Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Letalske karte » kuba

niki - kuba

Koliko denarja zadošča za 3 tedensko potepanje po Kubi? Zasledila sem namreč veliko nasprotujočih informacij o cenah na Kubi. Kakšne so cene prevozov in ali cca 1000 eurov zadošča?

Hvala za odgovore!

Dodan: 30. 05. 2007 @10:28:38
Odgovori 

manja - Re: kuba
si pa vi ljudje privoščte draga potovanja....kulsko
 Dodan: 30. 05. 2007 @11:09:52
Odgovori 

lana - kuba

men se tud to zdi ogromno dnarja za 3 tedne.

sem bla zdej v maroku 14 dni, sem zapraula 600 evrou s karto vred.

a vam je žur hodt v najdražje hotele in restavracije??

Dodan: 30. 05. 2007 @11:11:41
Odgovori 

Sanja - Re: kuba
Spet napade informacij željne ljudi - pa kaj vam je. Kuba je vseeno malce dražja od ostalih destinacij, sploh se ne da primerjat z Marokom, več ljudi poznam, ki so za tri tedne zapravili ravno okoli tisoč evrov. Tak da mislim, da tu nekje bi moralo zadostovati.
 Dodan: 30. 05. 2007 @12:22:23
Odgovori 

Simi - Re: kuba
Na Kubi sem bila l. 2005. 3 tedne sem potovala po Kubi od severa proti jugu in nazaj. Moram priznati, da Kuba ni poceni, vsako leto je drazja. Prenocisca za sobo po moji oceni ne dobite pod 18EUR. Iz meseca v mesec se informacije spreminjajo. Sama sem porabila z letalsko karto 390.000 sit. Letalska karta je bila takrat 145.000. Najdrazji so prevozi. Toliko z moje strani.
 Dodan: 30. 05. 2007 @12:37:21
Odgovori 

niki - Re: kuba

Hvala vsem za odgovore. Pa še tole...ne gre za luksuzne hotele ali masovno zapravljanje, ampak sem pač dobila informacije o zelo visokih cenah na Kubi. Tudi sama sem v drugih državah zapravila manj kot 600eurov v enem mesecu. "Standardi" v državah so pač različni.

lep pozdrav

Dodan: 30. 05. 2007 @13:33:46
Odgovori 

Npr. jaz sem bila v njihovih tako imenovanih "casah" pri domacinih, ki ti nudijo prenocisce. Skratka Kuba je postala blazno, blazno draga, se posebi ce zelis potovati 3 tedne. Npr. zdaj sem se vrnila iz Egipta,.. precesa Egipt po dolgem in sirokem... obiskala vse muzeje in templje, kar se je dalo in nisem zapravila vec kot 500 EUR tudi 3 tedne.... skratka za razmislit.. ce primerjam Kubo in Egipt... hmm lepo je videt rajske plaze na Kubi, ampak to ni to... se posebi ce zelis kaj videt... Egipt je zakon.
 Dodan: 30. 05. 2007 @13:41:10
Odgovori 

Kaja - Re: kuba

Niki, ja tam nekje bos zapravila za 3 tedne, ker Kuba je vsekakor vedno dražja, ampak se splača!!! Priporočam pa da se zberete štirje in rentate avto, ker do najlepših vasic in plaž težko oz. sploh ne prideš z javnim prevozom, pa še velikoooo časa boš zgubila!

UŽIVAJ NA CUBI!!!

Dodan: 30. 05. 2007 @14:10:27
Odgovori 

simmy - Re: kuba

Simi!

Očitno imava podoben nik. :)

Zelo me zanima tvoje potovanje po Egiptu! Tudi sama bi se podala septembra na potovanje, ampak sem mislila, da potrebujem dosti več denarja! Bi mi lahko prosim pustila mail, da te tam kontaktiram in o vsem izprašam, če bi mi bila pripravljena odgovoriti? Najlepša hvala že vnaprej!

Dodan: 30. 05. 2007 @16:53:42
Odgovori 

ana - Re: kuba
simi, jst bi tut mejl, ker si želim v egipt pa bi bila zelo vesela kakšnih info, še posebej tvojega plana poti:) če je tko poceni grem pa res kr hmal dol:) thx:) ana
 Dodan: 30. 05. 2007 @18:57:29
Odgovori 

alina - Re: kuba
zanima me a nameravas sama popotovat po kubi?in kdaj nameravas?tudi jaz bi sla letos za tri tedne na kubo pa iscem sopotnico lp
 Dodan: 30. 05. 2007 @19:38:57
Odgovori 

primorka - Re: kuba
Evo, še ena ki bi šla na kubo in išče sopotnike....Pišite na primorka@gmail.com
 Dodan: 30. 05. 2007 @20:09:30
Odgovori 

bla - Re: kuba

hej!

na kubi sem bila lani septembra in sicer 3 tedne. Je res, da je kuba vedno drazja, case so vedno drazje, dost pa tud zapravs ker te vsi hocjo okrog prnest. In tud te, na zacetku. Pol se navads mal cen in vids kolk res kej stane, pol je ql..na zacetku so pa nas res vsi obral. Pa je res, da slises od vseh da mors cenkat in to..in tud smo...sam vseen ...

uglavnm jz mislm, da tm 1000eur za sabo bo dost. Jz sm zapravla tm 800-900EUR, je pa vedno boljs da mas sabo mal vec.

lp

Dodan: 31. 05. 2007 @10:00:59
Odgovori 

evo mail za Egipt, oglasi se! zdaj sem se pod vtisi, grem pa Avgusta surfat v Dahab... Bonjaa@gmail.com. lp
 Dodan: 31. 05. 2007 @14:47:09
Odgovori 

s.o. - Re: kuba

samo nekaj cen, za pokušino, kar se spomnim od maja 2006. 1 CUC (konvertibilni peso) = 1$. Na banki zamenjaj Evre v CUC, ne nosit USD! € je zelo zelo močen!

* prenočišča casa particular 20 - 25$/sobo*

* pločevinka cocacole/fante/spritea v trgovini 1$, nacionalne pijače cola/naranja/chachito pa 0.55$*

* zajtrk na plaži v VRA (kava, sok, popečen toast z maslom, tortilla) cca. 2.5$*kosilo/večerja (riba/piščanec, pomfri/riž) 5-...$

*avtobus VRA - HAV 10$*

*vstopnina v diskoteke 1.5$*

*rent a skuter 20 - 25$/dan*

*sirov sendvič, cheese burger, pizza v fast food-u "El Rapido" manj kot 1$*

*sladoled (uvožen) tudi do 2.5$*

*jastog v casi particular 10$*

*30 min interneta 5$, odvisno kje*

*steklenica Havane Club Anejo Blanco 3.65$ v trgovini, malo več v diskoteki, pijejo jo s Sprite-om, ostale pijače iz uvoza stanejo podobno kot v SLO, se pravi od 15$ naprej. približno!*

*vrečka žemljic v pekarni 0.20$*

*uhani, prstani, zapestnice na stojnicah cca. 3S, kubanska zastava 20$*

... Skratka, postaja drago, vendar je vredno! Je pa res, da večina Kubancev (predvsem natakarji, prodajalci) vidijo turista kot "walking dollar". V restavraciji na Maleconu (HAV) sem preračunala, da bo račun 11$, natakar pa prinese račun 14$ in pove, da je to "postrežnina". Tako da... dejte prej vprašat, ali je že vključena v ceno. Drobiž vedno preštejte pred njimi. V trgovini obvezno preračunajte vse, preden pridete na blagajno, saj radi zaračunajo nekaj zraven, kar gre kasneje v žep :)

... Saj jim človek ne zameri, ker nimajo nič in nam ni težko pustit 1$ napitnine, vendar te včasih res spravi ob živce, ker te hočejo povsod prinest okrog.

... S sabo obvezno obvezno obvezno tampone in pribor za manikuro! :)

!Buena suerte! ;)

Dodan: 01. 06. 2007 @01:37:40
Odgovori 

kaja - Re: kuba
Hej! Tudi jaz planiram potovanje na Cubo, vendar šele prihodnje leto (2008) konec feb. oz. marca, če je kdo za ta termin naj piše na 2008.cuba@gmail.com
 Dodan: 01. 06. 2007 @12:37:27
Odgovori 

alan - Re: kuba

za s.a.:

a mi laho lepo prosim navedes v kateri menjalnici so ti dali 1 cuc za 1 usd?

pišeš NETOČNE informacije, stara moja!

tudi bi me zanimalo v kateri diskoteki je bila vstopnina 1,5 cuc, prav tako kje je to na kubi 30 minut internet 5 cuc...

moj nasvet je da post od s.a. ne upoštevate.

sicer pa, kakor hočete...

Dodan: 01. 06. 2007 @15:24:56
Odgovori 

bORIS - Re: kuba

se domimo skup v enem lokalu in zmenimo za pot, a ne?

BORIS

Dodan: 01. 06. 2007 @17:37:36
Odgovori 

SALSA - Re: kuba
Internet je po hotelih do 10 CUC/uro, v knjižnici zraven Kapitola v Havani je 8 CUC/uro, tiskanje vsake strani je 1CUC. Vstopnina v nekoliko boljši dikoteki je ca 15 CUC (Cuba Libre), v diskoteki Marina Hemingway pa 5 CUC. V diskotekah brez tujcev pa te bodo obrali za manj kot 5 CUC (poleg hotela Victoria), medtem ko je za domačine vstopnina manj kot 1 CUC (plačajo v svoji valuti).
 Dodan: 02. 06. 2007 @16:40:33
Odgovori 

@Niki,

oprosti ker sem z netočnimi informacijami skoraj zaj*bala tvoje potovanje. Sporočam ti popravljene cene:

* prenočišča casa particular 18.6 - 23.25/sobo * pločevinka cocacole/fante/spritea v trgovini 0.93$, nacionalne pijače cola/naranja/chachito pa 0.51$* zajtrk na plaži v VRA (kava, sok, popečen toast z maslom, tortilla) cca. 2.3$*kosilo/večerja (riba/piščanec, pomfri/riž) 4.65-...$*avtobus VRA - HAV 9.3$*vstopnina v diskoteke 1.4$*rent a skuter ... isto kot prenočišča*sirov sendvič, cheese burger, pizza v fast food-u "El Rapido" manj kot 1$*sladoled (uvožen) tudi do 2.5$*jastog v casi particular 9.3$*30 min interneta 5$, odvisno kje*steklenica Havane Club Anejo Blanco 3.4$ v trgovini, malo več v diskoteki, pijejo jo s Sprite-om, ostale pijače iz uvoza stanejo podobno kot v SLO, se pravi od 15$ naprej. približno!*vrečka žemljic v pekarni 0.19$*uhani, prstani, zapestnice na stojnicah cca. 2.79$, kubanska zastava 18.6$*

Kot sem že prejšnjič napisala, so cene zelo odvisne od kraja. Prejšnjič sem ob nekaterih cenah tudi napisala "približno" in "cca". Skratka, 1000€ , kar je bil tudi moj budget za 3 tedne, je dovolj. Sva potovali v dveh, tako da so stroški za prenočevanje/os. prepolovljeni.

Upam, da bo potovanje uspelo. Ko se vrneš, pa le napiši, kako je bilo s cenami ;)

Pozdravček

Dodan: 05. 06. 2007 @14:12:06
Odgovori 

@Alan:

- V nobeni menjalnici nisem menjala USD, ker jih nisem nesla s sabo. Menjala sem EUR. Tako sem svetovala tudi Niki.

- Vstopnina 1.5CUC je bila v Santa Clari, diskoteki Primavera in Carishow

- Internet je bil 5€/30 min v Trinidadu

Strinjam se s tabo, da nisem navedla točnih informacij. Sem tudi napisala, da so cene PRIBLIŽNE. In sem tudi napisala, da te velikokrat nadrsajo. Od tod gotovo tudi variacija cen. In variacija cen gre tudi na jezik - bolj ko znaš, manj si te bojo upali ogoljufat. In obratno.

Vsekakor pa - my fault, če tako hočeš. Svetujem ti, da drugič raje napišeš: "Moja izkušnja je pa taka..." in tam poveš, kako si TI doživel Kubo, čeprav bojo cene drugačne od tistih, ki sem jih jaz navedla. Toliko v vednost.

LP

Dodan: 05. 06. 2007 @14:30:02
Odgovori 

najhujše je to da so nekatere cene, ki si jih navedla, totalna IZJEMA, recimo vstopnina v diskoteke je minimalno 5 cuc, če si ti šla v santa clari za 1,5 cuc gre res za izjemo.

Poleg tega, za 1 usd nikjer na kubi ne boš dobil 1 cuc, to je bila res napačna informacija. Je pa res da se za 1 euro dobi približno 1 cuc (to je pa cca trideset odstotkov več kot za usd)

ampak ok, vem da nisi imela nobenih slabih namenov, vse ok, lep pozdrav

Dodan: 06. 06. 2007 @10:49:40
Odgovori 

@Alan:

oglasil si na tem forumu, nisi pa odgovoril Niki na vprašanje... Zdaj je že mene začelo zanimat, kake cene si ti "doživel" :)

Na Kubo se odpravljam jeseni, tretjič. Do sedaj sem vedno potovala samo do Trinidada, zato naprej od tega kraja ne poznam cen in sklepam, da je razlika. Napiši, koliko drago ali koliko poceni Kubo poznaš ti!

Tnx, pozdrav!

Dodan: 06. 06. 2007 @12:31:39
Odgovori 

soba v casi particular: 20cuc havana, 15 cuc provinca (v visoki sezoni dodaj 5 cuc na te cene)

disko: 10 cuc

kosilo v rest.: 3-5 cuc

najem avta dnevno 40 cuc

kava expreso havana 1 cuc, provinca 0,25 cuc do 0,5 cuc

benzina 1 liter 0,9 cuc

mojito 2-3 cuc

cigarete popular 0,6 cuc

taxi: nerazumno, nepojmljivo drag. mislim da ima kuba trikrat drazje taxije od najdrazjih na planetu zemlja

Kuba je draga, to je dejstvo.

Dodan: 08. 06. 2007 @01:50:26
Odgovori 

kaja - Re: kuba

Hej vsem , kis te bili na Cubi!

Je kdo rental avto, kakšne so cene, oz. kakšno ceno se da "zdilat" :-)?

Dodan: 08. 06. 2007 @11:28:39
Odgovori 

Vesna - Re: kuba

OJ!

Jaz tudi že dolgo študiram na Kubo, pa tudi nimam nikogar za zraven.September ali oktober bi bil idealen.Torej, v kateri gostilni se dobimo?

Dodan: 10. 06. 2007 @18:34:03
Odgovori 

Katja - Re: kuba

Oj! Mene pa zanima, ce gre kdo na Kubo v juliju.

LP

Dodan: 11. 06. 2007 @15:32:07
Odgovori 

Miran - Re: kuba
Midva greva od 5.7. do 22.7. miranabram@gmail.com
 Dodan: 11. 06. 2007 @16:39:42
Odgovori 

Sonchek - Re: kuba
Res gresta julija? Jaz sem v taki dilemi ali naj grem že kar julija in avgusta ali naj čakam na december ali februar. Kako vreme pričakujeta - sta pripravljena tudi na kake nevihte ali orkane, letos napovedujejo sezono le teh. Čeprav se da temu izognit, pač greš na drugi del Kube sem vseeno malo skeptična. Kje sta kupila letalsko karo in koliko sta za njo plačala? LP
 Dodan: 12. 06. 2007 @11:30:53
Odgovori 

Renata - Re: kuba

Katja,

s Katarino (pa še kdo mogoče:-) greva julija na Kubo.

Če te zanima, piši na:

renata_r@moj.net

Dodan: 12. 06. 2007 @12:41:27
Odgovori 

Renata - Re: kuba
....če nisi ti taista Katarina:-)
 Dodan: 12. 06. 2007 @12:42:31
Odgovori 

sopotniki - Re: kuba
tud js iščem kako sopotnico/ka za kubo
 Dodan: 12. 06. 2007 @13:35:46
Odgovori 

ela - Re: kuba
Ojla! Tudi jaz grem julija na Kubo, ampak še nisem našla nobene ugodne letalske karte, ker ne bi šla prek agencije, rabim samo letalsko karto za en mesec. Tako da če ima kdo kakšno dobro zadevo, sporočite prosim! Hvala, lp
 Dodan: 13. 06. 2007 @16:56:15
Odgovori 

katarina - Re: kuba
živjo!evo malo sm spremljala kaj so se pogovarjali tukaj na forumu in kaj so ti svetovali o kubi,nekateri pac porabijo vec nekateri manj odvisno kako se znajdes!jz sm bila dve leti nazaj v marcu in ti lahko tudi jz malo "svetujem":)))ce gres na kubo in jo hoces obcutit je najbolje da,kar se tice prenocisc spis pri kubancih v domovih "casa particulare" se temu rece.jz imam vizitke od ljudi ki sem spala pri njih in sm zato ceneje prisla skozi kot moj prijatelj ki je biu pred mano,to pa zato ker sm jz prsla dol prek njega in so mi dali popust!!!in ko so drugi sli prek mene so tudi ceneje prsli skoz,seveda to ne pomeni da 10 ki bo seu prek mene bo dobiu zastojn:)))!cena sobe je na sobo:)))ni vazno kolk ljudi je notri,no ja 5 jih glih ne more biti 2,3 pa je ok.tko da jz sm bla z kolegico in sve ceno delile na pou ker sve spale v isti sobi,prav tako sve tud jedle pri njih ker dooooosti bolje kuhajo kot v restavracijah....so tudi izjeme:))vse ostale cene pa so tam tam kot so ti napisali.sam stvar je v tem da se znas znajdit,midve sve dale v diskoteki majico kelnerju pa sve pile zastojn...recimo to je tud ena stvar!!sploh pa ce spis pri kubancih,prosi njih da ti kupujejo stvari kere rabis recimo krema,kartice,alkohol...in ostale substance,zenske...itd.ker bojo vse naredili,pac oni zivijo od tega!!!!in tud zaj...te ne bojo ker je to slabo za nihov glas,seveda zopet so tudi izjeme.kuba je zakon,in je tretji svet,premalo prostora je da bi ti napisala use,meni osebno je ostala v zeeeeeeeeeeeloooooo dobrem spominu,in se bom se enkrat vrnila!!ce rabis se kaksen nasvet kr vprasaj,drgac pa uziiiivej!!!lp
 Dodan: 14. 06. 2007 @20:16:56
Odgovori 

Sanja - Re: kuba
Živjo! Jaz tudi grem na Kubo ali septembra ali pa februarja. Bi mi lahko prosim poslala kake informacije na moj mail, pa da mi posreduješ naslove od "casas particulares" kjer si ti bila. Hvala! sanja.arlic@gmail.com
 Dodan: 15. 06. 2007 @14:43:53
Odgovori 

kety - Re: kuba
ela, karte si pejt pogledat v STA v lj,sej ves kje je??:)))lp
 Dodan: 15. 06. 2007 @17:47:29
Odgovori 

TADEJA - Re: kuba

KATARINA

TUDI JAZ BI TE PROSILA ZA NASLOVE DOMAČINOV NA KUBI, PRI KATERIH SI SPALA.

S FANTOM SE ODPRAVLAJVA NA KUBO KONEC JULIJA.

HVALA

tadejagermadnik@gmail.com

Dodan: 12. 07. 2007 @17:32:01
Odgovori 

m - Re: kuba

čaw Katarina!

vem da ti vsi težijo s tem:) ampak tudi mene zanima za naslove od teh casa particulare. če lahko mi piši na meta.381@gmail.com

lp

Dodan: 25. 07. 2007 @18:32:50
Odgovori 

Leech - Re: kuba
iana, očitno še nikoli nisi bila na Kubi, zato ne bodi pametna o dragih hotelih in restavracijah...in JA, za tri tedne potovanja po Kubi je 1000 eur ravno prav.
 Dodan: 26. 07. 2007 @18:29:30
Odgovori 

nejkica - Re: kuba

čaw..kdaj pa je najprimerneje it na kubo ...polet pa januarja...amm pa še to.. kolko pride letalska karta (cca).?hvala

Dodan: 26. 07. 2007 @19:09:21
Odgovori 

mariposa - Re: kuba
Sem že večkrat ponudila pomoč, pa še vedno mi to ni težko - dobre informacije o Kubi lahko vedno dobite tudi pri meni. n.mariposa@gmail.com
 Dodan: 26. 07. 2007 @20:59:46
Odgovori 

crispy - Re: kuba
hoj jst tudi s prijateljicama potujem na kubo v mesecu februarju za več k tri tedne,nekako smo preračunale da nas bo prišlo okoli 1000 evrov. Tako da Katarina,če še spremljaš forum in če si zato bi te prosila da mi pošlješ naslove od teh hiš kjer si ti prenočevala.Zelo bi ti bla hvaležna... Krysty.v@gmail.com
 Dodan: 06. 09. 2007 @19:24:13
Odgovori 

Sandra - Re: kuba
Tudi jaz se odpravljam na Kubo in te prosim, če nekaj naslovov posreduješ še meni. Hvala sandranela@gmail.com
 Dodan: 14. 09. 2007 @10:24:17
Odgovori 

zinka - Re: kuba
@alan a si ti ta isti alan, avtor tega programa: http://freeforumzone.leonardo.it/discussione.aspx?idd=4024398 ? načrtuješ ponovtev česa podobnega? pa pomožnosti z mal manj plaže in skrčeno na 2 tedna?
 Dodan: 18. 09. 2007 @12:13:40
Odgovori 

alanslo - Re: kuba

ja, sem.

ne zaenkrat ne načrtujem kube, vendar grem v Brazil naslednji mesec.

Itak da če je kakšna večja skupina morebiti lahko spremenim plan.

Kubo sem predobro spoznal v 8 potovanjih, tam preživel več kot eno leto in se mi turistično ne vrača, nekako mi ni več izziv. Še vedno ostaja ena mojih najljubših destinacij, vendar je svet prevelik da bi se špilal Lesija.

lp

Dodan: 19. 09. 2007 @01:11:08
Odgovori 

dzuro5 - Re: kuba

jaz sem bil na kubi precej dolgo nazaj, ene 6 let. takrat je bil povprečni budget 1000 usd / mesec, midva s kolegom pa sva zapravla 550 usd / osebo V ŠESTIH TEDNIH. to pišem zato, da vidite kje se da (se je dalo takrat) prisparat:

- takrat ni bilo problem turistu kupit monedo nacional (tj. nekonvertibilni peso za domačine) - ne vem, a se še da. s temi pesoti si na ulici jedel smesno poceni (riž+kotlet v škatli 1 usd, majckena pizza 0,25 usd, sladoled 0,10 usd (!!), ananas 0,10 usd/kos)

- zajtrki v casah partikular so bili relativno dragi (ca 3usd), zato sva jedla na ulici za pol dolarja

-hodila sva v drzavne ostarije. natakarji so leni in neprijazni, hrana pa je neprimerno cenejsa in cisto v redu

-v ostariji vedno zahtevajte racun! za service fee ni treba nic dodajat, preprosto zaokrozite navzgor tisti drobiz. povprecna delavska placa na kubi je bila takrat 10 usd na mesec, dodati tretjino place za postrezbo je preprosto svinjarija.

-spanje na divje je bilo takrat popolnoma legalno. preverjeno v trinidadu na na sredi najlepse plaze, 200m od hotela. cuvaj je prisel zraven, mislila sva, da bo tezil, pa je le rekel, da bo cuval tudi naju. ogromno komarjev, nujen sotor!!

-vozila sva se s kamioni v kesonih. (200 km - 0,5usd). kolegi pravijo, da je to postalo nemogoce. skoda.

-v diskotekah je pijaca za domacine neprimerno cenejsa. midva sva shecala domacine/ke, ki sva jih spoznala, da so nama kupovali pijaco, pa sva zraven dala se kaj za njih.

-v vecininacionalnih parkov so hotli imeti neke hude vstopnine (8 usd/osebo itd.). parki so v glavnem urejeni, tako da greste lahko noter ze ene 300 m stran cez grmovje. in tudi slabe vesti ni treba imeti, ker ni nikakrsne infrastrukture. v primeru, da to ne gre, se da VEDNO zmenit za kaksen good price for Tito Yugoslavia.

Upam, da je kaksen od nasvetov se vedno uporaben.

Dodan: 20. 09. 2007 @10:25:06
Odgovori 

zinka - Re: kuba
@ dzuro, sam dvomim da bo tito še palil... zdej smo slovenija, EU :P @ alan amm... zaenkrat nič resnega... ubistvu nam finančno precej slabo kaže. če pa se bo slučajno kej izcimlo... se lahk zmenva, da me oborožiš s tvojim znanjem za protivrednost kakega pivčka?
 Dodan: 21. 09. 2007 @20:16:03
Odgovori 

Vsem, ki ste mi pisali na mail, se opravičujem - nisem odgovarjala na pošto, ker sem bila na Kubi. Če koga zanima kaj svežega - ni problema .-) n.mariposa@gmail.com
 Dodan: 21. 09. 2007 @23:52:43
Odgovori 

alanslo - Re: kuba

x Zinka: sorry ne bo šlo sem na odhodu za Brazil

x djuro: spanje na odprtem (tipa plaža ali park) nikoli ni bilo legalno in če bi namesto hotelskega varnostnika takrat prišla policija bi spal na policijski postaji... Ravno tako kakršnokoli kampiranje (v šotoru) na kubi ne obstaja in je prepovedano. Isto velja tudi za nudizem, pa še kaj bi se našlo...

Dodan: 23. 09. 2007 @16:23:12
Odgovori 

Aljoša - Re: kuba

Lep pozdrav.

V soboto 6.10.2007 bom v Havani in ostanem tri tedne.........

Dodan: 28. 09. 2007 @21:07:11
Odgovori 

Robert - Re: kuba

Zdravo Katarina in vsi ostali

Februarja 08 se s partnerko odpravljava na Kubo. Lepo prosim, če lahko posredujete podatke za prenočišča v t.i. 'casa particulare' ter druge potrebne informacije, katere je dobro poznat pred odhodom.

r_zlebnik@yahoo.com

Hvala & Lep pozdrav

Dodan: 12. 10. 2007 @10:18:22
Odgovori 

Nikoletta - Re: kuba

Imam naslove Casa particular za Havano, Pinar del rio, Cienfuegos, Trinidad in Camaguey!:)

Dodan: 12. 10. 2007 @13:11:28
Odgovori 

anna - Re: kuba
Čao...Nikoletta, prosila bi te, če bi mi lahko poslala naslove za CasaPart. za mesta, ki si jih naštela. Na Kubo grem zdaj, cca.čez dva tedna. Me pa zanima, na katerem naslovu bi si mogoče lahko sprintala "vizitko" za C.P. ker baje na carini ko prideš gor zahtevajo, da poznaš svoje prenočišče za tisto noč in verjetno moraš to tudi nekako dokazat al ne? No, že vnaprej hvala za odgovor. Lahko mi odgovoriš tudi na mail: ana_starkl@yahoo.com
 Dodan: 07. 04. 2008 @16:46:53
Odgovori 

Janja - Re: kuba
Nikoleta, tudi jaz bi te prosila, da mi pošlješ naslove teh cas na mejl: janja.sraka@gmail.com ! Ful bi ti bila hvaležna! A je možno rezervirati bivanje v teh casah? Kako pa je na carini? Hvala že vnaprej!
 Dodan: 19. 05. 2008 @22:14:32
Odgovori 

Tajdica - Re: kuba

Čav, klapa.

