Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Letalske karte » Jamajka-vse info

Sasha21 - Jamajka-vse info

Lep pozdrav!

Septembra letos se s kolegico odpravljava na Jamajko.Rada bi spoznala koga ki je tam že bil in mi lahko z nasveti pomaga pri planiranju potovanja!!!Prosim lepo naj se kdo javi!!!

Rada bi vedela kakšno je vreme tam takrat,kaj si je nujno ogledat,najcenejši način prenočevanja,transport, letalska karta, ....Ma res,vse kar mi lahko kdo pove, sprejmem odprtih rok!

Hvala!

Dodan: 07. 01. 2008 @13:30:46
Odgovori 

PA3K - Re: Jamajka-vse info

Zivjo,

Na

Dodan: 08. 01. 2008 @10:39:45
Odgovori 

Zivjo,

Na Jamajki sem bil pred skoraj 4 leti, sam, en mesec, low budget varjanta- sotor s sabo, lonely planet v roki pa gas! Je blo kul, tko da ce te kaj konkretnega zanima kar na dan z vprasanji!

Lep pozdrav!

Dodan: 08. 01. 2008 @10:43:14
Odgovori 

Sasha21 - Re: Jamajka-vse info

Živjo!

Sem tudi sama razmišljala o tem, ker sem na tak način že dosti prepotovala. Edino mam malo pomilekov glede tega, ker sva dve ženski. A je dovoljeno divje kampiranje al majo kake kampe? Zaima me koliko si si uspel v enem mesecu ogledat. Želim si videti čim več, tako da bi ti bila iz srca hvaležna, če mi lahko malo opišeš tvojo pot po Jamajki in če maš kake fotke? Zanimajo me predvsem tsti deli Jamajke kjer ni turstov. Se da videt njihovo pristno življenje? Kako je s hrano? Je treba na kaj posebno pazit kaj ješ? Kako pa je s prevozom? Kaj se najbolj splača? Avtobus,vlak, taxi... Se da navezat stike z ljudmi tam?

Full ti hvala!

Saša

Dodan: 11. 01. 2008 @20:24:59
Odgovori 

Ojla,

Glede tega, da hoceta it dve zenski sami, mislim da ni nobene panike! Na Jamajki sem srecal dosti punc, ki so same potovale in po njihovih izjavah sodec niso imele nobenih tezav! Vendar bi tukaj izvzel Kingston, ki je poglavje zase! tam sem sicer prespal samo eno noc in so mi sami domacini povedali, naj se ne spilam frajerja in sam hodim naokoli, ker se zna slabo koncat! Je skoraj obvezno dobit domacina in te on potem pelje ven, ker ce si z enim od njih potem ni panike! Kar se tice navezovanja stikov pa res ne skrbet. So ful prijazni, zgovorni, eni sprva nadlezni in ti skusajo prodati se lastno mamo, a se jih scasoma navadis pa ni blema.

Sam sem se vecino casa zadrzeval na vzhodu otoka in mel sotor postavljen ne enem mestu pa se pol od tam malo potepal naokoli. Kampov je sicer malo, ma lahko vprasas kakega domacina in postavis sotor tud na njegovi zemlji, samo nastane tezava z wc-jem, tusem,..Drugac kamp je bil 10 usd na dan. So pa razne sobe in hoteli kar dragi, tam od 50 usd na dan, zgornje meje pa ni!!!

Ce si vsaj malo avanture zeljna popotnica, potem se na dalec izogibaj busov za turiste!!!Ti so mi hotel zaracunat 250 usd za prevoz iz Kingstona do Negrila, kar je blo ogromno, tko da sem poiska kombi s katrim se vozjo domacini in za isto pot dal 8 usd!!! Je bla pa voznja res nora- tip je poznal samo gas, mater mu...:-). So pa taxiji tud pocen, pa se ceno lahko fajn zbarantas!

Ce pa mas zeljo hodit po krajih dalec od turistov, pa lahko pricakujes ...NIC!!! Tipi zivijo sredi nic, v barakah brez stroma, nimajo veliko, a so vseeno zeelooo prijazni in ti ponudijo, kar ti pac lahko! Sploh porajine v notranjosti otoka in v gorah so pozabljene od boga! So sicer lepe, ampak...Bolj ali manj je turizem veza na obalo, sploh Negril je znan po zurih, pa Montego Bay tud! Za kraj, kjer se je Marley rodil pa se domacini pravjo, da je v tri p...m..., tko da ga nisem sel pogledat! Sej je v bistvu le ena majhna bajtica!

Pa se to. Mene so ze na letaliscu v Londonu spraseval, po kaj grem na Jamajko, V Kingstonu pa mi je gospa pri izhodu z letalisca prpravila pravo malo zaslisanje kam grem, kako, s kom, kolk kesa mam,...Ma na koncu se je le omehcala in jamajka je bla en mese moja, ha ha:-)

Pejta na Karibe in uzivajta, drugace vama bo zal!!!

Lp! PA3K

Dodan: 12. 01. 2008 @14:08:04
Odgovori 

Sasha21 - Re: Jamajka-vse info

Res full hvala za vse koristne informacije.Bi prav rada kdaj poklepetala s tabo, d bi mi še kaj povedal.Počasi načrtujem najino pot.Je pa res, da sanjam o Jamajki že kr en lep cajt, tko d kumi čakam september.:-)

Če se ti bo kdaj dalo z mano poklepetat da mi poveš kakšna točna mesta kje se da prespat in tko, me lahko dobiš na: mala_sasa@hotmail.com

LP in hvala še enkrat!

Saša

Dodan: 12. 01. 2008 @23:03:42
Odgovori 

pp - Re: Jamajka-vse info
Zdravo PA3K Tudi jaz bi te prosil, če bi me kontaktiral na po_pot_nik@hotmail.com lp p
 Dodan: 13. 01. 2008 @00:23:42
Odgovori 

nejc - Re: Jamajka-vse info
zivjo. mene pa zanima glede jamajke kako je kej dol z marihuano k se tok govori "jamajka pa trava".... se jo da dobit pri domačinih...
 Dodan: 17. 11. 2008 @10:34:42
Odgovori 

Marko - Jamajka-vse info
Hi! Tukaj imate mobi od moje frendice, katera je bila že 4x na Jamajki in pozna dost ljudi in jo lahko brez problema kontaktirate-državo pozna v nulo ;) Ankica: 031 651 227, pa povejte, da ste dobil mobi od Marka. Lp
 Dodan: 18. 11. 2008 @18:53:49
Odgovori 

bla - Re: Jamajka-vse info
ble
 Dodan: 07. 12. 2008 @20:17:46
Odgovori 

OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Kdaj boš letos potoval/a?
Spomladi.
Poleti.
Jeseni.
Pozimi.

© STAL d.o.o, STA Ljubljana . Vse pravice pridržane. Cena letalskih vozovnic ne vsebuejo letaliških pristojbin, če ni izrecno navedeno. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: