad objavil svojo mnenje o agenciji VARD na njeni strani, pa ne bodo objavili. Ljudje potem dobijo čisto napačno mnenje o tej organizaciji. Ne vem zakaj se sedaj jemlje pravica potnikom, da objavljajo svoje mnenje. Mene so enostavno preveč zmotivirali, da bi kar tako utihnil. Jaz enostavno še dolgo ne bom pozabil njihovega odnosa.
Mimogrede ne najdem še tudi enega drugega foruma. Ne vem pa če sem prav iskal.
Dodan: 06. 03. 2008 @22:55:58
Ja res ni ta edini forum s kritiko turistične agencije VARD, ki je izginil. Nič več se ne da najti tudi na dveh drugih forumih, kjer so bili objavljeni članki o VARDU. Po mojem to ni naključno. Bi bilo lepo kaj izvedeti od upravljalcem tega sistema. Pač nimamo pravice, da povemo svoje mnenje oz. resnico o delovanju te turistične organizacije.
Dodan: 07. 03. 2008 @07:45:53
Glede VARDove spletne strani: Oni objavljajo samo pohvale, graje na svoj račun pa ne. Sem jim poslala svoje mnenje o katastrofalno izpeljanem potovanju v Egipt, pa mojega mnenja niso objavili. Me tudi ne čudi, saj niso sposobni sprejeti kritike, kaj šele, da bi nanjo odgovorili ali pa da bi poskuššali popraviti svoje napake. Teh napak pa je pri njih nedvomno preveč.
Dodan: 07. 03. 2008 @15:42:14
Ce iscete po forumu naslov teme potovanje s TA VARD, najdete 5 zadetkov, od tega 3 s tem naslovom. Iskanje po forumu se nahaja na levem delu strani pod zadnjimi temami. Teme se razvrscajo po datumu, in ko je na strani toliko in toliko novih tem se ta premakne zadaj. Za malo spretnosti se vse teme najdejo. Upam, da bo to v pomoc neznancu.
Dodan: 07. 03. 2008 @23:24:18
Hvala za odgovor. Pri izbrisanih forumih sem mislil forume, ki niso na vaših straneh. Vendar pa je način dela najvrjetneje podoben. S tem pa se umaknejo tudi na mesta, ki niso dosegliva z iskalniki (npr. najdi.si), torej izven mest doseglivim običajnim iskalcem informacij. Iskalci informacij lahko potem prebirajo samo eno stran medalje. Kaj torej ostane nekemu potniku, ki je bil razočaran, oz. si je še pred vzletom letala želel domov, ko je videl na kaj je naletel. Jaz osebno sem si želel iti domov ko sem videl njihov odnos, ko mi TA Vard ni znala povedati po celi noči na letališču kdaj bomo sploh kam šli. Podpisa da ne vedo, kdaj bomo kam šli nismo dobili(odgovor; to vam pa ne bom podpisala), če boste šli domov vam denarja ne bomo vrnili. Na pritožbe, da so bogi ljudje in otroci je bil odgovor; tudi mi moramo čakati, ne bom nadaljeval. Potem pa neizpeljan program, vendar so o tem pisali že drugi. Imel pa sem drugačna pričakovanja. Šel sem na "dopust" in jaz grem na dopust da nekaj vidim in da uživam. Pa sem dobil takšen drek, da bi bil raje doma. Meni ni veliko stvari ostalo v lepem spominu, več slabih. In kaj lahko potem narediš.. Nič. Lahko se pritožiš, pa ti čeprav pravijo da nič krivi nekako ponudijo 10 %. Se boš po potovanju za katerega ti je žal, da si se ga udeležil in od agencije, za katero bi bil srečen, da nikoli ne bi slišal zanjo res to sprejel. Verjetno ne. Ostane ti sodišče. O tem ni vredno pisati. Praktično ne moreš narediti nič. In agencije to vedo in se tako tudi obnašajo (govorim za VARD). Potnik nimamo nobene možnosti. Ostane ti, da poveš svojo izkušnjo drugim. In če bi to delala večina, bi se verjeto morala zamisliti tudi kdaj kakšna organizacija podobna VARD-u. In kaj spremeniti. Tako pa lahko od te organizacije povprečen iskalec informacij izve samo lepe stvari, ki jih objavljajo na svojih straneh, negativne izkušnje pa mu čez kakšen teden več ne bodo dosegljive. Jaz osebno bi rad, da bi dobil o posamezni agenciji pred potovanjem prave podatke. Jaz bi rad odhajal v bodoče z agencijami, ki bodo vsaj približno izpeljale program itd. Ima kdo izkušnje na kakšen način lahko pridem do realnih podatkov o neki organizaciji in ne tako, kot je bilo pri VARDU, ko dobiš o tej organizaciji pret potovanjem tako pocukrano sliko, dobiš pa drek.
Dodan: 09. 03. 2008 @19:59:53
Kako priti do realnih informacij o turističnih agencijah? Res težko, informacije v medijih so enostranske. Potniki smo prepuščeni sami sebi in svojim občutkom ob sprejemanju informacij. Jaz osebno veliko dam na "glas ljudstva". Preden se odločim, s katero agencijo bom potoval, povprašujem ljudi, če poznajo to agencijo in si na osnovi mnenja drugih lažje ustvarim svoje mnenje. Pa na forumih se tudi kaj najde, dokler info ne odstranijo (tako kot v vašem primeru). To o VARDU si bom pa jaz zapomnil!
Dodan: 10. 03. 2008 @17:46:15
to je bil naš namen...da bodočim potnikom damo informacije iz prve roke. Polagam vam na srce...če vam je kaj mar zase, za svoje uživanje in nenazadnje denarja...NE POTUJTE S TA VARD!
Dodan: 10. 03. 2008 @21:24:19
Odločam se za prvomajsko potovanje. Pod roke mi je prišla tudi ponudba te agencije - Vard. Zanimive destinacije, a ne poceni. Dobro, da sem skočila še mal na forum pogledat in našla to debato Očitno vas je precej nezadovoljnih. Tele iz Varda bom kar izločila.
Dodan: 27. 07. 2008 @23:06:12
TA Vard nama je uničil poročno potovanje. Razloge ne bom navajal, saj je že vse v zgornjih postih navedeno. Tako da NE z Vardom!!!
Dodan: 03. 08. 2008 @23:14:52
Tudi mi imamo pripombe na Vard. Direktorica agencije ga. Pavlina ima do strank skrajno aroganten in vzvišen odnos. Če bodo pri Vardu tako nadaljevali, kmalu ne bodo imeli več dela. Kdo pa bo še potoval z njimi po vsem prebranem? Mene in mojo partnerico ne bodo videli nikoli več!
Dodan: 19. 08. 2008 @12:38:11
Serbus! Pred kratkim sem se vrnil iz Hurgade, kjer sem bil preko TA Vard agencije. Moram povedati, da je sicer vodička imela veliko znanja, vendar nič organizacijskih sposobnosti. Glede organizacije ni nič štimalo (od sob, ključev, izletov, ogledov, prevozov...). Zelo sem bil razočaran in naslednjič se jim bom v velikem loku izognil (pa naj v svojih ponudbah še ne vem kako lepo pišejo)!
Dodan: 19. 08. 2008 @22:16:13
No, še en nezadovoljen z Vardom! Definitivno nas je preveč! Kdo ve, če oni na agenciji to berejo? Naj se malo zamislijo. A te lahko vprašam, katera je bila ta vodička? Naša je bila Suzana Kreft.
Dodan: 20. 08. 2008 @12:05:08
men se se nikoli nic slabega ni pripetilo,ker enostavno vedno grem sam,in krivim samega sebe, do egipta pa en hotelcke in izletki si komot splanirate sami,pa se ceneje je ful, saj mene je ceneje prislo, vem da to ni poanta in ce nekaj placas zelis nekaj met,ampak za naprej planirajte in potujte v lastni reziji...men odgovarja
Dodan: 21. 08. 2008 @17:43:32
Nas je vodila Nuša Vogelnik Holzner...ima veliko znanja...ton i kaj rečt...ampak samo znanje na žalost ni dovolj za poklic vodiča-ke!
Dodan: 03. 10. 2008 @10:10:39
Heh, to ni se nic... nas vodic Lado je na avtobusu sam priznal, da nima licence za to, da nam kaj razlaga ob ali v grobnicah... VARD to sicer reklamira kot "Odlicno vodenje". LOL. :)
Dodan: 13. 10. 2008 @15:25:44
Ravno sem se vrnil iz krizarjenja po Nilu. Recem lahko, da je bilo odlicno. Vse je bilo izpeljano kot mora biti. Vodicka je imela veliko znanja in je se vmes govorila o Egiptu, njihovi kulturi itn. Torej ne samo na lokacijah ogledov. Skratka vse je bilo super in vam priporocam. Kar se pa cakanja in postrezb tice itn. se je potrebno zavedati, da imate opravka z egipcani, kjer jim hitrost ni najboljsa vrlina itn.
Dodan: 30. 10. 2008 @11:37:28
Se strinjam s predhodnikom, bila sva verjetno v isti skupini. Vodička Judita je poskrbela za ves program in je bila več kot OK.Program je izredno obsežen in v kolikor se ga želi 100% uresničiti skupaj s fakultativnimi ileti je potrebno vsakodnevno vstajanje med 5 in 6 uro. Morda je pretirana cena fakultativnih izletov.Moja ocena : zelo dobro.ND
Dodan: 23. 12. 2008 @14:23:37
Sicer malo pozno, ampak naj povem, da je Egipt-Hurghada res lep, TA Vard pa katastrofa od agencije. Vodička (Suzana) je sicer čedna za pogledat, vendar pa je to tudi vse. Bili smo prebukirani v hotel po njihovem izboru - naš je bil pri morju, njihov 500m od plaže, naš je bil all inclusive, njihov pa neka svoja različica te ponudbe - skratka, kar smo za all inclusive plačali, nismo dobili. Bili smo prepuščeni sami sebi in lastni iznajdljivosti. Še dobro, da smo te sorte ljudje, da si nismo pustili uničiti dopusta. Po povratku domov pa aroganten odnos tam zaposlenih - odgovorne osebe sploh nisem dobil na telefon, ker je bil stalno odsoten, ostali pa niso imeli pristojnosti dajati vsaj pojasnila. Čeprav je od tega minilo že nekaj mesecev, pa zgodbe za nas še ni zaključena (zanimivo, vse do danes g. Kristjana nisem uspel dobiti na telefon) - ker imamo vse skupaj posneto na kameri. Skratka dopust da - v ogranizaciji TA Vard - NIKOLI VEČ!
Dodan: 01. 01. 2009 @22:33:16
Se mi zdi, da sem bil v isti grupi. Suzana je res dobra baba za pogledat, a nesposobna vodićka. Agencija Vard pa za en kurc. Arogantni, samovšečni, nesramni. Z njimi sem zaključil, definitivno ne grem z njimi nikamor več. Še prostorov agencije v Celju se izogibam --- čudno sevanje!!!