Sama sem bila februarja na Kubi in moram priznati, da Kuba sploh ni poceni, ampak zelo primerljiva s Slovenijo. So stvai, ki so malo cenejše, vendar so osnovne potrebščine kar drage. Kar se tiče cas, si kupite Lonely Planet vodič po Kubi, kjer imate pri vsakem mestu napisane tudi case, kjer lahko prespite. V Havani taka casa pride cca. 25 CUC (ponavadi z zajtrkom), drugje malo ceneje. Je kar drago, ker jim država narekuje cene in morajo tudi neke davke za to plačevat. 1 CUC je cca 1,3 EUR. Te pa lahko hitro okrog prinesejo.

Dodan: 20. 05. 2008 @09:36:18
Odgovori 

Zizi - Re: kuba

Živjo,

v ponedeljek sva se s prijateljico vrnili s 3 tedenskega popotovanja po Kubi.

Povem vam, da je bilo zelo, zelo lepo in priporočam vsakemu, da se odpravi v to državo. Ogledali sva si 2/3 države (na V do Camagueya), potovali sva z javnim prevozom, spali v casah...

Zapravila sem manj denarja kot sem pričakovala in sicer 630 E, pa nisem nič šparala.

Pred potovanjem sem kupila zemljenid Kube (Rough Guides) v Konzorcijo za malo manj kot 8E. Ker nisem rentala avta, ga nisem nič potrebovala in je čisto nerabljen, tqkko da, če ga kdo rabi, mu ga prodam za 5E. Je vodoodporen, pregleden, velik, merilo 1: 850,000.

Če potrebujete še kakšno informacijo, vprašajte.

lp.

Dodan: 22. 05. 2008 @09:34:35
Odgovori 

Anja - Re: kuba

V mesecu avgustu se s fantom odpravljava na kubo. Zanima me predvsem kje najti poceni karto (koliko naj bi bila priblizna cena)? Slisala sem tudi, da se dostikrat splaca vzeti all inclusive paket, ki je lahk cenejsi (ali malo nad ceno) same letalske karte. Itak bi 2 tedna potovala naokoli. Koliko priblizno bi potrebovala za samo kubo (brez vecjega luksuza)?

hvala za odgovor!

Dodan: 22. 05. 2008 @17:26:53
Odgovori 

Mihi - Re: kuba
Zdravo Zizi! Jaz bi odkupila ta tvoj zemljevid. Poleg tega me še zanima če kdo prodaja Lonley planet Kuba, ki si ga je kupil in ga ne potrebuje več... Hvala
 Dodan: 02. 06. 2008 @20:36:21
Odgovori 

zizi - Re: kuba

Mihi,

piši mi na skocir5ra@volja.net pa se bova zmenile.

Lp

Dodan: 04. 06. 2008 @08:12:05
Odgovori 

habanera - Re: kuba

hola,

če vas zanima prenočišče v havani!

v havani (vedado) hiša z samostojnimi 2 apartmaji vsak z 2 spalnicami in samostojno kopalnico.prehrana po dogovoru.cena 25 cuc na sobo =(18eur)

moj email cuba.stanovanje@yahoo.com

lp habanera

Dodan: 17. 07. 2008 @11:55:14
Odgovori 

ct - Re: kuba
Cene na kubi? Vsekakor nižje kot na hrvaskem. Oring kosilo za dve osebi 14 pesos(1evro=~1,24pesos).Pir 1peso,cuba libre 1pesos, rum35cl(7let star)2.58pesos... Cene iz meseca septembra v lobby baru v hotelu. Pa če ste že na kubi ne, prosim ne jest samo pice in hamburgerje takot vecina turistov, ampak probat tudi kubansko hrano izven hotelske restravacije ker je zunaj hrana 2000X boljsa in tudi tudi cenejsa.
 Dodan: 24. 09. 2008 @18:13:35
Odgovori 

Guajiro - Re: kuba
A so to cene letošnjega septembra? Maja je bil tečaj namreč ok. 1,4CUC za 1€. Če je zdaj samo 1,24, potem to pomeni, da je CUC dejansko vezan na tečaj dolarja, ki se je, kot vemo, v zadnjih tednih malce opomogel. Lahko to o tečaju potrdiš (lani ob takem času je bil namreč tečaj tam okrog 1,2)?
 Dodan: 25. 09. 2008 @15:15:08
Odgovori 

Ja to so cene tega mesca glede tecaja, še pred enim tednom sem imel listek ki sem ga dobo na kubi v banki ko sem menjo evre v pesose in mislim da je bil tecaj tam neki okoli 1=~1.24, žal listka nimam več ker sem ga vrgel stran.
 Dodan: 25. 09. 2008 @18:18:04
Odgovori 

