Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Informacije o vizumih » Viza za Vietnam
| Sara - Viza za Vietnam |
| Zanima me če kdo ve kako je z naročanjem turistične vize za Vietnam preko ambasade na Dunaju. Katere dokumente je treba poslat, koliko časa traja in koliko to stane. Poslala sem jim namreč mejl, pa ne dobim odgovora. Ali obstaja tudi kakšna druga varianta za pridobitev te vize? |
Dodan: 19. 09. 2007 @10:34:01
|
Odgovori |
| davorin - Re: Viza za Vietnam |
| vizo lahko dobiš direktno pri njih na ambasadi.. moraš imeti dve sliki in potni list .. ter EUR !!. Naredijo ti v enem dnevu... |
Dodan: 30. 09. 2007 @20:43:06
|
Odgovori |
| Sara - Re: Viza za Vietnam |
| T, a to je pol res ena od možnosti? Sem našla precej strani na internetu, ki ponujajo to storitev, ampak nisem bla sigurna da ne gre samo za nategancijo, ker je celotna cena vize preko njih bistveno cenejša kot na ambasadah. |
Dodan: 15. 10. 2007 @11:58:45
|
Odgovori |
| tina - Re: Viza za Vietnam |
tej agenciji plačaš samo uslugo, da ti dajo garancijsko vizo (plačaš jo s kreditno kartico) - oni ti posljejo to pismo na mejl, samo vizo pa potem plačaš ko priletiš na letališče v vietnamu in vse skupaj pride ceneje, kot pa če bi jo dal delat na kompas.. lp t. |
Dodan: 15. 10. 2007 @14:30:30
|
Odgovori |
| pardon garancijsko pismo |
Dodan: 15. 10. 2007 @14:32:12
|
Odgovori |
| Sara - Re: Viza za Vietnam |
| Najlepša hvala za idejo. |
Dodan: 15. 10. 2007 @15:04:27
|
Odgovori |
| Rok - Viza za Vietnam |
| Zivjo! Tud jaz sem imel pomisleke glede tega garancisjeka pisma in morm rečt, da mam še vedno. Ali imaš konkretne izkušnje s tem izdajanjem vize? lp |
Dodan: 15. 10. 2007 @16:49:43
|
Odgovori |
čau ja, imam izkušnje, sem šla lani avgusta, prav tako mi je to tudi priporačal znanec, ki je večkrat šel v vietnam, tako da je stvar zanesljiva in tudi pride ceneje. Ko si pridobiš to pismo (v biti gre visa on arrival), gres z njim na letališču do okenca, rabiš še denar za samo vizo in pa fotko. Ne vem kako to deluje če greš preko meje "peš", jaz sem priletela v hanoi Cena storitev agenciji je pa odvisna v kolikem času želiš, da ti pošljejo garan.pismo. lp tina |
Dodan: 16. 10. 2007 @10:33:51
|
Odgovori |
| nina - Re: Viza za Vietnam |
| tudi jaz lahko potrdim, da stvar deluje. mogoce edino mal dlje cakas na letaliscu - to se je zgodilo moji prijateljci, ampak brez skrbi, ni nateg. |
Dodan: 17. 10. 2007 @11:29:55
|
Odgovori |
| alina - Re: Viza za Vietnam |
Če prav razumem, tiso prijavo izpolneš in plačaš ...kakšna karitica pa mora bit! Pol ti oni po mail-u pošljeno neko zadevo in, ko prideš v Hanoi greš na letališče do enga okenca (KATERA???) in s tem divgneš vizo, ki jo tudi plačas! Koliko pa te pride ve to? Kajti jaz sem danes klicala na Kompas in mi je rekla, da je viza za dva vstopa, kajti rabim takšno 169€ + 70€ pošiljanja al nečesa in te pride na 237!!!!!!!!!! Prosim naj mi kdo napiše, če sem vse skupaj prav razumela! aja, kako je pa z vizami za Laos in Kambodžo...kje si jo lahko uredim, tudi kar v Hanoiu in kaj vse potrebujem zraven??? Hvala! |
Dodan: 29. 10. 2007 @15:21:41
|
Odgovori |
cau lej se enkrat si poglej to stran http://www.vietnamstay.com/service/visaform.htm tam ti pise, kok pride njihova storitev, odvisno res v kolikem casu jo zelis, da ti uredijo..jaz sem placala z master card..ti posljejo ta approval letter..na njem bos poleg svojega imena vidla se kup drugih turistov..si sprintas, ko pa prides na letalisce v hanoi..je okence bolj na desni strani, vprasaj, te bodo usmerili. izpolnes samo se formular za vizo in placas 25 $. verjemi, stvar je veliko cenejsa kot pa ti ce ti uredijo na kompasu. lepo potuj. t. |
Dodan: 06. 11. 2007 @20:44:40
|
Odgovori |
| Marko - Re: Viza za Vietnam |
| Živjo a mi lahko poveš kako si plačala vizo? Nekaj sem bral da je potrebno poslati kopijo kreditne kartice preko emaila, kar pa mi ni niti najmanj všeč :) lp, Marko |
Dodan: 16. 11. 2007 @15:12:59
|
Odgovori |
cau Marko; ja, imas prav, moras jim poslat kopijo : (. Ful sem bila skepticna, sam mi je kolega zagotovil, da je ok agencija, tako da sem poslala, sem pa ob vrnitvi takoj pregledala bancne izpiske, pa ni bilo nic sumljivih transakcij. Ne vem zakaj je taksna fora. lp tina |
Dodan: 21. 11. 2007 @07:08:57
|
Odgovori |
| T - Re: Viza za Vietnam |
Hej! Jaz sem vizo plačala preko e-banke(SKB NET). Sem rekla, da nimam kreditne kartice in če lahko nakažem denar preko banke in so mi tako posredovali vse podatke in je. T |
Dodan: 21. 11. 2007 @07:45:39
|
Odgovori |
| ab - Re: Viza za Vietnam |
| In koliko časa se čaka na to garancijsko pismo? |
Dodan: 08. 03. 2008 @11:27:10
|
Odgovori |
| Denis - Re: Viza za Vietnam |
Danes sem se šel malo v kompas pozanimat za Vietnamsko vizo. Trimesečna viza + dvakratni vstop. 278€ so mi rekli da to stane, če mi jo oni uredijo. Mi lahko kdo pove kolk me to stane če si jo sam uredim visa on arrival in če sploh dobim na letališču v Hanoiu tako vizo. Pa še nekaj. Uslužbenec na Kompasu mi je rekel da Vietnamska viza velja 3 mesece od dneva izdaje. Ali ne začne viza veljati z dnem vstopa v državo? Še nekaj: menda je možno bivanje v državi do 30 dni. To ni panika, ker dlje tak ne mislim bit tam. Povratni let pa imam spet iz Hanoia, tak da bom kakih par dni pred koncem spet tam. Tistih 30 dni pa mislim že prvi mesec izkoristit. Se moram takrat spet kje prijavit ko grem nazaj v Vietnam, čeprav mam 3 mesečno vizo? Malo sm zmeden zdaj, ne vem če sm se s tem na Kompasu dobro zastopo? |
Dodan: 05. 05. 2008 @21:22:44
|
Odgovori |
| katja.m - Re: Viza za Vietnam |
| ma lej, ne vem mislim jaz se ne bi tle pri nas s temi vizami ukvarjala, sploh če ti je dovolj 30 dnevna viza. Zdej ne vem a dobiš na letališču (on arrival) 15 dnevno ali 30 dnevno?... jaz sem si jo naredila v Phnom Penhu in me je 30dnevna prišla 25$ (mogoče 30$ se ne spomnim več natančno), naredili so jo v 2 dneh. Tudi če na letališču ne dobiš 30 dnevne se ti vseeno splača naslednje: v Slo si naredi 30 dnevno vizo, prileti v Hanoi in bodi v Vietnamu tiste 4 tedne, potem predvidevam da greš še v kake druge države in ko se boš vračal proti Vietnamu vzami še eno vizo na meji, ki bo sigurno najmanj 15dnevna.... me je skoraj kap zadela ko sem prebrala kolko bi moral plačat za te vize pri nas...mislim ne vem no.. to se mi totalno preveč denarja za vizo... lp, katja |
Dodan: 05. 05. 2008 @22:16:51
|
Odgovori |
| slonček - Re: Viza za Vietnam |
mene pa zanima, kakšna je razlika med visa on arrival in visa approval code ??čemu je namenjena slednja? (to je na obrazcu za pridobitev tega garancijskega pisma na http://www.vietnamstay.com/service/visaform.htm hvala za odgovor.. |
Dodan: 21. 08. 2008 @10:03:32
|
Odgovori |
| Nina-NM - Re: Viza za Vietnam |
Vizo za Vietnam je res brez veze rihtati na Kompasu, saj te ožemejo. Ali si jo urediš preko neta ali pa dobro je če imaš nekoga na Dunaju, ki ti vizo odnese na ambasado (sama bom verjetno to naredila). Za Laos in Kambodžo pa urejaš na meji oz. v agencijah po Namu. Imej slike s seboj. |
Dodan: 21. 08. 2008 @15:52:05
|
Odgovori |
| Maja - Re: Viza za Vietnam |
| Pozdravljeni. Prebrali sva vse vaše predloge in odgovore in se odločava za naročilo garancijskega pisma. Vendar naju zanima ali naju bodo spustili na letalo v Bangkoku v Ho Shi MInh brez vize oz. samo z garancijskim listom? In še eno vpr.: ima kdo izkušnjo z naročilom vize kar na Tajskem, v Bangkoku? Vizo za Tajsko si bova uredili v Slo, ker pa potujeva potem naprej v Vietnam naju zanima, če si jo lahko naročiva kar tam oz. koliko časa traja, da jo dobiva?? Hvala že vnaprej. LP, Irena in Maja |
Dodan: 04. 10. 2008 @12:45:54
|
Odgovori |
| ... - Re: Viza za Vietnam |
| Tud brez garantnega pisma dobis vizo za 1 mesec. V Bangkoku pa res nimajo kaj gledat za vizo v Vietnamu, vsaj meni je niso |
Dodan: 05. 10. 2008 @04:36:59
|
Odgovori |
| - Re: Viza za Vietnam |
| kaj komplicirate? če greste prej v bkk, si jo tam zrihtajte, bo ceneje in preprosteje. nobenga garantnega pisma, jaz sedaj prvič slišim, da ga rabiš :) kolk časa traja, da ti jo nardijo, je pa odvisn, kolk maš časa in denarja. maximalno 5 dni, po moje ne več. lahk pa tud 2 dni, sam je dražje. |
Dodan: 05. 10. 2008 @10:09:53
|
Odgovori |
| saška - Re: Viza za Vietnam |
| a mogoce kdo ve po koliksnem casu moras nato vstopit v vietnam, ce ti izdelajo vizo v bangkoku? |
Dodan: 05. 10. 2008 @20:04:35
|
Odgovori |
| - Re: Viza za Vietnam |
| od tistega datuma, ki ga sam navedeš |
Dodan: 06. 10. 2008 @13:32:30
|
Odgovori |
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
ANKETA
Kdaj boš letos potoval/a?
|