Dodan: 01. 05. 2009 @20:13:55
Za prvomajske praznike (2009) sva potovala v Sirijo in Jordanijo za šest dni.Potovanje je bilo odlično, a le po zaslugi vodiča g. Nikole Klašnje, ki je odlično podkovan z znanjem zgodovine in geografije, ter kulture omenjenih držav, hkrati pa je zelo dober organizator. Imava pa nekaj resnih pripomb glede agencije: 1.doplačilo potovanja zaradi tečajne razlike evro- dolar.Tega ne razumem, saj je evro konvertibilna valuta in ni razloga, da je potovanje vezano na vrednost dolarja. 2.Prva nočitev je bila šele drugi dan po celodnevnem ogledu prvega dneva in prihodu na cilj v zgodnjih jutranjih urah - tega ni bilo omenjeno v programu. 3.Zadnje nočitve ni bilo, saj smo v hotel prispeli ob 23., na letališče pa smo se odpravili ob enih zjutraj naslednjega dne.Ne razumem zakaj taka naglica, saj stane omenjena nočitev cca. 200 evrov za dve osebi. 4.V tranzitni coni Istanbulskega letališča smo čakali osem u,r ponudili pa so nam fakultativni izlet ogleda Istanbula za 40 evrov (seveda brez stroškov vize 15 eur po osebi, in vseh vstopnin).Je to zgolj slučaj ali namerno dejanje agencije zaradi dodatnega zaslužka.Zgolj v vednost: podzemna železnica in tramvaj od letališča do centra in nazaj stane cca. 3 eur po osebi. Glede na mnogo nezadovoljnih potnikov, lahko zaposlene v TA VARD premaknemo le z vlaganjem pritožb pristojnim išpekcijskim službam in Zvezi potrošnikov Slovenije, vso ostalo filozofiranje je brez učinka. LP
Dodan: 05. 05. 2009 @13:59:40
Lep pozdrav vsem razočaranim potnikov preko TA VARD.
Tako kot moji predhodniki sem tudi jaz doživel s strani TA Vard neprijetno , pogojevalno in ukazovalno politiko njihovega vodstva.Namesto , da bi pridobivali na potnikih, ki so kralj vsake potovalne agencije si na tako podel način potnike odganjajo.Nekajletna praksa TA Vard -a je , da si tik pred potovanjem ali v njihovem roku , ki naj bi bil v skladu z" njihovimi splošnimi pogoji" nekaj izmislijo ( sprememba tečajane razlike, dodatek za gorivo prevoznika ..itd....) potnika pa postavijo pred dejstvo, da gre ali pa pozabi na potovanje z njimi, s tem pa se očitno ne zavedajo , da množično izgubljajo potnike.Vsi prizadeti bi se morali združiti in pravočasno opozoriti na probleme , katere podoživljajo pri TA Vard na ustreznih institucijah , kot je omenil predhodnik.Za nepravilno in zavajujoče oglaševanje in navedbe cen , ki tik pred potovanjem v večini primerov pri TA Vard niso resnične obstajajo Tržni inšpektorat , Urad za varstvo potrošnikov , Zveza potrošnikov Slovenije, pristojno sodišče.Na forumu o razočaranih potnikih s TA Vard ne bomo nič rešili, se pa strinjam , da je o njih treba pisati in opozarjati druge , da se jim kaj podobnega ne bi zgodilo.
Dodan: 05. 05. 2009 @14:13:28
Pozdravljeni
Slišim , da vas je več nezadovoljnih glede doplačila potovanja Sirija - Jordanija pri TA Vard.Očitno je nekaj hudo narobe, da je toliko nezadovoljnih potnikov s strani vodstva TA Vard-a , nasprotno pa so vodiči in sam program vredu.Jaz se bom pritožila , saj se strinjam , da je Euro konvertibilna valuta in je zakonito plačljivo sredstvo in je neupravičeno preračunavanje tečaja USA dolar - euro saj je v Siriji plačilno sredstvo sirijski funt v Jordaniji pa jordanski dinar in nobeden USA dolar.Kaj pa tisti , ki so plačali za isto potovanje namesto 988 eurov, samo 928 eurov pa jim razlike zaradi spremembe tečaja niso zaračunali.Ali tukaj ne gre za zavajanje potnikov ali pa do neenakosti.
Dodan: 29. 06. 2009 @22:42:56
A ste pri TA Vard kaj dosegli s pritožbo? Tud mi smo po potovanju decemra 2007 napisali pritožbo, pa so nam vrnili le 10% OSNOVNE cene.Pa še za to smo se morali blazno trudit, saj so se nam izmikali, niso dvigali telefona, Kristjan Šuntajsa sploh nismo dobili... Če bi imel živce, bi jih tožil. Vem pa, da z njimi definitivno ne bom potoval nikoli več!
Dodan: 30. 06. 2009 @01:18:50
Turistična agencija VARD CELJE Golfija na prezi!!!
Dodan: 30. 06. 2009 @01:22:12
DOst je drugih agencij ne vem zakaj silte z njimi. TA VARD neeee!
Dodan: 30. 06. 2009 @22:06:30
Kdo pravi, da silim z njimi? Bral sem pač njihovo spletno stran, pa se mi je zdelo ok, sem se pa odločil in šel z njimi. Pa jih imam čist dovolj!Imaš prav, so še drugi, upam, da boljši!
Dodan: 30. 08. 2009 @16:22:30
Ja po nekaj mesecih smo s pomočjo tržnega inšpektorata , ki je opravil revizijo poslovanja v TA Vard dosegli, da so nam izplačali preveč plačan znesek.!!!
V bodoče pa bomo krepko razmislili, če še z TA Vard sploh kam ???!!!
Dodan: 31. 08. 2009 @21:30:47
Potnica, kako pa vam je to uspelo?Nam so vrnili samo 10 %. Daj, povej, svetuj, kako dobit denar nazaj od teh goljufov!
Dodan: 02. 10. 2009 @13:33:59
Opisala sem problematiko in obisk tržnega inšpektorja v Ta Vard , zato so nam šele po posredovanju glavnega tržnega inšpektorja vrnili denar.
Predlagam , da jih v bodoče vsak nezadovojen potnik prijavi tržnemu inšpektoratu, Uradu za varstvo potrošnikov in na Zvezo potrošnikov Slovenije, da bodo dobili en velik madež , ki se ga ne bodo mogli več znebiti in se bodo primorani obnašati do potnika drugače ali pa zapreti agencijo , kar bi bilo še najbolje saj tako nimajo več kaj dosti potnikov( osel gre samo enkrat na led ).
lp
Dodan: 12. 11. 2009 @21:58:45
kaj zaj to?Jst grem z TA VARD v Egipt, je Ĺže plaÄano, kaj zdaj, naj odpovem, ko tolko slabega piĹĄete vsi skupaj, pa kaj je zdaj to narobe z njimi?Ma noro no...kaj zdaj?
Dodan: 12. 11. 2009 @23:59:23
T je napisal da je bil v Egiptu na križarjenju po Nilu in mu je bilo ok (glej par vpisov bolj gor).
Dodan: 23. 11. 2009 @21:07:59
grem z njimi pa da vidim kaj je zaj to ena štala???!!!naj se kar pripravijo, pa bojo vidli...
Dodan: 24. 11. 2009 @09:50:24
Kar mirno, vsi ki potujete v Egipt si ga boste zapomnili po lepem. Ne pustite si pokvariti počitnic zaradi enih prevarantov (beri TA VARD). Če vas bodo hoteli prebukirati - vztrajajte, saj se po določenem času vedno najde (boljša, kot jo najprej ponujajo) rešitev. Če greste na križarjenje je zgodba malo drugačna, tu vas res lahko spravijo ob živce. Oni si križarjenje v teoriji, kar vam ponujajo pred potovanjem in v praksi, torje na križarjenju samem, predstavljajo čisto po svoje. Če bodo problemi - slikajte, posnemite in doma najuriš. Ne pustite se, če ne gre drugače so tu inšpekcijske službe, urad za varstvo potrošnikov in nenazadnje mediji. Kakšna taka zgodba je kot balzam za recimo POP TV.
Nimajo pa vsi slabih izkušenj, tako da - prijeten dopust.
Dodan: 18. 12. 2009 @13:02:58
Ja res je ,da v Egiptu mogoče ne boste razočarani, boste pa kdaj drugič !!,
Verjemite tistim , ki imajo s TA VARD že iz mnogo potovanj izkušnje, pa tudi ne nasedajte tistim , ki TA VARD hvalijo zaradi enega samega potovanja v Egiptu.Saj ste se v Egiptu verjetno , če pozabite "nekatere malenkosti " imeli fajn vendar pasti za vas so še nastavljene v naslednijih potovanjih , ki jih pa spoznajte sami.
Pa lepo potovanje s TA VARD Vam želim še v prihodnje, ampak brez mene preko njih.
Lp potnica
Dodan: 18. 12. 2009 @13:03:13
Ja res je ,da v Egiptu mogoče ne boste razočarani, boste pa kdaj drugič !!,
Verjemite tistim , ki imajo s TA VARD že iz mnogo potovanj izkušnje, pa tudi ne nasedajte tistim , ki TA VARD hvalijo zaradi enega samega potovanja v Egiptu.Saj ste se v Egiptu verjetno , če pozabite "nekatere malenkosti " imeli fajn vendar pasti za vas so še nastavljene v naslednijih potovanjih , ki jih pa spoznajte sami.
Pa lepo potovanje s TA VARD Vam želim še v prihodnje, ampak brez mene preko njih.
Lp potnica
Dodan: 09. 01. 2010 @22:03:52
z vardom nikoli in nikamor več.
v egipt prispete ob 01 zjutraj,odidete ob01.30-po dvotedenskih počitnicah,pa vztrajajo,da ste dopustovali 15 dni,halo!!!namesto 13 dni
na predrzen način vam zavrnejo reklamacijo,ker,da ste si sami izbrali takšen hotel.
jasno,da smo,vendar ga vprospektu oni priporočajo,v opisu pa vas zavajajo
Dodan: 10. 01. 2010 @00:52:46
potnica,
mi smo imeli probleme z eno drugo agencijo...zato me zanima kako tocno vam je uspelo iztrziti denar?
ker, kar se je zgodilo v nasem primeru je too much: odvetnik, ki je bil na zacetku zelo zagret nas je nazadnje zvlekel v neskoncno sojenje, kjer on samo kasira in zaradi vec preteklih let smo ostali se brez denarja, ki nam ga agencija dolguje!!!
Dodan: 17. 01. 2010 @12:19:08
Leta 2008 sva bila na potovanju po Egiptu in to z Vardom. Bilo je čudotvito. Vsem tistim, ki kritizirajo čakanje na Istanbulskem letališču naj povem, da je čakanje v tranzitnem prostoru na naslednij let čisto normalna stvar, če se potuje z rednimi letalskimi linijami. Tudi to čakanje ima svoj čar - opazovanje ostalih potnikov ki potujejo na vse konce sveta, še posebej opazovanje potnikov za Meko. Ob povratku smo to čakanje izkoristili za zelo kvaliteten ogled Istanbula z lokalnim vodičem - videli smo zelo veliko. Obiskali smo azijski del Istanbula, ogledali smo si nekaj mošej od zunaj eno tudi znotraj, obiskali smo lokal, kjer smo si privoščili njihovo kavo, burek, slaščice. Nismo pa videli bazarja, ker je bila nedelja in je zaprt. V Egiptu smo bivali v zelo lepih hotelih in v tako lepih sobah še nikoli nisva bila. Hrana je bila povsod zelo dobra, sobe čiste. Prav tako je bila ladja čudovita. Osebje nam je pripravilo kar nekaj lepih presenečenj. Potovanje je bilo mogoče malo naporno, ampak to odtehta vse lepote in vse informacije, ki smo jih dobili od vodičke Judite, ob povratku pa od vodičke Nuše. Potovanje po Egiptu s križarjenjem po Nilu priporočam vsem.
Dodan: 18. 01. 2010 @22:10:34
Mi smo z njimi šli po Egiptu in smo že na štartu na Brniku čakali na letalo od 23.00 do drugega dneva ob 15.00, ko so končno uredili let. Noben let kam drugam ni bil odpovedan, saj je bilo vreme OK. Vzrok, da ni bilo letala, je izključno na strani Varda, ker dolgov do avio prevoznika niso poravnali. No, v Egiptu se je pa samo nadaljevalo... slaba organizacija, zanič vodenje,....Z Vardom ne več!
Dodan: 12. 03. 2010 @16:49:39
Prebiram negativne ocene agencija Vard. Lani sva bila z možem z njimi v Egiptu v Kairu in križarjenju na Nilu. Bilo je prekrasno potovanje. Videli smo veliko, organizacija je bila brez pripomb. Letos pa sva hotela z njimi na Kitajsko. Odhod bi moral biti 19.3. Že konec januarja - ob prijavi - je bilo na njihovi spletni strani objavljeno, da je potovanje zagotovljeno. Prejšnji teden, dva tedna pred odhodom pa me po telefonu pokliče agentka iz Kompasa (pri kompasu sva vplačala akontacijo, ker sva iz Ljubljane), da je dobila fax, da je potovanje odpovedano. Takoj sem napisala mail na TA Vard z vprašanjem ali je naslednje potovanje na Kitajsko 24.4. resnično zagotovljeno, vendar mi do danes 12.3. še niso uspeli odgovoriti. Resnično odganjajo stranke. Resnično sem razočarana nad njihovim odzivom oz. neodzivom na preprosto vprašanje. Kljub temu, da imajo v splošnih pogojih napisano, da lahko odpovejo potovanje 7 dni pred odhodom, pa vseeno mislim, da bi bilo lepo, da ti vsaj pojasnijo zakaj je potovanje odpovedano, če je bilo dva meseca zagotovljeno. V normalni agenciji bi ti ponudili drugo potovanje na drugo lokacijo ali pa drug datum, od njih pa niti besede.
Dodan: 12. 03. 2010 @17:53:00
Lidija, predlagam, da na agencijo pokličeš oz. se tam zglasiš osebno. Sploh glede na to, da imate odhod relativno kmalu. Po mejlu zna to kar trajati ... Vso srečo!
Dodan: 14. 03. 2010 @14:40:50
TA Vard maile definitivno redno pregleduje. Če jih sprašuješ kaj takega, kar jim godi, ti odgovorijo v rekordnem času. Ko sem jih še spraševala o potovanju (o vizi, cepljenjih...) so mi odgovorili v dveh, treh urah, ko pa jih sprašuješ zoprne stvari, take ki njim ne "pašejo" pa ti enostavno ne odgovorijo. Po telefonu pa se zgovarjajo, da ni odgovornega, da ni šefa itd...
Dodan: 22. 04. 2010 @22:04:46
Berem o vaših izkušnjah z Vardom. <Žal so tudi moje izkušnje z njimi slabe. Potovanje po Egiptu so mi zasrali in drago zaračunali. Na telefonske klice niso odgovarjali. Moral bi jih tožit, a se mi z njimi enostavno ni dalo več ukvarjati. Vem pa zagotovo, da z njimi ne grem nikoli več!!!!
Dodan: 13. 07. 2010 @17:44:42
Misliš, da je pri drugih agencijah kaj drugače. lansko leto sem šel s Kompasom in Adrijo. Poleteli naj bi iz Ljubljane ob 21:30 uri, se pravi da naj bi v Egip prispeli po dobrih treh urah leta se pravi okoli 1:00, v renici pa je bila zamuda že v startu, tako da smo prispeli v Egipt ob 3:30. Odhod iz egipta pa naj bi bil ob 1:30, pa smo spet štartali z dvourno zamudo.
Dodan: 24. 07. 2010 @23:25:12
Kar nekaj agencij sem že "dal skozi", a sem z Vardom najbolj nezadovoljen. Da se malo predstavim: nisem noben nergač, ne kompliciram, se rilagajam, znam potrpeti. A kar je preveč, je pa preveč. To, kar piše Lidija, je pa tudi česta resnica. Ko jim v mailu npišem, da sem pač bil nezadovoljen z njimi , mi sploh ne odgovorijo. Gospoda Šuntajsa, ki je od mene pobral denar za potovanje, pa sploh ne dobim več k telefonu. Baje je odsoten...Vard-neodgovorno, nestrokovno obnašanje.
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.