Aha, torej si ravnokar s Kube. Tole sicer ne spada ravno v rubriko z razpravami o letalskih kartah in podobnem, a vseeno vprašam (morda bo stvar zanimala še koga): si bil tam v času hurikanov? Kje vse si bil? Kakšna je zdaj tam situacija? Mislim na prometne zveze, oskrbo z elektriko in vsem ostalim, splošno vzdušje... Kratko poročilo bi bilo zelo dobrodošlo, tukaj si brez "insajderske" informacije težko ustvarimo pravo sliko. Hvala vnaprej.
 Dodan: 25. 09. 2008 @22:14:50
Odgovori 

Guairo, situacija na Kubi je "en candela", vse se je podražilo, pridelka skoraj ni... Do zdaj je bila revščina, od zdaj naprej bo pa lakota :-( Kruh, ki je bil prej 4 pesose, je zdaj 40, to ti vse pove. Turisti tega ne bodo tako zelo čutili, domačini pa res ne vem, kako bodo zdaj preživeli. Kuba še vedno zavrača humanitarno pomoč ZDA, velik del denarja, ki ga pa svojci iz tujine pošiljajo na Kubo, pa gre v žepe...koga že? Ahhh...bi se dalo napisati roman, pa raje ne bom.
 Dodan: 25. 09. 2008 @22:21:28
Odgovori 

aja, pa še glede tečaja...današnji je 1 EUR = 1,31947 CUC
 Dodan: 25. 09. 2008 @22:24:52
Odgovori 

Hja, se mi je dozdevalo, da je tako. Če že tako občutljiva ekonomija doživi dva hurikana takorekoč v enem tednu (pa sezone sploh še ni konec), so obeti slabi. Glede pomoči, embarga in drugega pa se tudi strinjam, da tukaj ne bi pisali romanov. Upam, da se nekako izvlečejo iz tega...
 Dodan: 26. 09. 2008 @21:02:12
Odgovori 

Na kubi sem bil ravno tisti teden ko je ike sel cez in se naslednji teden. Voda, elektrika ni bilo dobenega problema naslednji dan po orkanu So se od bog ve odkod vzeli tovornjaki (cca 30) pa gremo delovna akcija, v roku enega dneva, kot da orkana ni bilo. Vzdusje je skozi bilo odlicno tako v hotelu kot zvecer v mestu.za prevoz se ne rabis bat mas avtobus vsake pol ure in milijon taksijev. To seveda velja za varadero in havano(drugje zal nisem uspel it) za ostali del kube pa dobim informacije vsaj upam ta vikent od dveh cehov ki potujeta po kubi (v hotelu smo meli sosednje sobe in skupaj smo bili v havani), tak da se bomo za ostali del vidli kak je. Zdaj pa se glede pomoci amerike kubi, ves kaka je ta pomoc? Ta "pomoc" ce smemo temu tako rect je, da so americani dolocene izdelke(les, riz...) pripravljeni izvozit na kubo preko tretje drzave seveda proti placilu. To pa za mene ni pomoc ampak izkoriscanje ljudi v stiski.
 Dodan: 26. 09. 2008 @23:05:42
Odgovori 

wyclef - cuban boy looking for friends in slovenia
megiasmegias@yahoo.com
 Dodan: 06. 10. 2008 @07:28:59
Odgovori 

wyclef - cubano living and studing in slovenia ljubljana
is there some friend to go , talk or salsa salsa music ..megiasmegias@yahoo.com
 Dodan: 06. 10. 2008 @07:35:31
Odgovori 

megias - im looking for one free slovenian
megiasmegias@yahoo.com
 Dodan: 11. 10. 2008 @15:37:40
Odgovori 

Nikoletta - Re: kuba
Anna in Janja, se opravicujem, da vama nisem nudila informacij o "casah particular", ker sem morala zaradi selitve v novo stanovanje internet zacasno pozabiti.:/ Se pa vseeno priporocam, ce morda se nisem prepozna, da vama fotokopije vizitk z naslovi posljem po posti!
 Dodan: 15. 10. 2008 @12:41:46
Odgovori 

Lidya - Re: kuba

Ojla,

Ima kdo kake izkušnje oziroma mu je poznano kako je kaj zdaj na območju Baracoe in Santiage de Cuba? Po tornadih se še splača it dol ali raje ne? Potujemo namreč v začetku decembra na Kubo in sicer za 16 dni. Priletimo v Habano in smo na Kubi 16 dni. Ogledali bi si Trinidad, Vinaless, Las Terassas in Habano ali imamo dovolj časa, da se odpravimo še v Baracoo in Santiago de Cubo ali naj to raje prihranimo za drugič?

Lp, Lidya

Dodan: 29. 10. 2008 @13:50:43
Odgovori 

Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Kje boste praznovali novo leto?
Doma.
Na prostem v mestu.
Na zabavi s prijatelji.
Na potovanju.

© STA Ljubljana, 2006. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: