Ojla, Glede tega, da hoceta it dve zenski sami, mislim da ni nobene panike! Na Jamajki sem srecal dosti punc, ki so same potovale in po njihovih izjavah sodec niso imele nobenih tezav! Vendar bi tukaj izvzel Kingston, ki je poglavje zase! tam sem sicer prespal samo eno noc in so mi sami domacini povedali, naj se ne spilam frajerja in sam hodim naokoli, ker se zna slabo koncat! Je skoraj obvezno dobit domacina in te on potem pelje ven, ker ce si z enim od njih potem ni panike! Kar se tice navezovanja stikov pa res ne skrbet. So ful prijazni, zgovorni, eni sprva nadlezni in ti skusajo prodati se lastno mamo, a se jih scasoma navadis pa ni blema. Sam sem se vecino casa zadrzeval na vzhodu otoka in mel sotor postavljen ne enem mestu pa se pol od tam malo potepal naokoli. Kampov je sicer malo, ma lahko vprasas kakega domacina in postavis sotor tud na njegovi zemlji, samo nastane tezava z wc-jem, tusem,..Drugac kamp je bil 10 usd na dan. So pa razne sobe in hoteli kar dragi, tam od 50 usd na dan, zgornje meje pa ni!!! Ce si vsaj malo avanture zeljna popotnica, potem se na dalec izogibaj busov za turiste!!!Ti so mi hotel zaracunat 250 usd za prevoz iz Kingstona do Negrila, kar je blo ogromno, tko da sem poiska kombi s katrim se vozjo domacini in za isto pot dal 8 usd!!! Je bla pa voznja res nora- tip je poznal samo gas, mater mu...:-). So pa taxiji tud pocen, pa se ceno lahko fajn zbarantas! Ce pa mas zeljo hodit po krajih dalec od turistov, pa lahko pricakujes ...NIC!!! Tipi zivijo sredi nic, v barakah brez stroma, nimajo veliko, a so vseeno zeelooo prijazni in ti ponudijo, kar ti pac lahko! Sploh porajine v notranjosti otoka in v gorah so pozabljene od boga! So sicer lepe, ampak...Bolj ali manj je turizem veza na obalo, sploh Negril je znan po zurih, pa Montego Bay tud! Za kraj, kjer se je Marley rodil pa se domacini pravjo, da je v tri p...m..., tko da ga nisem sel pogledat! Sej je v bistvu le ena majhna bajtica! Pa se to. Mene so ze na letaliscu v Londonu spraseval, po kaj grem na Jamajko, V Kingstonu pa mi je gospa pri izhodu z letalisca prpravila pravo malo zaslisanje kam grem, kako, s kom, kolk kesa mam,...Ma na koncu se je le omehcala in jamajka je bla en mese moja, ha ha:-) Pejta na Karibe in uzivajta, drugace vama bo zal!!! Lp! PA3K |